Homepagina » Buitenland » Grootste krant van Europa: ‘Lockdown was enorme fout’
lockdown

Grootste krant van Europa: ‘Lockdown was enorme fout’

De lockdown tegen het nieuwe coronavirus was een ‘enorme fout’, kopt Bild, de grootste krant van Duitsland en van Europa.

De krant laat bekende intellectuelen aan het woord die kritiek hebben geuit op de Duitse corona-aanpak.

Professor Klaus Püschel, een gerespecteerde patholoog en hoofd van het instituut voor forensische geneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Hamburg, stelt bijvoorbeeld in de krant dat ‘Covid-19 een virusziekte is zoals de griep, die in de meeste gevallen ongevaarlijk is en alleen in uitzonderlijke gevallen dodelijk is’.

Het laatste zetje

“Het is belangrijk dat we na de epidemie onderzoeken of Covid-19 daadwerkelijk de doodsoorzaak is geweest,” zei Püschel.

“Van de 180 overleden coronapatiënten die wij hebben onderzocht, leed iedereen aan onderliggende aandoeningen. Covid-19 gaf het laatste zetje.”

Volgens professor Stefan Homburg van de Universiteit van Hannover, een voormalige adviseur van de federale overheid, had de overheid geen lockdown moeten instellen.

“In Italië was de corona-epidemie heviger dan de griepepidemie, maar in Duitsland was de epidemie minder hevig,” zei hij. “De overheid heeft een enorme fout gemaakt door een lockdown in te stellen.”

Paniek en angst

“De schade wordt met de dag groter,” voegde hij toe. “Met lege voetbalstadia en halfvolle restaurants schiet niemand iets op.”

Professor Hans-Jürgen Papier, voormalig president van het grondwettelijk hof van Duitsland, zei dat de overheidsmaatregelen tegen corona te ver gaan.

De Duitse oud-minister van Cultuur Julian Nida-Rümelin voegde toe dat statistieken zonder context leiden tot paniek en angst.

Onnodig

“De coronacijfers die ons iedere dag worden voorgeschoteld, maken ons bang,” zei hij. “Je moet je daarbij afvragen hoeveel mensen er iedere dag in totaal in Duitsland overlijden. Hoeveel mensen krijgen een hartaanval, hoeveel sterven er aan kanker, hoeveel aan Covid-19? Dat gebeurt niet.”

Journalist Patricia Riekel vindt de coronamaatregelen onnodig. “Ik ben voorstander van de Zweedse aanpak,” zei ze.

[Bild]
4.9 13 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
9 maanden geleden

Als Bild echt zo PH neutraal was , waren ze 6 weken geleden al met dit bericht gekomen , echt geloof geen enkele krant meer ………..

Willem
Willem
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

Ja ze zien de bui al hangen en willen redden wat er te redden valt Willem. Maar dat weet je zelf ook wel natuurlijk. 🙂

salvar
salvar
9 maanden geleden

langzaam komt het besef, helaas te laat de economie is naar de kl*te.

exegese
exegese
9 maanden geleden

De waarheid sijpelt langzaam door ! Ben benieuwd of het geteisem wat hier qua beslissing verantwoordelijk voor is hier mee weg gaat komen. Als het aan mij zou liggen zeker niet. Ik vergeet niets ! Hang’m high.

Krikkem
Krikkem
9 maanden geleden

lockdown was geen fout. lockdown was gepland en uitgevoerd zoals gepland.

rop
rop
9 maanden geleden

Het is niet alleen de Covid 19 Dat ze zich daar in hebben misrekend, ze berekenen ze op vele gebieden waarin ze grote fouten maken,en de belasting betaler draai er voor op ,,ze doen zich voor als intelligente mensen ,maar daar kan je nu wel een vraagteken bijzetten

Rob
Rob
9 maanden geleden

Die hele corona discussie over ziekten, virussen etc verbergt veel meer dan waar over gesproken wordt. Het uiteindelijke doel is om de mens aan technologie te koppelen en zo letterlijk in het echt neer te zetten wat in films al lange tijd wordt weergegeven. Dat noemt de duistere macht vooruitgang en evolutie maar dat is alleen maar steeds meer macht en controle maar ook steeds meer vernietiging van het leven zelf. De ware evolutie is vanuit de ziel gezien en is universeel. Dat gaat over bewustzijnsverruiming. In macht (duisternis) is er geen bewustzijn en in bewustzijn (wat licht is) is er geen macht. Macht is vernietiging, bewustzijn is creatie. Maar de duistere macht leeft van de angst en onzekerheid van mensen. De heersende macht kan zelf niks en heeft zelf niks. Alles wordt door anderen gedaan. Daarom hebben ze slaven nodig anders gaan ze dood. Ze zijn dus afhankelijk van de mens want die kan wel allerlei dingen. Vooral het blanke volk is volgens sommigen het enige ras dat zelf kan nadenken en zaken regelen. Er wordt gezegd dat het blanke ras al veel langer bestaat dan de rest van de bevolking. Dat is niet racistisch maar historisch gezien. Dan praten we over tienduizenden, zo niet honderdduizenden jaren menselijke geschiedenis.

