Homepagina » UFO » Speelgoed-UFO Haunebu II uit de schappen gehaald. Waar zijn ze bang voor?
Speelgoed-UFO Haunebu II uit de schappen gehaald. Waar zijn ze bang voor?

Speelgoed-UFO Haunebu II uit de schappen gehaald. Waar zijn ze bang voor?

Een vliegende schotel die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ingezet door de nazi’s mag niet langer worden verkocht als speelgoed.

De Duitse Raad voor de Kinderbescherming en het oorlogsmuseum in Dresden hadden geklaagd over het speelgoed, de Haunebu II, omdat het de geschiedenis onjuist zou weergeven.

De speelgoed-UFO wordt beschreven als een ‘cirkelvormig vliegtuig’ en ‘het eerste object ter wereld dat in de ruimte kon vliegen’.

Superieure technologie
Speelgoed-UFO Haunebu II uit de schappen gehaald. Waar zijn ze bang voor?

Foto: Amazon

Het object kon snelheden tot wel 6000 kilometer per uur bereiken en werd in 1943 getest, klonk het.

Volgens de raad en het museum heeft zo’n vaartuig nooit bestaan. “Destijds was het technologisch gezien onmogelijk om zoiets te bouwen,” zei historicus Jens Wehner van het oorlogsmuseum.

Hij is bang dat het speelgoed wordt gebruikt als strategie om twijfel te zaaien over wat we vandaag de dag weten over het nationaalsocialisme en dat mensen het idee krijgen dat de nazi’s beschikten over superieure technologie.

Onzin

Uit historische documenten blijkt echter dat dergelijke objecten wel degelijk hebben bestaan.

Op social media werd verbolgen gereageerd op het besluit. “Dit is onzin,” schreef Mikk Wega. “Revell [de fabrikant, red.] heeft zich verontschuldigd omdat ze geen problemen willen.”

Lachwekkend

“Echt? Veel drukte om niets,” zei Ragnar Schwefel. “Ik vind dit erg lachwekkend en denk niet dat kinderen hierdoor gevaar lopen.”

“Serieus: 50 euro en internetwinkel,” schreef Oliver Rosee. “Welk kind heeft nu (a) zoveel geld en (b) een creditcard of bankrekening om er op internet één te kopen?”

Foto: SunOfErat Wikimedia Commons

[The Local]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
3 jaren geleden

maar weer overstappen op Mickey Mouse; het ware verhaal. Haal gelijk is al dat oorlog speelgoed van de markt, maar ja dat past dan weer niet in het indoctrinatie bestek.

Rasecht Berensiroop
Rasecht Berensiroop
3 jaren geleden

Waarom mogen kinderen met de rest van oorlogstuigen in speelgoedvormen spelen…. al dan niet gebonden aan de geschiedenis van gisteren en het verre verleden…. Wie vervaardigde en vervaardigt deze oorlogsspeelgoedvormen…, als de geldkas blijft rinkelen langs de speelgoedwinkels. moet iedereen zwijgen werkgelegenheid komt in het gedrang….

ekseegese
ekseegese
3 jaren geleden

Ja, waar zijn ze bang voor ? Het is maar speelgoed ! En toch schieten ze volledig in een kramp en moet het uit de handel genomen worden.

wolfje
wolfje
3 jaren geleden

ze hebben grondig werk verricht. het nergens meer te bestellen

x

Check Also

van houwelingen

Pepijn van Houwelingen spuwt vuur: ‘Met welke periode mogen we uw misdaden dan wel vergelijken?’

Politici hebben vaak de mond vol over ...

politie

Beelden: politie verwijdert ongevaccineerde vrouw onder luid gejuich uit restaurant

Politie en handhaving zijn zondag uitgerukt om ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

15
0
We lezen graag je reactie!x