Het Complot

Nederlandse universiteit waar totale gekte regeert doet onderzoek naar complotdenken. Krijg jij hier ook kromme tenen van?

Help anderen door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de Universiteit van Amsterdam – je weet wel, die universiteit waar momenteel de totale gekte regeert – wordt onderzoek gedaan naar mensen die twijfelen aan de wetenschap. Zeg maar gerust complotdenkers.

Wat is de reden van dit onderzoek? Het lijkt de laatste tijd helemaal hip te zijn om als wetenschapper de psyche te doorgronden van mensen die kritisch na durven te denken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Laten we beginnen bij het begin. Religie is altijd een slimme methode gebleken om de mensheid onder de duim te houden. Laat ze geloven in iets wat je niet kunt zien en als je niet luistert, dan word je gestraft en beland je in de hel.

Ketters

Religie kan ook worden gebruikt om mensen te laten geloven in andere dingen die niet bestaan, zoals antropogene (door de mens veroorzaakte) global warming en het op peil brengen van de beschermende immuniteitsstatus tegenover een bepaalde ziekte door vaccinatie.

En als je hier niet in gelooft ben je een knotsgekke, paranoïde, aluhoedje dragende, dierenmishandelende, klimaatontkennende, anti-vaxxende babyhater die door iedereen zal worden verafschuwd.

In de middeleeuwen werden deze mensen ketters genoemd. Voordat je het wist belandde je op de brandstapel.

En iedere keer als uit nieuw wetenschappelijk onderzoek het tegenovergestelde blijkt, steekt de wetenschappelijke gemeenschap collectief de vingers in de oren en roept zij ‘nanananana’.

Bijbel

De vaccinatie- en klimaatreligie wordt opgedrongen door de overheid, die in dit geval kan worden gezien als God; de media, die kunnen worden vergeleken met de Bijbel; en de wetenschappers, die erg doen denken aan discipelen.

Luister je niet naar God (de overheid) dan word je gestraft. En onwelgevallige nieuwsberichten laten we gewoon weg uit de media, op dezelfde manier dat onwelgevallige Bijbelboeken en -passages uit de Bijbel gehouden werden.

Het handboek voor psychische stoornissen, DSM, wordt overigens ook wel letterlijk de bijbel van de psychiatrie genoemd.

De wetenschappers (discipelen) luisteren trouw naar de overheid (God) en mogen in de media (Bijbel) iedere dag opschrijven wat ze vinden.

Grootschalige censuur

Er is alleen één probleem: mensen geloven steeds minder. In God. In klimaatverandering. En in vaccinaties.

Wat doe je in zo’n geval? Dan pas je grootschalige censuur toe! Andere Bijbels (lees: onafhankelijke media) worden verketterd (lees: gecensureerd) door ze te betichten van ‘fake news’ en ‘alternatieve feiten’. Er is ruimte voor slechts één geloof, want dat is wat het in werkelijkheid is.

Discipel Bastiaan Rutjens van de Universiteit van Amsterdam mocht in de Bijbel (in dit geval de Volkskrant) vertellen over zijn onderzoek naar klimaatontkenners en anti-vaxxers.

Jazeker, ketters worden namelijk vandaag de dag onderverdeeld in subcategorieën.

Gebrek aan kennis?

Het wantrouwen in de wetenschap lijkt soms niet te stuiten. Of het nu om het klimaat gaat, vaccinaties of genetische manipulatie. Sociaal-psycholoog Bastiaan Rutjens van het Uncertainty Lab [ja, zo heet het echt] onderzoekt wat mensen doet twijfelen aan de wetenschap, begint het artikel.

Rutjens beweert dat weerzin tegen bijvoorbeeld genetische manipulatie vaak samengaat met een gebrek aan kennis over het onderwerp, en wetenschap in het algemeen.

We betrappen Rutjens hier juist op een gebrek aan kennis. Onlangs is namelijk voor het eerst onderzocht wat er gebeurt als je overschakelt op voedsel zonder genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s).

