Het Complot

20 jaar na de moord op Pim Fortuyn: ‘Het was een geniaal complot’

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Op meerdere plekken in Nederland is vrijdag stilgestaan bij de moord op Pim Fortuyn 20 jaar geleden. In Rotterdam werd de oud-politicus herdacht met een symposium in het stadhuis. Daar sprak burgemeester Ahmed Aboutaleb en werd de jaarlijkse Pim Fortuyn Prijs uitgereikt.

Ook op het Mediapark in Hilversum, waar hij werd doodgeschoten, werd de moord herdacht. Bij de herdenking waren meerdere sprekers, waaronder oud-minister Hilbrand Nawijn en imam Salima el Musalima.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Hypocrisie is de ware epidemie

Veel mensen beklagen zich over de hypocrisie die op deze dag tentoon wordt gespreid. Zo noemde Aboutaleb Fortuyn indertijd een ‘wolf in schaapskleren’. Hij zei ook dat hij ‘geen traan zou laten’ om het einde van Fortuyn. “Hypocrisie is de ware epidemie,” zegt ondernemerscoach Fiona Zwart.

Forum voor Democratie wijst erop dat de aanstichters van de haatcampagne tegen de politicus nooit verantwoordelijk zijn gehouden. Zo zei de huidige GroenLinks-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Paul Rosenmöller: “Ik denk dat Fortuyn zich in zijn eigen vingers gesneden heeft, ik hoop dat-ie in zijn eigen vingers gesneden heeft en ik hoop dat de wond zo diep is dat het bloeden voor 15 mei niet ophoudt.”

De elite heeft lak aan de wil van het volk

Hans Smolders, voormalig chauffeur van Fortuyn, schrijft dat er niets geleerd is van diens lessen. “Het doet mij veel verdriet dat er weinig terechtgekomen is van zijn erfenis,” aldus Smolders, verbonden aan BVNL.

“Opruier, werd Pim genoemd, irreële populist. VVD’er Gerrit Zalm noemde Fortuyn een gevaarlijke man die het volk bedriegt door te suggereren dat er simpele oplossingen zijn voor ingewikkelde problemen. Toenmalig VVD’er Hans Dijkstal vergeleek Pim met Berlusconi. Feller was de PvdA, aartsvijand van Fortuyn. Minister Pronk zette Pim weg als rattenvanger van Hamelen. Premier Kok (ook PvdA) verweet Pim dat hij haat en onverdraagzaamheid zaaide. Een politicus die uit het niets kwam, plots de opiniepeilingen en het politieke debat domineerde, werd weggezet als extreemrechts. En precies dat doen de linkse partijen weer,” verzucht Smolders.

“De EU slaat de plank mis. De elite heeft lak aan de wil van het volk en gaat een referendum over de bevolkingsgroei uit de weg. Terwijl de bevolkingsgroei Nederland ontwricht, staat er geen letter over in het regeerakkoord,” merkt hij op.

Moordcomplot

Schrijver Tomas Ross zei eerder tegenover EenVandaag dat er genoeg feiten zijn die duiden op een moordcomplot. Hij voegde toe dat niemand in journalistiek Nederland zijn handen durfde te branden aan het idee dat de moord een complot zou kunnen zijn.

Ross merkte op dat de hoofdwond van de politicus veel ernstiger zou moeten zijn als hij vanaf 1,5 meter was beschoten. Ook is er op meer dan 10 meter afstand een kogelhuls aangetroffen, terwijl dat technisch niet mogelijk zou zijn.

Ruud de Wild en Albert de Booy hebben verklaard dat Fortuyn in elkaar zakte nog voordat Volkert van der G. een schot had gelost. Ross zette ook vraagtekens bij zijn merkwaardige vluchtroute en het feit dat de hulpdiensten zo snel aanwezig waren op de onheilsplek. Hij was een zondebok en men liet hem zijn gang gaan, concludeerde Ross.

In de doofpot gestopt

Eerder schreef voormalig topballerina en actrice Ine Veen in haar boek ‘Moord namens de ‘Kroon’?’ dat Fortuyn niet door één schutter is vermoord. Van der G. heeft Fortuyn drie kogels in het lijf geschoten, twee in de rug en één in het linkerdeel van de hals, maar daar is Pim niet aan gestorven. Op dat moment was hij al dood, aldus Veen.

Fortuyn zou zijn neergeschoten door een Libanese huurmoordenaar die betrokken was bij een complot van kringen in Nederland die bang waren voor een verkiezingsoverwinning van de politicus.

“Er is een man geweest die op het elektriciteitshuis heeft gelegen bij het NOS-gebouw, met een perfect uitzicht op de gang. Deze persoon heeft gewacht tot Pim naar buiten kwam en heeft hem toen twee kogels precies in het hoofd geschoten,” zei Veen. Volgens haar heeft de AIVD het feit dat er twee soorten munitie zijn gebruikt in de doofpot gestopt. Ze baseerde zich daarbij op een 148 pagina’s tellend geheim rapport.


4.9 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Underground
Underground
2 jaren geleden

De Nederlandse regering gaat boete voor al haar daden.!

Niet bang
Niet bang
2 jaren geleden

De machtsgeile spelletjes houden niet vanzelf op. Els Borst is waarschijnlijk ook vermoord met voorbedachte rade. De doofpot is groot.

Klaas Dijkhuis
Klaas Dijkhuis
2 jaren geleden

Ik weet niet of het allemaal waar is wat hier beweerd wordt. Maar dat we belogen worden door onze politici is een bewezen feit. Verder dat onze kartelpolitici allemaal idolaat zijn van Klaus Schwab moge ook wel duidelijk zijn. En als laatste dat het VVD momenteel problemen hebben omdat ze geen visie en partij program meer hebben is ook duidelijk natuurlijk, echter ze hebben wel degelijk een plan en visie, het plan van Klaus Schwab alleen durven ze dit niet hardop te zeggen, want dan lopen al hun kiezers gillend weg.

Fransdo
Fransdo
2 jaren geleden

Tja en toch zeg ik dat de moord op Pim Fortuyn in het niets valt in vergelijking met de dood door schuld van onze huidige regering gedurende de hele Corona-inspuitingsperiode. Zo krijgt de uitdrukking ‘iemand een spuitje geven’ een geheel nieuwe betekenis onder het regime van de huidige overheid.

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x