Binnenland

Felle kritiek op subsidie elektrische auto: ‘4000 euro per nieuwe auto! Geld gaat van lage naar hogere inkomens en links juicht’

Help ons door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Particulieren kunnen vanaf 1 juli 4000 euro subsidie krijgen voor een nieuwe elektrische auto. Het gaat daarbij om auto’s uit de middenklasse.

Met de subsidie wordt een afspraak uit het klimaatakkoord ingevuld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In dat klimaatakkoord, dat in juni vorig jaar is gesloten, is afgesproken om de elektrische auto financieel te stimuleren met een budget van zo’n 250 miljoen euro tot eind 2025.

Duur ding

Mensen kunnen hier hun mening geven over de regeling.

Er is veel kritiek op de subsidieregeling. Zo zegt oud-minister Ronald Plasterk: “4000 euro gemeenschapsgeld subsidie voor de aanschaf van zo’n duur ding met vier zitplaatsen dat de hele dag de parkeerplaats vult. Anno 2020. Op kosten van de treinreizigers, fietsers en voetgangers. 4000 euro per nieuwe auto! Geld gaat van de lage naar de hogere inkomens.”

Onze regering subsidieert de hogere inkomens

Plasterk krijgt bijval van zanger, presentator en politicus Henk Westbroek: “Elektrische auto’s zijn qua prijs vooral haalbaar voor mensen met betere inkomens. De regering gaat de aanschaf van die elektrische auto’s met vier mille per stuk subsidiëren. Met andere woorden, onze regering subsidieert de hogere inkomens. En ‘links’ juicht.”

Westbroek haalde vervolgens uit naar het beleid van GroenLinks en D66:

Ik reed vanmorgen langs een windmolenpark en zag dat alle molens spierwit zijn. Allemaal. Wordt het niet de hoogste tijd dat GroenLinks of D66 of Bij1 deze uiting van demonstratief racisme aanpakt? Door een beleid voor plaatsing van windmolens met kleur te eisen?

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
4 jaren geleden

ik ben verbaasd over de stampij over die 4000 Eurootjes. Ik herinner me dat, toen jaren geleden de eerste Tesla’s verkocht werden, ze om en nabij de 90 000 Euro kosten en dat mensen die ze zakelijk aanschaften ze onmiddellijk de helft (45 000 dus) terug kregen gestort op hun rekening. En dat heeft jaren geduurd, niemand die daar problemen mee had, ook Plasterk niet. In vergelijking is die 4000 Euro van nu niet meer dan een jodenfooitje. Oei mag dat nog wel geschreven of gezegd worden ? Een jodenfooitje ? Zal wel niet, doe het lekker toch !

H.J.
H.J.
4 jaren geleden

Het Linkse Ruttekartel n..it de gewone hardwerkende burgers twee oortjes aan.

Zonder zich te schamen, worden de subsidies als losse broodjes aan de beter gesitueerde uitgedeeld.

Deze Rutteclan schaamt zich nergens voor.

King of Light
King of Light
4 jaren geleden

Mijn reactie op Overheid.nl

Fijn zo’n subsidie regeling hoor, de betere inkomens worden weer gespekt. Daarnaast is het maar de vraag hoe schoon een elektrische auto is, volgens onderzoeken is het pas schoon na 127.000 km en in vergelijk met een diesel zelfs ruim 200.000 km. Deze subsidie op elektrische auto’s slaat kant nog wal, omdat ze geen toekomst hebben. PUUR Water is de toekomst want deze auto’s waren al ontwikkeld en u kunt zelf wel raden wat er met deze uitvindingen is gedaan.

Ron
Ron
4 jaren geleden

In België doen ze het al lang zo kunnen de rijken zonnepanelen leggen, hun huizen isoleren en een Tesla kopen op gesubsidieerde kosten van de staat Bijkomend geen rijbelasting en erbovenop 120% aftrekbaar van de belastingen. Geen wonder dat de elite en politici lachen met de voor hun ratten van mensen die je enkel vetmest met goedkoop voedsel zodat je minder lang leeft en er meer overblijft voor de vetbetaalde gepensioneerde lieden die dan ook nog eens tien jaar langer leven.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x