Natuur en Milieu

Hawaii opgeschrikt door mysterieuze knal (video)

Help door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Lokale autoriteiten hebben geen verklaring voor een ‘beving’ die afgelopen woensdag plaatsvond in het district Puna op Hawaï.

Een aantal inwoners deed melding van een donderslag of een explosie. Rond 08.42 uur lokale tijd voelden ze de grond onder hun voeten schudden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

John Drummond van de Hawaïaanse burgerbescherming zei dat het incident op dit ogenblik niet kan worden verklaard. Hij sprak met medewerkers ter plaatse en de Amerikaanse geologische dienst USGS, maar niemand leek een antwoord te hebben.

Eén theorie die wordt overwogen is dat er sprake is geweest van een sonische knal. Wie of wat de oorzaak zou kunnen zijn geweest van de knal is onbekend. Er is vooralsnog geen schade gemeld.

Kilauea

Cameraman Daryl Lee voelde de beving ook en besloot op zoek te gaan naar de bron van het bulderende geluid. In de buurt van Puna kwam hij in contact met veel mensen die hetzelfde hadden gevoeld, maar geen antwoorden hadden.

De Amerikaanse geologische dienst registreerde in korte tijd 60 aardbevingen onder de vulkaan Kilauea. Een dergelijke verhoogde activiteit in het gebied werd ook gemeten in 1990, 1993, 1997 en 2006.

Damon Tucker uit Pahoa hoorde rond 08.40 uur een luide knal waarna zijn huis begon te schudden. De burgerbescherming zei hem dat de knal niet kon worden verklaard.

Bronnen: Bigislandvideonews.com en Khon2.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x