Homepagina » Gezondheid » Het ‘glutenbrein’: zo snijdt graan de bloedtoevoer naar de hersenen af
Het 'glutenbrein': zo snijdt graan de bloedtoevoer naar de hersenen af

Het ‘glutenbrein’: zo snijdt graan de bloedtoevoer naar de hersenen af

De consumptie van graan wordt al ruim 60 jaar gelinkt aan psychische aandoeningen zoals schizofrenie. Uit recent onderzoek blijkt dat dit populaire voedselproduct de bloedtoevoer naar de frontale cortex afsnijdt, waardoor iemands geestestoestand kan worden beïnvloed.

In 1954 verschenen in de medische literatuur de eerste berichten dat een glutenvrij dieet kan helpen tegen schizofrenie.

Recentelijk is ontdekt hoe graanconsumptie de bloedtoevoer naar het brein afsnijdt.

Herstelde

In 1997 werd een studie gepubliceerd in het Journal of Internal Medicine over een 33-jarige patiënt die was gediagnosticeerd met schizofrenie.

Een hersenscan wees op een cerebrale doorbloedingsstoornis, met als gevolg dat er minder bloed naar de frontale cortex van de patiënt stroomde.

Een glutenvrij dieet herstelde de bloedtoevoer en hielp tegen de symptomen van schizofrenie.

Voorzorg

In 2004 werd een vervolgstudie uitgevoerd. Italiaanse onderzoekers vergeleken 15 coeliakiepatiënten, mensen met glutenintolerantie, die geen behandeling kregen met 15 coeliakiepatiënten die bijna een jaar een glutenvrij dieet kregen.

De wetenschappers concludeerden dat bij de mensen die geen behandeling kregen, minder bloed naar de frontale cortex stroomde.

Als de consumptie van graan de bloedtoevoer naar het brein bij sommige mensen negatief beïnvloedt en de hersenen op die manier kan beschadigen, moeten we overwegen dit voedselproduct uit voorzorg te vermijden, schreef Sayer Ji, oprichter van gezondheidssite GreenMedInfo.

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[CE]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • salvar schreef:

  oke daar gaan we.

  1). niet roken.
  2).niet drinken.
  3).geen vlees.
  4).geen granen.

  en nu allemaal grazen in de wei o,nee is bespoten.
  heeft u misschien nog een pilletje?

  14 likes
 • Elise schreef:

  Hoeveel van die kul onderzoeken moeten er nog komen? Graan wordt al duizenden jaren gebruikt. Je zou eerder aan gist als boosdoener denken. Die wordt nu chemisch gemaakt. Tijdje geleden een bericht gelezen dat brood in de usa niet hier verkocht mag worden ivm die gist.

  10 likes
  • Marie schreef:

   Het gaat vaak niet zozeer om graan/gluten in het algemeen maar om tarwe, heeft een natuurarts mij verteld. Een algehele glutenintolerantie komt hij zelden tegen, een tarwe-intolerantie des te meer. Dit komt doordat de huidige tarwe volkomen andere gluten bevat dan de tarwe van vroeger. Het is haast een genetisch gemanipuleerd gewas geworden dat zichzelf niet meer kan voortplanten. De tarweplant van 100 jaar geleden zag er ook totaal anders uit dan de huidige tarweplant. Mijn advies is dus om te stoppen met tarwe maar bijvoorbeeld rogge, dat ook gluten bevat, gewoon te blijven eten. Het zal waarschijnlijk hetzelfde resultaat geven als gluten helemaal te laten staan.

   12 likes
 • Pjoter schreef:

  Jawel, bruin volkoren zo gezond, het enige wat je weg gooit is je verstand.

  15 likes
 • Bas van Shie schreef:

  Mijn god.

  Je neemt 30 mensen die allergisch zijn voor graan, 15 daarvan geef je een halfjaar graan en 15 niet.

  En dan ga je de 15 mensen die je een half jaar lang vergiftigt hebt, vergelijken met 15 mensen die je niet vergiftigt hebt.

  En de conclusie is dan de de hele wereld van het graan af moet.

  En de boodschap die hier op de loer ligt ligt is, we worden massaal dom gehouden doordat we graan eten.

  Ik ken iemand die drinkt geen sinaasappelsap, omdat ze denkt dat dat ongezond is, ze word ziek om dat de gemeente roundup gebruikt heeft in de straat en ook heeft ze last van radioactiviteit.

  Maar ondertussen is haar keuken te smerig om binnen te gaan en heeft ze regelmatig een voedsel vergiftiging. Al haar planten zijn verdord. Maar ze heeft wel een website over hoe je groen kunt leven.
  Ik weet zeker dat ze nu ook graan als boosdoener gaat zien.
  En zij is een van de mensen die dit soort onzin tussen je oren probeert te timmeren.

  Als je alles gelooft wat er tussen je oren geplaatst wordt, dan heb je geen leven.

  15 likes
 • lichtwezen schreef:

  Schizofrenie is bezetenheid! Invloed door één of meerdere klungelige lage astrale persoonlijkheden die verstrikt raken in de menselijke aura.
  Lees: Zielsziekten van Gene Zijde bezien. https://rulof.org/nl/Samenvatting-per-boek

  7 likes
 • dna schreef:

  Opvallend veel mensen in mijn omgeving hebben serieuze darmproblemen of darm kanker. Zou dat met monsanto round-up te maken kunnen hebben?

  0 likes
 • x

  Check Also

  geheugen

  Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

  Zou een sterker vermogen om dingen beter ...

  Hij is drie keer slimmer dan de beste student ooit. Maak kennis met de negenjarige die binnenkort afstudeert aan de universiteit

  Hij is drie keer slimmer dan de beste student die ik ooit ontmoet heb. Maak kennis met de negenjarige die binnenkort afstudeert aan de universiteit

  Laurent Simons studeert binnenkort af aan de ...

  >