Homepagina » Mens en Dier » Greta Thunberg leest steeds uit hetzelfde klimaatscript: ‘Holle woorden’
greta thunberg
Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2020 – Source: EP

Greta Thunberg leest steeds uit hetzelfde klimaatscript: ‘Holle woorden’

Duizenden mensen hebben vrijdag in Brussel betoogd in gezelschap van de 17-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg.

Ze demonstreerde er met onder andere klimaatspijbelaars.

Niet ambitieus genoeg

Thunberg was al in Brussel, waar ze eerder zowel de Europese Commissie als de milieucommissie van het Europees Parlement toesprak.

De klimaattiener vindt de Europese Green Deal van klimaatpaus Timmermans ‘niet ambitieus genoeg’.

“Maatregelen zijn niet alleen nodig voor 2030 of 2050, maar voor 2020, voor nu,” zei ze tegen de parlementariërs.

Holle woorden

Volgens de Zweedse tiener doet de EU alsof zij klimaatverandering tegengaat.

Sky News-presentatrice Gemma Tognini zei dat Greta Thunberg ‘steeds uit hetzelfde vooraf voorbereide script leest’, dat ‘niet gaat over feiten, maar over emoties’.

“Het zijn holle woorden,” voegde ze toe.

Niet onnodig bang maken

De zelfverklaarde ‘klimaatrealist’ en internetsensatie Naomi Seibt zei dat de reactie van Thunberg op de klimaatwet van de EU ‘een poging is om paniek te zaaien’.

“Ik heb haar bovendien nog nooit horen praten over de wetenschap,” zei ze. “En hoe kan zij nou weten welke maatregelen er genomen moeten worden tegen klimaatverandering?”

“We hebben goedkope en betrouwbare energie nodig, en moeten mensen niet onnodig bang maken,” aldus de 19-jarige Seibt.

We moeten alternatieve energiebronnen zoals kernenergie niet demoniseren, zei ze.

[Sky News Australia]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
1 jaar geleden

wijsheid komt doorgaans met de jaren, Greta Thunberg is daar een treffend voorbeeld van door haar totaal gebrek aan kennis en wijsheid in het algemeen, Naomi Seibt daarentegen is de vleesgeworden uitzondering die de regel bevestigt. Zij weet heel goed waar ze het over heeft en kan dat zeer goed onderbouwen. Kortom een doorn in het oog van de linkse kerk die niets liever wil dan de kluit belazeren met de door haar bloot gelegde leugens.

IIS
IIS
Reactie op  exegese
1 jaar geleden

Greta Thurnberg gaat binnenkort dood aan een verzelfmoord of langzame vergiftiging? Want dit kind ziet er alles verschrikkelijk uit. Maar gelukkig laat ze dan haar ouders niet met lege handen achter en heeft zij zichzelf helemaal gegevens voor de satanische ‘vader’ en ‘moeder’ die hun dochter van school hebben gehaad om te verhoereren voor miljoenen.

Schande, grote schande en werkelijk grof dat men in Brussel voor dit misbruikte kind hebben staan applaudisseren. Hadden ze daar niet iets tegen kinderarbeid, misbruik en uitbuiting van kinderen? Stelletje opportunistische viespeuken en huichelaars zijn het daar. En dat regeert over onze ruggen en schrijft ons de wetten voor!!??

How dare you!!!!

René
René
Reactie op  exegese
1 jaar geleden

Greta is gewoon een tot op het bot gemanipuleerde tiener die briesend en blatend haar door anderen ingefluisterde gelijk wil halen. Arm kind met asperger. Ze moet hoog nodig naar het Pieter Baan Centrum zodat ze behandeld kan worden in plaats van naar het Europees Parlement, een circus dat hoognodig opgedoekt moet gaan worden.

En al die andere klimaatmensen zijn ook toe aan diepgaand onderzoek inclusief Samson en Dommermans.
Binnenkort ga ik demonstreren dat Sinterklaas bestaat. Echt waar!

charlud
charlud
Reactie op  René
1 jaar geleden

Ik doe met je mee René. Maken we de pieten wit en Sinterklaas zwart dan snoeren we de mond van Sylvana.

