Gezondheid

Canadese studie: griepprik verhoogt risico op ziekte

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit nieuw Canadees onderzoek dat deze week is gepubliceerd blijkt dat iemand die dit jaar de griepprik heeft gehaald, meer kans loopt om ziek te worden. “Helaas werkt het vaccin dit jaar helemaal niet,” zegt coauteur van de studie dr. Jim Dickinson van de Universiteit van Calgary.

Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Eurosurveillance, heeft ook aangetoond dat de effectiviteit van de griepprik afneemt als mensen het vaccin twee keer op rij hebben gekregen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De effectiviteit van influenzavaccinatie (H3N2) bij mensen die in 2014/2015 wel waren ingeënt en in 2013/2014 niet, was hoger (43 procent) dan bij mensen die zowel in 2013/14 als in 2014/15 waren gevaccineerd (-15 procent),” aldus de studie.

“Een negatieve effectiviteit suggereert dat mensen door het vaccin juist vatbaarder worden voor de griep,” zei dr. Dickinson. “We moeten meer onderzoek doen om te begrijpen hoe dit kan.”

In Canada zijn in totaal 1169 mensen opgenomen in het ziekenhuis vanwege de griep. 52 mensen met de griep zijn gestorven, waarvan 75 procent 80 jaar of ouder was. Ook in Nederland is de griepepidemie, die ons land sinds december in de greep houdt, nog niet voorbij. Afgelopen week meldden zich 142 op de 100.000 mensen bij de huisarts met griepachtige klachten.

Er is dit seizoen meer griep dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Volgens een woordvoerster van onderzoeksinstituut Nivel lijkt het erop dat er een ‘mismatch’ is tussen de griepvariant die nu heerst en een variant in het griepvaccin.

[GlobalNews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

Ik heb vanaf 2005 3 jaar achtereen de griepprik ontvangen.
Steeds kreeg ik een aantal maanden daarna ernstige gezondheidsklachten.
Sindsdien heb ik bedankt voor de griepprik.

Ton
Ton
9 jaren geleden

Door de griep op een natuurlijke manier te ondergaan bouw je vanzelf een natuurlijke weerstand op, met het inspuiten van kunstmatige stoffen die niet in een menselijk lichaam thuishoren breek je die natuurlijke weerstand af. Maar we leven nu eenmaal in een omgekeerde wereld waar de omgekeerde realiteit (de leugen) tot de hoogste norm is verheven.

exegese
exegese
9 jaren geleden

Zelfs “Geen Stijl “, een site die pretendeert maatschappijkritische artikelen te publiceren, overgoten met ironie en satire gaat volledig mee met de opdringerige campagnes van de vaccinatie-maffia en zet iedereen die zijn kind weigert te laten vergiftigen weg als gevaarlijke, en volslagen idioten in een artikel met de kop : Antivaccinatie wappies maken retroziekte weer hip.

Onvoorstelbaar hoe bijna iedereen mee gaat in die smerige en gevaarlijke geldklopperij, ondanks alle informatie die alle gigantische nadelen van vaccinatie blootlegt.

Jelle
Jelle
9 jaren geleden

Als je weet hoe de griepprik wordt gemaakt en door wie ,dan wil je die troep nooit in je lichaam.
Ze weten niet eens welke griep er komt .En wie wordt er beter van???????????? .Juist de grote jongens

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x