Buitenland

‘Griekenland is een grote gevangenis. De situatie is onverdraaglijk’

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Griekenland is veranderd in een combinatie van 1984 en Animal Farm, meldt een Nederlandse architect die daar woont. “We kunnen nergens heen, de situatie is onverdraaglijk.” Een noodkreet.

Ik ben een architect, sinds 15 jaar woonachtig in Griekenland waar de mondmaskers verplicht zijn, overal! Binnen en buiten, op straat, op de markt, het strand, overal!

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Alles is hier gesloten, alleen de supermarkten zijn toegankelijk, met masker uiteraard, maar we mogen slechts voedsel verkopen, andere afdelingen zijn gesloten.

Het leven is hier gereduceerd tot binnenblijven. Om naar buiten te gaan heb je toestemming nodig, die je alleen krijgt voor beperkte activiteiten. Met mijn Griekse man woon ik erg afgelegen, in een klein bergdorpje, waar we in ‘normale tijden’ al weinig mensen zagen. Nu zijn we erg geïsoleerd, geen bezoek, we zien niemand, kunnen en willen nergens heen. Het moeilijkste is dat iedereen zwijgend de bevelen opvolgt.

Er heerst zoveel angst, dat maakt dat niemand reageert. De boete voor het niet opvolgen van de maatregelen, ook voor het niet of verkeerd dragen van een mondmasker, is bij de start van deze 2e lockdown verdubbeld, van 150 naar 300 euro. Veel salarissen zijn ongeveer 400 of 500 euro per maand. De angst voor een boete is dan ook groot. Het is zelfs verboden om alleen maar op te roepen om geen masker te dragen.

De situatie is veel erger dan in Nederland. De lockdown treft ook alle scholen, die zijn dus sinds begin november weer gesloten. Al op 11 maart heeft het parlement een wet aangenomen die verplichte vaccinatie mogelijk maakt. Een staaltje van vooruitdenken! Er is weinig aandacht aan besteed in het nieuws hier en het heeft heel wat speurwerk van mijn partner gekost om de wet te vinden. Dit staat even los van de mondmaskers, het geeft wel aan dat er meer speelt.

De verplichting een masker te dragen in binnenruimtes, winkels, is er al vanaf begin augustus. Bedienend personeel moest een masker dragen sinds de horeca weer opende, begin juli, ook buiten. Wat erbij is gekomen: mondkapjesplicht buiten en in de auto (als je geen familie van de andere passagier bent, slechts 2 personen per auto toegestaan) voor iedereen.

Deze strenge maatregelen waren voor een groot deel om de toeristen gerust te stellen de hele zomer. Nu de laatste toeristen zijn vertrokken – ons lokale vliegveld heeft alleen vluchten van april tot eind oktober – moeten wij eraan geloven.

Ik ben ervan overtuigd dat het dragen van een masker zeer ongezond is, en deze dwang die je verbiedt te ademen is onverdraaglijk. Wij wonen een half uur rijden van de zee met een fantastisch, kilometerslang, nu geheel verlaten, strand. Alleen daar kunnen we zonder maskers verblijven, omdat we ervan uitgaan dat de politie daar niet komt controleren. Overal zie je politie in groepjes, met maskers, voor controle.

Het lijkt een combinatie van 1984 en Animal Farm. Ik heb grote zorgen voor de nabije toekomst. Verplichte (direct of indirect) vaccinatie, grote vrijheidsberoving, wat nu al speelt, al met al een onleefbare wereld.

De gerespecteerde wetenschapper Frank Fenner zei in 2010, een paar maanden voor zijn dood, dat de mensheid binnen 100 jaar zou uitsterven, zonder enige twijfel.

Ik denk dat hij gelijk heeft, we gaan snel die kant op.

Dit is de Europese Unie, 2020. Wat is er met ons gebeurd? Hoelang accepteren we dit nog?

Naam van auteur bij redactie bekend. Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Ademvrij.NU.

4.8 56 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Corona dictatuur moet stoppen
Corona dictatuur moet stoppen
3 jaren geleden

Wat een dictatuur. Dit heeft echt niets met volksgezondheid of een virus te maken., Wier dat denkt is ziende zo blind als een dood paard

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Dit heeft niets meer te maken met wat voor virus en/of besmetting.
Dit is regelrechte onderdrukking van de gehele bevolking van Griekenland.
(mijn favoriete vakantieland)

Bas
Bas
3 jaren geleden

Wellicht dat het vaccineren hier (uiteindelijk) ook verplicht wordt gesteld. Er wordt al gesuggereerd dat de gevaccineerden, die het virus niet zelf kunnen oplopen wel ongevaccineerden kunnen besmetten.

rrr
rrr
3 jaren geleden

Terwijl er totaal geen wetenschappelijke onderbouwing is voor de absurde maatregelen.
Hier de wetenschappelijke benadering van Mike Yeadon:
https://www.zerohedge.com/medical/pandemic-over-former-pfizer-chief-science-officer-says-second-wave-faked-false-positive
Ook een video:
https://www.youtube.com/watch?v=LC-zILniHU0
De video zal wel snel verwijderd worden van “anti-science”-tube ….

Back to top button
89
0
We lezen graag je reactie!x