Homepagina » Gezondheid » Antidepressiva werken niet en dokters moeten patiënten ervan afhelpen. Deze arts laat geen spaan heel van veelbesproken onderzoek
Antidepressiva werken niet en dokters moeten patiënten ervan afhelpen. Deze arts ontmaskert het criminele gedrag van pillenmakers

Antidepressiva werken niet en dokters moeten patiënten ervan afhelpen. Deze arts laat geen spaan heel van veelbesproken onderzoek

Afgelopen week verscheen in de media een bericht over een grootschalig Brits onderzoek, waaruit zou blijken dat antidepressiva werken bij het behandelen van een depressie.

Klopt dat onderzoek wel? “Antidepressiva werken niet en dokters moeten hun patiënten van deze medicijnen afhelpen,” reageert een expert.

De Deense arts Peter Gotzsche stelt dat er weinig tot geen bewijs is dat de medicijnen – waaronder ADHD-medicatie, antidepressiva en antipsychotica – werken, maar dat er wel heel veel bewijs is dat ze hartstikke schadelijk zijn en het risico op sterfte verhogen.

Eenzijdig en gebrekkig

Sommige studies hebben aangetoond dat ze leiden tot suïcidaal gedrag.

Gotzsche en zijn team doen al meer dan 10 jaar onderzoek naar dergelijke medicijnen. Hij heeft laten zien dat wetenschappelijke onderzoeken die hun werking aantonen eenzijdig en gebrekkig zijn.

Hij zei dat de geteste medicijnen opvallende bijwerkingen hadden en dat proefpersonen dus precies wisten wanneer ze een placebo slikten.

Triest

Hij zei ook dat mensen in de placebogroep last kregen van ontwenningsverschijnselen omdat ze hun medicijnen niet kregen. Die verschijnselen werden verward met mentale problemen, aldus Gotzsche.

“Sommige psychiaters zijn hiervan op de hoogte, andere niet,” zei hij. “Huisartsen weten hier helemaal niets over. Het is heel triest en erg schadelijk.”

Volstrekt onzin

De bewering dat de studie in vakblad The Lancet bewijst dat antidepressiva werken is volgens hem volstrekt onzin.

Medicijnmakers gedragen zich als criminelen door onderzoek te manipuleren, aldus Gotzsche. “Zo verdienen zij hun geld. Ze beschermen patiënten niet, ze beschermen de belangen van de industrie.”

[Stuff]


Vind je dit artikel goed? Deel het dan met iedereen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Knap Richard dat je er open over bent, tegenwoordig hoor ik steeds meer dat mensen MDMA voorgeschreven krijgen, ,, Inderdaad knappen ze er even van op maar het probleem wordt nooit opgelost…….met geen enkele pil trouwens, maar ja depressie’s worden zwaar onderschat en helaas ken ik mensen die hebben gekozen om uit t leven te stappen…….Ik volg al jaren al deze onderzoeken, en ze hebben wel degelijk een punt, maar als je in een depressie zit wil je wel geholpen worden….Ik zelf noem het zielenpijn , en eigenlijk zou dat op een andere manier opgelost moeten worden, maar ja, geld en de juiste hulpverlener en de persoon in kwestie moet dat ook willen…..Oh wat zou het geweldig zijn als iedereen zn masker eens afzetten, dan zien we elkaar als kwetsbare medemensen.

  12 likes
  • MDMA veroorzaakt juist depressies. Amfetamine stopt de aanmaak van serotonine en vreet je reserves op. Daardoor wordt je depressief. Het bekende dipje na xtc gebruik. Langdurig amfetamine gebruik kan leiden tot zware psychoses die zelfs tot zelfmoord leiden.
   Verder schaam ik mij niet voor mijn druggebruik. Ik heb de vallen en kuilen leren kennen, en voor de rest was het vooral een interessante reis door mijzelf. Verder gebruik ik nu alleen nog maar hasj en heel soms een portie zelf gezochte pado’s. Ik heb veel vrienden zien gaan in het verleden. Allemaal onverantwoord met verkeerd spul bezig geweest. Zij zagen drugs als een vlucht. Niet als een weg.

   8 likes
   • Maar wat ik hier duidelijk wilde maken is dat de drugs die ik legaal voorgeschreven kreeg vele male gevaarlijker en ook ingrijpender op mijn leven waren dan al het spul wat ik links en rechts gehusseld heb.

    7 likes
  • @Louise,
   Hoe raar kan het gaan met reacties hier en….whatever,

   Nu ben ik het namelijk geheel met u eens en ook ik moet zeggen dat ik het top vind van @Richard dat hij hier zo open over praat. Dus ook aan hem een plus van mij, super man, begin nog eens te geloven dat er ook ECHTE mensen bestaan!!

   En ehhh, even voor alle duidelijkheid, dit wil niet zeggen dat mensen welke géén drugs gebruiken geen echte mensen kunnen zijn, maar bedenk wel hierbij dat ook medicijnen in welke vorm dan ook niets anders zijn dan,……yep…DRUGS.