Henk Azie
Henk Azie
1 jaar geleden

Ik wil best een script voor het meisje schrijven, gaarne.

Harry
Harry
1 jaar geleden

Een samenvatting van het rapport in CSIRO werd wereldwijd gebruikt om de bosbranden in Australië te linken aan CO2. Echter, in het rapport zelf staat dat zulke conclusies nog niet getrokken kan worden. De woordvoerder van CSIRO valt stil daarmee geconfronteerd, want er bestaan ook nog journalisten, al zijn die vrijwel uitgestorven, die wel vragen durven te stellen die in gaan tegen het staatsnarratief, daar had men geen rekening mee gehouden. Zou deze journalist in Duitsland hebben gewoond had hij nu een andere baan kunnen zoeken.
https://youtu.be/_5oedryZtm8

Willem
Willem
1 jaar geleden

De meeste mensen denken dat ze straks met de verkiezingen het zooitje ongeregeld wel even zullen weg stemmen .

Deze leugenaars die ons al veel langer aan het lijntje houden met al hun gemanipuleer en bangmakerij , ik geloof helemaal niets meer van deze criminelen , hoe lang worden we al voorgelogen ? al sinds jaar en dag waarschijnlijk .

Dus waarom zouden deze mensen zich weg laten wegstemmen ? Ze hebben er waarschijnlijk alles voor over om hun doelen te bereiken dus ook een gevalletje verkiezings fraude !!

En ze komen er steeds mee weg met al hun leugens , omdat er een wereld is gecreerd waar je bijna niets meer mag en iedereen te verdeeld of afgeleid is om gezamelijk in aktie te komen , denk je dat ze in Den Haag schrikken van 100000 like,s en een paar boze reacties op facebook ? We zouden de boeren massaal kunnen steunen , want zoals het er nu naar uit ziet zijn wij hierna aan de beurt !

Willem
Willem
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

We kunnen alleen nog maar de rit des levens uitzitten, ben dermate kaalgeplukt tijdens mijn werkzame leven (ook door scheiding enz) dat een ander land om te wonen uitgesloten is, stemmen is ook zinloos want 2021 is de nazistaat compleet en definitief daarom blijven de ratten nu de rit uitzitten en kunnen ze liegen en bedriegen wat ze willen.

Willem
Willem
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Juist maar toch proberen mensen bewuster te maken en het beste er van te maken , alhoewel het niet ten koste van jezelf moet gaan , ook ik merk het dat de negatieviteit om me heen me soms pakt , ben kennelijk niet geheel gevoelloos voor alles wat er om ons heen gebeurt

vladi
vladi
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

stay human Willem,

het echte gevecht moet volgens mij nog beginnen.

fff

Herman de Graaf
Herman de Graaf
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Of vluchten …. als politieke vluchteling.
Zodra de onderdrukking van de vrijdenkers begint.
Naar betere oorden. Misschien het land van Donald Trump, of het land van Boris Johnson ? ? Of … wie weet.
Of misschien moeten we toch alles op alles zetten om ons land terug te krijgen.
Het zal immers niet als vanzelf gaan.
Je kan wel afgeven op de EU, maar daaruit bouw je niks opnieuw op.
Zal de Amerikaanse invloed tegen die tijd zover gaan dat Nederland in navolging van Engeland de autonomie en democratie terug kan winnen ? ?
Niets is onmogelijk.

