Homepagina » Bewustzijn » Politie infiltreerde Occupy-kamp, lokte mogelijk geweld uit
Politie infiltreerde Occupy-beweging en lokte geweld uit

Politie infiltreerde Occupy-kamp, lokte mogelijk geweld uit

Toen de Occupy-beweging in Austin, Texas afgelopen herfst een tentenkamp had opgezet, zette de politie van Austin tenminste drie undercoveragenten in om de groep te infiltreren.

Uit rechtbankdocumenten en interviews blijkt dat de infiltranten in het kamp overnachtten, meeliepen tijdens betogingen en vergaderingen bijwoonden.

Mogelijk zijn ze nog een stap verder gegaan en fungeerden ze als provocateur. Als gevolg zijn zeven actievoerders die op 12 december jongstleden de ingang van de haven van Houston blokkeerden, beschuldigd van een misdrijf. Hen hangt een gevangenisstraf van twee tot tien jaar boven het hoofd.

Butch

De betogers hadden PVC-buizen om hun armen zodat het lastiger was voor politieagenten om ze te arresteren. De undercoveragenten moedigden het gebruik van de zogeheten lockbox of ‘slapende draak’ aan. Zodoende konden de Occupy’ers worden vervolgd wegens het ‘toepassen van een apparaat dat is vervaardigd of aangepast om deel te kunnen nemen aan een misdrijf’.

In de rechtbank werd onthuld dat detective Shannon Dowell, bij de Occupy’ers bekend als ‘Butch’, de buizen en andere benodigde materialen had gekocht met geld van Occupy Austin. Hij leverde het eindproduct vervolgens aan de demonstranten.

Occupy Austin ontdekte de ware identiteit van Butch nadat het kamp afgelopen winter was ontruimd. Uit beëdigde verklaringen van deelnemers blijkt dat Dowell de persoon was die aandrong op het gebruik van de PVC-buizen. Hij zou ook geregeld deelnemers apart hebben genomen om ‘zijn frustratie te uiten’. Hij drong steeds aan op meer agressieve en provocerende acties.

Val

Volgens Greg Gladden, advocaat van één van de zeven arrestanten, heeft de politie de betogers in de val gelokt. Rechter Campbell dreigde een einde te maken aan de rechtszaak wanneer de juiste documenten en echte namen van de twee andere undercoveragenten tijdens de zitting aanstaande woensdag niet kunnen worden gepresenteerd.

De politie van Austin bevestigde dat opdracht is gegeven tot de infiltratie. Politiechef Sean Mannix gelooft echter niet dat de handelingen van zijn agenten in strijd waren met de wet.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • tomaat schreef:

  ja dit is al meer gebeurt dat zij er zelf bij gaan staan en uitlokken …maar het is wel zo dat van de Illuminatie’s wel zo in hun nijpert zitten en wij weten dat ze nog gekke sprongen kunnen maken om hun macht niet af te geven ik zou zeggen zet door niet op geven Occupy iemand moet het doen .kijk als wij met ons allen eens af te spreken om een dag geen apparaten te gebruiken dus geen tv.geen radio,geen wasmachine niks en dan op een zondag is dit een optie?

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Dit doet men al heel lang. Bijvoorbeeld de dierenrechtenbeweging overhalen door vrachtauto’s die bij een slachterij staan in brand te steken. Ook zijn er vaak agentenprovocateurs die vreedzame demonstranten proberen tot geweld te verleiden. Dit ook bij de “schoonmaakactie” van SOPN. De politie wilde door het bullebakkengedrag irritatie en geweld uitlokken wetende dat nogal wat SOPNers best wel een hekel aan autoriteiten (knechtjes van de illuminati) hebben.

