Archeologie

Het mysterie van de vreemde spiraalvorm in het Engelse landschap

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het Engelse district Coventry is een vreemd patroon gevonden in het landschap. Een historicus stuitte op de spiraalvorm toen hij aan de hand van satellietkaarten onderzoek deed naar de beruchte Orde van de Tempeliers, die 1000 jaar geleden Temple Balsall oprichtten vlak bij het dorp Balsall Common.

Het patroon, dat ongeveer 30 meter groot is, bevindt zich opmerkelijk genoeg op slechts een paar honderd meter van de plek waar in 2011 een grote graancirkel is verschenen.

De onderzoeker, Chris McCauley, zei: “Ik zocht naar Temple Balsall in een poging de zaal van de Orde van de Tempeliers te vinden. Ik keek naar de kaart en zag iets opvallends in het landschap; het leek een soort spiraal te zijn.”

Hij ging op internet op zoek naar meer informatie, maar kon alleen een artikel vinden over een graancirkel die in augustus 2011 op enkele honderden meters van de spiraalvorm was verschenen.

Het mysterie van de vreemde spiraalvorm in het Engelse landschap
De graancirkel uit 2011 (Steve Alexander)

De graancirkel bestond uit een acht- en zestienpuntige ster rond een centrale zon, die werd omringd door piramides en ovaalvormige ‘helmen’. Velen dachten dat de formatie een religieuze, spirituele of wetenschappelijke betekenis had. Men wees op overeenkomsten tussen de cirkel en het Kruis van Johannes, een lotusbloem en een kompasroos.

Onderzoekers zeiden dat mensen niet in het weiland in de buurt van een oude vliegbasis mochten komen en dat berichten op internet over de cirkel op mysterieuze wijze waren verwijderd.

“Omdat ik verder geen gegevens heb kunnen vinden over dit patroon, ga ik ervan uit dat het een onontdekte archeologische vindplaats is,” aldus McCauley.

[Coventry Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
max
max
7 jaren geleden

ik weet niet wat het heeft achtergelaten maar ik moest hier op reageren wie of wat dit gemaakt heeft is in mijn ogen een artiest en een kunstenaar prachtig 🙂

Stefan
Stefan
7 jaren geleden

Dit is toch wonderlijk gewoon. Wat zouden deze patronen nou betekenen?

En waarom is het zo geheim?

Scrambler
Scrambler
7 jaren geleden

Vreemd, niet te vinden op Google Earth, wanneer iemand de coördinaten heeft houd ik mij aanbevolen.

Klarinette
Klarinette
7 jaren geleden

Op het eerste gezicht deed het mij denken aan de hersenen van een mens.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

43
0
We lezen graag je reactie!x