Gezondheid

Broodbuik: schrap de tarwe uit je dieet

Help ons door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Schrap de tarwe uit je dieet, verlies overgewicht en word weer helemaal gezond. Dat zegt de Amerikaanse cardioloog William Davis in zijn boek Broodbuik.

Steeds meer mensen zijn intolerant voor gluten, hebben een tarweallergie of coeliakie. Volgens Davis hebben deze lichamelijke problemen te maken met onze overmatige consumptie van tarwe.

Iedere dag consumeren de meeste Nederlanders voedselproducten gemaakt van tarwe. Als gevolg daarvan krijgen veel van hen last van negatieve gezondheidseffecten, variërend van lichte huiduitslag en een hoge bloedsuikerspiegel tot onaantrekkelijke maaguitstulpingen die Davis ook wel broodbuiken noemt.

Moeilijk verteerbaar

Het overtollige vet heeft volgens hem niets te maken met luiheid, te veel boter of gulzigheid, maar is te wijten aan al het brood dat we eten. Tweeduizend van zijn patiënten werden weer gezond nadat ze tarwe hadden uitgebannen.

Davis concludeert dat tarwe een belangrijke veroorzaker is van de wereldwijde obesitasepidemie. De variëteit tarwe die sinds de jaren vijftig bijna overal in Europa en de Verenigde Staten wordt geconsumeerd bevat een onnatuurlijke overmaat aan gluten en een moeilijk verteerbaar tarwe-eiwit.

Dit zorgt ervoor dat het tarwedeeg erg plakkerig is en daardoor met gist of bakpoeder extra luchtig kan worden opgeblazen. Deze lucratieve tarwesoorten zijn door allerlei kruisingen en veredelingsmethoden verkregen uit oorspronkelijke graansoorten en hebben de tarwemarkt overgenomen. In natuurwinkels zijn vaak wel andere varianten te koop, waaronder bijvoorbeeld spelt.

Fytinezuur

Het Voorlichtingsbureau Brood noemt het boek van Davis ‘wetenschappelijk slecht onderbouwd’. Toch zag hij in zijn eigen praktijk duizenden mensen voorbijkomen die minder klachten kregen of zelfs klachtenvrij werden van de meest uiteenlopende kwalen en aandoeningen, door de tarwe uit hun dieet te schrappen.

Stel je eet om acht uur een kom ontbijtgranen of een paar boterhammen als ontbijt. Op je werk of op school heb je om half elf zo’n honger dat tien minuten later je lunch verdwenen is. En om half één heb je weer honger.

Volkorenbrood bevat een hoog gehalte aan fytinezuur, waardoor je lichaam niet goed in staat is om zink en mineralen op te nemen.

Als we minder tarwe eten vallen we niet alleen af, maar verdwijnen ook allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten, kunnen we ontstekingen remmen en type 2 diabetes terugdringen, besluit Davis.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietsnot
pietsnot
8 jaren geleden

wat een gedonder met dat voedsel, ik eet al jaren geen cafetaria pruttel meer,maar ik krijg langzamerhand onmeunig zin in een frikandel (speciaal), of een berehap,of kroket met een lekkere klodder mosterd of mayo,of een puntzakje patat met een klodder mayo,,,,,,,,,,,,,!!!enz enz.

Didge4u
Didge4u
8 jaren geleden

Of gebruik zuurdesembrood!

little rascal
little rascal
8 jaren geleden

Geen tarwe, melk produkten en geen suiker. Go Paleo!

kengai
kengai
8 jaren geleden

Didge4u gisteren keuringsdienst voor waarden gezien en er is bijna geen echte zuurdesembrood te koop.
Bijna al deze broden zijn gemaakt met een zakje zuurdesem smaakstof, dus gewoon nep, kleine of grote bakkerijen, bijna niemand maakt echte zuurdesembrood.
Volgens mij komen die dikke buiken eerder van te veel bier zuipen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

121
0
We lezen graag je reactie!x