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”]Dit doet men al heel lang. Bijvoorbeeld de dierenrechtenbeweging overhalen door vrachtauto’s die bij een slachterij staan in brand te steken. Ook zijn er vaak agentenprovocateurs die vreedzame demonstranten proberen tot geweld te verleiden. Dit ook bij de “schoonmaakactie” van SOPN. De politie wilde door het bullebakkengedrag irritatie en geweld uitlokken wetende dat nogal wat SOPNers best wel een hekel aan autoriteiten (knechtjes van de illuminati) hebben.[/quote]
  vind ik ook waar bemoeien zij zich mee of ze willen het verbergen anders doe je zo iets niet of mag je er niet aan komen de waarheid doet zeer

  0 likes
 • Myrabeau schreef:

  Als we met z’n allen, maar dan ook echt met z’n allen, maar 1 dag zouden staken, hadden we al gewonnen. Dan is het systeem al kapot. Maar er lopen 7 miljard kutjes rond op deze wereld die allemaal bang zijn de lul te worden. Allemaal een grote bek op internet. Maar als puntje bij paaltje komt is het ja baas, sorry baas, ik zal het niet meer doen baas. En zo dwingen jullie de moedige minderheid zich aan jullie aan te passen of te creperen. Jullie zijn geen volk. Jullie zijn een zielig, ellendig, bijeengeraapt hoopje niks. Jullie laten je paaien en omkopen met leuke kleren en een auto, een huis en stapel gadgets die je aandacht lekker afleiden van dat wat werkelijk essentieel is. En zolang je je eigen ikke maar kunt bevredigen blijft het ok je eigen ware ikke en dat van alle anderen te verraden.
  Maar het is ok. Want iedereen doet het, en je vader en moeder deden het, je partner doet het, je leert je kids om het te ook te doen, dus wat maakt het uit?
  WAKE UP, PEOPLE, WAKE UP!

  0 likes
 • Knn schreef:

  Occupy is dood. Hier in Nederlands was het al helemaal een lachertje. Allemaal onfrisse vage hippie figuren die een grote (…)zooi maken met hun tentenkampje. Kom op zeg t was al gedoemd te mislukken vanaf t begin

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  @ Myrabeau:

  Weer zo’n type die het wel even voor een ander wil invullen en het systeem kapot wil maken. Het systeem onderhoudt jou ook stommeling. Of zit je in een hutje aan de brandnetelsoep. Het is nooit eens lachen met die zogenaamde wereldverbeteraars. het systeem is zeker niet perfect maar niks is perfect.

  0 likes
 • King of Light schreef:

  [quote name=”Myrabeau”]Als we met z’n allen, maar dan ook echt met z’n allen, maar 1 dag zouden staken, hadden we al gewonnen. Dan is het systeem al kapot. Maar er lopen 7 miljard kutjes rond op deze wereld die allemaal bang zijn de lul te worden. Allemaal een grote bek op internet. Maar als puntje bij paaltje komt is het ja baas, sorry baas, ik zal het niet meer doen baas. En zo dwingen jullie de moedige minderheid zich aan jullie aan te passen of te creperen. Jullie zijn geen volk. Jullie zijn een zielig, ellendig, bijeengeraapt hoopje niks. Want iedereen doet het, en je vader en moeder deden het, je partner doet het, je leert je kids om het te ook te doen, dus wat maakt het uit?
  WAKE UP, PEOPLE, WAKE UP![/quote]

  Hoho wacht ff 6.999.999.999 miljard ik verzet me dagelijks tegen al die ongein en loop overal tegen aan te schoppen. Maar inderdaad lopen er een hoop bange poepertjes rond. Samen een vuist maken is deenige oplossing.

  0 likes
 • baskabas schreef:

  Ik snap de frustratie om het feit dat er alleen niets aan kan doen, maar in die woede zit naar mijn idee niet de oplossing.

  Er zullen een heeeele berg mensen meer tot inzicht moeten komen over wat er gaande is in de wereld. En dat kost TIJD. De meeste mensen staan niet erg open voor verandering… je moet vaak een berg onzekerheid en overtuigingen doorploegen voordat ze überhaubt naar je willen luisten. Een beetje uitdagen en porren werkt naar mijn idee dan nog het gemakkelijkst.

  Brute force stuit alleen maar op meer weerstand. Dus weg met die vuisten… spread the word en als genoeg mensen het weten is een simpele duidelijke NEE, genoeg.

  Maar nogmaals… het inzicht van de grote massa zal eerst een kritiek punt moeten bereiken voordat er echt verandering plaats kan vinden.

