Homepagina » Straling » Raad van Europa waarschuwt voor gezondheidsgevaren van wifi en mobieltjes. Waarom doet Nederland niks?
Raad van Europa waarschuwt voor gezondheidsgevaren van wifi en mobieltjes. Waarom doet Nederland niks?

Raad van Europa waarschuwt voor gezondheidsgevaren van wifi en mobieltjes. Waarom doet Nederland niks?

De Raad van Europa heeft lidstaten in een resolutie opgeroepen wifi-netwerken en mobiele telefoons te weren op scholen. Nederland is niet van plan om maatregelen te nemen.

Volgens de organisatie zouden ministers van Onderwijs, Volksgezondheid en Milieu van de lidstaten campagnes moeten beginnen om leraren, ouders en kinderen bewust te maken van de specifieke risico’s van vroegtijdige en langdurige blootstelling aan mobiele telefoons en andere draadloze apparaten.

De Raad heeft geconcludeerd dat er inmiddels voldoende bewijs is voor de stelling dat straling van mobieltjes, wifi, babyfoons en andere draadloze apparaten schadelijk kan zijn voor mensen, dieren en zelfs planten.

Telecomindustrie

Onderzoeken die aantonen dat er geen schadelijke gezondheidseffecten zijn, blijken veelal te zijn gesponsord door de telecomindustrie.

Diezelfde industrie lobbyt bij de overheid om aanscherpende maatregelen tegen te houden.

Bij de behandeling van de resolutie was slechts één Nederlander aanwezig: SP-senator Tiny Kox. De resolutie heeft op hem kennelijk weinig indruk gemaakt, aangezien hij zich niets meer van de bijeenkomst kan herinneren.

Andere landen

Nederlandse ministeries verwijzen meestal door naar de Gezondheidsraad, die ‘geen aanleiding’ ziet om maatregelen te nemen.

Daarnaast zijn er in Nederland nog altijd geen wettelijke vastgelegde blootstellingslimieten.

In andere landen zijn al wel maatregelen genomen om kinderen te beschermen tegen straling. Zo geldt er in Frankrijk een wifi-verbod op crèches en een verbod op het gebruik van mobieltjes op lagere en middelbare scholen.

[Novini]


Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Gezondheid problemen worden mede door het gebruik van mobieltjes geactiveerd , de oplossing ervan zit niet bij de overheid, de mensen zelf zijn verantwoordelijk voor het gebruik ervan,omdat gezondheid problemen erdoor kan ontstaan is men zelf verantwoordelijk voor wat men neemt , met voedsel is het precies het zelfde ,men eet veel ongezonde voedsel ,maar het smaakt zo lekker om het te nemen en men kan er dan moeilijk van af komen omdat enigszins toch verslavend werkt, en men verwacht dan dat de overheid met oplossingen komen zodat men het als veilig en vertrouwd kunnen gebruiken [of eten] het is het gemakzucht van het volk zelf die denkt dat de overheid zomaar alles kunnen oplossen terwijl het volk zelf of de persoon zelf een heel groot invloed heeft op zichzelf om zijn gedrag aan te passen en dat is het nu juist men wil dat niet, en we gaan gewoon door met als gevolg dat gezondheid problemen kunnen ontstaan, steek zelf maar eens de hand in eigen boezem en neem zelf beslissingen in het gebruik ervan, men weet dat er risico,s er mee verbonden zijn, hoe meer gebruik ervan hoe meer de schadelijke gevolgen ervan ,[men word wat men inneemt] er zal ook daardoor veel meer hogere frequenties door ontstaan om het gebruik en signaal ervan te verbeteren ,omdat [bijna] elk persoon/bedrijf er gebruik van maakt is het niet meer weg te denken omdat het denken/spreken de omloop van gedachten en communicatie zo groot is geworden dat men niet meer zonder kan .net als voedsel men kan niet meer zonder ..en ziektes, neem die maar als een ongezonde bijverschijnsel als lief, die met een pilletje beetje bestreden kan worden, zodat men gewoon door kunnen gaan met het ongezonde patroon met de stijl van het leven, als men ziek ervan van word en een ervan is ….KANKER….,sta dan niet raar te kijken als men dit krijgt, want men is zelf ,[Zeker Persoonlijk] Verantwoordelijk voor de Omgang Ervan, Als men om zich heen kijkt weet dan dat mensen met een ongezonde gedrag bezig zijn ..het is een ongezonde blindheid met het gedrag van de Mens Zelf, en blind zijn voor de gevolgen ervan..Gewoon doorgaan ermee en als men ziek word gewoon een pilletje nemen..

