Mens en Dier

Kijken: Man begint opvang om het leven van honderden zwerfhonden te redden

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Serviër Sasa Pesic wordt omringd door honderden honden. Hij kent ze allemaal bij naam. “Ik weet precies hoe elke hond hier gekomen is,” zegt hij. “Ik weet hun namen, hun persoonlijkheden.”

Pesic is net als 17 procent van alle Serviërs werkloos. Het begon allemaal toen hij vier achtergelaten puppy’s vond in het bos bij zijn huis. De vondst veranderde zijn leven. Hij besloot zwerfhonden te helpen en een opvang te beginnen in Nis, de op twee na grootste stad van Servië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Er zitten intussen meer dan 450 dieren in de opvang, maar Pesic moet waarschijnlijk verkassen omdat de stad wil dat hij een nieuwe locatie zoekt. Wanneer de 45-jarige man de opvang binnenwandelt rennen honderden blije honden van alle soorten en maten op hem af.

Achtergelaten

De opvang bevindt zich op het terrein waar voorheen een lokale ruiterclub was gevestigd. Pesic hoeft geen huur te betalen en de dieren kunnen er de hele dag buiten zijn.

“Pas ’s avonds gaan ze in hun kooi,” zegt hij. “Dat vinden ze fijn.” Er zijn 280.000 geregistreerde honden in het Balkanland, maar het is volgens dierenartsen bijna onmogelijk om het aantal zwerfhonden te schatten omdat veel huisdieren vanwege de moeilijke economische tijd zijn achtergelaten door hun baasje.

Petitie

Tienduizenden mensen hebben inmiddels een petitie ondertekend om te voorkomen dat de opvang zijn deuren moet sluiten. Voor Pesic en zijn zes vrijwilligers komt er nooit een einde aan het werk. “Ik heb geen tijd om rustig te eten,” zegt hij. “Het is iedere dag een strijd om deze dieren te verzorgen en voedsel te geven.”

Pesic ging in het begin langs lokale bakkers en slachterijen om voedsel voor de honden te verzamelen. Al snel was de vraag groter dan het aanbod en werd hij afhankelijk van donaties. “Sinds de opening hebben we voor 250 honden een nieuw thuis kunnen vinden,” vertelt Pesic trots.

[AFP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x