Homepagina » Natuur en Milieu » 1000 miljard voor helemaal niets! Klimaatakkoord laat zien: ze zijn helemaal gek geworden in Den Haag
1000 miljard voor helemaal niets! Klimaatakkoord laat zien: ze zijn helemaal gek geworden in Den Haag
Foto: YouTube/Forum Democratie

1000 miljard voor helemaal niets! Klimaatakkoord laat zien: ze zijn helemaal gek geworden in Den Haag

VVD, GroenLinks, CDA, D66, PvdA, ChristenUnie, SP en 50PLUS willen 1000 miljard euro uitgeven aan iets dat eventueel – in het meest optimistische scenario – 0,00007 graden minder opwarming zal betekenen.

Volgens FvD-leider Thierry Baudet moeten we stoppen met deze waanzin.

“Het is belangrijk om stil te staan bij wat er in die wet staat,” zei Baudet tijdens het debat over de klimaatwet. “95 procent CO2-reductie bereiken, wat zou betekenen dat alle huizen van het gas af moeten.”

Warmtepomp

Voor een gemiddeld huis betekent dit: je hele spouwmuur openhalen en opnieuw isoleren. Je hele dak vervangen. De vloeren eruit. Mensen moeten een nieuwe warmteinstallatie, inclusief warmtepomp, in hun huis plaatsen.

Overal moet vloerverwarming komen omdat anders de warmtepomp niet functioneert. Er moeten volledig geïsoleerde deuren worden aangeschaft.

Je slaapkamers moeten worden voorzien van convectorradiatoren. Keukens moeten worden omgebouwd, enzovoorts.

Volbouwen met windmolens

“Dit komt neer op zeker 50.000 tot 80.000 euro per woning,” zei Baudet. “Als je dit optelt voor alle huishoudens in Nederland, dan kom je uit op tenminste 235 miljard euro.”

“Dit zijn geen paniekverhalen,” benadrukte hij. “Dit is het gevolg van de doelstellingen in de klimaatwet.”

En om uit te komen op 100 procent duurzame energie, een andere doelstelling, moet je Nederland helemaal volbouwen met windmolens, aldus Baudet.

Helemaal niets

“En dan krijg je nog de toegenomen kosten op onder meer benzine en levensonderhoud,” klonk het. “Armoede zal over Nederland neerdalen.”

Alles bij elkaar kosten de maatregelen ons zo’n 1000 miljard. Voor helemaal niets.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Forum voor Democratie]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Dit gezeik moet ophouden! De natuur en landbouw heeft CO2 nodig! Ga liever geld steken in onderzoek om giftige bijproducten van de industrie chemisch te transformeren in minder schadelijke stoffen.

  47 likes
 • Justin schreef:

  Ze lijken inderdaad totaal van de pot gerukt, maar het is duidelijk is dat er wat meer achter zit en dat is niet die zogenaamde opwarming, ik begin steeds meer het gevoel te krijgen dat bepaalde figuren zwaar gechanteerd worden , en/of het gaat over weer geldschraperij en handjeklap met bedrijven die een “gat” in de markt zien en de politieke figuren dik willen betalen om een en ander voortgang te laten vinden.

  Kijk maar hoe het altijd gegaan is ook met de farmaceutische industrie levensgevaarlijke rotzooi is er op de markt gebracht, of Monsanto die kan nog steeds zijn gang kan gaan met zijn gif.
  Ze gaan letterlijk over lijken als het om geld gaat.
  En dan die lachwekkende verkiezingen dwz de mensen die blijven kiezen voor die clowns , ja sorry hoor maar zo is het toch ,als je een beetje na kan denken steun dan Baudet, niet dat je dan kunt verwachten dat het van de ene op de andere dag veranderen zal maar alles beter dan wat er nu “regeert”.

  16 likes
  • Inge schreef:

   Het beste is om helemaal niet meer te stemmen, het wordt tijd voor een staatsgreep door het volk.

   6 likes
   • joni schreef:

    dat is natuurlijk de beste oplossing ,maar mensen zijn In NL zo verdeeld ….

    3 likes
    • Mensen zijn niet verdeeld, ze zijn te stom om echt na te denken. Landen om ons heen gaan massaal over op gas omdat het goedkoper is. D66 heeft een hoax verspreid waar legio mensen intrappen en niet het verstandelijk vermogen hebben om dit straks tijdens de verkiezingen af te straffen. Wij hebben nu een maal heel simpel stem volk wat Den Haag gewoon volgt en niet nadenkt. Pas als het te laat is gaat men reageren. Niemand heeft door dat er gewoon idiote dingen over de ruggen van de burgers wordt beslist. Ga eens echt nadenken!