  Lees: The 100th Monkey
  http://www.wowzone.com/monkey.htm

  0 likes
 • sneaky schreef:

  [quote name=”Knn”]Occupy is dood. Hier in Nederlands was het al helemaal een lachertje. Allemaal onfrisse vage hippie figuren die een grote (…)zooi maken met hun tentenkampje. Kom op zeg t was al gedoemd te mislukken vanaf t begin[/quote]
  Knn ik vind dat een flauwe opmerking van je
  ik heb al de tijd dat ik op het Occupy kamp heb gezeten een 40-urige werkweek gemaakt
  daarnaast is Occupy niet dood kijk maar op de diverse Occupy websites
  daarnaast heeft Occupy velen mensen de ogen geopend en is daarmee een groot succes geweest
  dat de MSM inderdaad weinig en alleen negatieve aandacht heeft gegeven klopt als een bus
  maar helaas voor diezelfde MSM lopen hun kijkcijfers nu dramatisch achteruit, naar mijn mening omdat OCCUPY mensen heeft aangespoord zelf nieuws te zoeken ipv de MSM BS te slikken
  maar kom vertel Knn wat heb jij gedaan om de toekomst van je kinderen te verzekeren?

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  Een geweldige film is Occupy unmasked, een film over de werkelijke aard van de criminelen die de harde kern van occupy uitmaken. Één blijk op lange lijst met misdrijven die worden gepleegd zegt genoeg over dit onfrisse zooitje. Een mooi film die niet gemanipuleerd is maar de werkelijkheid vanuit Occupy laat zien zonder te zijn bewerkt. Een harde waarheid, waar de gemiddelde socialist(occupy is niet anders dan een slap aftreksel van het socialisme, dat weer een slap aftreksel is van het marxisme, je hoeft enkel maar het occupy manifest te lezen om dit te weten.) zich zou schamen voor de wangedragingen, maar het waarschijnlijk zal accepteren, zoals links altijd het doel boven de verschrikkelijke middelen zet.

  Zeg eerlijk wat is er nieuw aan het idee ik wil alles en hij die werkt mag ervoor betalen. Immers men dwingt mij met een pistool op het hoofd om de producten van die rijke schoften te kopen.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”M. Brandenburg”]Een geweldige film is Occupy unmasked, een film over de werkelijke aard van de criminelen die de harde kern van occupy uitmaken. Één blijk op lange lijst met misdrijven die worden gepleegd zegt genoeg over dit onfrisse zooitje. Een mooi film die niet gemanipuleerd is maar de werkelijkheid vanuit Occupy laat zien zonder te zijn bewerkt. Een harde waarheid, waar de gemiddelde socialist(occupy is niet anders dan een slap aftreksel van het socialisme, dat weer een slap aftreksel is van het marxisme, je hoeft enkel maar het occupy manifest te lezen om dit te weten.) zich zou schamen voor de wangedragingen, maar het waarschijnlijk zal accepteren, zoals links altijd het doel boven de verschrikkelijke middelen zet.

  Zeg eerlijk wat is er nieuw aan het idee ik wil alles en hij die werkt mag ervoor betalen. Immers men dwingt mij met een pistool op het hoofd om de producten van die rijke schoften te kopen.[/quote]
  De Fabian society ??

  0 likes
 • Debb3 schreef:

  Knn ik vind dat een flauwe opmerking van je
  ik heb al de tijd dat ik op het Occupy kamp heb gezeten een 40-urige werkweek gemaakt
  daarnaast is Occupy niet dood kijk maar op de diverse Occupy websites
  daarnaast heeft Occupy velen mensen de ogen geopend en is daarmee een groot succes geweest
  dat de MSM inderdaad weinig en alleen negatieve aandacht heeft gegeven klopt als een bus
  maar helaas voor diezelfde MSM lopen hun kijkcijfers nu dramatisch achteruit, naar mijn mening omdat OCCUPY mensen heeft aangespoord zelf nieuws te zoeken ipv de MSM BS te slikken
  maar kom vertel Knn wat heb jij gedaan om de toekomst van je kinderen te verzekeren?

