Homepagina » Gezondheid » Een plant met een zeer unieke verschijningsvorm helpt tegen allerlei aandoeningen, waaronder kanker. Dit is ‘m
Een plant met een zeer unieke verschijningsvorm helpt tegen allerlei aandoeningen, waaronder kanker. Dit is 'm

Een plant met een zeer unieke verschijningsvorm helpt tegen allerlei aandoeningen, waaronder kanker. Dit is ‘m

De Universiti Putra Malaysia werkt momenteel aan een geneesmiddel tegen kanker gebaseerd op een plant met een zeer unieke verschijningsvorm.

Wetenschappers hebben ontdekt dat de plant – Christia vespertilionis of vlinderplantje genoemd – werkt tegen kanker en ontstekingen.

Gekeken wordt wat het effect van deze plant is op dieren. Zo werden muizen geïnjecteerd met borstkankercellen en vervolgens behandeld met een extract van de plant.

Geen bijwerkingen

Christia vespertilionis helpt niet alleen bij de behandeling van kanker, maar ook tegen andere aandoeningen zoals hoge bloeddruk, diabetes, diarree, astma, migraine en mazelen.

Professor Latifah Saiful Yazan liet weten dat het extract tot dusver geen bijwerkingen heeft veroorzaakt.

Ze voegde toe dat de bladeren van de plant vele verschillende kleuren kunnen hebben, maar dat alleen de groene werden gebruikt voor medisch onderzoek.

Veel gezondheidsvoordelen

De onderzoekers zijn van plan het extract in de toekomst ook te gaan testen op mensen. Ze merkten op dat het vlinderplantje naar verluidt veel gezondheidsvoordelen heeft.

De universiteit kan ook onderzoeken wat het effect van de plant is op verschillende andere ziekten, als de overheid bereid is dat onderzoek te financieren, aldus dr. Latifah.

In 2013 begonnen de wetenschappers met hun onderzoek naar de plant. Ze stelden zes soorten moeilijk te behandelen kankercellen bloot aan het extract. Vooral borstkankercellen bleken goed te reageren op de behandeling.

Foto: Mokkie Wikimedia CommonsVind je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Ik verheug me altijd als ik lees over hoe er mensen zijn die hun best doen een middel tegen allerlei ziekten te vinden.
  Tegelijkertijd heeft het voor mij veel weg van het paard achter de wagen spannen.

  Als de mensheid zouden leven zo wij bedoelt zijn te leven, in een natuurlijke omgeving, in balans met de natuur, natuurlijke voeding aten etc. weet ik zeker dat het overgrote deel van onze ziekten en klachten zouden verdwijnen.
  Het is het feit dat we zo van de natuur en daarmee ons eigen wezen zijn afgedwaald, dat maakt dat ons systeem het begeeft.
  Immers, hoe logisch is het dat je levenslang in een rat-race te zitten, je dagen (moet) slijten met niet je passie, maar bezigheden waar je niet vanuit je hart voor kiest, maar om dit kunstmatige systeem in de benen te houden. We niet natuurlijke voeding eten, maar buikvulling wat ons lichaam belast i.p.v. voedt en helpt gezond te houden.

  We leven in een vreemde wereld.

  36 likes
  • Big Pharma, zal hier wel een stokje voor steken. Er moet wél geld in het/hun laatje!!!

   3 likes
   • Denk ik wel zeker want de aandeelhouders van Big Pharma moeten constant financieel tevreden worden gesteld. Maar hopelijk komt hier een einde aan.

    1 likes
  • Ben het met je eens! Maar we hebben wel onze genetische bagage. Rokende ouders, medicijnen die onze ouders hebben gebruikt, de psyche van ons voorgeslacht…. ALs je de SEASE- therapie volgt bij een homeopaat waarbij alle “giftige stoffen”ontstoord worden, wordt altijd gevraagd naar je voorgeslacht.