     8 likes
   • Justin schreef:

    Dat gevoel krijg je inderdaad het is en blijft een wassen neus een zoethoudertje
    en de “goeien” kunnen ook maar tot een grens gaan want alles is dan al ff snel beklonken /dichtgetimmerd qua “wetten ” door de voorgangers dan .Eerlijk gezegd stem ik al heel lang niet meer juist daarom, maar het gaat steeds sneller bergaf, het is bij de beesten af zoals het volk wordt uitgeknepen ,een schande dat in een rijk land als Nederland oudjes worden gekort en belangrijke medicijnen niet meer worden vergoed ,of de BTW dan dat was ooit 6% en zou maar voor korte duur dus tijdelijk zijn net als het kwartje van Kock en de ,miljarden om de banken te redden nooit wat van teruggezien net als de miljarden aan Griekenland poeff weg dwz voor ons weg, hadden ze toch mooi de staatsschuld een stuk mee kunnen inlossen zodat er minder belasting door ons betaald hoefde te worden,schulden die ze zonder onze toestemming hebben gemaakt trouwens ,en maar Sinterklaas spelen het kon niet op hoppa weer zoveel miljard naar het buitenland aan onzinprojecten , en dan heb ik het nog niet over de super geheime projecten die ze in samenwerking met Amerika deden want reken maar dat ze o.a een flinke bijdrage leveren aan het Secret Space Program en andere “projecten” die m.i dubieus zijn/waren..enz enz…..zomaar een paar voorbeelden.,zolang bepaalde figuren het voor het zeggen blijven houden op het pluche blijft dat doorgaan, elke keer hebben ze weer een andere smoes om geld te ritselen bij de burgers want dat is het enige waar we goed voor zijn .. ergens moet er een stop komen en misschien is dat wel een Baudet die dat in gang kan zetten. Sowieso moet er een ander geluid komen ,smijt die charlatans die slappe kletsmeiers , die veel bla bla weinig wol figuren die misselijkmakende misleiders eruit!

    4 likes
 • Maarten schreef:

  Het hele CO2 verhaal is een hoax waar de politici, Jesse Klaver voorop, electoraal munt uit willen slaan. Milieuvervuiling aanpakken en zoveel mogelijk beperken, daar sta ik helemaal achter maar stop met het verkopen van aperte leugens omtrent klimaatverandering en de invloed van de mens daarop!

  19 likes
 • Johan schreef:

  en elektrische auto’s rijden op stroom en waar komt dat vandaan. Dat kan naast de normale stroomconsumptie (huishouden en industrie etc.). nooit alleen uit windmolens of zonnepanelen komen.
  En het huidige stroomnet is niet geschikt voor de ‘toekomstige’ belasting etc. etc. Het is doorgeslagen waanzin van onze overheid. Ik ben het eens met Arwijn, doe iets nuttigs iets wat kan en te overzien is.

  18 likes
  • Evelien. schreef:

   En het bevorderd de tweedeling weer in de maatschappij want ,Jan met de pet kan straks geen tweedehandsje van 10 jaar oud meer aanschaffen…er moeten dan nieuwe accu’s in van ( 8000,-) ? en wie gaat dat uitgeven aan een auto van 10 jaar oud ? niemand dus. …dus naar de sloop ermee. zo gaat dat.

   0 likes
 • Denker schreef:

  Het is niet alleen de overheid die doorgeslagen is , het is Europa onderleiding van VS er is maar een reden waarom we van het gas afmoeten n.l onafhankelijk zijn van Rusland. Amerika maakt zich los van de wapenwedloop en hier word besproken of de JSF aangepast moet worden om bepaalde raketten af te kunnen afvuren. Er word ons van alles door de neus geboord en het word tijd dat we opstaan. Ik zeg massaal naar Den Haag (een invasie) pak het hele spul bij elkaar en geef ze pek en veren ,het hele spul (enkeling daargelaten ) en daarna met de koninklijke luchtvaart maatschappij naar Washington DC via de Ukraine want deze oplichters en laaie lichters moeten gestopt worden met het verzieken van ieders leven in opdracht van De Wereldheersers.

