Homepagina » Gezondheid » Op deze 7 manieren beschadigt junkfood je lichaam al in minder dan 9 dagen
Op deze manier beschadigt junkfood je lichaam in minder dan 9 dagen

Op deze 7 manieren beschadigt junkfood je lichaam al in minder dan 9 dagen

Je hoeft geen raketwetenschapper te zijn om te weten dat junkfood slecht is voor je lichaam. Maar soms kun je de verleiding niet weerstaan. Je zegt tegen jezelf dat het toch maar één hamburger is en dat het niet zoveel kwaad kan. Zelfs één portie junkfood kan echter al schadelijk zijn voor je lichaam.

Dit kan junkfood in minder dan 9 dagen met je lichaam doen:

Metabolisme

Twaalf gezonde mannen aten vijf dagen lang ongezond voedsel, vooral magnetronmaaltijden. Uit het onderzoek, dat gepubliceerd is in het tijdschrift Obesity, bleek dat hun spieren glucose steeds minder effectief begonnen om te zetten in energie. Als ze het dieet langer hadden gevolgd, zou hun metabolisme flink zijn aangetast.

Bloedvaten

Fastfood brengt gelijk schade toe aan je bloedvaten. De bloedvatwand van gezonde mannen die junkfood aten vernauwde binnen twee uur na het eten al met 24 procent, zo bleek uit een Canadese studie. Vernauwde bloedvaten betekent hoge bloeddruk en mogelijk hartproblemen.

Concentratie

Wetenschappers van de Universiteit van Cambridge ontdekten dat ratten na slechts negen dagen junkfood meer fouten begonnen te maken in een doolhof dan ratten die normaal voedsel kregen. Ze onderzoeken nu of dezelfde effecten ook optreden bij mensen.

Energie

Door al die suiker in junkfood wordt er een hele lading insuline door je lichaam gepompt en neemt je weefsel al die glucose op. Dat gebeurt zo snel dat de verandering in bloedsuiker ervoor zorgt dat je je moe en geïrriteerd voelt.

Uiterlijk

Uit een nieuwe studie in het blad Immunity blijkt dat je huid gaat opzetten van junkfood. Toen onderzoekers muizen junkfood gaven, ontdekten ze veranderingen in de eiwitten in de huid van de knaagdieren, die ontstekingen veroorzaakten.

Brein

Studies hebben aangetoond dat suikerrijke voeding de aanmaak van opioïden en dopamine stimuleert, dezelfde stofjes die vrijkomen als je verslavende drugs neemt.

Darmbacteriën

Wetenschappers hebben recentelijk ontdekt dat de populatie darmbacteriën van ratten die junkfood eten verandert. Sommige slechte bacteriën vermenigvuldigden zich en brachten schade toe aan de darmen. Vond je deze informatie interessant? Verspreid het artikel dan door te delen op Facebook.

[Eat Clean]


Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Ze proberen ons aan alle kanten te vergivtigen!

  7 likes
  • Ze? Je bent er zelf bij hoor wat je tot je neemt!

   namaste Johan van Oldenkamp

   5 likes
   • Of je er zelf bij bent of niet, dat zegt niets over de andere partij, die het best kan proberen.

    Of, als jij iets graat proberen, is er dan minstens iemand anders bij die datgene wat je probeert accepteert, hoe debiel het ook is?

    1 likes
 2. Wat is junkfood?

  4 likes
 3. Onzinverhaal. Natuurlijk is junkfood niet gezond als dit over langere tijd je enige voedsel is. Maar dat je bloedvaten hierdoor binnen 2 uur al voor 24% vernauwen is fysiek onmogelijk. Dan zouden er inmiddels al honderden miljoenen extra doden door het eten van fastfood zijn gevallen.

  4 likes
  • Je mag het wel weten beste KING maar ik ben na het krijgen van een hartinfarct inmiddels erachter gekomen dat dit wel degelijk mogelijk is. Dit merk je pas goed, als je dus een hartaanval gehad hebt. De dokter heeft me niets verboden en ik mag rustig patat etc eten, maar zodra ik het op heb, is het na een paar uur mis en heb ik geheid pijn op mijn borst. Dus dan weet je dat ook even, uit de praktijk zeg maar. Dit ongezonde vreten (want anders kun je het niet noemen) heb ik mezelf afgeraden en heb geen enkele last meer.

   3 likes
  • Hoezo onzinverhaal? Bekijk onderstaande link, en als je hem te lang vind, begin dan bij 6 minuten. In 4 minuten word uitgelegd hoe dit mogelijk is….
   http://nutritionfacts.org/video/uprooting-the-leading-causes-of-death/

   1 likes
 4. Als je na al wat er tegenwoordig gepubliceerd wordt over hoe slecht junkfood is je jezelf nog steeds met regelmaat volpropt met die troep is je onwetendheid dermate hardnekkig dat het verdomd veel op domheid gat lijken. En daar is nou eenmaal geen kruid tegen gewassen. Er zijn altijd nog mensen die het niet interesseert totdat ziekte, kommer en kwel toeslaat. Dan is het lijden in last en gejammer dat ze er ook niet om gevraagd hebben om chronisch ziek te zijn om gebukt te gaan onder allerlei kwalen. In werkelijkheid is dat in sommige gevallen dus wel zo.

  5 likes
  • Whahahaha steengoed. Je ontwetendheid is dermate hardnekkig dat het verdomd veel op domheid gaat lijken. Dat gevoel heb ik echt bij zoveel mensen op itt. En dat begint al bij dit artikel. Voor de rest ben ik t met je eens

   1 likes
 5. Dood gaan we allemaal. LEEF Nu en geniet er van!!!

  5 likes
 6. InterContinentalSuperMaster

  Tjsa, maak je eigen eten klaar. FastFood is en blijft slecht daarom wordt het ook wel JunkFood genoemd.

  4 likes
 7. Gelukkig ben ik de laatste tijd niet in een doofhof met ratten geweest dus de uitwerking van junkfood zal me op dit gebied niet schaden. Wat een onzinnige vergelijkingen allemaal.

  Natuurlijk kan je beter een wortel eten dan een vette hamburger maar dit soort artikelen zijn in mijn ogen zwaar overtrokken. Van leven ga je nou eenmaal dood.

  2 likes
 8. Ik maak elke dag zelf een gezonde maaltijd. Ik vind het heerlijk en mijn vrouw is er ook elke dag heel blij mee. Dat zegt mij genoeg.

  1 likes
 9. vind ik ook

  Maar het is wel raar dat er niks over pesticiden en hippopotomonstrosesquippedaliofobie wordt gezegd.

  gegroet Mika de Pika

  1 likes
 10. Jos van der Velde

  Smalwater is een beek in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De beek is alleen niet zo lang, hij heeft een lengte van ongeveer 3 kilometer. En in Boxtel mondt de beek uit in de Rivier de Dommel. Smalwater ontstaat doordat de Beerze zich vertakt in twee takken: Smalwater en de Kleine Aa. De kleine Aa mondt uit in de Essche Stroom, en de Essche Stroom mondt weer uit in de Dommel.

  1 likes
 11. Waar is de gebruikte literatuur?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

teslarijder

Waarom alle huishoudens flink meer moeten betalen voor energie vanwege ‘enorm asociale’ Teslarijder

Netbeheerders laten weten dat de energierekening gaat ...

duitsland

Prijsexplosie! Stroomprijzen rijzen de pan uit in Duitsland door energietransitie: ‘erger dan gevreesd’

De Freie Demokratische Partei (FDP) in Duitsland ...