Mens en Dier

Arts spreekt zich uit tegen 2G: ‘Onaanvaardbaar en in strijd met de eed die ik heb afgelegd’

Help door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet gaat voorbereidingen treffen om mensen alleen nog een coronabewijs te geven als ze volledig gevaccineerd zijn of corona hebben gehad. Minister De Jonge mikt op een invoering van het 2G-systeem over drie weken.

De NOS gaf donderdag een podium aan epidemioloog Frits Rosendaal (LUMC), die zei dat het ‘erg aannemelijk’ is dat de 2G-maatregel helpt om het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames te verminderen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Arts Jona Walk van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen is het absoluut niet met Rosendaal eens. “Laat ik voorop stellen dat een ‘2G-systeem’ een vorm van vaccinatiedwang is, voor mij persoonlijk onaanvaardbaar en in strijd met de eed die ik als arts heb afgelegd,” schrijft ze op social media.

Dit percentage neemt elke maand toe

“Maar voor alle schade die het zal doen aan individuen én onze samenleving, zal het ook weinig opleveren,” voegt Walk toe.

“Inmiddels is de meerderheid van de Covid-19-patiënten in ons ziekenhuis gevaccineerd, en dit percentage neemt elke maand toe. Zelfs een effectief 2G-systeem heeft dus weinig effect op de belasting van de zorg,” benadrukt de arts.

Wat volgens haar wel zou helpen, is de middelen die nu worden gebruikt voor dwang en controle inzetten om de zorg te versterken.

Er dreigt opnieuw een grens te worden overschreden

“De schade van vaccinatiedwang is veel groter dan de meeste artsen zich nu realiseren, en er dreigt opnieuw een grens te worden overschreden,” waarschuwt Walk.

“Er is enorm werk nodig om onze zorg ‘pandemiebestendig’ te maken, dit vraagt echt leiderschap, openheid, samenwerking en moed, niet dwang en uitsluiting van mensen. Ik weet dat velen in de zorg niet achter dit 2G-voorstel staan, maar zwijgen is ook een standpunt innemen,” aldus de arts.

4.7 138 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
2 jaren geleden

Die mens moeten ze zijn graad in epidemiologie afnemen!
Racist!

Annette
Annette
2 jaren geleden

En WEER staat er een heldin op! Dit keer arts Jona Walk van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.

Lieve meid, JIJ staat aan de goede kant van de geschiedenis. Laat dat duidelijk zijn.

Wat ik ook heel erg hoop, is, dat er steeds meer artsen zullen zijn, die er hetzelfde over denken. Die dit simpelweg niet meer met hun geweten kunnen afstemmen.

Jullie artsen hebben toch allemaal een eed of een belofte afgelegd? Daarin wordt expliciet gesproken over: do not harm.

Wat er NU gebeurt op grote schaal met de medewerking van (helaas) nog veel te veel artsen, is, dat er ongelooflijk veel leed wordt aangericht.

En de meeste artsen zwijgen. Het gaat er bij mij namelijk niet in, dat zij dit niet zien.

Wat betreft de zorg. Het is toch overduidelijk, dat dit allemaal een vooraf georkestreerd scenario is, dat wordt uitgevoerd?

Wat zou er gebeuren, als er méér dan voldoende ziekenhuisbedden, uiteraard MET de daarbij benodigde verpleegkundigen, zouden zijn?

DAN waren al deze draconische maatregelen helemaal niet mogelijk. Dan zou er überhaupt geen draagvlak voor zijn.

Eén ding is voor mij duidelijk: de scam dat WIJ ongevaccineerden de ziekenhuisbedden bezet houden en onverantwoordelijk zijn en veel mensen besmetten….. deze leugen wordt met de dag ongeloofwaardiger.

Al is de leugen nóg zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel!

H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Zwijgen is de opdracht, dwangmaatregel accepteren, dus ze zijn gewoon medeverantwoordelijk voor schade (doden) die nog gaan vallen.
De zorg is uitgehold en niet toereikend voor de ca 18 Miljoen personen, er komen per jaar ca 300.000 personen naar Nederland, dus met nog vier jaar Rutte is dat gewoon ca 1,2 Miljoen extra personen erbij en allemaal op die paar ziekenhuis bedden.

Arnold
Arnold
2 jaren geleden

Zwijgen in de zorg: bang om de baan te verliezen. Wij hebben krachtige sprekers uit de zorg tegen de plandemie nodig.

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x