  9 likes
  • Zo is dat ga niet meer in de trein of naar de supermarkt want overal is WIFI straling aanwezig en als ergens een zendmast wordt geplaatst ga je gewoon verhuizen. Ga niet meer werken want iedere werkplek is voorzien van zoveel straling zoveel joh.. dat wil je niet weten en als je al met de auto wegmoet zorg dan wel dat je auto hebt met een frequentie deflectie en houd de raampjes goed dicht want al die stank op de wegen wil je niet inademen en gooi je mobiele telefoon gewoon weg want het heerlijk om niet meer bereikbaar te zijn en niet meer te kunnen bankieren want dat kan tegenwoordig niet meer zonder ´smart´phone en dat eten uit de supermarkt geloof je toch ook niet wat er op die etiketjes staat.. ga Zelf eens nadenken joh neem een volkstuintje zet er je eigen kip in en verbouw wat (bloem-)kooltjes en eet het hele jaar op rantsoen want dat vele eten is sowieso niet goed en drink water uit de kraan maar filter het dan wel eerst 10x en hang ook boven je moestuintje wel een deflectieschild want al die vliegtuigen die de hele lucht vol sproeien, ja dat krijg je ook weer binnen.
   Mensen moeten gewoon niet zoveel kankeren en het Zelf doen, Zelf de verantwoordelijkheid nemen, dan hebben we geen bestuurders meer nodig en kunnen ze allemaal oprutten en binnenkort opschipperen.
   Capice…??

   19 likes
  • Haha, uit het neoliberale boekje:
   Eerst maken die neoliberalen er een enorm zooitje van en vervolgens zeggen ze Zelf doen Eigen Verantwoording.

   Ben benieuwd hoe lang er nog serieus met dat soort neo volk gepraat blijft worden.

   9 likes
 2. ”Waarom doet Nederland niks”

  Dat is simpel, aan ongezonde mensen en ziektes verdient men!

  24 likes
 3. De macht van het grootkapitaal, is door de inbreng van Rutte als loopjongen heel erg aanwezig.

  14 likes
  • Jou grootkapitaal idee klopt geenszins want Amerika is 20 keer failliet en leeft op nepgeld.
   Het is de politieke groep van Soros en trawanten in Europa en wereldwijd. Daar is de dader.

   4 likes
 4. “Raad van Europa waarschuwt voor gezondheidsgevaren van wifi en mobieltjes. Waarom doet Nederland niks?”

  Aan alle scholen en verantwoordelijken van deze, respecteer het leven van uw leerlingen en ons nageslacht. Kom in actie!!!

  12 likes
 5. Volgens de Franse media is het verbod op mobieltjes op lagere en middelbare scholen niet vanwege de straling maar om de aandacht bij de les te houden en pauzes voor spel en interactie vrij te houden.

  https://www.thelocal.fr/20171211/france-to-ban-mobile-phones-in-schools?

  7 likes
 6. “SP-senator Tiny Kox. De resolutie heeft op hem kennelijk weinig indruk gemaakt, aangezien hij zich niets meer van de bijeenkomst kan herinneren.”
  Zijn hersenen zijn reeds ge- micro waved.

  9 likes
 7. Hele beroepsgroepen, die met electromagnetische apparatuur gewerkt hebben de laatste 40 jaar blijken gerelateerde beroepsziekten ervan over te houden,sommige kunnen door de electrostres geen adequate levensomstandigheden meer vinden? Zegt tinnitus jullie iets?

  7 likes
 8. ‘specifieke risico’s van vroegtijdige en langdurige blootstelling aan mobiele telefoons en andere draadloze apparaten’. Welke risico’s zijn dit dan?Voor zover ik weet gebruiken mobiele telefoons, net als golven bij een radio, geen stralingen die gevaarlijk zijn. De Nederlandse ministers doen niks aan dit ‘probleem’, omdat het probleem onzin is.

  3 likes
  • “De Nederlandse ministers doen niks aan dit ‘probleem’, omdat het probleem onzin is. ”
   De Nederlandse ministers doen er niets aan omdat ze volledig in de zak zitten van telecom bedrijven.
   “Voor zover ik weet gebruiken mobiele telefoons, net als golven bij een radio, geen stralingen die gevaarlijk zijn.”
   Voor zover u weet… en dat is klaarblijkelijk niet veel voor wat betreft dit onderwerp.
   1: Een radio is alleen een ontvanger, een mobiele telefoon is zowel een ontvanger als een zender.
   2: Ze gebruiken “golven” ….. inderdaad ze gebruiken “golven” maar er zijn een paar wezenlijke verschillen.
   Ten eerste ontvangt een radio alleen maar elektromagnetische straling en zendt niets uit, ten tweede is die e.m. straling van een extreem lage intensiteit, ten derde heeft die straling een veel lagere frequentie waarvoor het lichaam niet of nauwelijks gevoelig is.
   3: Een mobiele telefoon zendt (in tegenstelling met een radio) e.m. straling uit op een veel hogere frequentie, een frequentie die in de buurt ligt van de frequentie van een magnetron oven.
   Voor die frequenties is het menselijk lichaam wel degelijk gevoelig.
   Als u een kopje water in een magnetron oven zet en dit apparaat inschakelt, gaat in vrij korte tijd het water koken.
   Het verschil tussen die magnetron en uw telefoon is het vermogen waarmee de e.m.straling wordt uitgezonden.
   Een magnetron oven zendt met een vermogen tussen 800 en 1200 Watt, een mobiel zendt uit met een vermogen van ongeveer 1 Watt (afhankelijk van gebruikte frequentie etc.)
   Een menselijk lichaam bestaat hoofdzakelijk uit water.
   Door een mobiel maar vaak genoeg te gebruiken raken de lichaamscellen geïrriteerd en kunnen daardoor tumoren ontstaan.