  16 likes
 • eksegese schreef:

  Elektrische auto’s die het in echte kou helemaal niet meer doen. Echte kou die we hier in de toekomst kunnen gaan verwachten. Warmte pompen die dat natuurlijk ook helemaal niet aan kunnen. We schuiven naar alle waarschijnlijkheid langzaam een kleine ijstijd in waarbij we los zijn van het gas en alle fossiele brandstoffen als het aan onze debiele overheid ligt. :

  https://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=13738:grote-problemen-met-elektrische-autos-in-extreme-kou&catid=37:wereld&Itemid=50

  16 likes
 • Louise schreef:

  Dank je voor je informatie @ Ron , pas als Nederland en België onder water staan, zal blijken dat de klimaat hysterie een Pyrrusoverwinning was…… Nu kan zowel Nederland als België misbruik maken van de gecreëerde angst psychose voor de komende verkiezingen …..Arme mens hij weet niet beter…….gewoon aan de zijlijn blijven staan komt tijd komt raad…….Er zijn Astrologen die samenwerken met Astronomen die het heelal bestuderen .We draaien rondjes en beïnvloeden elkaar plus dat het hele Melkweg stelsel in beweging is…..maar hee hier op aarde weten mensen het beter.. Het bewustzijn van een woestijnrat……..

  14 likes
 • Ron schreef:

  Causes of the Ice Ages and the Greatest Secret of the US, Series 4, part 1B.
  Kijk eens naar de Gleissberg Cycle en je zal vlug voor iets anders betogen.

  12 likes
 • William schreef:

  Ik heb een onderzoek gedaan naar de warmtepomp, er worden allerlei mooie berekeningen gemaakt waardoor de schijn gewekt word dat het zo geweldig is. Wat niet vermeld word is dat wanneer het koud word de pomp zich gaat gedragen als een elektrakachel, 16 Kw stroom (of meer) en dan de slijtage van de compressor die om de zoveel tijd moet worden vervangen… En waar komt de stroom allemaal vandaan???
  In de USA bleken bij extreme kou de windmolens niet meer te werken .. laat staan de zonnepanelen.. en dat allemaal voor maar 1000 miljard.. geweldig

  10 likes
 • Elise schreef:

  In vrijwel alle sectoren is het een puinhoop(mensen zitten vast in het systeem) en dan ga je dit doen? Ik zou het geld liever gebruiken om het huidige systeem wat op 2 verdieners is gebaseerd weer om te gooien naar 1 verdiener. Zo kunnen 2 verdieners(starters) weer een huis gaan kopen. Komt de woningmarkt weer op gang. Kunnen vaders of moeders weer zelf voor hun kinderen gaan zorgen(niet naar de opvang), als ze dat willen etc. Banen moeten weer vaste banen worden.(zonder zekerheid kun je niks opbouwen, vooral als je weinig verdiend). Zorgverzekering moet 1 staatsverzekering worden. Het is nu veel te duur.
  De woningbouw heeft al jaren weinig gedaan voor oude huurhuizen(maar wel de huur flink laten stijgen plus repareer verzekering?/door hun gegok met huurgeld/IJslandkwestie), dus hoe moet je dit dan gaan realiseren? Veel belasting betalen en er niks voor terug krijgen? Ik vertrouw niemand meer. Telkens gebeuren er dingen, die niet door de beugel kunnen. Men gaat gewoon door of hun neus bloedt. Mensen die in de problemen zijn gekomen door het systeem mogen het zelf oplossen. Lekker makkelijk, alles is eigen verantwoordelijkheid. Daar/er zit al iets niet goed. Dus nog meer veranderingen = complete chaos. Maar misschien is dat juist de bedoeling. Regering landen moeten weg, zodat de EU geheel de baas kan worden. Dat zijn ze nu al. Mogen mensen nog wel een leven hebben? Ja zover zijn we al. Zelfs op je oude dag heb je geen rust door de vele veranderingen/hoge kosten! Gewoon schandalig!

  9 likes
 • David corneille curvers schreef:

  Bossen planten.

  8 likes
 • Peter schreef:

  Mensen trap er niet meer in, die Baudet is net zo goed Cabal als de rest van het spul in Den Haag.
  Daar staan ze met hun Freemasons tempeltje als logo. Er zou een licht aan moeten gaan dan.
  Wat zie ik eigenlijk als ik hier naar kijk? Een pratend blauw jasje en een pratend grijs jasje. blablablablablablabla. Dat is wat Den Haag is. Er zal vanuit de politiek helemaal nooit iets komen wat in het belang is van U. Speel zwart, speel wit, en laat mensen geloven dat ze voor één van die twee kunnen kiezen. Kies PARTIJ. Hoe dan ook, de Bilderbergse orde WINT.