René
René
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

M’n beste Willem, Laat je niet gek maken door het gespuis om je heen. Er zijn genoeg alternatieven waar je heen kan als je een materieel minimalistisch leven in de zon met voldoende eten en drinken ook fijn vindt.

vladi
vladi
Reactie op  René
1 jaar geleden

strooien met wat tips kan geen kwaad.
ik lees zoiets graag.

fff

edwin
edwin
1 jaar geleden

aan het klimaat kan je weinig tot niets doen, als de stand van de zon ten op zichte van de aarde draait heb je al een verandering van het klimaat, een goede vulkaan uitbarsting heeft het nodige effect, waar we wel wat aan kunnen doen is de gigantische milieuverontreiniging.
de stook olie die schepen gebruiken waar overgebleven chemisch afval in wordt verwerkt, geven meer verontreinigingen dan 13000 keer wat alle auto’s uitstoten van de hele wereld.
we kunnen beter spullen maken die langer meegaan, er wordt zoveel troep gemaakt

Né
1 jaar geleden

Thunberg doet alleen aan monologen,
Thunberg doet niet aan dialogen, simpel om het feit dat ze alleen een van te voren uit het hoofd
geleerde tekst kan opdreunen die door anderen voor haar gefabriceerd zijn.

vladi
vladi
Reactie op 
1 jaar geleden

ik heb haar alleen van papiertjes af zien lezen.

fff

GeVanK
GeVanK
1 jaar geleden

Uit een links brein komen alleen holle woorden en gedachten, niets opbouwends of doeltreffend…

Henk
Henk
1 jaar geleden

Ik snap werkelijk waar niet dat een gewoon schoolkind zoals Turnberg zo een platform krijgt om haar kinderlijke ellende te spuien . We nemen door de bank genomen volwassenen politieke figuren niet eens meer serieus laat staan een schoolmeisje . Wat zit hierachter is dit een politiek plan en word zei misbruikt voor bepaalde doelen of zoiets , want dit is gewoon bizar .Zo’n meisje hoort met poppen te spelen en op school te zitten met vriendinnetjes maar dit is compleet gestoord .

Elise
Elise
Reactie op  Henk
1 jaar geleden

Yep, vind ik ook. Het is een vorm van kindermisbruik. Maar ja, alles wat vroeger normaal/goed was, is nu slecht en wat nu slecht is, is goed voor het systeem!

Peter snijder
Peter snijder
Reactie op  Henk
1 jaar geleden

Wie neemt die idioten nog serieus,die een ovatie geven aan een autistisch ,over het paard getild pubertje.
Voor het te laat is stel ik toch een Nexit voor.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Het bewijs is geleverd dit kind is ziek en zit vast in haar eigen hersenspinsels.
Timmermans de angsthaas probeerd zijn angst therapeutisch op te lossen door een dictaat via de EU. Von der Leyen heeft als moeder angst dat haar 7 kinderen iets overkomt en is zodanig gehersenspoeld dat ze dingen verteld die wetenschappelijk gewoon onjuist zijn. Verder zwaaien ze met rapporten maar laten er geen zien of publiceren in de media omdat ze geen steek houden en enkel geschreven zijn in een sterk gesubsidieerde omgeving met als doel enkel doemscenario’s te produceren. Het is als een openbare verkoop de hoogste bieder krijgt het meeste geld. Iedereen weet dat de grootste paniekzaaiers de meeste centen krijgen. Stel je vragen die niet stroken met het gedicteerde en durf je de zogezgde waarheid in twijfel trekken ben je geëxcommuniceerd. Een wetenschapper mag het altijd is uitleggen zonder de blabla maar met de statistieken en diagrammen die eerlijk opgesteld zijn. Ze bestaan niet!

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Zwaar gestoord kind waar nasr geluisterd wordt ??? Als er nu nog mensen die de onzin van dit gestoord klimaatzooitje geloven dan weet ik het niet meer. Dit is van A tm Z door geheime diensten i.o. de neoliberale maffia in elkaar gezet.

x

Check Also

schip

Vastgelopen containerschip Suezkanaal: ‘Dit was een geheime operatie tegen de globalisten’

Afgelopen maand blokkeerde een 400 meter lang ...

gates

Door Bill Gates gefinancierd project om zonlicht te dimmen in de ijskast

Een experiment waarmee zonlicht gedimd kan worden, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x