Binnenland

Protest Museumplein: ‘Het verzet groeit. Steeds meer mensen worden wakker’

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij het protest op het Museumplein in Amsterdam zijn meer dan 100 mensen opgepakt. Volgens de gemeente waren sommige mensen ‘duidelijk uit op een confrontatie’. Ooggetuigen vertellen een heel ander verhaal.

Neuroloog Jan Bonte deelt op Twitter een ooggetuigenverslag van een huisarts die samen met een collega heeft deelgenomen aan de demonstratie tegen de coronamaatregelen. De overheid sloeg een vreedzame protestactie uiteen via een noodverordening waarvoor geen valide onderbouwing was, stelt Bonte.

“Er waren heel veel mensen op het Museumplein. De sfeer was gemoedelijk. We schatten dat er minstens 5000 mensen waren. Misschien wel meer,” laten de huisartsen weten. Al vrij snel riep de politie waarschuwingen via megafoons en even voor 15.00 uur gingen de waterkanonnen aan. “Dat was afschuwelijk om te zien.”

Iets heel erg mis

De ME naderde van alle kanten het Museumplein met wapenstokken, waarna mensen begonnen te rennen. Eén van de huisartsen kwam bij het Van Gogh Museum uit, waar agenten met schilden, knuppels en helmen stonden. “Ik begon te huilen en liep naar ze toe: ‘Waarom doen jullie dit? Waarom zijn jullie tegen het volk?’ Ze keken me zwijgend aan en wezen de richting waarin de menigte moest gaan.”

De huisarts zei het heel erg te vinden dat de politie er niet meer voor ons is. “Als een regering de ME inzet tegen onschuldige burgers is er iets heel erg mis.” Toch is de arts hoopvol: “Het verzet groeit. Steeds meer mensen worden wakker.”

4.8 82 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
163 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnie
Arnie
1 jaar geleden

De huidige mainstream media is de telegraaf van toen, en zonder media had Hitler nooit zoveel kunnen bereiken.
Het zijn de elite die de mainstream media honderden miljoenen euro’s heeft betaald om hun plan door te kunnen voeren, als sommige denken dat 2020 een vervelend jaar was, ik denk dat 2021 een stuk vervelender uit pakt voor ons, het woord burgeroorlog is al gevallen in Oostenrijk als de corona maatregelen niet stoppen, daar staan elke dag miljoenen mensen te demonstreren!

HollandaLibre
HollandaLibre
1 jaar geleden

En het aantal ‘romeo’s’ onder de vlag van de ME was weer aanzienlijk, treurig genoeg…

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Hoopvolle beelden.

Herman R Schippers
Herman R Schippers
1 jaar geleden

De samenleving = verworden in n politie-staat & onderdrukt haar burgers.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

163
0
We lezen graag je reactie!x