  7 likes
 • bart schreef:

  Er wordt een hele show opgevoerd voor de bühne. De bevolking wordt bang en erger nog angstig gemaakt voor het milieu met dit en dat en veel heel veel onzinnig geouwehoer . Kinderen gaan niet meer naar school want gaan protesteren de zotheid druipt er vanaf . Want over 30 jaar als we het niet doen dan vergaat de wereld en dat word er goed ingeramd . Ik begin me onderhand toch al geruime tijd af te vragen of we hier door een compleet stelletje gekken worden geregeerd . Het klimaat kan geen mens beïnvloeden daar zijn we met z’n allen veel te nietig voor . Wat zit hier achter deze hype buiten een stelletje onheils profeten die hel en verdoemenis prediken . Dit is Nederland op z’n smalst . In het normale geloof wordt al gewaarschuwd voor ” valse profeten ” en dat is wat deze kliek is en doet . En mister Jetten ga alstublieft een echt vak leren dan word het misschien nog iets met je

  7 likes
 • thomass30 schreef:

  Nou als ik dat klimaatakkoord zo even onder de loep neem, dan zijn die klimaatprotesten niet eens meer nodig, want ze krijgen waar ze om vragen. De anti-co2 roep onder scholieren oftewel klimaatspijbelaarsgekte, die tevens bejubeld wordt door Nederlandse wetenschappers in dienst van de klimaatelite, is nu ook overgewaaid naar Den Haag, en dat versterkt alleen maar de positie om dit klimaatakkoord erdoorheen te drukken. Dus mensen doe vooral mee met lopen.

  3 likes
  • Louise schreef:

   Jaja, en na afloop gelijk naar de Mac Donalds en die kon zoveel kinderen tegelijk niet aan in t Haagse….
   Ik begrijp hun bezorgdheid al die nare beelden van fabrieken , de zee vervuiling etc….. Misschien wordt het weer eens een kritische generatie , afwachten…..
   Maar degene die misbruik maken van deze kinderen, voor eigen gewin zijn nog lager dan de zandvlooien…..

   4 likes
 • Louise schreef:

  Hier nog een aardige site waar je zo alles wat je weten wil met cijfertjes en statestieken ….
  http://www.dutchmultimedia.nl
  Links een kolom waar je belangstelling naar uit gaat…..
  Opvallend is dat Nederland en België het slecht doen met het milieu en het verbaast me dat b.v Frankrijk veel schoner is met 57 kerncentrales…….. genoeg interessante informatie het meest vervuilde bedrijf tot het schoonste…..en andere weetjes…

  4 likes
 • Odette schreef:

  Wel eens van grey day gehoord? In België kennen ze het wel zonder doekjes erom heen te winden en wel op 4 februari als de groene energie verbruikt is.

  Quote;

  Grey Day, ook in andere landen?

  Maar wat betekent een Grey Day op 2 februari eigenlijk? Doen we het daarmee goed? Wanneer valt de Grey Day in onze buurlanden? En halen we de Europese doelstellingen?

  Eén geruststelling: we zijn niet de slechtsten van de Europese klas. Onze buurlanden Luxemburg en Nederland doen het volgens de Eurostat-cijfers nog slechter. In Luxemburg valt de Grey Day al op 21 januari. In Nederland is dat op 23 januari, net als in Malta. Maar dan zijn we wel uitgepraat: alle andere Europese landen doen het beter. We bengelen achteraan het peloton.

  Daar sta je mooi in je groene hemd.

  https://www.demorgen.be/binnenland/4-februari-maar-de-voorraad-groene-energie-in-belgie-is-nu-al-op-b82fb92d/

  3 likes
 • MarcelJ schreef:

  Dit is ook waanzin ten top. CO2 is verder helemaal geen probleem, de natuur lust er wel pap van.
  Maar buiten dat, het is echt te gek voor woorden wanneer je dan ook nog hoort dat België van zijn kerncentrales af wilt en hiervoor in plaats GAS wilt gaan gebruiken. Wat heeft deze totale waanzin dan nog voor nut?? Hopelijk dat we in maart wat kunnen doen door op de juiste partij te stemmen.

  3 likes
 • Iedereen laat zich gek maken terwijl er een nieuwe ijstijd aan komt…duh!!

  3 likes
 • x

  Check Also

  van haga

  Van Haga: ‘Enorme foutenmarge bij coronatest leidt tot verkeerd beeld’

  Premier Rutte beweerde in de Tweede Kamer ...

  van haga

  Kijken! Van Haga laat geen spaan heel van falende coronabeleid

  Wybren van Haga, onafhankelijk Kamerlid maar ook ...

  >