Homepagina » Gezondheid » Huisarts: “Farmabedrijven duwen patiënten veelvuldig gevaarlijke medicijnen door de strot”
Huisarts: "Farmabedrijven duwen patiënten veelvuldig gevaarlijke medicijnen door de strot"

Huisarts: “Farmabedrijven duwen patiënten veelvuldig gevaarlijke medicijnen door de strot”

De 72-jarige huisarts Hans van der Linde stelt dat de farmaceutische industrie patiënten veelvuldig gevaarlijke geneesmiddelen door de strot duwt, al dan niet met hulp van omgekochte artsen.

Hij is sceptisch over nieuwe cholesterolverlagers en diabetesmedicijnen en voert met enig succes campagne tegen de griepprik, waarvan het nut volgens hem totaal niet is aangetoond.

Maffiapraktijken

Volgens Van der Linde maken farmaceutische bedrijven zich schuldig aan maffiapraktijken en zijn ze verantwoordelijk voor tienduizenden doden per jaar. Mede door toedoen van de huisarts vinden nieuwe, gepatenteerde medicijnen soms moeilijk ingang in Nederland.

In de jaren negentig zag Van der Linde tijdens nascholingscursussen hoe medicijnmakers de huisartsen fêteerden. Farmaceutische bedrijven oefenen grote invloed uit op de keuzes die artsen maken bij het voorschrijven van middelen, zegt hij.

Angstig

“De marketingtechnieken van de farma-industrie zijn heel geraffineerd,” zegt Van der Linde. “Op allerlei slinkse manieren worden huisartsen ertoe gebracht toch maar de nieuwe medicijnen voor te schrijven, of de zwaardere.”

Van der Linde klaagt artsen en hoogleraren geregeld aan omdat ze zich volgens hem voor het karretje van de farmaceutische industrie laten spannen. En dat maakt menig arts en wetenschapper angstig, zo zegt een hoogleraar.

[FD]


Vind je deze informatie waardevol? Deel het dan met je vrienden op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Staan twee verpleegsters in een Chemo behandelings kamer, met loodzware looden schorten aan, welke dienen om de verpleegsters te beschermen tegen de chemostraling, want deze is alles vernietegend… en wordt dus toegepast om een doodzieke patient te genezen van kanker! Wanneer worden we wakker?!

  30 likes
  • ook ik heb chemo gehad maar de zuster die dat bij mij inbracht heb ik nog niet 1xx een lodenschort zien dragen hoor .en zusters die bestralen gaan in een apart hokje zitten om de bestraling toe te diennen .dus waar l*l jij over !! die klepel heb jij in ieder geval nog steeds niet gevonden dunkt me .

   4 likes
  • Dag Pjoter,

   ik ben benieuwd wat je met ‘chemostraling’ bedoelt…
   Volgens mij haal je een paar zaken door elkaar. Als een verpleegkundige of een apothekersassistent een infuus met een cytostaticum (chemo’) klaar maakt, draagt hij / zij beschermende kleding (zoals een plastic schort, mondkapje, handschoenen). Dat is om direct contact met het cytostaticum te vermijden. Het dragen van een loodschort is niet nodig omdat cytostatica geen ‘straling’ verspreidt.

   Hartelijke groet, JosTee

   7 likes
 2. Farmaceuten denken dat ze slimmer zijn dan de natuur. Ze imiteren de heilzame natuurlijke stoffen uit de natuur in hun geavanceerde laboratoria om er patent op te kunnen krijgen en liegen de mensheid voor dat zij de wijsheid in pacht hebben en dat dat nou eenmaal duur moet zijn, en dat de werkzame middelen direct uit de natuur te goedkoop en dus kwakzalverij moeten zijn. Elk weldenkend mens weet beter en beseft dat de farmaceuten vijandig zijn naar moeder natuur en dus ook naar ons want wij komen voort uit de natuur. Zo simpel is het en zo simpel zal het altijd blijven. Leef natuurlijk , eet natuurlijk en denk natuurlijk en de hele farmaceutische maffia heeft het nakijken. Kijk een ernstige verwonding of een gebroken ledemaat laat je repareren bij de dokter, het echte genezen echter doe je zelf met behulp van moeder natuur.

  13 likes
 3. De farmaceutische industrie is bang voor teleportaties.

  0 likes
 4. Geachte Jos .Tee,

  Zie deze link a.u.b. Het verwoord e.e.a. beter/duidelijker dan ik.

  http://www.echtekrant.be/gezond/chemo.html

  mvg.Pjoter

  2 likes
  • Dag Pjoter,
   dank voor de toegestuurde link.
   Mijn reactie op je eerste post was enkel bedoeld om de verwarring die je zaait met het woord ‘chemostraling’ te benoemen.
   Maar nu ik de inhoud van de toegestuurde link heb gelezen, wil ik daar ook even op reageren, want van de inhoud van die link word ik niet echt vrolijk.
   Onder de kop ‘Chemotherapie=GENOCIDE’ beweert de auteur dat er een dieet bestaat dat alle vormen van kanker geneest. Ik citeer uit het artikel: “De manier om kanker te genezen die hier wordt beschreven is al ruim 6 jaar oud. Tot nu toe is iedereen genezen.” Een dergelijke buitengewone claim vergt een buitengewoon bewijs, maar dat wordt in dit stukje op geen enkele wijze geleverd…

   De schrijver van het stukje gaat volkomen voorbij aan de complexiteit en diversiteit van het ontstaan en bestrijden van kanker. Ik citeer nogmaals uit het stukje stukje: “Maar zoals reeds eerder gezegd: je hebt kanker en het orgaan waar de kanker zich uit, doet niets ter zaken. Niet uw orgaan heeft kanker! U heeft kanker!” Hier blijkt een redelijke mate van onwetendheid van de schrijver, wiens dieetadvies een beetje riekt naar de rondreizende kwakzalvers van vroeger, die met een flesje slootwater een panacee voor alle kwalen boden…
   Bijgaand stuur ik je een link waar wat genuanceerder (en in elk geval beter onderbouwd) wordt geschreven over de (on-)mogelijkheden bij het gebruik van chemotherapie.
   https://www.sciencebasedmedicine.org/chemotherapy-doesnt-work/

   Hartelijke groet, JosTee

   2 likes
 5. Leer german new Medicine kennen

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Deze medicijnen verhogen kans op overlijden door het coronavirus

Mensen met hoge bloeddruk en diabetes lopen ...

griepprik

NUcheckt gefactcheckt door NFNcheckt. Waarom je wél griep kunt krijgen van de griepprik

Mensen die voor de mainstream media werken ...