Homepagina » UFO » CIA: Zes vliegende schotels waargenomen boven India, Nepal en Bhutan
CIA: Zes vliegende schotels waargenomen boven India, Nepal en Bhutan

CIA: Zes vliegende schotels waargenomen boven India, Nepal en Bhutan

De CIA houdt waarnemingen van vliegende schotels boven India en haar buurlanden nauwlettend in de gaten, zo blijkt uit de 930.000 documenten die de spionagedienst onlangs vrijgaf.

In een rapport uit april 1968 worden zes waarnemingen van onbekende vliegende objecten genoemd boven India, Bhutan en Nepal.

De CIA en de Amerikaanse luchtmacht namen vliegende schotels zo serieus dat er een speciaal panel in het leven werd geroepen dat het fenomeen moest gaan bestuderen.

Enorm schijfvormig object

Het document verhaalt over ‘felle objecten die gezien zijn boven het zuiden van Ladakh, het noordoosten van Nepal, het noorden van Sikkim en het westen van Bhutan’.

Op 25 maart 1968 werd in Kaski in Nepal een felle vuurbal gezien die ‘uit elkaar viel’.

In het document staat dat in een krater op enkele kilometers van de stad Pokhara een ‘enorm metaalkleurig schijfvormig object werd gevonden’.

Harde knallen

In Ladakh werd op 4 maart 1968 een wit licht gespot, waarna twee harde knallen werden gehoord. Er verscheen ook een rood licht dat witte rook achterliet.

Er werden op 4 en 25 maart ook andere objecten gesignaleerd boven Ladakh. Het object dat op 25 maart werd waargenomen ‘leek op een raket’ en liet op een hoogte van zes tot zeven kilometer een wit-geel-wit spoor achter.

Op 19 februari 1968 werd een helder object gezien dat met grote snelheid over het noordoosten van Nepal en het noorden van Sikkim vloog. Het object ‘veranderde nacht in dag’.

Interplanetaire ruimteschepen

Boven Thimphu, de hoofdstad van Bhutan, werd op 21 februari 1968 een ‘blauwkleurig object’ opgemerkt. Het maakte geen geluid en deed het hele gebied oplichten.

In het rapport wordt niet duidelijk gemaakt wat de experts van de CIA dachten over deze waarnemingen.

Na een aantal UFO-waarnemingen in de jaren veertig en vijftig overwoog de CIA dat het ging om interplanetaire ruimteschepen.

Geen bedreiging

Het panel dat de CIA had gevormd om UFO-waarnemingen te bestuderen, moest vooral nagaan of de objecten een gevaar vormden voor de nationale veiligheid.

In januari 1953 concludeerde het panel dat ‘er geen bewijs is dat deze fenomenen een directe fysieke bedreiging vormen voor de nationale veiligheid’.

Desondanks bleef de CIA UFO-waarnemingen nauwgezet volgen.

In de geopenbaarde stukken wordt gesproken over UFO’s boven Zuid-Korea, Iran, Marokko, Kazachstan, Spanje, Uruguay, Rusland en Frans-West-Afrika.

[Hindustan Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Tom E. schreef:

  We kunnen misschien nog niet te hard juichen maar ik zie in dit bericht toch wel een erkenning en toegeven van de CIA dat UFO,s wel degelijk bestaan .

  4 likes
 • x

  Check Also

  fbi

  FBI-agent die e-mails Hillary Clinton ontdekte moest computer wissen

  FBI-agent John Robertson, de man die e-mails ...

  gates

  Heeft de Gates Foundation honderdduizenden meisjes gesteriliseerd in India?

  Mikki Willis, de regisseur van de documentaire ...

  >