UFO

CIA: Zes vliegende schotels waargenomen boven India, Nepal en Bhutan

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De CIA houdt waarnemingen van vliegende schotels boven India en haar buurlanden nauwlettend in de gaten, zo blijkt uit de 930.000 documenten die de spionagedienst onlangs vrijgaf.

In een rapport uit april 1968 worden zes waarnemingen van onbekende vliegende objecten genoemd boven India, Bhutan en Nepal.

De CIA en de Amerikaanse luchtmacht namen vliegende schotels zo serieus dat er een speciaal panel in het leven werd geroepen dat het fenomeen moest gaan bestuderen.

Enorm schijfvormig object

Het document verhaalt over ‘felle objecten die gezien zijn boven het zuiden van Ladakh, het noordoosten van Nepal, het noorden van Sikkim en het westen van Bhutan’.

Op 25 maart 1968 werd in Kaski in Nepal een felle vuurbal gezien die ‘uit elkaar viel’.

In het document staat dat in een krater op enkele kilometers van de stad Pokhara een ‘enorm metaalkleurig schijfvormig object werd gevonden’.

Harde knallen

In Ladakh werd op 4 maart 1968 een wit licht gespot, waarna twee harde knallen werden gehoord. Er verscheen ook een rood licht dat witte rook achterliet.

Er werden op 4 en 25 maart ook andere objecten gesignaleerd boven Ladakh. Het object dat op 25 maart werd waargenomen ‘leek op een raket’ en liet op een hoogte van zes tot zeven kilometer een wit-geel-wit spoor achter.

Op 19 februari 1968 werd een helder object gezien dat met grote snelheid over het noordoosten van Nepal en het noorden van Sikkim vloog. Het object ‘veranderde nacht in dag’.

Interplanetaire ruimteschepen

Boven Thimphu, de hoofdstad van Bhutan, werd op 21 februari 1968 een ‘blauwkleurig object’ opgemerkt. Het maakte geen geluid en deed het hele gebied oplichten.

In het rapport wordt niet duidelijk gemaakt wat de experts van de CIA dachten over deze waarnemingen.

Na een aantal UFO-waarnemingen in de jaren veertig en vijftig overwoog de CIA dat het ging om interplanetaire ruimteschepen.

Geen bedreiging

Het panel dat de CIA had gevormd om UFO-waarnemingen te bestuderen, moest vooral nagaan of de objecten een gevaar vormden voor de nationale veiligheid.

In januari 1953 concludeerde het panel dat ‘er geen bewijs is dat deze fenomenen een directe fysieke bedreiging vormen voor de nationale veiligheid’.

Desondanks bleef de CIA UFO-waarnemingen nauwgezet volgen.

In de geopenbaarde stukken wordt gesproken over UFO’s boven Zuid-Korea, Iran, Marokko, Kazachstan, Spanje, Uruguay, Rusland en Frans-West-Afrika.

[Hindustan Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tom E.
Tom E.
5 jaren geleden

We kunnen misschien nog niet te hard juichen maar ik zie in dit bericht toch wel een erkenning en toegeven van de CIA dat UFO,s wel degelijk bestaan .

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x