  Prachtig gesproken Sneaky en idd ze zien alleen wat ze willen zien ik heb ook op Occupy gestaan en ik ben ook een harde werker. En knn wanneer open jij je ogen? aangezien je reactie gaat dat nog enorm lang duren succes!

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”tomaat”]ja dit is al meer gebeurt dat zij er zelf bij gaan staan en uitlokken …maar het is wel zo dat van de Illuminatie’s wel zo in hun nijpert zitten en wij weten dat ze nog gekke sprongen kunnen maken om hun macht niet af te geven ik zou zeggen zet door niet op geven Occupy iemand moet het doen .kijk als wij met ons allen eens af te spreken om een dag geen apparaten te gebruiken dus geen tv.geen radio,geen wasmachine niks en dan op een zondag is dit een optie?[/quote]

  Denk je werkelijk dat de illuminati bang zijn ?? Dit soort taktieken gebruitk men al eeuwen. Er zijn altijd wel schreeuwers die er in trappen. Ik heb wel occupiers gesproken die de kop er bij hadden maar er zijn altijd wel useful idiots op te ruien.

  0 likes
 • tomaat schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”tomaat”]ja dit is al meer gebeurt dat zij er zelf bij gaan staan en uitlokken …maar het is wel zo dat van de Illuminatie’s wel zo in hun nijpert zitten en wij weten dat ze nog gekke sprongen kunnen maken om hun macht niet af te geven ik zou zeggen zet door niet op geven Occupy iemand moet het doen .kijk als wij met ons allen eens af te spreken om een dag geen apparaten te gebruiken dus geen tv.geen radio,geen wasmachine niks en dan op een zondag is dit een optie?[/quote]

  Denk je werkelijk dat de illuminati bang zijn ?? Dit soort taktieken gebruitk men al eeuwen. Er zijn altijd wel schreeuwers die er in trappen. Ik heb wel occupiers gesproken die de kop er bij hadden maar er zijn altijd wel useful idiots op te ruien.[/quote]
  de Illuminatie s zijn er al lang en ja ik denk dat ja anders doen ze niet zo lomp ze verraden zich zelf mee in mijn ogen .angst is er ze moeten door gaan .

  0 likes
 • tomaat schreef:

  En Aardbewoner normaal krijgen deze mannen opdracht van een van de regering en wie zit in de regering de Illuminatie’s het schijnt hoe hoger hoe meer reptiel en die zijn bang Illuminatie.vrijmetelaars doet er niet toe ze zijn er ook al eeuwen dit weet iedereen ..maar je mag uit leggen hoe jij het ziet misschien verander ik van mening .maar tot nu toe is en blijft het voor mij de schuldigen de Illuminatie’s

  0 likes
 • Robijn schreef:

  Een heel vreedzame methode van demonstreren is dat een heeeeleboel mensen 1 week vrij nemen dezelfde week. Het effect zal zeer groot zijn.

  0 likes
 • mb schreef:

  Occupy beweging bestond ook deels uit acteurs ea … ook diverse politieagenten overigens … allemaal ingestudeerde acties.

  0 likes
 • tomaat schreef:

  [quote name=”Robijn”]Een heel vreedzame methode van demonstreren is dat een heeeeleboel mensen 1 week vrij nemen dezelfde week. Het effect zal zeer groot zijn.[/quote]
  mee eens eigelijk zou dit op 11-09-2012 omdat dit voor hun een heel belangrijk datum is

  0 likes
 • cathy schreef:

  [quote name=”tomaat”]En Aardbewoner normaal krijgen deze mannen opdracht van een van de regering en wie zit in de regering de Illuminatie’s het schijnt hoe hoger hoe meer reptiel en die zijn bang Illuminatie.vrijmetelaars doet er niet toe ze zijn er ook al eeuwen dit weet iedereen ..maar je mag uit leggen hoe jij het ziet misschien verander ik van mening .maar tot nu toe is en blijft het voor mij de schuldigen de Illuminatie’s[/quote]
  ik denk het ook hoor wie moet hier anders verantwoordelijk voor zijn ? groot gelijk tomaat

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronavaccin

  ‘Dringende wake-up call: Coronavaccin verandert ons DNA!’

  De overheid zegt dat de coronapandemie pas ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >