Homepagina » Mens en Dier » Greta Thunberg leest steeds uit hetzelfde klimaatscript: ‘Holle woorden’
greta thunberg
Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2020 – Source: EP

Greta Thunberg leest steeds uit hetzelfde klimaatscript: ‘Holle woorden’

Duizenden mensen hebben vrijdag in Brussel betoogd in gezelschap van de 17-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg.

Ze demonstreerde er met onder andere klimaatspijbelaars.

Niet ambitieus genoeg

Thunberg was al in Brussel, waar ze eerder zowel de Europese Commissie als de milieucommissie van het Europees Parlement toesprak.

De klimaattiener vindt de Europese Green Deal van klimaatpaus Timmermans ‘niet ambitieus genoeg’.

“Maatregelen zijn niet alleen nodig voor 2030 of 2050, maar voor 2020, voor nu,” zei ze tegen de parlementariërs.

Holle woorden

Volgens de Zweedse tiener doet de EU alsof zij klimaatverandering tegengaat.

Sky News-presentatrice Gemma Tognini zei dat Greta Thunberg ‘steeds uit hetzelfde vooraf voorbereide script leest’, dat ‘niet gaat over feiten, maar over emoties’.

“Het zijn holle woorden,” voegde ze toe.

Niet onnodig bang maken

De zelfverklaarde ‘klimaatrealist’ en internetsensatie Naomi Seibt zei dat de reactie van Thunberg op de klimaatwet van de EU ‘een poging is om paniek te zaaien’.

“Ik heb haar bovendien nog nooit horen praten over de wetenschap,” zei ze. “En hoe kan zij nou weten welke maatregelen er genomen moeten worden tegen klimaatverandering?”

“We hebben goedkope en betrouwbare energie nodig, en moeten mensen niet onnodig bang maken,” aldus de 19-jarige Seibt.

We moeten alternatieve energiebronnen zoals kernenergie niet demoniseren, zei ze.

[Sky News Australia]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Willem schreef:

  De meeste mensen denken dat ze straks met de verkiezingen het zooitje ongeregeld wel even zullen weg stemmen .

  Deze leugenaars die ons al veel langer aan het lijntje houden met al hun gemanipuleer en bangmakerij , ik geloof helemaal niets meer van deze criminelen , hoe lang worden we al voorgelogen ? al sinds jaar en dag waarschijnlijk .

  Dus waarom zouden deze mensen zich weg laten wegstemmen ? Ze hebben er waarschijnlijk alles voor over om hun doelen te bereiken dus ook een gevalletje verkiezings fraude !!

  En ze komen er steeds mee weg met al hun leugens , omdat er een wereld is gecreerd waar je bijna niets meer mag en iedereen te verdeeld of afgeleid is om gezamelijk in aktie te komen , denk je dat ze in Den Haag schrikken van 100000 like,s en een paar boze reacties op facebook ? We zouden de boeren massaal kunnen steunen , want zoals het er nu naar uit ziet zijn wij hierna aan de beurt !

  26 likes
  • Willem schreef:

   We kunnen alleen nog maar de rit des levens uitzitten, ben dermate kaalgeplukt tijdens mijn werkzame leven (ook door scheiding enz) dat een ander land om te wonen uitgesloten is, stemmen is ook zinloos want 2021 is de nazistaat compleet en definitief daarom blijven de ratten nu de rit uitzitten en kunnen ze liegen en bedriegen wat ze willen.

   10 likes
   • Willem schreef:

    Juist maar toch proberen mensen bewuster te maken en het beste er van te maken , alhoewel het niet ten koste van jezelf moet gaan , ook ik merk het dat de negatieviteit om me heen me soms pakt , ben kennelijk niet geheel gevoelloos voor alles wat er om ons heen gebeurt

    8 likes
   • Herman de Graaf schreef:

    Of vluchten …. als politieke vluchteling.
    Zodra de onderdrukking van de vrijdenkers begint.
    Naar betere oorden. Misschien het land van Donald Trump, of het land van Boris Johnson ? ? Of … wie weet.
    Of misschien moeten we toch alles op alles zetten om ons land terug te krijgen.
    Het zal immers niet als vanzelf gaan.
    Je kan wel afgeven op de EU, maar daaruit bouw je niks opnieuw op.
    Zal de Amerikaanse invloed tegen die tijd zover gaan dat Nederland in navolging van Engeland de autonomie en democratie terug kan winnen ? ?
    Niets is onmogelijk.

    5 likes
   • René schreef:

    M’n beste Willem, Laat je niet gek maken door het gespuis om je heen. Er zijn genoeg alternatieven waar je heen kan als je een materieel minimalistisch leven in de zon met voldoende eten en drinken ook fijn vindt.