De elite wil juist van het blanke ras af en die moet uitgeroeid worden. De gevolgen daarvan hebben ze in Zimbabwe ervaren. Daar hebben de Zimbabwanen de blanke boeren een tijdje geleden vermoord en hun bedrijven, werktuigen en landbouw in brand gestoken. Dat omdat het blanken waren. En vervolgens heerste er binnen de kortste keren hongersnood. Ze hebben dus degenen vermoord die hun voedsel produceerden. En zo zijn er blijkbaar meer wegen waarop ze van het blanke ras af willen zien te komen. De huidige lockdown lijkt af en toe ook op een methode want ook daardoor gaan volgens diverse berichten al meer mensen dood dan aan het virus.

Marie
Marie
Reactie op  Rob
9 maanden geleden

Ik weet het niet, Rob. Was de eerste mens niet ´Zwarte Sarah´ in Afrika?

Bij mijn weten hebben Aziaten, vooral Chinezen gemiddeld genomen een hoger IQ dan Europeanen. Wel zijn ze nog een stuk slaafser mede door de collectieve samenlevingen aldaar.

Wat niet wegneemt dat ze het niet erg goed voor lijken te hebben met Europa (en de rest van de wereld).

Sjazon
Sjazon
Reactie op  Rob
9 maanden geleden

Dus de elite wilde ooit van de Indianen en de Tasmaniërs af en hebben de blanken gebruikt om ze uit te moorden?

PREDATOR
PREDATOR
Reactie op  Sjazon
9 maanden geleden

Lockdown was een enorme fout!!…Ja…?..En wie kunnen wij ervoor aanklagen??
Al blaas je de Twin torens op!!! Met genoeg macht of “Vinger in de pap bij de media” gebeurt jou helemaal niks hier…wie gelooft wie tegenwoordig?…Dat is toch niet typisch Nederlands , dat is wat we aant worden zijn dankzij creatie….Kinderachtig volk wat doet wat opgedragen word..pfff welke grondwet?

Henk
Henk
Reactie op  Rob
9 maanden geleden

Het blanke ‘ras’ kent absoluut geen lange geschiedenis en is niet superieur op geen enkel vlak. De reden waarom bepaalde Europese landen over economische macht beschikken heeft te maken met het feit dat men andere volkereneeuwenlang heeft onderdrukt en uitgezogen. De uitzuigpraktijken waarover ik spreek kregen na de afschaffing van de slavernij een legitieme vorm door oa het creëren van (supranationale) organisaties met een economische functie, hetgeen inhoudt dat de kapitaalstromen naar het Westen gingen. Een parasitaire werking die eeuwen heeft geduurd en straks niet meer mogelijk zal zijn ook niet door militair optreden aangezien landen zoals China nu ook een krijgs en nucleaire macht. Je kan er geen houten schepen meer naartoe sturen om de boel leeg te trekken. De huidige crisis is gunstig voor de landen en mensen die werden uitgebuit. Het economisch zwaartepunt zal niet meer in het westen zijn maar een eerlijker en menswaardiger karakter krijgen.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 maanden geleden

Je kan natuurlijk behoren tot de groep die Corona vanaf het begin hebben bestempeld als een griep die voor bepaalde groepen risico’s met zich mee brengt.
Vergevingsgezind als dat we zijn, zien we de oorspronkelijke beoordelingsfouten van deskundigen door de vingers.
Maar nu, nu is het toch echt tijd om kaf van het koren te scheiden.
De domme politici, de virologen en de MSM die vasthouden aan de lockdown, die anderhalvemeter en de ernstige aantasting van onze elementaire rechten, die verdienen nu toch echt aan het kruis genageld te worden.
Publiekelijk !
Opdat onze grondrechten worden hersteld, en we weer kunnen zijn die we zijn.

Straalmans
Straalmans
9 maanden geleden

Italië heeft de coronaviruspaniek door heel Europa verspreid. Omdat Italië een ontwikkeld land is, zijn de rest van de Europese landen blindelings op de Italiaanse bevindingen afgegaan. Wat achteraf gezien niet zo verstandig was. Italië heeft waarschijnlijk d.m.v. de door hen verspreide coronapaniek veel geld willen lospeuteren van de EU.

Elise
Elise
9 maanden geleden

De hele wereld privatiseren, dat was een grote fout.

trackback
Grootste krant van Europa schrijft: ‘Lockdown was enorme fout’ | JDreport.com
9 maanden geleden

[…] Lees verder bij de bron: ninefornews.nl […]

x

Check Also

praktijk

Duitse artsenpraktijk gesloten: personeel valt uit na vaccinatie

Een artsenpraktijk in Viersen-Süchteln in de Duitse ...

rutte

Campagnefilmpje Rutte valt niet in goede aarde

Demissionair premier Rutte plaatste gisteren een campagnefilmpje ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x