Homepagina » Het Complot » Groot bankschandaal in Vaticaanstad
Paus

Groot bankschandaal in Vaticaanstad

In Italië zijn vier priesters van de Vaticaanse Bank, het Instituut voor Religieuze Werken, aangeklaagd wegens het witwassen van geld. Dat schrijft de National Catholic Reporter.

Het Italiaanse dagblad l’Unita onthulde als eerste dat de priesters worden onderzocht op verdenking van het witwassen van honderdduizenden euro’s.

In september 2010 nam justitie al 23 miljoen euro van de bank van de Heilige Stoel in beslag. Twee leidinggevenden werden ervan verdacht de voorschriften van de antiwitwaswetgeving te hebben geschonden. Als reactie kwam Paus Benedictus XVI in december van dat jaar met een nieuwe wet.

Corruptie

Afgelopen maand publiceerde een Italiaans tv-programma brieven van de Amerikaanse ambassadeur voor het Vaticaan waarin hij de Heilige Stoel beticht van corruptie, nepotisme en vriendjespolitiek bij het toekennen van contracten aan bedrijven die diensten verlenen aan het Vaticaan.

Aartsbisschop Carlo Maria Viganò vertelde ook over de lastercampagne die tegen hem werd gestart nadat hij drastische stappen had ondernomen om het Vaticaan geld te besparen door procedurers te vereenvoudigen. Dat werd hem niet in dank afgenomen door diverse hogere figuren.

Italiaanse bankiers

Viganò verklaarde bovendien te hebben ontdekt dat het management van de investeringsmaatschappij van Vaticaanstad twee fondsen liet beheren door een comité van Italiaanse bankiers. Hierover meldt hij: “Die kwamen meer op voor hun eigenbelang dan voor dat van ons.”

VaticaanstadIn het programma ‘De Onaanraakbaren’, waar de brieven werden getoond, zei Viganò dat hij naar Washington was overgeplaatst omdat men hoofdpijn van hem kreeg, meldt Les Echoes.

Viganò is bezorgd dat het nu moeilijker is om iets te doen aan de ‘corruptie en oneerlijkheid’ in de stadstaat. Het Vaticaan ontkent alle beschuldigingen.

Bron: Businessinsider.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

spray

Eerste spray goedgekeurd die het coronavirus in 2 MINUTEN doodt

Het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap EPA heeft een desinfecterende ...

coronavaccin

Nederland zegt massaal NEE tegen coronavaccin: 80 procent laat zich NIET inenten

Als er een coronavaccin is, willen 6 ...