Het Complot

Mysteries van de geheime genootschappen

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen zijn altijd al gefascineerd geweest door het onbekende. De moord op Kennedy, de samenzwering achter 9/11, de doofpotaffaire na de Bijlmerramp. Het idee dat er achter dat alles weleens een groter verhaal zou kunnen zitten, spreekt ons aan.

We benoemen 9 van de meest geheime genootschappen uit de geschiedenis. Wie zijn deze beroemde en vaak beruchte gesloten genootschappen? Wat beschermt de Priorij van Sion? Welk doel heeft de Amerikaanse elitaire groepering Skull & Bones? En hoe zit het met Opus Dei, de Illuminati en de Ordo Templi Orientis?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Assassijnen

Rond de eerste kruistocht (1080) creëerde Hasan al-Sabbah één van de dodelijkste sjiitische vechtmachines ooit. Vanuit een geïsoleerde vesting in de bergen van Noord-Iran stuurde hij zijn mannen eropuit, die met gevaar voor eigen leven de ene sluipmoord na de andere begingen.

Hij zou zijn volgelingen hasjiesj toedienen om ze een blik in het paradijselijke hiernamaals te gunnen en ze aldus te motiveren tot de deelname aan oorlogen en het plegen van aanslagen. Assassijn wordt verondersteld een verbastering te zijn van hashshashin, dat ‘zij die zich met hasjiesj bedwelmen’ betekent.

In 1257 werd het kasteel Alamoet verwoest door de Mongolen, inclusief de waardevolle bibliotheek. De groep leefde voort in het collectieve bewustzijn. De Assassijnen verleenden later hun naam aan het Engelse woord voor sluipmoordenaar: assassin.

De Jezuïeten

Toen paus Clemens XIV de jezuïetenorde in het rooms-katholieke Europa van 1773 verbood, wierp de Pool Stanislaus Czerniewicz zich vanuit Wit-Rusland op als jezuïetenleider. Tsarina Catharina II weigerde tegemoet te komen aan de pauselijke eis om de jezuïeten uit het Russische rijk te gooien.

Ze vreesde zwaar weer als de ascetische monniken uit hun kloosters zouden moeten verdwijnen. Daarom kon Czerniewicz ongestoord contact houden met jezuïtische broeders in heel Europa en de orde voortzetten als een machtig geheim genootschap.

Opus Dei

Opus Dei is een personele prelatuur van de Rooms-katholieke Kerk. Schimmige deals met de bank van het Vaticaan, betrekkingen met het vroegere Franco-regime en vermeende witwaspraktijken, knagen al sinds de oprichting aan het imago van Opus Dei.

Volgens critici ambieert Opus Dei te veel politieke macht. Dat komt geregeld tot uiting doordat tal van Opus Dei-leden regeringsfuncties in verschillende landen hebben, waaronder Spanje, Italië en de Verenigde Staten. Het feit dat de leden zich in de regel niet kenbaar maken, draagt bij aan het imago van een geheime broederschap met een verborgen agenda van het Vaticaan.

De Rozenkruisers

Onbekenden hingen in 1622 geheimzinnige plakkaten op in Parijs. Ze vertelden dat de Rozenkruisers ‘zichtbaar en onzichtbaar aanwezig waren’ in de stad, en dat gaf aanleiding tot allerlei speculaties over het omverwerpen van de samenleving op grond van occultisme en kabbala.

In 1618, vier jaar eerder, had Henrichus Neuhusius in een pamflet geschreven dat de Rozenkruisers naar het oosten waren afgereisd omdat de situatie in Europa onveilig was.

Skull & Bones

The Order of Skull and Bones is een geheim genootschap van studenten van de beroemde Yale-universiteit. De broederschap, die veel invloedrijke figuren uit de politieke wereld heeft voortgebracht, werd in 1832 opgericht door de latere Amerikaanse generaal William H. Russell.

De organisatie kwam onder andere in het nieuws toen tijdens interviews bleek dat zowel voormalig president George W. Bush als zijn toenmalige rivaal John Kerry lid van Skull & Bones waren toen ze studeerden aan Yale.

De Illuminati

Ze noemden zichzelf Perfektibilisten, maar stonden bekend als de Illuminati. Adam Weishaupt richtte de beweging in 1776 op aan de Universiteit van Ingolstadt met als doel ‘de perfecte samenleving’. Verschillende grote dichters, zoals Johan Wolfgang von Goethe, sympathiseerden met de beweging, maar in 1785 verbood de Beierse hertog Karel Theodoor haar omdat ze antireligieus en te weinig vaderlandslievend zou zijn.

