Homepagina » Mens en Dier » Helft West-Europese mannen deelt ‘farao-gen’
Helft West-Europese mannen deelt 'farao-gen'

Helft West-Europese mannen deelt ‘farao-gen’

Op internet gaat momenteel een bericht rond over een Zwitsers onderzoek uit 2011 naar het ‘farao-gen’. Eén op de twee West-Europese mannen blijkt verre familie te zijn van de Egyptische farao Toetanchamon, zo bleek uit het onderzoek van wetenschappers uit Zürich.

Onderzoekers die het genetische profiel van Toetanchamon in kaart brachten, zijn erin geslaagd zijn Y-chromosoomprofiel te reconstrueren. Ze kwamen tot de ontdekking dat het tot de haplogroep R1b1a2 behoort, die veel voorkomt in grote delen van West-Europa.

Gemeenschappelijke voorouder

“Ongeveer 50 procent van de West-Europese mannen valt in deze groep en deelt om die reden een gemeenschappelijke voorouder met de farao,” vertelde directeur van het in Zürich gevestigde genealogiecentrum iGENEA Roman Scholz aan nieuwskanaal 20 Minuten.

“Deze gemeenschappelijke voorouder leefde zo’n 9500 jaar geleden in het gebied ronde de Zwarte Zee,” legde hij uit. Toetanchamon heerste ongeveer 3000 jaar geleden over Egypte.

Speciale DNA-test

Op basis van uiterlijk kan niet worden bepaald of iemand het farao-gen deelt met Toetanchamon. Nieuwsgierigen kunnen een speciale DNA-test laten doen om erachter te komen of ze verwant zijn aan de farao.

Hoewel het delen van een gen met de Egyptische heerser misschien indrukwekkend lijkt, biedt het verder geen genetische voordelen.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • John schreef:

  Mischien een truck om genetisch materiaal van veel mensen in te zamelen.

  16 likes
  • bijttel schreef:

   Een HEEELE grote vrachtwagen

   3 likes
   • John schreef:

    ach gossie wat stom van mij om een k achter truc te zetten, sorry hoor :p

    3 likes
    • bijttel schreef:

     tuurlijk begreep ik wel dat het een tikfoutje in de haast was, maar ik kon het gewoon niet laten…. Neem het me maar niet kwalijk. Het artikel gaat ook nergens over. Mensen met rood haar in China? Het is toch al heel lang bekend dat de Kelten zich in twee richtingen verspreidden: een deel trok richting China, een een deel ging westwaarts naar Groot Brittannië enzo. Ik geloof dat ze oorspronkelijk uit Zwitserland kwamen of daaromtrent. Ah, vandaar dat Ötzi gemummificeerd is. Cirkeltje is weer rond.

     1 likes
 • Bataaf schreef:

  Dit is al jaren geleden vastgesteld bij onderzoek.De haplo groepen komen dus danig overeen dat er geen twijfel bestaat over de etniciteit van de regerende klasse in Egypte destijds.
  Helaas wordt deze kennis jaren bestreden door allerlei pseudo wetenschappelijke politieke organisaties die ons vooral willen doen geloven dat sub sahara volkeren de bewoners en heersende klasse was toen.Opnieuw een staaltje cultureel marxisme waar geen mens het verder over heeft.Het moge toch duidelijk zijn dat men bewust geschiedenis vervalst.Het wordt hoog tijd dat blanke mensen hun verleden gaan kennen en hun trots weer terug vinden.Voornamelijk de vrouwen.Jullie zijn koninginnen vergeet dat niet.Elk weldenkend mens die die o zo mooie mummies ziet met rood haar en blond haar, beseft meteen wat voor volk de Egyptenaren waren.Erg goed om weer een stuk bevestiging te zien van wat velen altijd hebben gezegd en aangetoond.
  Voor hen die hier meteen haat naar anderen aan verbinden zeg ik, groei een paar en lees inhoudelijk zonder vooroordelen.

  4 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Ah kijk, nu komt de aap uit de mouw, tóch extremistische trekjes, zoals mij van een geestesziekte beschuldigen…

   Die andere website, is dat trouwens stormfront of frissekijk.

   Nee, het “enige” bewijs dat de farao’s blank geweest moeten zijn, zijn hun europees lijkende borstbeelden, maar daarop kan je de huidskleur niet zien, tóch Bataaf.

   En denk nou eens verder, hoe zuidelijker je komt, des te meer je een kleurtje krijgt, tóch Bataaf. Dus is de kans klein dat de mensen die er duizenden jaren leefden een blanke huidskleur hadden, maar toch echt een misschien lichte tint, of zelfs donkere tint hadden.

   Verder is de wetenschap en de daaruit voortvloeiende bewijzen, een hele goede indicator voor hoe het werkelijk was, maar dan wel met álle feiten op een rijtje, dus ook tegensprekende, en dáár heb ik in ieder geval géén enkele moeite mee…

   En dan nog “Kom met publicaties en feiten die weerleggen wat dit artikel bijv. stelt. Maar helaas.”
   Ik zie eigenlijk alleen een mening van jouw, juist zonder enige onderbouwing (publicaties en feiten)!

