Binnenland

Deze ’telfout’ kwam gelukkig aan het licht, hoeveel niet?

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

Bij het tellen van de stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen in Rotterdam is een ‘foutje’ gemaakt. D66 kreeg daardoor zo’n 6000 stemmen te veel. De fout is inmiddels hersteld.

Door de fout kwam de einduitslag uit op 5878 stemmen in plaats van 58. In de voorlopige uitslag stond D66 als tweede partij in de stad met 12 procent van de stemmen. In de officiële uitslag komt de partij op negen procent, waarmee D66 niet de tweede partij van de stad is, maar de derde, na de VVD.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Normaal gesproken zou de StembureauApp de fout hebben opgemerkt, maar ‘die viel uit’.

Wat een feest

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt merkt op dat deze fout betekent dat D66 een zetel minder heeft in Zuid-Holland en dat een zetel in Zuid-Holland het zwaarste stemgewicht heeft voor de Eerste Kamer.

“Als dit zo is, lijkt D66 geen zes maar vijf zetels te halen in de Eerste Kamer en wordt het heel moeilijk voor de coalitie plus PvdA plus GroenLinks om 38 zetels in de Eerste Kamer te halen,” voegt hij toe.

“Wat een feest! Wat ben ik blij dat men deze ‘fout’ heeft ontdekt,” reageert financieel expert Ab Flipse. “Dat betekent dat D66 een zetel minder heeft in Zuid-Holland en daarmee op nog veel groter verlies komt in de Eerste Kamer. De hoogmoed van deze elitaire partij komt voor de val.”

Gek hoor. Altijd D66

Er is ook veel kritiek op de gang van zaken. “Hoezo geeft één vrijwilliger de uitslag door van de verkiezingen? Nu klopt het totaal niet, dus valt het op. Maar wat als alleen de onderlinge verhoudingen waren veranderd bij een correct totaal, was het dan ook gesignaleerd?” vraagt mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix.

Privacy-expert Bas Filippini merkt op: “Hopelijk zijn er niet nog meer ‘fouten’ gemaakt in Nederland.”

“Gek hoor. Altijd D66,” constateert Simon van Groningen, die 30 jaar werkzaam was bij de politie.

Journalist Lucas Hartong vraagt zich af: “Deze ‘telfout’ kwam gelukkig aan het licht. Hoeveel niet?”

4.9 148 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

156 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

D666 heeft het computerprogramma geleverd waarmee de stemmen worden geteld, het is zo lek als een mandje werd eerder beweerd door een gerenommeerde hacker!

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Er is gewoon weer fraude gepleegd niks nieuws dus.Cabal WEF heeft daar wel voor gezorgt dat d666 toch nog zeteltjes heeft terwijl heel nederlang kaag uitkotst.

trutje
trutje
1 jaar geleden

Wel weer heeeeel toevallig dat het D66 overkomt. Hoeveel “telfouten” zullen elders zijn gemaakt? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat FVD zo weinig stemmen heeft! Riekt mijn inziens WEER naar fraude!!!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Verkiezingen zijn slechts de illusie dat het gepeupel iets te kiezen heeft,.,elke partij moet uiteinde gewoon doen wat de Puppetmasters in Washington hen opdragen.. Al die Haagse landverraders zijn chantabel omdat ze dingen hebben gedaan die het daglicht niet kunnen verdragen,,,Nederlanders hebben in ieder geval Héél erg duidelijk aangegeven dat ze hélémáál klaarrr zijn met al dat Haagse Nazi-Ongedierte…dat is mooi…het gaat zeker nog steeds de goede kant op met dat collectieve bewustzijn…

Back to top button
156
0
We lezen graag je reactie!x