Homepagina » Buitenland » Hackersgroep linkt Twitter-accounts van terreurgroep IS aan Britse overheid
Hackersgroep linkt Twitter-accounts terreurgroep IS aan Britse overheid

Hackersgroep linkt Twitter-accounts van terreurgroep IS aan Britse overheid

Computerdeskundigen zeggen bewijzen te hebben dat drie Twitter-accounts die worden gebruikt door de Islamitische Staat (IS), zijn te herleiden naar de Britse overheid.

Hackersgroep VandaSec laat weten dat de IP-adressen die gebruikt worden bij de accounts geregistreerd zijn op naam van het Britse ministerie van Werk en Pensioenen, meldt de Daily Mirror.

De accounts worden onder meer gebruikt om mensen te ronselen en propaganda te verspreiden. In eerste instantie lijkt het om Saoedische IP-adressen te gaan, maar bij nadere inspectie blijken ze te kunnen worden gelinkt aan het ministerie.

Inlichtingendiensten

“Vind je dat niet vreemd?” vroeg één van de hackers aan de krant. “We herleidden deze accounts naar Londen, waar de Britse inlichtingendiensten zetelen.”

Er wordt gesuggereerd dat een medewerker van het ministerie de accounts beheert of dat de Britse inlichtingendiensten sympathisanten proberen te lokken om ze te kunnen volgen.

Twee firma’s

De krant deed onderzoek naar de IP-adressen en ontdekte dat de Britse overheid een groot aantal adressen heeft verkocht aan twee Saoedische firma’s. Ze werden vervolgens gebruikt door extremisten om een boodschap van haat te verspreiden.

De Britse regering heeft toegegeven de IP-adressen te hebben verkocht aan Saudi Telecom Company en Mobile Telecommunications Company, maar wilde niet zeggen hoeveel geld er is verdiend aan de verkoop van de IP-adressen.

[Mirror]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  The Clash of Civilizations, met dank aan de oude garde van het Anglo Amerikaanse Emperium.

  1 likes
 • atomnics schreef:

  tja wat ken ik zeggen oud nieuws maar wel keihard steeds meer info dat het gewoon overheden zijn wereldwijd die mensen proberen te mind f*cken en vooral te provoceren naar haat oorlog zaaien false flags etc etc ontmaskeren van dit soort gespuis maakt hun zwakker hoe meer mensen dit weten dat we kunstmatig tegen elkaar worden opgezet hoe sneller hun spel beeindigdt het zijn maar een paar rottende appels die het helaas voor vele verpesten wordt er vaak gezegt maar merk op het zijn er maar een paar rottende appels die doen lijken alsof hun groot zijn maar in werkelijkheid hebben zij last van het calimero complex noem ik het het zijn zielige mensen die niks te vertellen hebben thuis.

  1 likes
 • frans schreef:

  fijne Feestdagen en Cristmas-Carols

  0 likes
 • kael schreef:

  ben ik nu de enige die hier misselijk wordt ?

  0 likes
 • x

  Check Also

  meisje

  Meisje geeft epische speech tijdens coronaprotest in Liverpool: ‘We zijn misleid’

  Op zaterdag gingen mensen in Liverpool de ...

  twitter

  Twitter-hack: ‘Dit is pas het begin’. Hackers wilden pedofilie bij elite aankaarten

  Vannacht is het Twitter-account van PVV-leider Geert ...

  >