Buitenland

Gonzalo Lira ‘als beest gestorven’ in Oekraïense cel: ‘Zijn gruwelijke dood is bloed aan handen van VS’

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

De Chileens-Amerikaanse blogger Gonzalo Lira is gestorven in een Oekraïense gevangenis. Dat heeft zijn familie vrijdag laten weten.

In een brief die is gepubliceerd door The Grayzone schrijft zijn vader dat het voor hem onacceptabel is dat zijn zoon is gestorven. Hij werd acht maanden en 11 dagen gemarteld en de Amerikaanse ambassade heeft niets gedaan om mijn zoon te helpen, schrijft Gonzalo Lira senior, die ‘dictator’ Zelensky en de ‘seniele’ Amerikaanse president Biden verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn zoon.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Lira senior nam ook contact op met Tucker Carlson om hem te melden dat zijn zoon is gestorven. Carlson zei dat Lira al sinds juli in een Oekraïense gevangenis werd gemarteld wegens het bekritiseren van Zelensky. Inmiddels heeft ook het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn dood bevestigd.

Het zogenaamde democratische Oekraïne

De blogger werd in mei in Charkov meegenomen door de Oekraïense veiligheidsdienst SBU. Nadat hij was vrijgelaten, probeerde hij per motor het land te ontvluchten. Voordat hij Hongarije bereikte, werd hij opnieuw opgepakt.

Volgens het laatste briefje dat Lira naar buiten wist te krijgen, had hij een dubbele longontsteking, maar weigerden de Oekraïense autoriteiten een goede behandeling. Hij was zo buiten adem dat hij al na twee minuten spreken buiten westen raakte.

Hij is als een beest gestorven in een Oekraïense cel, merkt journalist Joost Niemoller op. “Het zogenaamde democratische Oekraïne, baken voor het ‘vrije Westen’, liet hem gewoon doodgaan.”

Doodgemarteld door Zelensky en Azovs

Onderzoeker Max van der Werff voegt toe: “Oekraïne liet politiek gevangene en Amerikaans staatsburger in zijn cel verrekken. Nu is hij dood.”

“Doodgemarteld door Z[elensky] en Azovs,” aldus theatermaker George van Houts.

Jurist Sietske Bergsma stelt: “Zijn gruwelijke dood is bloed aan de handen van de Verenigde Staten.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Realistisch
Realistisch
4 maanden geleden

RIP 🙏🌹🌹🌹🌹🌹 dat hij nu op een betere plek mag zijn 🤍

Realistisch
Realistisch
4 maanden geleden

Mijn hart huilt …. 😢

Frans
Frans
4 maanden geleden

Een groot verlies van een zeer intelligente en scherpzinnige journalist. Ik kwam hem voor het eerst tegen in deze video https://www.youtube.com/watch?v=lr6R90DMyFY “Poisoning the well” over hoe je de “wappies” uit elkaar speelt door bewust onzin te vermengen met de waarheid. Hij noemde de maanlanding als voorbeeld.
Daarna heb ik veel blogs van hem gezien, allemaal top.
Rust zacht Gonzalo, je hebt jezelf onsterfelijk gemaakt.

Mikkel
Mikkel
4 maanden geleden

Mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse regering en heel veel Nederlanders. Wat is Nederland toch een pisvlek op de wereldkaart.

Over de Verenigde Staten heb ik even geen woorden om vuil te maken. Zij zijn ronduit het meest satanische land op de wereld.

RIP Gonzalo!

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x