Gezondheid

Op deze 7 manieren beschadigt junkfood je lichaam al in minder dan 9 dagen

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je hoeft geen raketwetenschapper te zijn om te weten dat junkfood slecht is voor je lichaam. Maar soms kun je de verleiding niet weerstaan. Je zegt tegen jezelf dat het toch maar één hamburger is en dat het niet zoveel kwaad kan. Zelfs één portie junkfood kan echter al schadelijk zijn voor je lichaam.

Dit kan junkfood in minder dan 9 dagen met je lichaam doen:

Metabolisme

Twaalf gezonde mannen aten vijf dagen lang ongezond voedsel, vooral magnetronmaaltijden. Uit het onderzoek, dat gepubliceerd is in het tijdschrift Obesity, bleek dat hun spieren glucose steeds minder effectief begonnen om te zetten in energie. Als ze het dieet langer hadden gevolgd, zou hun metabolisme flink zijn aangetast.

Bloedvaten

Fastfood brengt gelijk schade toe aan je bloedvaten. De bloedvatwand van gezonde mannen die junkfood aten vernauwde binnen twee uur na het eten al met 24 procent, zo bleek uit een Canadese studie. Vernauwde bloedvaten betekent hoge bloeddruk en mogelijk hartproblemen.

Concentratie

Wetenschappers van de Universiteit van Cambridge ontdekten dat ratten na slechts negen dagen junkfood meer fouten begonnen te maken in een doolhof dan ratten die normaal voedsel kregen. Ze onderzoeken nu of dezelfde effecten ook optreden bij mensen.

Energie

Door al die suiker in junkfood wordt er een hele lading insuline door je lichaam gepompt en neemt je weefsel al die glucose op. Dat gebeurt zo snel dat de verandering in bloedsuiker ervoor zorgt dat je je moe en geïrriteerd voelt.

Uiterlijk

Uit een nieuwe studie in het blad Immunity blijkt dat je huid gaat opzetten van junkfood. Toen onderzoekers muizen junkfood gaven, ontdekten ze veranderingen in de eiwitten in de huid van de knaagdieren, die ontstekingen veroorzaakten.

Brein

Studies hebben aangetoond dat suikerrijke voeding de aanmaak van opioïden en dopamine stimuleert, dezelfde stofjes die vrijkomen als je verslavende drugs neemt.

Darmbacteriën

Wetenschappers hebben recentelijk ontdekt dat de populatie darmbacteriën van ratten die junkfood eten verandert. Sommige slechte bacteriën vermenigvuldigden zich en brachten schade toe aan de darmen. Vond je deze informatie interessant? Verspreid het artikel dan door te delen op Facebook.

[Eat Clean]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JansTerZeijle
JansTerZeijle
7 jaren geleden

Wat is junkfood?

Johan Oldenkamp
Johan Oldenkamp
7 jaren geleden

Ze proberen ons aan alle kanten te vergivtigen!

InterContinentalSuperMaster
InterContinentalSuperMaster
7 jaren geleden

Tjsa, maak je eigen eten klaar. FastFood is en blijft slecht daarom wordt het ook wel JunkFood genoemd.

Alf
Alf
7 jaren geleden

Dood gaan we allemaal. LEEF Nu en geniet er van!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x