   Kom al ruim 13 jr niet meer bij een arts/dokter of specialist en voel me er helemaal toppie bij!!

   Gegroet,

   Gladiator

   6 likes
   • En ECHTE mensen vind je op de meest vreemde plekken.

    4 likes
    • Ik heb (40 jaar geleden ??)o.a.librium geslikt in het begin hielp dit heel goed maar na verloop van tijd werd het effect steeds minder.
     Ik ben toen zelf gaan afbouwen, als ik het weer moeilijk had slikte ik weer
     maar als ik door de librium me weer wat beter voelde ben ik weer gestopt.
     Na enige tijd kon ik steeds langer stoppen tot ik er helemaal zonder kon,
     librium werd toen ook niet meer voorgeschreven.
     Ik ben nu 74 en er definitief van af.

     4 likes
  • Louise,
   Het is niet Waar!
   Wij zijn slechts een beeld
   in de gedachten van anderen
   en zo ben ik alles te boven.
   Ik ben slechts.

   4 likes
 2. Alles wat in het belang is van het verdienmodel van de farmacie zal gepropageerd worden. Men schrikt zich rot als je de mogelijke bijwerkingen op de bijsluiter leest. De farmacie is er juist bij gebaat om mensen zo lang mogelijk ziek te houden. Dat levert vele miljarden extra op. Vaak is het ook niks meer dan symptoombestrijding. Exact de reden waarom er zoveel repressie is tegen middelen die wel werken en of zij die oplossingen aandragen. Alles wat het verdienmodel van de farmacie schaadt of bedreigd, moet aangepakt worden. Heel ziek eigenlijk.

  16 likes
 3. Hasj, geen wiet maar hasj. Met name Marokkaanse hasj, is bij mij al 34 jaar HET middel tegen depressies. Eigenlijk is het tegen van alles. En ook goed voor van alles. Ligt aan de fijne thc/cbd verhouding. Al jaren PERFECT!!!
  Ik heb vroeger geëxperimenteerd met psychoactieve drugs. Mdma, lsd, keta en paddos en nog meer freaky stuf geprobeerd. Maar de dope die ze bij GGZ voorschrijven slaat alles! Daar werd ik in een duister verleden echt helemaal wous van!
  Blij dat ik gewoon weer hasj rook.

  14 likes
 4. Wetenschap is nagenoeg in zijn totaliteit vervallen aan de commercie, het is niet het volk wat hun onderzoeken betaalt maar het gespuis achter het grote geld, de grote firma’s, de multinationals, de banken. Hun geld komt natuurlijk uiteindelijk allemaal ook van het gewone volk op de werkvloer, waar elke Euro uiteindelijk vandaan komt om vervolgens naar de top van het bedrijfsleven te stromen, met hun belastingparadijzen en sluwe manieren om belasting te ontwijken. Het zal het zal het gewone volk zeker niet dienen maar waar mogelijk zelfs tegenwerken als dat nog meer winst oplevert en onopgemerkt kan blijven. De “wetenschap” is eigendom geworden van het gespuis achter het grote geld.
  “Wetenschap” heeft nu dus uitsluitend de taak de commercie te dienen en is net als de hele medische wetenschap inclusief de hele ziekenzorg volstrekt onbetrouwbaar geworden. Onderzoeksresultaten moeten passen in een verdienmodel, als dat niet het geval is worden zij verzwegen of hoe dan ook aangepast. Het gaat op deze wereld niet om mensen maar om geld, geld wordt aanbeden als was het God zelf. Wetten worden aangepast, het volk de mond gesnoerd, ziek gemaakt en gehouden, aan flarden geschoten, en aan dodelijke ziekten blootgesteld, alles om het geld en alle bezittingen naar de grote hoop te laten stromen. Alles staat in dienst van het meedogenloze, in feite waardeloze geld. En de mens hij tobde voort.

  5 likes
 5. @eksegese natuurlijk heb je gelijk over de Farmacie, maar ik ken ook artsen die het soms niet meer weten…….en ja in de alternatieve geneeskunde is ook niet alles voorradig , bovendien reageert ieder mens anders, en zijn er verschillende vormen van depressie ‘s……..misschien moeten we eens gaan leren hoe de Mens in elkaar steekt, lichaam, geest, ziel, want er is behoorlijk wat mis,……..Vanmorgen las ik in demorgen.be Vlaamse krant, dat baby’s ,,huidhonger,, hebben, nou ben ik altijd dol op het Vlaamse taal gebruik maar dat terzijde , ik schrok dat ouders hun kindjes bij de opvang afleveren en dan vragen of de kindjes zoveel mogelijk aangeraakt kunnen worden!!?? Waar zijn we in Godsnaam mee bezig………baby’s, infantes , hebben de hele dag aandacht en liefde nodig, anders gaat het mis (later)……… wat ik wil zeggen is, dat we weer mens moeten worden, emotioneel op gevoed worden, ….zodat je het leven aan kunt…. zodat we al die vreselijke pillen niet meer nodig hebben, dan wordt de farma ook minder……Op het moment is de mens volledig doorgeslagen …….

