Mens en Dier

Gommers krijgt felle kritiek na voorstel om verkiezingen uit te stellen

Help anderen door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

IC-baas Diederik Gommers vindt het onverstandig om de verkiezingen op de huidige manier door te laten gaan. “Zoals we nu in de modellen zien, zitten we in maart in een exponentiële fase van de Britse variant,” zei hij in de podcast Virusfeiten. “Half maart is een risicoperiode. Ik vind het een ongelukkig tijdstip.” Hij stelt voor de verkiezingen met vier tot zes weken uit te stellen.

Premier Rutte zei vorige week in Op1 dat hij het OMT niet gaat vragen om een advies over de verkiezingen. Gommers vindt dat het OMT dan maar een ongevraagd advies moet geven.

Bezorgd

OMT-leden lieten onlangs weten dat ze zich ‘zorgen maken’ over het risico van het houden van verkiezingen midden in een mogelijke derde coronagolf. Verschillende leden vinden dat het OMT de potentiële gevolgen moet bespreken en doorrekenen, schreef NRC.

Gommers, die zelf ook in het OMT zit, zei vorige maand nog op de radio dat de verkiezingen ‘misschien moeten worden uitgesteld’ als er sprake is van ‘exponentiële groei’. Hij liet aan NRC weten nog steeds bezorgd te zijn.

Baas spelen over democratie

Veel mensen vinden dat Gommers zich niet met de verkiezingen moet bemoeien. “Baas van ziekenhuisbedden wil baas spelen over democratie – en weet vast al wat het advies zal worden,” reageert publicist en vlogger Sietske Bergsma. Opiniemaker Marianne Zwagerman voegt toe: “Heb jij geen mensen te redden Gompie?”

Columnist Jan Dijkgraaf zegt: “Premier Gommers spreekt.” En auteur en spreker Hans van Tellingen vraagt zich af: “Zijn er ooit verkiezingen geweest waarbij we op deze man konden stemmen?”

4.8 54 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pessimist*
Pessimist*
1 jaar geleden

Jeeminee zeg.. Die Gommers weet donders goed dat jnmaart de piek is van het griepseizoen. Zolang er mensen zijn die dit niet weten, zijn we reddeloos verloren ?

jcggroot
jcggroot
1 jaar geleden

Gommers moet zich niet met de politiek bemoeien en meer angst zaaien dan nodig is.

Rudolf
Rudolf
1 jaar geleden

Ja hoor meneer beter bed spreekt weer ik word er zo moe van ?????????????

Lest best Vergezicht
Lest best Vergezicht
1 jaar geleden

Gommers gaat dreigen.
Rutte durft geen verantwoordelijkheid aan.
Dus verkiezingen worden uitgesteld.
Dit is al lang bekonkeld.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

123
0
We lezen graag je reactie!x