Buitenland

Pact met de duivel: “Gewonde IS-terroristen massaal behandeld in Turkse ziekenhuizen”

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terroristen van Islamitische Staat worden met grote regelmaat de Syrische grens over geholpen om te worden behandeld in Turkse ziekenhuizen. Dat blijkt uit ooggetuigenverslagen die zijn verzameld door de Russische zender RT.

Strijders van zowel IS als het Vrije Syrische Leger kunnen massaal de grens oversteken om in Turkije medische hulp te zoeken. Vervolgens mogen ze weer terug naar Syrië om de wapens weer op te pakken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Verslaggever Lizzie Phelan bracht een bezoek aan Gaziantep, een Turkse stad op 60 kilometer van de grens met Syrië. Ooggetuigen en artsen vertelden haar dat de meeste IS-terroristen in de grensstad Kilis worden behandeld, even ten zuiden van Gaziantep.

Niet per ambulance

“Veel gewonde strijders van IS en het Vrije Syrische Leger worden per pick-up naar de grens gebracht, niet per ambulance,” zei voorzitter van de geneeskundige vereniging in Gaziantep en Kilis Hamza Agca.

Een arts uit Kilis bevestigde dat hij IS-militanten heeft ontvangen. De anonieme dokter voegde toe dat hij één van de vele artsen is die terroristen behandelt in Kilis. Hij zei verder dat er nog steeds om de paar weken militanten worden opgenomen in Turkse ziekenhuizen.

Als ze worden ontslagen uit het ziekenhuis, mogen de terroristen gewoon terugkeren naar het slagveld in Syrië. Sommige strijders zijn tot wel drie keer opgenomen geweest in ons ziekenhuis, aldus Agca.

Zonder problemen

Hij zei ook dat Turkse overheidsfunctionarissen ervoor zorgen dat IS-terroristen zonder problemen de oversteek naar Turkije kunnen maken. De Turkse overheid voert een felle strijd tegen journalisten en politici die de Turkse overheid linken aan Islamitische Staat.

Zo werd het Russische staatspersbureau Sputnik onlangs zonder waarschuwing gesloten in Turkije. En in maart werd correspondent Hasnain Kazim van het Duitse magazine Der Spiegel gedwongen het land te verlaten.

In mei kwam in een Turkse rechtszaak aan het licht dat de Turkse geheime dienst vrachtwagens met wapens heeft geleverd aan IS-terroristen en strijders van Al Qaida in Syrië. De journaliste die deze informatie naar buiten bracht, Arzu Yildiz, werd veroordeeld tot 20 maanden cel. Daarnaast werd ze uit het ouderlijk gezag ontzet.

Onderstaande documentaire onthult de nauwe banden tussen Islamitische Staat en NAVO-bondgenoot Turkije:

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Om te huilen wat een zooitje, IS-aanhangers zijn ook maar mensen.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

De westerse wereld had eigenlijk al lang de oorlog moeten verklaren aan Turkije, maar de elite smeed hun eigen plannetjes tegen het volk.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallende nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
pietje
pietje
7 jaren geleden

Isis aanhangers zijn geen mensen maar duivels ! Bezeten door wraak !!! Het zijn duivels !! Ben je helemaal achterlijk Kalki !!! Aan welke kant sta jij ?????

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x