Binnenland

Deze vragen over de hakenkruisvlag langs de A1 bij Stroe blijven onbeantwoord

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

De politie is een onderzoek gestart naar wie vorig weekend een hakenkruisvlag heeft opgehangen langs de A1 bij Stroe. We nemen deze kwestie zeer serieus, zegt de politie.

Foto’s van de vlag zijn gemaakt door een medewerker van een Gelders persbureau. Na publicatie rezen er allerlei vragen, waar nog altijd geen duidelijk antwoord op is gekomen, zelfs niet na een statement van de eigenaar van het persbureau, Roland Heitink.

Ten eerste bleek dat de foto is gemaakt nog voordat de hulpdiensten waren ingeschakeld. Reitink verklaart dat als volgt: “De camera die hij bij zich had daar waren de tijdinstellingen niet goed gezet.”

Ingebouwde GPS

Journalist Annelies Strikkers pakte de specificaties erbij van de camera die de fotograaf heeft gebruikt. Het gaat om een Canon EOS 6D. Ze wijst erop dat je met de ingebouwde GPS van de camera nauwkeurige locatiegegevens kunt toevoegen aan je foto’s. “Hoe kan het dat een professionele fotograaf deze functie niet gebruikt en het klaarblijkelijk handmatig foutief instelde?” vraagt ze.

Strikkers vraagt zich ook af hoe het kan dat bij de foto’s van de vlag staat dat ze zijn gemaakt door Roland Heitink, als het hier een andere fotograaf betrof.

Ze wil ook weten hoe en wanneer de betreffende fotograaf op de hoogte werd gebracht van de brandende autoband bij de vlag, en hoe hij ernaartoe gereden is. Een oplettende twitteraar merkte namelijk op dat je vanaf de A1 een flinke omweg moet maken om op de bewuste locatie te komen.

Droge berm of groene berm met voldoende vocht

In het bericht van het ANP bij de foto’s wordt bovendien gemeld dat het vuur oversloeg op de droge berm. In het statement van Reitink wordt gesproken over een groene berm met voldoende vocht. “Wat is het nou?” vraagt Strikkers.

In eerste instantie liet het ANP weten dat de foto om 03.11 uur was gemaakt. Het tijdstip is inmiddels aangepast naar 03.24 uur. Om 03.14 uur werden de hulpdiensten ingeschakeld.

Niet erg geloofwaardig

Op de Twitterpagina van de nachtzuster, die wordt beheerd door twee verpleegkundigen, valt te lezen: “Ik heb 27 jaar pro Justitia-rapportages opgemaakt voor justitie. Roland Heitink is een slechte leugenaar.”

Ook journalist Joost Niemoller vindt de verklaring dat de verkeerde tijd stond ingesteld niet erg geloofwaardig. “Persfotografen zijn daar in principe alert op, want het waarheidsgehalte van de foto hangt ermee samen,” merkt hij op.

4.9 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Onheilsprofeet!
Onheilsprofeet!
7 maanden geleden

Het is een valse vlag operatie door Politie, KMAR , NCTV , AIVD, MID en hun handlangers

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
7 maanden geleden

Mijn eerste gedachte was ook: Dat heeft de fotograaf zelf gedaan.
Gelukkig bleek bij een rondvraag in mijn omgeving dat niemand dacht dat een boer die vlag had opgehangen.

ralf
ralf
7 maanden geleden

even een aantal punten.
die vlag is ongeveer hetzelfde als de oekraïense vlag.
de rest van mijn punten maakt dan niet meer uit

Hugo
Hugo
7 maanden geleden

Misschien een mooie samenwerking tussen Romeo,s en MSM en onze maffia regering…. Het zal mij niet verbazen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

92
0
We lezen graag je reactie!x