   1 likes
   • Bataaf schreef:

    Ach ja, natuurlijk.
    Je bent ook geestes ziek.Simpel.Extreem, nee slechts een heldere observatie.
    Draaien en draaien.Slangen.
    Geen feiten en publicaties?Lulan.Gaf je toch zelf aan waar te zijn.Deze Zwitserse studie.Out of africa.Egyptologie.Zo even enkele zaken die men zelf kan onderzoeken.Geen feiten?Geen wetenschap?
    Oke begrijpend lezen en onderzoek doen naar wat ik aanhaal kan niet want Bataaf haalt het aan.Dus dat is het.
    Wat ik al eerder schreef.Een kleuter.
    Maar he, denk wat je wil.Een discussie voeren zal je slechts met gelijkgestemden kunnen want duidelijk laat je blijken niet tegen oppositie te kunnen.
    Tegen houden van de waarheid lukt niet en zeker niet door mensen op deze kinderlijke manier op een forum toe te schrijven.
    En dat van het zuiden en een kleurtje.Ha ha wat een leeghoofd.Eskimo’s wonen in het noorden en zouden volgens jouw theorie wit moeten zijn.
    Ware redenatie en logica van een gehersenspoelde.En dan die borstbeelden.Precies hetzelfde domme gezwets.Kijk eens naar de Egyptologie zelf en hoe de Egyptenaren hun vijanden hebben afgebeeld.Blanke mensen zijn ‘the people of color’ de meeste variatie.Kwa haar, ogen en ja huid.(hint Brazilië)Ramses rood, haar.Nefreteri blond haar.Puur op het oog.Toen dna bewijs en in deze publicatie wederom.
    Schijnbaar heb je moeite met deze feiten.(net als de archeologen in Egypte want net als bij Lulan besloot men geen verder onderzoek te doen/toe te laten uit angst dat dit teveel zou onthullen.Een duidelijke agenda dus.Maar jij hebt geleerd jezelf te haten en bent blind geworden voor waarheid.En dat zie ik wel meer bij bepaalde mensen die alles maar dan ook alles in de wind slaan wat wetenschap zoal concludeert.

    http://atlanteangardens.blogspot.nl/2014/05/royal-blood-king-tuts-dna-results.html

    http://www.ducksters.com/history/ancient_egypt/ramses_ii.php (voor kinderen)Lees eens wie zijn vijanden waren.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Ramesses_II#/media/File:RAMmummy.jpg

    http://www.messagetoeagle.com/the-mystery-of-ancient-egypts-red-haired-mummies/

    Een paar minuten google en dan heb je een (simpel) begin.
    Je zal er niets mee doen maar toch.
    Succes verder.

    4 likes
    • Rob ter Horst schreef:

     “Eskimo’s wonen in het noorden en zouden volgens jouw theorie wit moeten zijn. Ware redenatie en logica van een gehersenspoelde.”

     Misschien tóch iets beter opletten op school. Eskimo is een naam die de Inuït niet leuk vinden, komt van de echt blanke, en dankzij hun voeding hebben deze Inuït toch een kleurtje, ondanks dat ze het meest noordelijk leven.

     Je bent zo overtuigd van je eigen gelijk, dat je al verschillende keren blind bent geweest voor het feit, dat ik júist aangaf al buiten de bestaande hokjes te denken…

     Zo ook met die westerse vreemdelingen in China. Daar zijn al verschillende documentaires op tv over geweest. Er is dus aandacht voor in de MSM, ook al zal dat niet in het acht uur journaal komen. Zelfs niet in China.

     1 likes
     • Bataaf schreef:

      Eskimo ja.Een woord wat komt “van de echte blanke”.(wat dat ook mag betekenen).Hier ga je weer om je eigen falende theorie heen.Benoem het maar niet dan gaat het vanzelf wel weg.Ha ha.Oh en “westerse ‘vreemdelingen”.Vastgel*lt wat ik al eerder schreef.Heb jij zelf bij de Franfurter schule gezeten?!Dat moet haast wel.Het waren trouwens de chinezen die de vreemdeling waren maar dat terzijde.Kwamen veel later in dat gebied aan.Overigens mis je compleet het punt aangaande china.Men laat GEEN VERDER onderzoek toe.Censuur dus.Leer begrijpend lezen.Pfff.
      Je zou zelf eens wat meer onderzoek moeten doen.Maar je ziekte maakt dat onmogelijk.En kennelijk bang om in het ‘ongelijk’ gesteld te worden.
      Ik laat het er lekker bij.Kom je bij een ander onderwerp vast wel weer tegen.Gaan we weer vrolijk verder. 🙂

      0 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Nou, in rechts extremistische kringen is dit verhaal van de blanke-europese-blauwogige-blonde farao-clan wel favoriet. Zeker als ze het in een zin hebben over de neger, als semi-mensachtige die daarom nooit farao geweest kan zijn…

   1 likes
   • Bataaf schreef:

