Buitenland

Grootste krant van Europa: ‘Lockdown was enorme fout’

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De lockdown tegen het nieuwe coronavirus was een ‘enorme fout’, kopt Bild, de grootste krant van Duitsland en van Europa.

De krant laat bekende intellectuelen aan het woord die kritiek hebben geuit op de Duitse corona-aanpak.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Professor Klaus Püschel, een gerespecteerde patholoog en hoofd van het instituut voor forensische geneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Hamburg, stelt bijvoorbeeld in de krant dat ‘Covid-19 een virusziekte is zoals de griep, die in de meeste gevallen ongevaarlijk is en alleen in uitzonderlijke gevallen dodelijk is’.

Het laatste zetje

“Het is belangrijk dat we na de epidemie onderzoeken of Covid-19 daadwerkelijk de doodsoorzaak is geweest,” zei Püschel.

“Van de 180 overleden coronapatiënten die wij hebben onderzocht, leed iedereen aan onderliggende aandoeningen. Covid-19 gaf het laatste zetje.”

Volgens professor Stefan Homburg van de Universiteit van Hannover, een voormalige adviseur van de federale overheid, had de overheid geen lockdown moeten instellen.

“In Italië was de corona-epidemie heviger dan de griepepidemie, maar in Duitsland was de epidemie minder hevig,” zei hij. “De overheid heeft een enorme fout gemaakt door een lockdown in te stellen.”

Paniek en angst

“De schade wordt met de dag groter,” voegde hij toe. “Met lege voetbalstadia en halfvolle restaurants schiet niemand iets op.”

Professor Hans-Jürgen Papier, voormalig president van het grondwettelijk hof van Duitsland, zei dat de overheidsmaatregelen tegen corona te ver gaan.

De Duitse oud-minister van Cultuur Julian Nida-Rümelin voegde toe dat statistieken zonder context leiden tot paniek en angst.

Onnodig

“De coronacijfers die ons iedere dag worden voorgeschoteld, maken ons bang,” zei hij. “Je moet je daarbij afvragen hoeveel mensen er iedere dag in totaal in Duitsland overlijden. Hoeveel mensen krijgen een hartaanval, hoeveel sterven er aan kanker, hoeveel aan Covid-19? Dat gebeurt niet.”

Journalist Patricia Riekel vindt de coronamaatregelen onnodig. “Ik ben voorstander van de Zweedse aanpak,” zei ze.

[Bild]

4.9 13 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
3 jaren geleden

Als Bild echt zo PH neutraal was , waren ze 6 weken geleden al met dit bericht gekomen , echt geloof geen enkele krant meer ………..

salvar
salvar
3 jaren geleden

langzaam komt het besef, helaas te laat de economie is naar de kl*te.

exegese
exegese
3 jaren geleden

De waarheid sijpelt langzaam door ! Ben benieuwd of het geteisem wat hier qua beslissing verantwoordelijk voor is hier mee weg gaat komen. Als het aan mij zou liggen zeker niet. Ik vergeet niets ! Hang’m high.

Krikkem
Krikkem
3 jaren geleden

lockdown was geen fout. lockdown was gepland en uitgevoerd zoals gepland.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x