  3 likes
  • Louise je slaat de spijker op z’n kop.. ik ben 40 jaar en helemaal stuk.. omdat idd. Ik aan een lijntje wordt gehouden door de GGZ en gewoon de liefde mist.. ( mijn moeder liet me als kind gewoon uithuilen, gaat vanzelf weer over.. zegt ze dan )
   Wie helpt me hiermee.. ? Voordat ik als verwarde man over straat loopt en mensen lastig valt.. 🔔 Nood Bel !!

   1 likes
   • Hej Dolf, Ik weet waar je bent. Ik ben daar ook geweest.Ik wilde je geen adviezen geven want die zijn er niet. Maar misschien toch eentje: Blijf dicht bij jezelf. Vergeet je Ik niet. En als je verward bent; graaf diep terug naar je Ik. En vind daar de geborgenheid die alleen jij kan voelen als je in je eigen, veilige zelf bent. Dat was het rustige lekje waar ik naar toe kon gaan als ik er helemaal doorheen zat. Neem eens een kwartiertje, of als het kan een half uurtje. Ga zitten of liggen en vergeet en voel alleen jezelf. Heel even is genoeg. Het brengt je langzaam weer terug naar jezelf. Een kleine oefening.

    0 likes
   • Al CBD of THC geprobeerd. Werkt bij m’n dochter perfect tegen depressie.

    0 likes
 6. @Louise, gezien het feit dat inmiddels alles volledig van begin tot eind volledig onder controle is van de Casbal, the Global elite, Illumunati of hou je het maar noemen wilt, zijn mensen zodanig gehersenspoeld, volledig geïndoctrineerd met staatspropaganda vanaf het allereerste schoolmoment.

  Heel veel artsen en specialisten zijn, en handelen voor hun gevoel integer en zijn te goeder trouw. Dit komt echter doordat ze het niet meer zien en ook absoluut niet meer willen zien, het zou hun hele leven totaal op zijn kop zetten, zo niet verwoesten. Begrijpelijk dat zij koste wat kost doorgaan op de ingeslagen weg en zich afwenden van alles wat dat in gevaar brengt. Neemt niet weg dat dat heel veel nagels zijn aan de doodskist van alle mensen. En wat je zo heel treffend omschrijft met huidhonger is het overduidelijke gebrek aan één van de eerste levensbehoeftes van de mens, liefde, liefdevolle aanraking. Ook dit vloeit weer voort uit de voortdurende jacht op geld. Geen tijd om zelf je kind op te voeden, geen tijd voor liefde, geen tijd voor affectie. Als men een pasgeboren kind volledig zou isoleren van menselijk contact en op mechanische wijze zou voorzien van voeding, hygiene en alles wat theoretisch nodig is om te overleven zou het binnen de kortste keren komen te overlijden aan gebrek aan liefde en aanraking door een bezield wezen. Ik ben het volledig met je eens dat we weer mens zouden moeten worden, met liefde naar elkaar niet in het minst naar je eigen kroost, de toekomst van eigen vlees en bloed met daarin een onbetaalbaar zieltje, potentieel zwanger van elke mogelijkheid in diezelfde toekomst. Maar in naam van het “heilige geld” wordt het al voortijdig gedumpt op het kinderdagverblijf om de kostbare tijd te offeren voor extra inkomsten, voor grote auto’s, grote huizen, dure vakanties of gewoon de bank die je een poot uitdraait. Een klein onbevlekt zieltje waar reeds de kiem van het bederf onherroepelijk wordt aangebracht zodat alles zal blijven bij het oude. Zo gaat het voort en voort.

  4 likes
 7. Laat vooral je gezondheid aan hen over, dan lig je zo onder de zoden?

  2 likes
 8. Momenteel staan twee planeten in Steenbok. Saturnus en Pluto. Pluto, met zijn zware invloed tot het kraakt, en Saturnus die je op alle fouten tekkelt. Deze samenstand voelt iedereen . Het is een zware samenstand die je wel moet voelen. Over twee jaar zijn ze klaar en moet je wel getransformeerd zijn. In je denken vnl. Het gaat om transformatie, persoonlijk en wereldwijd. En dat kan veel depressies verklaren.

  1 likes
 9. depressies is magnesuim deficiency zo simple is dat

  http://naturafoundation.nl/?objectID=15041&page=5

  1 likes
 10. @ Dolf kan ik je bereiken via de mail heb je een mailadres ….Louise

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

hormoongif

Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...

Deze man spioneerde jarenlang voor de overheid. Maar niet op de manier waarop je zou denken

Iets als ADHD bestaat ook helemaal niet. Rapper Lange Frans legt in deze podcast uit hoe we geprogrammeerd worden in de Matrix

De meeste mensen doen helemaal niks. Ze ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.