Buitenland

Het is één grote poppenkast, niemand gelooft het nog. Zangeres gaat viral met lied over de omgekeerde wereld waarin we leven

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen weekend gingen er in Frankrijk zo’n 50.000 gele hesjes de straat op. Daarmee is de daling van het aantal betogers gekeerd.

Dat is een flinke tegenvaller voor de regering-Macron, die hoopte op het einde van de beweging.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Behalve in Parijs gingen mensen in onder andere Marseille, Bordeaux, Toulouse en Lyon de straat op, schreef de krant Le Parisien.

In de media wordt vooral de nadruk gelegd op de vernielingen die de ‘relschoppers’ aanrichten en blijft de boodschap van de gele hesjes onderbelicht.

Geframed

Ze melden dat mensen demonstreren tegen de stijgende kosten van hun levensonderhoud en tegen Macron omdat hij alleen oog heeft voor de belangen van de elite en zich niets aantrekt van het gewone volk, maar veel verder dan dat komen ze niet.

De Franse zangeres en actrice Marguerite Chauvin heeft nu een lied gemaakt hierover, dat gelijk viral is gegaan. Op Facebook is het al meer dan een miljoen keer bekeken.

In de bijbehorende clip, waarin ze in een geel hesje met een groepje mensen over een rotonde danst, wordt vooral de nadruk gelegd op de manier waarop de gewone mensen worden geframed door de media.

Omgekeerde wereld

We leven eigenlijk in een omgekeerde wereld, in een poppenkast, zo laat Marguerite zien, en de gele hesjes doorzien dit.

De mensen die maar wat zitten te zwetsen op CNN worden afgeschilderd als de goeieriken, terwijl de boze rednecks worden weggezet als de slechteriken, klinkt het.

Ze zingt verder over framing:

“Wie stimuleren de economie? De goeieriken. Wie zitten krap bij kas? De slechteriken. Harvard, Rothschild, Wall Street? De goeieriken. Kleine ondernemers? De slechteriken.”

“Het is één grote poppenkast! Lang leve de bankiers! Lang leve de politici! Niemand gelooft het nog.”

“Wie kunnen rekenen op landelijke steun? De slechteriken. Wie gebruiken traangas? De goeieriken. Wie moeten het allemaal maar verdragen? De slechteriken.”

“Wie willen koste wat kost de EU? De goeieriken. Wie willen enkel hun kinderen te eten geven? De slechteriken.”

Bekijk het filmpje hieronder:

4.8 4 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rikk
Rikk
5 jaren geleden

Er kwam hieronlangs nog een commentator voorbij die écht wérkelijk wilde beweren dat de inkomens de laatste tijd zijn gestegen ten koste van de staatsschuld en dat dat nu echt niet meer kan.
Staatsschuld alleen het woord al, hahaha laat me niet lachen.

Zonnemax
Zonnemax
5 jaren geleden

We worden “gevangen” gehouden in een woordenbrij van het kapitalisme / neo liberalisme. En blijven op die basis het “debat” aangaan met de gevestigde orde. Dat werkt niet (meer) !

De “markt zal het voor ons regelen”, “Ze” (de overheid) stuurt wel bij. “We” moeten eeuwig groeien anders gaat het slecht met “onze” economie. “We” moeten méér doen, harder werken want de “concurrentie” is moordend, “we” moeten allemaal wereldkampioen worden. Winst maken, meer winst, mééér… dat is het toverwoord. En als “Ze” daarvoor de burgers steeds verder moeten uitknijpen, dan moet dan maar. “Ze” zetten er gewoon steeds meer migranten bij die de taal niet spreken dan kunnen “Ze” gewoon doorgaan en “we” moeten lekker participeren en niet zeuren.

En al dat harde werken en steeds efficiënter werken van de afgelopen 40 jaar heeft natuurlijk een flinke stijging van het inkomen opgeleverd voor de gewone burgers. O nee, toch niet…. (Zie ook verslag Rabobank en Tilburgse universiteit van einde 2018 en onderstaande link naar een verslag van 2015).

En nu gaan “Ze” de burgertjes weer wat verder pesten. Met waterpompen die nog meer CO2 uitstoten dan CV ketels en meer stroom verbruiken, want geld uitgeven moeten “We”. En elektrische autotjes met lekker veel accuzuur in plaats van waterstof die splitsen “Ze” ons ook in de maag: Lekker consumeren burgertjes, niet zelf nadenken! En als de inflatie niet stijgt, kom dan doen we de BTW gewoon omhoog en de belastingen en accijnzen. Neeee, de bedrijven pakken “Ze” niet aan natuurlijk niet, want wie weet verdwijnen dan de banen voor de burgertjes wel.

Nee, maar “WIJ” burgers in Nederland worden nooit boos. Het heeft toch geen zin joh dat demonstreren. Lekker thuis blijven zitten mopperen en vooral kijken naar wat ons verdeelt, dat hebben “Ze” goed voor elkaar (nog). Maar niet meer in Frankrijk! Hulde voor de gele hesjes!

https://issuu.com/zonnemax/docs/basisinkomen_2015

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Kan het zo even niet terugvinden, maar ergens is bijbels voorspeld dat de satanische macht zal doorgaan tot ze erbij neervalt. Zal iets te maken kunnen hebben met de geloofsovertuiging van de joods christelijke religie dat er eerst een armageddon moet plaatsvinden. Misschien geloven de gouden kalf aanbidders, de machten der aardse materie dat ze onoverwinnelijk zijn en de kosmos of god naar hun hand kunnen zetten.

Wat er precies in de koppen van de psychopaten of noem ze zionisten/gangsters omgaat zal een eeuwig raadsel blijven. Misschien hebben psychopaten of zionisten daadwerkelijk een lijntje met de/een hogere macht en zijn deze krankzinnigen een speciale afdeling van de hogere of kosmos om de mensheid naar een climax van totale destructie te brengen? Dat dit alles niet goed gaat uitpakken mag duidelijk zijn, maar voor wie in den beginne en hoe is nog een raadsel. In ieder geval gaan we ooit naar de filistijnen, incl. de aanstichters.

We zingen allen mee, in het laatste lied? Of is dit een zoveelste manier om het goed gelovige volk te misleiden en richting van iets te krijgen?

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

De aarde is plat en eindig, maar de mensengeest kent geen grenzen tot in hoe ver er gegaan kan worden om de waarheid in al zijn facetten van het bewustzijn te verschuilen.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x