Gezondheid

Antidepressiva werken niet en dokters moeten patiënten ervan afhelpen. Deze arts laat geen spaan heel van veelbesproken onderzoek

Help ons door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen week verscheen in de media een bericht over een grootschalig Brits onderzoek, waaruit zou blijken dat antidepressiva werken bij het behandelen van een depressie.

Klopt dat onderzoek wel? “Antidepressiva werken niet en dokters moeten hun patiënten van deze medicijnen afhelpen,” reageert een expert.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Deense arts Peter Gotzsche stelt dat er weinig tot geen bewijs is dat de medicijnen – waaronder ADHD-medicatie, antidepressiva en antipsychotica – werken, maar dat er wel heel veel bewijs is dat ze hartstikke schadelijk zijn en het risico op sterfte verhogen.

Eenzijdig en gebrekkig

Sommige studies hebben aangetoond dat ze leiden tot suïcidaal gedrag.

Gotzsche en zijn team doen al meer dan 10 jaar onderzoek naar dergelijke medicijnen. Hij heeft laten zien dat wetenschappelijke onderzoeken die hun werking aantonen eenzijdig en gebrekkig zijn.

Hij zei dat de geteste medicijnen opvallende bijwerkingen hadden en dat proefpersonen dus precies wisten wanneer ze een placebo slikten.

Triest

Hij zei ook dat mensen in de placebogroep last kregen van ontwenningsverschijnselen omdat ze hun medicijnen niet kregen. Die verschijnselen werden verward met mentale problemen, aldus Gotzsche.

“Sommige psychiaters zijn hiervan op de hoogte, andere niet,” zei hij. “Huisartsen weten hier helemaal niets over. Het is heel triest en erg schadelijk.”

Volstrekt onzin

De bewering dat de studie in vakblad The Lancet bewijst dat antidepressiva werken is volgens hem volstrekt onzin.

Medicijnmakers gedragen zich als criminelen door onderzoek te manipuleren, aldus Gotzsche. “Zo verdienen zij hun geld. Ze beschermen patiënten niet, ze beschermen de belangen van de industrie.”

[Stuff]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
5 jaren geleden

Hasj, geen wiet maar hasj. Met name Marokkaanse hasj, is bij mij al 34 jaar HET middel tegen depressies. Eigenlijk is het tegen van alles. En ook goed voor van alles. Ligt aan de fijne thc/cbd verhouding. Al jaren PERFECT!!!
Ik heb vroeger geëxperimenteerd met psychoactieve drugs. Mdma, lsd, keta en paddos en nog meer freaky stuf geprobeerd. Maar de dope die ze bij GGZ voorschrijven slaat alles! Daar werd ik in een duister verleden echt helemaal wous van!
Blij dat ik gewoon weer hasj rook.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Knap Richard dat je er open over bent, tegenwoordig hoor ik steeds meer dat mensen MDMA voorgeschreven krijgen, ,, Inderdaad knappen ze er even van op maar het probleem wordt nooit opgelost…….met geen enkele pil trouwens, maar ja depressie’s worden zwaar onderschat en helaas ken ik mensen die hebben gekozen om uit t leven te stappen…….Ik volg al jaren al deze onderzoeken, en ze hebben wel degelijk een punt, maar als je in een depressie zit wil je wel geholpen worden….Ik zelf noem het zielenpijn , en eigenlijk zou dat op een andere manier opgelost moeten worden, maar ja, geld en de juiste hulpverlener en de persoon in kwestie moet dat ook willen…..Oh wat zou het geweldig zijn als iedereen zn masker eens afzetten, dan zien we elkaar als kwetsbare medemensen.

Nehemia
Nehemia
5 jaren geleden

Alles wat in het belang is van het verdienmodel van de farmacie zal gepropageerd worden. Men schrikt zich rot als je de mogelijke bijwerkingen op de bijsluiter leest. De farmacie is er juist bij gebaat om mensen zo lang mogelijk ziek te houden. Dat levert vele miljarden extra op. Vaak is het ook niks meer dan symptoombestrijding. Exact de reden waarom er zoveel repressie is tegen middelen die wel werken en of zij die oplossingen aandragen. Alles wat het verdienmodel van de farmacie schaadt of bedreigd, moet aangepakt worden. Heel ziek eigenlijk.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Wetenschap is nagenoeg in zijn totaliteit vervallen aan de commercie, het is niet het volk wat hun onderzoeken betaalt maar het gespuis achter het grote geld, de grote firma’s, de multinationals, de banken. Hun geld komt natuurlijk uiteindelijk allemaal ook van het gewone volk op de werkvloer, waar elke Euro uiteindelijk vandaan komt om vervolgens naar de top van het bedrijfsleven te stromen, met hun belastingparadijzen en sluwe manieren om belasting te ontwijken. Het zal het zal het gewone volk zeker niet dienen maar waar mogelijk zelfs tegenwerken als dat nog meer winst oplevert en onopgemerkt kan blijven. De “wetenschap” is eigendom geworden van het gespuis achter het grote geld.
“Wetenschap” heeft nu dus uitsluitend de taak de commercie te dienen en is net als de hele medische wetenschap inclusief de hele ziekenzorg volstrekt onbetrouwbaar geworden. Onderzoeksresultaten moeten passen in een verdienmodel, als dat niet het geval is worden zij verzwegen of hoe dan ook aangepast. Het gaat op deze wereld niet om mensen maar om geld, geld wordt aanbeden als was het God zelf. Wetten worden aangepast, het volk de mond gesnoerd, ziek gemaakt en gehouden, aan flarden geschoten, en aan dodelijke ziekten blootgesteld, alles om het geld en alle bezittingen naar de grote hoop te laten stromen. Alles staat in dienst van het meedogenloze, in feite waardeloze geld. En de mens hij tobde voort.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x