Archeologie

5 historische aanwijzingen dat reuzen op aarde hebben geleefd

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn veel verhalen over een reuzenras dat in de oudheid naast de moderne mens leefde, maar om onbekende redenen is verdwenen. Het enige bewijs voor het bestaan van deze reuzen bestaat uit getuigenverklaringen of overleveringen, dus het is onduidelijk waarom ze precies zijn verdwenen en of ze echt hebben bestaan.

Megalithische bouwwerken in Ecuador

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In 2012 ontdekte een onderzoeksteam in het Amazoneregenwoud in Ecuador een aantal ruïnes (foto). Het gaat mogelijk om de resten van een piramidecomplex. In de verloren stad zouden reuzen hebben geleefd, schrijft de krant Epoch Times.

Het boek ‘The Myths of Mexico and Peru’ van Lewis Spence

Spence schreef: Volgens een Maya-legende werd de laatste reus op aarde – Cabrakan – vergiftigd door een tweeling waardoor hij ‘geen aardbevingen meer kon veroorzaken’.

De Amerikaanse president Abraham Lincoln

“De uitgestorven reuzen, wiens botten de heuvels van Amerika vullen, sloegen de Niagara gade.” Sommigen zijn van mening dat Lincoln met de term ‘reuzen’ verwees naar mammoeten of mastodonten.

Ontdekkingsreiziger John Smith

In 1608 schreef Smith: “De Sasquesahanougs (een indianenvolk) vormen een reuzenras. Ze maten het kuitbeen van de langste man en zagen dat het 70 centimeter lang was.”

Ontdekkingsreiziger Hernando de Soto

De Spaanse 16e-eeuwse ontdekkingsreiziger Hernando de Soto schreef over mannen die een halve meter langer waren dan zijn langste soldaten.

[Epoch Times]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bob
Bob
9 jaren geleden

Een halve meter langer.. Dit is allemaal wel kei hard bewijs inderdaad, ik ben om!

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Er zijn wel reuzenskeletten gevonden door archeologen.

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Die lange jongen die onlangs overleden is(ergens in het oosten), is voor mij meer bewijs. Hij kreeg aangepaste schoenen van een Nederlands schoenenmerk. Overigens hebben Nederland en België veel verhalen/mythes over reuzen. Aan een verhaal zit altijd een kern van waarheid in. Vaak gaan die verhalen over het verleiden van meisjes. De reus wordt als slecht afgespiegeld, maar ik denk dat het waarschuwingsverhalen zijn ivm het paren. De kans dat je een grote baby op de wereld moet zetten is groot. Een klein/gewoon mens(lengte) krijgt dan een zware bevalling. In die tijd had je nog geen ziekenhuizen en moesten bevallingen geheel op natuurlijke wijze uitgevoerd worden. Dus ja, ik geloof in grote mensen. Nu nog bewijzen hoe groot ze waren. Als er grote dieren/planten enz. op aarde zijn geweest, kunnen er ook grote mensen op de aarde zijn geweest. Men weet dat de atmosfeer enz. daar veel invloed op had. Dus…

Dussss....
Dussss....
9 jaren geleden

Groot zijn is relatief, zelf ben ik met mijn 2 meter ook veel groter dan de gemiddelde Zuid Europeaan, toch al snel 30 tot 40 cm, ben ik dan bewijs dat reuzen bestaan? Ik denk het niet want hier in het noorden heb ik een normale lengte!

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x