Mens en Dier

EU-baas Von der Leyen weigert sms’jes van Pfizer-topman vrij te geven: ‘Wat zou er toch in hebben gestaan?’

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Europese Ombudsman wil van EU-baas Ursula von der Leyen weten waarom ze weigert sms’jes van Pfizer-directeur Albert Bourla vrij te geven. De sms’jes zijn verstuurd in de periode dat de EU onderhandelde met Pfizer over de levering van coronavaccins, schrijft RT.

De Europese Commissie is verplicht om sms-berichten die betrekking hebben op belangrijke politieke kwesties op te slaan, zoals in dit geval de levering van coronavaccins.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Grote rol

In april schreef The New York Times dat Von der Leyen sms’jes uitwisselde en belde met Pfizer-baas Albert Bourla. De berichten en gesprekken zouden een grote rol hebben gespeeld bij de totstandkoming van de vaccindeal.

O’Reilly verzocht de Commissie om de sms’jes vrij te geven, maar die zegt niet over de berichten te beschikken. Emily O’Reilly, de Europese Ombudsman, heeft een onderzoek ingesteld.

Wonderlijk

“Na mevrouw Clinton is nu ook deze mevrouw haar [berichten] kwijt. Von der Leyens uitgebreide correspondentie met de CEO van Pfizer gaat verloren. Wat zou er toch in hebben gestaan?” vraagt moleculair bioloog Peter Borger zich af. “There are 3 kinds of lies: lies, damned lies, and politics.”

“Wonderlijk hoe toch altijd die [berichten] spontaan zoekraken. En ze zijn allemaal nog wel zo dol op verregaande digitalisering,” voegt Statenlid Daniël Osseweijer toe.

4.9 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kundalini
Kundalini
2 jaren geleden

Ik denk dat er in heeft gestaan dat ze loonopslag krijgt voor haar bewezen diensten. Hugo is ze niet kwijt maar zegt gewoon, valt onder geheimhouding. Terwijl het om kapitalen aan belastinggeld gaat. Farmacie heeft monopolie, verdient bakken met geld en kan niet aansprakelijk gesteld worden. Een top businessmodel!

Ed Kas
Ed Kas
2 jaren geleden

Volgens mij zijn dit soort berichten na te gaan bij de provider….

loNe
loNe
2 jaren geleden

bourla is een mensheidhatende psychopaat ; die tuthola z’n schoothondje

Hein
Hein
2 jaren geleden

Banencarousel, we maken pompbediende van ze.

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x