Natuur en Milieu

1000 miljard voor helemaal niets! Klimaatakkoord laat zien: ze zijn helemaal gek geworden in Den Haag

Help door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

VVD, GroenLinks, CDA, D66, PvdA, ChristenUnie, SP en 50PLUS willen 1000 miljard euro uitgeven aan iets dat eventueel – in het meest optimistische scenario – 0,00007 graden minder opwarming zal betekenen.

Volgens FvD-leider Thierry Baudet moeten we stoppen met deze waanzin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het is belangrijk om stil te staan bij wat er in die wet staat,” zei Baudet tijdens het debat over de klimaatwet. “95 procent CO2-reductie bereiken, wat zou betekenen dat alle huizen van het gas af moeten.”

Warmtepomp

Voor een gemiddeld huis betekent dit: je hele spouwmuur openhalen en opnieuw isoleren. Je hele dak vervangen. De vloeren eruit. Mensen moeten een nieuwe warmteinstallatie, inclusief warmtepomp, in hun huis plaatsen.

Overal moet vloerverwarming komen omdat anders de warmtepomp niet functioneert. Er moeten volledig geïsoleerde deuren worden aangeschaft.

Je slaapkamers moeten worden voorzien van convectorradiatoren. Keukens moeten worden omgebouwd, enzovoorts.

Volbouwen met windmolens

“Dit komt neer op zeker 50.000 tot 80.000 euro per woning,” zei Baudet. “Als je dit optelt voor alle huishoudens in Nederland, dan kom je uit op tenminste 235 miljard euro.”

“Dit zijn geen paniekverhalen,” benadrukte hij. “Dit is het gevolg van de doelstellingen in de klimaatwet.”

En om uit te komen op 100 procent duurzame energie, een andere doelstelling, moet je Nederland helemaal volbouwen met windmolens, aldus Baudet.

Helemaal niets

“En dan krijg je nog de toegenomen kosten op onder meer benzine en levensonderhoud,” klonk het. “Armoede zal over Nederland neerdalen.”

Alles bij elkaar kosten de maatregelen ons zo’n 1000 miljard. Voor helemaal niets.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Forum voor Democratie]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
5 jaren geleden

Causes of the Ice Ages and the Greatest Secret of the US, Series 4, part 1B.
Kijk eens naar de Gleissberg Cycle en je zal vlug voor iets anders betogen.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Dank je voor je informatie @ Ron , pas als Nederland en België onder water staan, zal blijken dat de klimaat hysterie een Pyrrusoverwinning was…… Nu kan zowel Nederland als België misbruik maken van de gecreëerde angst psychose voor de komende verkiezingen …..Arme mens hij weet niet beter…….gewoon aan de zijlijn blijven staan komt tijd komt raad…….Er zijn Astrologen die samenwerken met Astronomen die het heelal bestuderen .We draaien rondjes en beïnvloeden elkaar plus dat het hele Melkweg stelsel in beweging is…..maar hee hier op aarde weten mensen het beter.. Het bewustzijn van een woestijnrat……..

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Dit gezeik moet ophouden! De natuur en landbouw heeft CO2 nodig! Ga liever geld steken in onderzoek om giftige bijproducten van de industrie chemisch te transformeren in minder schadelijke stoffen.

Odette
Odette
5 jaren geleden

Wel eens van grey day gehoord? In België kennen ze het wel zonder doekjes erom heen te winden en wel op 4 februari als de groene energie verbruikt is.

Quote;

Grey Day, ook in andere landen?

Maar wat betekent een Grey Day op 2 februari eigenlijk? Doen we het daarmee goed? Wanneer valt de Grey Day in onze buurlanden? En halen we de Europese doelstellingen?

Eén geruststelling: we zijn niet de slechtsten van de Europese klas. Onze buurlanden Luxemburg en Nederland doen het volgens de Eurostat-cijfers nog slechter. In Luxemburg valt de Grey Day al op 21 januari. In Nederland is dat op 23 januari, net als in Malta. Maar dan zijn we wel uitgepraat: alle andere Europese landen doen het beter. We bengelen achteraan het peloton.

Daar sta je mooi in je groene hemd.

https://www.demorgen.be/binnenland/4-februari-maar-de-voorraad-groene-energie-in-belgie-is-nu-al-op-b82fb92d/

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x