   Maar u vind het kennelijk allemaal onzin en zou ik dus zeggen: gewoon doorgaan met het gebruik van die mini magnetron, cook out your brain man.

   4 likes
 9. Biff der Nederlanden

  Ik gebruik nu al vele jaren mijn mobieltje en ik.heb tot nu toe nergens last van.
  Ik zeg niet dat mensen die last hebben van straling lopen te zeuren want dat kan ik niet beoordelen. Ik heb er ook geen verstand van.
  Maar zélf heb ik tot nu toe geen enkel probleem.
  Het enige waar ik last van heb is dat ik me niet zo goed kan concenteren, vaak last heb van hoofdpijn (steken in mijn hoofd), meer vergeet en dat ik bijna nooit meer een erectie kan krijgen maar dat hoort gewoon bij mijn leeftijd (ik ben 54)

  2 likes
  • Biff, je hebt nergens last van en je linkt de reeks klachten aan je leeftijd? Het is zeker niet zo dat al die klachten ‘normaal’ zijn voor je leeftijd hoor. Je houd jezelf voor de gek 🙂

   5 likes
 10. in elke gebruiken aan wijzing staat dat de stralingsbron minimaal een paar cm van het lichaam gedragen of gebruikt wordt.In de verzekeringspolissen van de aanbieders wordt onder vervuilende stoffen gerangschikt en zijn de gevolgen onverzekerbaar.Van de ceo’s van de bedrijven die deze producten produceren gebruik steeds meer geen mobil.De orde diensten zijn ook al onder vuur namelijk de engelse x marine wetenschappelijk onderzoeker Barry Trower die was ingeschakeld door de politie om een verhoging in kanker gevallen in het linkeroog bij politiemensen te onder zoeken kwam er achter dat er gebruik word gemaakt van frequenties in hun communicatie die ze in oorlogvoering kunnen gebruiken waar mensen agressiever van worden als ze eraan worden bloot gesteld .228 aflevering Richard D.Hall word hij daarover geïnterviewd en nog wat lezingen daar over op UTube.Wie zijn dat eigelijk onze bestuurders?Mensen of psychopathische parasieten die alleen maar met f……n in de samenleving hun positie proberen veilig te stellen ten koste en op kosten van dezelfde samenleving.
  Misschien word het tijd om afscheid te nemen van de oude structuren die dit soort dingen doet door hun geldstromen af te knijpen en daar mee hun macht doormiddel van volledig bindend referendum de pollitieke opvreters naar huis sturen en niet vervangen door nieuwe want die zij dan niet meer nodig .Alles boven klein familie bedrijf een arbeiders coop te maken Geen geld meer naar niemand meer voor iets dat met een drugs te maken heeft die minder schadelijk is dan alcohol en tabak.En dan kijken hoe de samen leving zich hersteld van deze parsitaire misfits.

  En nu koffie.Mvrg,Marcel

  5 likes
 11. Hoe zieker de mensen worden hoe meer gezondheidszorg wij nodig zijn. De gemiddelde Nederlander kan dat schijnbaar niet beredeneren. Maar hoe zieker je volk, des te meer kun je verdienen, denk daar maar eens over na.

  4 likes
 12. @Biff der Nederlanden
  Alle lichamelijke problemen hebben te maken met een goede doorbloeding , begin met de goedkoopste, doe overal een beetje Chili peper in, eten, koffie en thee, een snuifje en je bloedvaten gaan weer open, gember en nog een lijst met artikelen die je even op kan zoeken….. 54 j is niks……stel dat je 85wordt , dan heb je 30 jaar hoofdpijn..😉

  3 likes
 13. Hé hé, eindelijk een wijze reactie, goed zo Louise, ik word minstens 120 (ben pas 66)
  Fijne dagen P & Zn

  3 likes
  • Hallo Pjoter, soms is het leven eenvoudig maar maken we het moeilijker dan het is….
   Ikwens jou en je zoon ook rustige en liefdevolle dagen, groet Louise…..🌟✨

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

5G

Bezorgde burgers doen video-oproep aan Rutte: ‘Zet uitrol 5G alstublieft stop’

De organisatie 5B Burgers heeft een filmpje ...