Buitenland

Deze ene foto van de Olympische Spelen laat zien wat er mis is met onze samenleving

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Rio de Janeiro vindt momenteel de 31ste editie van de Olympische Spelen plaats. Duizenden atleten en bezoekers van over de hele wereld hebben zich verzameld in de Braziliaanse stad om de wereld te vermaken.

Om de vier jaar wordt een duizelingwekkende hoeveelheid geld gepompt in het spektakel. Gastlanden bouwen arena’s, stadia en perskantoren, die na de Spelen veranderen in megalithische ruïnes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

In vooral westerse landen neemt het draagvlak onder de bevolking voor de Olympische Spelen af. Via referenda in steden als München, Hamburg en Boston heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) pijnlijke afwijzingen meegemaakt. Velen zien en ervaren de Spelen tegenwoordig als megalomaan en geldverspilling.

Favela’s

De bijna zes miljoen Nederlanders die dagelijks de Olympische Spelen volgen, krijgen tijdens de uitzendingen over de prestaties van de sporters niet te zien dat er sprake is van ontzagwekkende ongelijkheid en economische tirannie. De kloof tussen arm en rijk is nu groter dan ooit.

Rio de Janeiro staat bekend om zijn favela’s, sloppenwijken waar de armen leven in huizen van bijeengesprokkeld hout, verkeersborden en andere materialen. Toch is er een slordige 4,6 miljard dollar geïnvesteerd in de faciliteiten voor de Spelen, die binnenkort weer voorbij zullen zijn en al snel weer vergeten. Al met al zal er zo’n 12 miljard dollar worden gepompt in de show.

Het gemiddelde maansalaris bedraagt in Brazilië ongeveer 778 dollar, wat verklaart waarom zo’n groot deel van Rio wordt geteisterd door armoede.

Opgescheept

De Spelen doen weinig aan het ondersteunen van lokale economieën. Sterker nog: de lokale belastingbetaler wordt opgescheept met een groot deel van de rekening.

Deze recente foto uit Rio maakt het contrast tussen de kunstmatige realiteit en de waarheid goed duidelijk. Net buiten het oog van de camera lijden duizenden mensen honger en worden armen op gewelddadige wijze uit beeld gehouden door de oproerpolitie.

Deze foto van de Olympische Spelen laat zien wat er mis is met onze samenleving

Het tafereel lijkt rechtstreeks afkomstig te zijn uit de populaire film Hunger Games, waarin een ongelooflijk rijke elite in luxe leeft en de massa bewust arm houdt middels een draconich beleid.

De mainstream media houden deze realiteit verborgen voor de massa, die vanuit comfortabele huizen, restaurants en cafés de Spelen volgt. Terwijl de wereld zich geconfronteerd ziet met steeds grotere problemen die zijn veroorzaakt door de bankierselite, wordt het steeds moeilijker om de scheurtjes in de samenleving te verbergen.

Grote evenementen zoals de Spelen zijn een wake-upcall voor de middenklasse.

[Waking Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Droogtrommel
Droogtrommel
7 jaren geleden

Heb niks gezien, en dat hou ik zo.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Olympische spelen zijn al lang niet meer wat het ooit was en wat zij eigenlijk horen te zijn, een treffen van een aantal getalenteerde mensen op allerlei specifiek gebied die zich spelenderwijs meten met mensen uit andere landen, ter verbroedering, gewoon omdat dat leuk was. Zowel de winnaar als de verliezer had een glimlach om de mond. Bij niemand viel een droom op traumatische wijze te pletter en mensen gingen erna voldaan huiswaarts met prachtige herinneringen en men ging gewoon weer aan het werk. Als er atleten waren die qua prestatie echt met kop en schouders boven iedereen uitstaken werd dat als onsportief en oneerlijk beschouwd want zij hadden onmiskenbaar heel erg veel geoefend en daar had niet iedereen tijd geld en puf voor, dus dat was oneerlijk. Vergelijk dat met de ziekelijke situatie van de spelen van heden ten dage. De pijn en ellende druipt er van af. De drang naar prestige is vernietigend, het is verworden tot een poel van verderf, een afleidingsmanoeuvre voor de cabal om snel allerlei wetjes erdoor te drukken terwijl de wereld zich focust op hun protserige poppenkast waar deelnemers elkaar koste wat kost de loef proberen af te steken. Een evenement waar al talloze (onnodige) doden zijn gevallen bij de tijdnood van bouwwerkzaamheden die er op één of andere manier altijd is, de arme mensen die verplicht zijn te vertrekken uit hun leefomgeving en volledig aan hun lot overgelaten, die angstvallig buiten beeld gehouden moeten worden. Kortom, het is verworden tot een poel van verderf, een evenement van valse belangen, een bron van ellende bedekt met een dun laagje goud waar de wereld massaal hun verstand op zit te vergapen. Ik kots er al heel lang van, aan mij is het niet besteed, hoeveel geld ze er ook aan spenderen, het gaat mij niet bekoren. Ik denk dat het komt omdat ik behalve de euforie van de winnaars ook de ellende en pijn zie die er achter schuil gaat. Ik kan me daar al heel lang niet meer voor afsluiten, sorry.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 jaren geleden

In wedstrijdverband kun je je meten met anderen.
Holistisch gaat niet om winnen of verliezen.
“We are the champions”, dat is wat de rijke top ervan heeft gemaakt.
Het bevorderen van het WIJ-ZIJ denken.
Zoals op de bovenstaande foto bij het artikel.
Het denken in groepen, en vervolgens groepen tegen elkaar opzetten en uitspelen.
Juist bij sportevenementen zie je het thema: Geef het volk brood en spelen.
Zie en luister. Zet de TV of radio maar aan.
Roeren in de brei, zodat het volk verdeeld is.
Binnenkort begint in Nederland de aanloop naar de verkiezingen.
Bedrog en verdeeldheid zaaien om te verhullen dat het individu binnen de lijntjes moet blijven.
Het dictaat van een elite. Anders lig je eruit. Dan mag je niet mee doen.

bert s
bert s
7 jaren geleden

Controle…Geef het volk brood en spelen. Heb niet de illusie dat dit ooit zal veranderen, de gemiddelde burger is te behept met zijn eigen pleziertjes en geneugten.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x