    1 likes
 • exegese schreef:

  wijsheid komt doorgaans met de jaren, Greta Thunberg is daar een treffend voorbeeld van door haar totaal gebrek aan kennis en wijsheid in het algemeen, Naomi Seibt daarentegen is de vleesgeworden uitzondering die de regel bevestigt. Zij weet heel goed waar ze het over heeft en kan dat zeer goed onderbouwen. Kortom een doorn in het oog van de linkse kerk die niets liever wil dan de kluit belazeren met de door haar bloot gelegde leugens.

  21 likes
  • IIS schreef:

   Greta Thurnberg gaat binnenkort dood aan een verzelfmoord of langzame vergiftiging? Want dit kind ziet er alles verschrikkelijk uit. Maar gelukkig laat ze dan haar ouders niet met lege handen achter en heeft zij zichzelf helemaal gegevens voor de satanische ‘vader’ en ‘moeder’ die hun dochter van school hebben gehaad om te verhoereren voor miljoenen.

   Schande, grote schande en werkelijk grof dat men in Brussel voor dit misbruikte kind hebben staan applaudisseren. Hadden ze daar niet iets tegen kinderarbeid, misbruik en uitbuiting van kinderen? Stelletje opportunistische viespeuken en huichelaars zijn het daar. En dat regeert over onze ruggen en schrijft ons de wetten voor!!??

   How dare you!!!!

   20 likes
  • René schreef:

   Greta is gewoon een tot op het bot gemanipuleerde tiener die briesend en blatend haar door anderen ingefluisterde gelijk wil halen. Arm kind met asperger. Ze moet hoog nodig naar het Pieter Baan Centrum zodat ze behandeld kan worden in plaats van naar het Europees Parlement, een circus dat hoognodig opgedoekt moet gaan worden.

   En al die andere klimaatmensen zijn ook toe aan diepgaand onderzoek inclusief Samson en Dommermans.
   Binnenkort ga ik demonstreren dat Sinterklaas bestaat. Echt waar!

   14 likes
 • schreef:

  Thunberg doet alleen aan monologen,
  Thunberg doet niet aan dialogen, simpel om het feit dat ze alleen een van te voren uit het hoofd
  geleerde tekst kan opdreunen die door anderen voor haar gefabriceerd zijn.

  18 likes
 • edwin schreef:

  aan het klimaat kan je weinig tot niets doen, als de stand van de zon ten op zichte van de aarde draait heb je al een verandering van het klimaat, een goede vulkaan uitbarsting heeft het nodige effect, waar we wel wat aan kunnen doen is de gigantische milieuverontreiniging.
  de stook olie die schepen gebruiken waar overgebleven chemisch afval in wordt verwerkt, geven meer verontreinigingen dan 13000 keer wat alle auto’s uitstoten van de hele wereld.
  we kunnen beter spullen maken die langer meegaan, er wordt zoveel troep gemaakt

  16 likes
 • Henk schreef:

  Ik snap werkelijk waar niet dat een gewoon schoolkind zoals Turnberg zo een platform krijgt om haar kinderlijke ellende te spuien . We nemen door de bank genomen volwassenen politieke figuren niet eens meer serieus laat staan een schoolmeisje . Wat zit hierachter is dit een politiek plan en word zei misbruikt voor bepaalde doelen of zoiets , want dit is gewoon bizar .Zo’n meisje hoort met poppen te spelen en op school te zitten met vriendinnetjes maar dit is compleet gestoord .

  15 likes
  • Peter snijder schreef:

   Wie neemt die idioten nog serieus,die een ovatie geven aan een autistisch ,over het paard getild pubertje.
   Voor het te laat is stel ik toch een Nexit voor.

   14 likes
  • Elise schreef:

   Yep, vind ik ook. Het is een vorm van kindermisbruik. Maar ja, alles wat vroeger normaal/goed was, is nu slecht en wat nu slecht is, is goed voor het systeem!

   5 likes
 • GeVanK schreef:

  Uit een links brein komen alleen holle woorden en gedachten, niets opbouwends of doeltreffend…

  8 likes
 • Harry schreef:

  Een samenvatting van het rapport in CSIRO werd wereldwijd gebruikt om de bosbranden in Australië te linken aan CO2. Echter, in het rapport zelf staat dat zulke conclusies nog niet getrokken kan worden. De woordvoerder van CSIRO valt stil daarmee geconfronteerd, want er bestaan ook nog journalisten, al zijn die vrijwel uitgestorven, die wel vragen durven te stellen die in gaan tegen het staatsnarratief, daar had men geen rekening mee gehouden. Zou deze journalist in Duitsland hebben gewoond had hij nu een andere baan kunnen zoeken.
  https://youtu.be/_5oedryZtm8

  6 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Zwaar gestoord kind waar nasr geluisterd wordt ??? Als er nu nog mensen die de onzin van dit gestoord klimaatzooitje geloven dan weet ik het niet meer. Dit is van A tm Z door geheime diensten i.o. de neoliberale maffia in elkaar gezet.