Uit de nieuwe studie bleek dat mensen die minder ggo’s gingen eten ook minder last begonnen te krijgen van allerlei gezondheidsproblemen.

Godslastering

Spijsverteringsproblemen werden minder, ze kregen meer energie, voedselallergieën verdwenen, ze werden minder angstig en depressief en vielen af, blijkt uit het onderzoek in het International Journal of Human Nutrition and Functional Medicine.

Uit een studie die in 2013 in het Journal of Organic Systems is verschenen blijkt dat varkens die ggo’s gevoerd krijgen veel vaker last hebben van maagontstekingen.

Wat zei u, meneer Rutjens? “Nanananana.”

Ironisch genoeg trekt hij zelf een parallel met religie: “Bij ideologisch gedreven scepsis, zoals het klimaat en vaccinaties, zit de deur dicht en die krijg je niet gemakkelijk op een kier. Je kan een politiek-conservatief persoon niet liberaal maken. Dat zie je met vaccinaties ook: je kunt mensen moeilijk minder religieus of spiritueel maken.”

Rutjens doet alsof twijfelen aan vaccinaties gelijkstaat aan godslastering, maar we hoeven er alleen maar een onderzoek van de Yale School of Medicine bij te pakken om erachter te komen dat er een relatie is tussen vaccinaties en hersenaandoeningen bij kinderen.

Wat zegt u, meneer Rutjens? “Nanananana.”

Weinig goeds

Hij deed een kleine verkennende studie onder 300 mensen in de omgeving van Amsterdam als opstapje naar een grote in 20 Europese landen en Azië met ruim 5000 deelnemers. De resultaten daarvan worden eind 2019 verwacht.

Gezien de manier waarop hij praat over ‘anti-vaxxers’ en ‘klimaatontkenners’, voorspelt dat weinig goeds.

Over de reden van het onderzoek zegt hij: “Studies naar wetenschapsscepsis en complotdenken winnen aan belang in deze tijden van fake news en alternatieve feiten.”

Maar heeft u die studies die ik u net voorlegde al gelezen? “Nanananana.”

Rutjens zegt dat in de VS vooral de hoogopgeleide conservatieven sceptisch zijn over klimaatverandering. Hij verwijst naar de Amerikaanse psycholoog Dan Kahan van Yale University, die zei dat slimme, rekenvaardige mensen hun talent niet gebruiken om de waarheid te vinden, maar om hun onwelgevallige data te omzeilen of op de korrel te nemen.”

Maar ik liet u net nog een studie van Yale zien waaruit bleek dat… “Nanananana.”

Klimaatreligie

Over het klimaat gesproken: uit onderzoek van de gerenommeerde wetenschapper Jennifer Marohasy, dat is gepubliceerd in het tijdschrift GeoResJ, blijkt dat de recente opwarming een natuurlijke oorzaak heeft en geheel losstaat van CO2-uitstoot.

Ze schreef: “Ons nieuwe klimaatonderzoek zal waarschijnlijk worden genegeerd.”

Marohasy begrijpt maar al te goed waar ze mee te maken heeft; de klimaatreligie. Eenieder die er niet in gelooft wordt verketterd door de wetenschappelijke gemeenschap.

Wat zei u over deze studie, meneer Rutjens? “Nanananana.”

[Volkskrant]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Faya
Faya
5 jaren geleden

Ik krijg hier geen kromme tenen van, ik weet dat er twee werelden zijn, de oude fake wereld waar alles nep is en de nieuwe wereld.
Momenteel bevinden we ons in een twilight zone, de oude wereld zal het onderspit gaan delven want de waarheid is boven tafel.
Het is nu een kwestie van dagen/weken, in elk geval voor 6 november en alles zal officieel geopenbaard gaan worden.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Het is heel simpel juist door mensen zoals meneer Rutjens en concorten is de wetenschap ongeloofwaardig geworden….Ohh ik begrijp het hij wil graag op een voetstuk geplaatst worden …Helaas doet hij z’n beroep geen eer aan om zulke artikelen te publiceren .. ( ik had het artikel al gelezen en dacht weer zo’n onnozelaar) Voor mij is een sociaal psycholoog helemaal geen wetenschapper …..En dat blijkt ook wel uit het artikel, hij haalt alles door elkaar…. En heeee meneer de psycholoog mensen kunnen tegenwoordig zelf nadenken en op internet van alles opzoeken….En dat heet nu de vooruitgang, sterker nog we hebben een mening…..
En soms is er wel degelijk een wetenschapper die wat genuanceerder denkt en een goed verhaal heeft en die wordt wel degelijk serieus genomen.. Maar helaas Rutjens daar hoor je niet bij met dit slappe slecht onderbouwde ongenuanceerde artikel……

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
5 jaren geleden

ze beginnen te flippen, en terecht!

De mens is zo agressief, geeft niets meer om een ander, gelooft niet meer in die leugen god.
De mens gelooft MSM niet meer of politiek, is wakker aan het worden en daar flippen ze op! Tja als het barst wil ik geen politieker, hoernalist van links zijn wat links zaaide zal ze zelf oogsten…

Hek is van de dam, volken willen die EU weg die gecreëerd is door dezelfde multinationals die aan Hitlers kant stonden. Het zijn de industriëlen die Hitlers gedachten goed overnamen.

Door Enki hier zag ik opnieuw deze docu van 3u30 , maar het loonde want deze docu laat zien dat de multinationals Hitler aan de macht brachten, eerst was het rothschild die Hitler kans gaf om eigen Rijksmark te creëren en vanuit de VS (Ford) kwam de autobaan gefinancierd in D met auto industrie, alles werd door grootvader Bush geregeld (skull and bones, daarom had de SS dat doodshoofd met 322 op hun uniformen, daarom was operation paperclip, zo konden VS multinationals alle nazi’s + kennis naar de VS brengen
Hitler heeft zich goed laten n**ken door de VS toen
Als je dit bekeken hebt snap je het (toen bestond internet niet)

From JFK to 911 Everything Is A Rich Man’s Trick
https://youtu.be/jiHm2S0w3_Q

Het loopt niet voor de elite zoals ze hoopten, ik ben erachter dat er boel is tussen israehell en die multinationals hier. U weet wel die macht dat niemand wilt opgeven…
Eens je van macht gêproeft hebt geef je dat niet meer af, dat is die strijd van de EU en israehell, de EU tarten de rothschilds omdat ze verblind door macht zichzelf boven de bankiers zetten, die NWO moest voor 2012 gesticht zijn, voor dat alle planeten op 1 rechte lijn stonden, de wereld zou niet vergaan 12.12.12 nope wij stapten als mens : “the age of revelation” in. Dat is de ontwaking van de mens.

MSM gaan zichzelf vernietigen ook die universiteiten die dat socialisme en communisme steunen moeten gaan oppassen want zij zijn in extreme minderheid die de meerderheid van de mensen op aarde gijzelen met hun dictatuur hoe wij zouden moeten leven.?
Overal wint rechts links is amper 10-15% sterk links wordt EINDELIJK UITGEROEID

Voor de eerste keer ben ik positief, men begint wereldwijd in te zien dat links de ondergang van alles is! Keerzijde is dat soros zo WOlll kan laten losbarsten omdat mensheid hem en zijn criminele NGO’s, zijn steun aan antifada, steun aan KKK steun aan black panters inzien/door hebben met bewijzen,
Zag docu van VS waar zwarten zelf openbaren dat soros achter rassenoorlog (het willen ontketenen laten uitbarsten) in de VS zit, en Trump arresteert die MAAR NIET nadat links zelf op straat kwam in de VS omdat soros ze niet betaalde. Was ruim op MSM VS dit schandaal dat soros antifada financiert + KKK + black panter in die VS

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

… en in de verte klonk de echo van: ’the times they are a changin’…

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x