   3 likes
  • dus jij loopt liever in je nakie over de hei achter een konijn aan om het honger gevoel weg te werken omdat je de week daarvoor geen eetbare knollen hebt kunnen vinden. dat is volgens de natuur namelijk één van de twee passies die er gevolgd worden: overleven en voortplanten. verder is de natuur niet zo creatief.

   en zodra je een stok oppakt omdat konijn mee dood te slaan, ben je weer met die vervelende evolutie naar een wereld met technologische innovaties begonnen.

   en dus zouden inderdaad het overgrote deel van onze ziektes en klachten verdwijnen, je gaat er dan simpelweg aan dood, net als in de prehistorie.

   fijn dat er mensen zijn die er alles aan doen om andere mensen te helpen, die aan dodelijke ziektes lijden, door in de natuur te zoeken naar stofjes die, nadat er veel getest mee getest is op veiligheid en bijwerkingen, omgezet kunnen worden in medicijnen.

   2 likes
 2. De verstoring tussen de natuur en onszelf is met name begonnen met de Verlichting, weet u wel, die periode die wordt opgehemeld omdat die ons tot ´beschaafde mensen´ zou hebben gemaakt.

  Niets is minder waar, met die Verlichting – wiens licht? – hebben we een breuk gemaakt met ons spirituele zelf. We hebben hart/ziel losgekoppeld van de ratio. Niet langer werden wetenschappers aangestuurd en op het juiste pad gehouden door hun geloof in God maar door puur technocratische impulsen. Alle wetenschap sindsdien brengt korte termijn winst en vergeet de veel langere termijn schadelijke gevolgen van veel uitvindingen.

  Toen de Kerk nog oppermachtig was in Europa gold het principe: ‘eerst het geloof, dan de ratio.’ De ratio diende God’s Plan en niet de korte termijn voordeeltjes voor de mens – omdat die veelal ten koste gaan van de verdere Schepping.

  De wetenschapper is op de troon gaan zitten van God en sleutelt nu aan de oorsprong het leven zelf.

  https://jonrappoport.wordpress.com/2018/03/29/artificial-embryo-created-no-egg-no-sperm-no-problem/

  Dit is dus de ultieme winst van de duivel. Een wetenschap zonder God is een wetenschap van de duivel.

  2 likes
 3. De Duivel bestaat niet zegt de Paus dus !!

  0 likes
  • De huidige paus is een anti-paus. Hij is een vrijmetselende socialist die de NWO ondersteunt. Hij heeft de Kalergi prijs – tegenwoordig de Keizer Karel prijs genoemd – gehad. Je weet wel, die fijne meneer die zegt dat de Europeanen zich moeten mengen met donkere volkeren om een ´subras´ te verkrijgen dat net slim genoeg is om te werken, maar te stom om te begrijpen dat ze slaaf zijn. Dit zijn niet MIJN gedachten, maar die van Kalergi en de zijnen. Zo denken die lui over mensen!

   De paus zegt ook dat de hel niet bestaat waarmee hij 2000 jaar katholieke theologie de deur uit doet en zelfs acht Bijbelverzen ontkent die melden over de afdaling van Christus in de hel om enkele zielen aan de duivel te onttrekken. Katholieken zijn zich dit allemaal heel bewust en ongelukkig met de situatie. Er wordt zelfs gesproken een afzettingsprocedure te beginnen.

   4 likes
 4. Morgen zit iemand van Big Pharma in Indonesie om zaadjes van die plant te verzamelen. Vervolgens gaan ze er patent op aanvragen.

  1 likes
 5. Jammer dat mainstreammedia.nl alleen nog via dat verachtelijke facebook gestart wordt!
  Nooit via facebook want jouw mening stookt niet altijd met iemands mening over bepaalde zaken?
  Dit plantje kan zogauwe het niet gemodificeerd of gemanipuleerd wordt?

  0 likes
 6. geef dit medicament dan ook niet uit handen zoals de FHARMA CHEMIE want dan komt er niets van terecht komt het niet bij die genen die er ook recht op hebben !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

99% van de mensen die stierven aan corona leed al aan andere ziektes, zegt Italië

Meer dan 99 procent van de Italianen ...

coronavirus

Deze medicijnen verhogen kans op overlijden door het coronavirus

Mensen met hoge bloeddruk en diabetes lopen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.