  4 likes
 • Henk Azie schreef:

  Ik wil best een script voor het meisje schrijven, gaarne.

  3 likes
 • Tetragrammaton schreef:

  Dit is gewoon een verdeel en heers spelletje…

  Eerst introduceer je een pubermeisje die, zoals zei zelf al een zei, door haar autisme anders denkt dan ‘gewone’ mensen en daardoor kan ‘zien’ dat de wereld naar de klote gaat en dat er groene maatregelen moeten worden genomen.

  Aan de andere kant introduceer je een pubermeisje die het tegenovergestelde van dat verhaal propageert.

  Zo zet je mensen tegen elkaar op, zoals momenteel overal gaande is met tegenstellingen (creeeren van dualiteit).

  Opvallend is dat deze Naomi Seibt dan wel weer zegt:’We moeten alternatieve energiebronnen zoals kernenergie niet demoniseren.’

  Dan vraag ik me af wat voor soort kernenergie, de enige soort die niet gevaarlijk is is die op basis van Thorium, bedoeld ze dat? Of speelt ze in de kaart van de grote industrieelen die de huidige vorm van kernenergie aanhangt. Naar het schijnt kun je met deze vorm van kernenergie nucleare wapens maken, met Thorium kan dat niet. En de gebeurtenissen in Fukushima zijn ook niet over naar huis te schrijven.

  De enige echte oplossing komt maar niet aan bod, zoals de uitvindingen van b.v. Tesla en Schauberger.

  Daarbij… Skynews??

  3 likes
 • Ron schreef:

  Het bewijs is geleverd dit kind is ziek en zit vast in haar eigen hersenspinsels.
  Timmermans de angsthaas probeerd zijn angst therapeutisch op te lossen door een dictaat via de EU. Von der Leyen heeft als moeder angst dat haar 7 kinderen iets overkomt en is zodanig gehersenspoeld dat ze dingen verteld die wetenschappelijk gewoon onjuist zijn. Verder zwaaien ze met rapporten maar laten er geen zien of publiceren in de media omdat ze geen steek houden en enkel geschreven zijn in een sterk gesubsidieerde omgeving met als doel enkel doemscenario’s te produceren. Het is als een openbare verkoop de hoogste bieder krijgt het meeste geld. Iedereen weet dat de grootste paniekzaaiers de meeste centen krijgen. Stel je vragen die niet stroken met het gedicteerde en durf je de zogezgde waarheid in twijfel trekken ben je geëxcommuniceerd. Een wetenschapper mag het altijd is uitleggen zonder de blabla maar met de statistieken en diagrammen die eerlijk opgesteld zijn. Ze bestaan niet!

  2 likes
 • charlud schreef:

  Kijk naar de twee cirkels. Per cirkel zijn het 33 segmenten. Wie zitten achter deze hele klimaathype? Antwoord de freemasonery. De top van deze “club” zijn psychopaten en satanisch. Ze communiceren via tekens en/of symbolen maar nooit in normale taal. De 1e drie graden weten van de top niets. Het lijkt op een club ouwe jongens krentenbrood.Dus naar buiten toe lijkt het allemaal OK te zijn maar wat er achter de gordijnen besproken wordt en wie ze daarvoor als marionet willen gebruiken dat beslist de top.

  1 likes
 • wimzel schreef:

  Mensen Mensen.
  We hadden een ijstijd (zie in link) https://nl.wikipedia.org/wiki/Kwartaire_ijstijd
  na deze periode zal de aarde zoals we deze nu kennen warmer worden, en ja ook mede verantwoordelijk is de groeiende populatie van de mensheid. En ja geld speelt er een zeer grote rol in door de multinational, die het eigenlijk voor het zeggen hebben.
  Voor wat betreft alternatiefe brand stoffen, er waren zo rond 1959 al mensen (CQ) uit vinders die auto’s op waterstof konden laten rijden. Maar ja geld geld is toch zo belangrijk stel je voor de groten der aarde hebben geen inkomsten uit het zwarte goud ook wel olie genoemd Dus wat ik zeggen wil gewoon waterstof en dit vrij voor de gehele mensheid.
  zonder dat er mensen aan detouwjes trekken van zo willen we het hebben ook deze mensen gaan eens dood daarom wordt je geboren.

  0 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  troonrede

  Troonrede: ‘Koning slaat op elk gebied de plank mis’

  Dinsdag sprak koning Willem-Alexander de troonrede uit. ...

  >