Ruim 100 jaar na het verbod werd de orde opnieuw opgericht. Sinds een vernieuwing van de orde in 1926 opereerde ze vanuit Berlijn. De groep wordt ook wel gezien als grondlegger van de Nieuwe Wereldorde.

Het Thule-Gesellschaft

Het Thule-Gesellschaft werd in 1911 in München opgericht door een groepering met interesse in Oud-Duits occultisme. Het was een dekmantel voor een rascistische ideologie, die in veel opzichten te beschouwen valt als de voorloper van het nazisme.

Eén van de oprichters van de beweging, baron Rudolf von Sebottendorff, beweerde dat Adolf Hitler lid was. De organisatie was geformeerd als een vrijmetselaarsloge. Dankzij de financiële steun van het Thule-Gesellschaft werd op 5 januari 1919 de Deutsche Arbeiterpartei opgericht. Datzelfde jaar vormde Hitler deze partij om tot de NSDAP.

De Priorij van Sion

Pierre Plantard uit de Franse plaats Annemassa richtte in 1956 de Priorij van Sion op. Plantard beweerde dat hij van adel was en een groep mannen zou verzamelen om de zwakken en onderdrukten te verdedigen.

Plantard zei dat de Priorij van Sion was opgericht door de kruisvaarders van Jeruzalem, en dat de eigenlijke taak bestond uit het voorzetten van de bloedlijn van het Oud-Frankische koningsgeslacht van de Merovingen.

Volgens Plantard behoorden Leonardo da Vinci, Isaac Newton en Victor Hugo tot de vroege meesters van de beweging. In de roman ‘De Da Vinci Code’ van Dan Brown komt de Priorij van Sion ook voorbij.

Ordo Templi Orientis

De Ordo Templi Orientis (Orde van de Oriëntaalse Tempel) werd in 1895 opgericht en heeft haar wortels in de Orde van de Tempeliers van de 12e eeuw. De oorspronkelijke christelijke tempeliers hadden in Azië kennisgemaakt met verschillende geheime leren.

De oprichters van dit geheime genootschap waren bekend met de op seksuele magie gerichte rituelen van de Indiase tantra en zij vermengden deze met de occulte kennis en inwijdingen vanuit hun achtergrond als vrijmetselaars en rozenkruisers. Bekende leden waren onder meer Aleister Crowley en het Engelse model Peaches Geldof.

Enkele van de bovengenoemde genootschappen komen ook voorbij in onderstaande video:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bennie
bennie
9 jaren geleden

de geheime genootschappen zoals skull and bones,en op yale etc…daar gebeuren satanische rituelen door middel van offers brengen.ook in hollywood is wordt het dooer de sterren,hollywoodbazen,sporters,regisseurs etc,,,beoefend..kijk aub eens naar de docu:brotherhood illuminati(bekijk johnny dep eens vanaf een andere manier…you tube)you yube:sisterhood illuminati(jodie foster)de docu:dark secrtets bohemian group(alex jones docu met verborgen camera)wie wil weten wie whitney houston heeft vermoord door middel van vrijmetselaarij (namelijk haar eigen platenbaas clive davis!!!)bekijk de docu:satan’s son deel 1 t/m 6 op you tube….you tube:the 2000,0000 club….tegenwoordig zie je bij 90% in videoclips dat de duivel wordt aanbeden b.v:jay-z.lady gaga,beoynce,miley cyrus,eminem,kate perry,etc….bruno marrs,kayne west,john travolta,mike tyson,etc…hebben familieleden als offer gebracht om hun carriere te bewerkstellen!!!doe research in de wereld van de illuminati met handgebaren,offers…oprah winfrey is the queen van illuminati!!!!

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Al deze geheime genootschappen zijn moordend naar innovaties toe en doen ze alles om hun o.a. corrupte en duistere praktijken te handhaven.

barsoomx
barsoomx
9 jaren geleden

Je vergeet er nog een: de Zwartklaassen….
Zij trachten door het voor de opvoeding zo belangrijke sinterklaasfeest
een roetzwarte streep te trekken…

Daarnaast zijn de ergste samenzweerders: de schoonfamilie!!!!!

Jantje
Jantje
9 jaren geleden

Lees dit eens door. De gehele hierarchie is uiteen gezet in een slideshare. Het hele bankensysteem incl. de geschiedenis van goud, bankiers, genootschappen e.d. , je weet dan werkelijk hoe alles in elkaar zit.
http://www.slideshare.net/ernestrauthschild/the-history-of-banking

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x