BinnenlandCorona

Grote corona-uitbraak in Amersfoort na vaccinatie: ‘Het zoveelste verpleeghuis’

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort is een grote corona-uitbraak vastgesteld. Van de 106 bewoners zijn er 70 positief getest. Twee van hen zijn overleden. Op de gesloten afdeling wonen ouderen met dementie of psychische klachten.

Op 30 januari zijn de bewoners ingeënt tegen corona. De media schrijven dat ‘er eerder al tekenen waren’ dat het vaccin niet voorkomt dat mensen die toch ziek worden, besmettelijk zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Diverse mensen merken op dat dit al het zoveelste tehuis is waar bewoners ziek zijn geworden na vaccinatie. Enkele dagen geleden ging woonzorgcentrum De Zonnehof in Haren in quarantaine na een corona-uitbraak. Dertig personeelsleden en de helft van de 54 bewoners waren besmet geraakt.

Wrang

Het personeel heeft de eerste vaccinatie gehad. “We weten dat er dan beperkte bescherming is, maar dat het virus nu toch om zich heen grijpt, is extra wrang,” aldus de directeur van de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties, waar De Zonnehof onder valt.

Eind vorige maand kampte zorgcentrum Heelwijk in Heesch met een grote corona-uitbraak. Twee derde van de bewoners was besmet, liet een woordvoerder van BrabantZorg weten. Er zijn ook enkele bewoners overleden. Kort daarvoor hadden zij hun eerste inenting tegen het virus gekregen. “Het is heel erg wrang dat dit nu gebeurt.”

Het zoveelste verpleeghuis

Uit het hele land duiken dergelijke berichten op. Het begint op te vallen: “Het zoveelste verpleeghuis waar een grote corona-uitbraak is vlak na het eerste prikkie. Lijkt me genoeg aanleiding om een onderzoek te starten naar een eventueel verband. Maar wat zien we in de media? ‘Nee, gewoon doorlopen mensen, niets aan de hand, is toeval’,” schrijft journalist Annelies Strikkers.

“In vier weken bij elkaar opgeteld duizenden demonstranten zonder mondkapjes: geen corona. Mensen die zich laten vaccineren: 70 van de 106 positief getest. Twee doden. Goh. Zuiver toeval uiteraard,” twittert Clouds Are Ghost Sheep.

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons reageert: “Werkt lekker dat vaccin.” Journalist Fiona Zwart voegt toe: “Maar nee hoor. Het vaccin heeft hier natuurlijk niets mee te maken. Durf te vertrouwen op je lijf in plaats van op de farma.”

“Iedereen moet het zelf weten hoor, maar ik zou nog even nadenken voor ik me zou laten vaccineren. Ik hoop wel dat mensen ook kunnen begrijpen dat ik ervoor pas,” zegt Arthur.

Volg ons hier op Telegram om het laatste nieuws te ontvangen.

4.9 52 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Akkafietje
Akkafietje
3 jaren geleden

Wat zijn we toch bezorgd voor onze ouderen !!
maar belangrijker schijnt het dat de pensioen pot niet leeg raakt, want die moet naar de EU

Snappie
Snappie
3 jaren geleden

Het is verschrikkelijk om te zien, welke kant we met elkaar op gaan, voortgedreven door de VN agenda. Alles moet wijken. Het is nog verschrikkelijk dat bijna iedereen om me heen het niet weet of ziet en ze gewoon te lui zijn om uit te zoeken of de msm hun werk wel naar behoren en onafhankelijk uitvoert. Ik heb er allemaal weinig hoop op dat dit goed gaat komen

wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

Zou je ermee zitten als mensen niet zouden begrijpen dat je ervoor past, beste Arthur?

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Het erfgoed van Mengele manifesteert zich

Back to top button
90
0
We lezen graag je reactie!x