    Wellicht ja.Favoriet of niet, het zijn onweerlegbare aangetoonde feiten en eindelijk komt er weer eens een eerlijke publicatie over uit.
    Duidelijk te lezen/leren in de Egyptologie dat de 26e en tevens laatste dynastie geregeerd werd door volkeren uit de sub sahara.Daarvoor dus anderen.Sub betekent laag echter bedoelen wij dan beneden de sahara.Suggereert verder niets v.w.b. de bevolkingsgroepen van die streek.Wellicht lopen hier inderdaad rechts georiënteerden mee weg.(Overigens wat betekent dat eigenlijk?Rechts extremisme).De krant staat er bol van echter worden deze extremisten zeer hard aangepakt in tegenstelling tot andere haat dragende groepen.Zodanig dat zij praktisch niet meer bestaan.Dus de vraag blijft of wij daar wel van kunnen spreken.Maar helaas zullen er enkelen zijn, helaas want het is niets meer of minder dan geschiedenis en antropologie en zou feitelijk niets bijzonders zijn wanneer men er nu eens niet zo krampachtig over zou doen.Dat laatste maakt wellicht juist waarom zij dit doen.Schijnbaar moesten er door VN gesubsidieerde clubjes in het leven geroepen worden om de zuivere simpele verder niets implicerende waarheid te onderdrukken.Of impliceert het wel degelijk iets?Duidelijk in deze is dat de cultureel marxisten zeer slecht bezig.Het ene fascisme voedt het andere.Vraag uzelf af waarom men deze waarheid/waarheden zo nodig moet onderdrukken.En daar kan ik nog wel een heel betoog over schrijven maar dat doe ik op een ander platform.Ik persoonlijk ben alleen maar blij met waarheid.Zonder waarheid en zuiverheid lossen we nooit iets op toch.

    0 likes
    • Rob ter Horst schreef:

     “onweerlegbare aangetoonde feiten”, en daarbij gaan altijd mijn nekharen overeind staan, onweerlegbare aangetoonde feiten.

     Vaak komt dat erop neer, dat bepaalde feiten weggelaten worden, omdat er een persoonlijke mening bewezen moet worden, géén wetenschappelijk feiten.

     Zo wordt dit “farao-gen” weldegelijk aangegrepen om een verschil aan te tonen, tussen de zwarte afrikaner, en de blanke europeaan.

     De afrikaner heeft geen Neanderthaler-genen, en de Europeaan wel, dus zijn we niet hetzelfde. Je kan ook zeggen, dat de afrikaner zuiver is geëvolueerd, en dat de europeaan is vervuild met het dna van de neanderthaler, ondanks de gezamelijke uit Afrika komende voorouder…

     0 likes
     • Bataaf schreef:

      Als dat laatste zo was zou Afrika er heel anders uit zien.
      En weer draait u om waar ik juist het cultureel marxisme op betrap.Alleen een slang draait en draait tot ie zich vast heeft gezet.

      Er voor kiezen wetenschap te ontkennen heeft niets meer te maken met volwassen inhoudelijke discussies dus in deze heeft u zich vastgezet.

      Kom met publicaties en feiten die weerleggen wat dit artikel bijv stelt.Maar helaas.

      1 likes
    • Rob ter Horst schreef:

     Bij waarheid en zuiverheid mis ik eerlijkheid. Bij waarheid en zuiverheid kan je vraagtekens zetten, als het niet om eerlijkheid gaat. Ik merk juist dat er op deze, en op vele andere alternatieve websites gegevens weggelaten worden, en men dan toch nog durft te spreken van “onweerlegbare aangetoonde feiten”.

     Het is een feit dat een deel van de farao’s “zwart” waren, nadat ze veroverd waren door zuiderlingen. Zijn gewoon bekende feiten, maar verder waren de farao’s echt geen west-Europeanen, en wij hun nakomelingen. Blijkbaar wordt dat farao-gen hier verkeerd begrepen…

     0 likes
     • Bataaf schreef:

      Nee, nu niet verdraaien wat ik net juist aangeef.Erg simpel is dat.Het cultureel marxisme maakt juist dat waarheden en bevindingen wetenschappelijk dus wordt weggehouden uit de main stream en dat is dus niet eerlijk en heeft een agenda.Zij dienen die agenda en doen er dan ook alles aan feiten te verzwijgen.Rob ter Horst kiest er dus voor wetenschap en dna testen etc. van de hand te doen.Cognitieve dissonantie.Een geestes ziekte.Wist u dat?De farao’s waren niet zwart.Wel goed lezen wat er in dit artikel staat.De 26e en tevens laatste dynastie was zwart.Daarvoor waren het blanken.Wat is daar mis mee?U dacht toch niet dat dit de eerste keer is dat men dit feit, ja, heeft onderbouwd en aangetoond.Vraag uzelf af waarom u dit niet wil geloven.Mag dat soms niet van de linkse kerk.Zelfhaat is ook een geestes ziekte trouwens.Het is zeer onnatuurlijk je eigen soort te haten helaas is het bij velen wel gelukt d.m.v. de door mij zo vaak benoemde doctrine uit het marxisme.Ik zou zeggen lees wat boeken over Egyptologie en doe eens zelf onderzoek naar de bevindingen op het gebied van dna etc.
      Ik hoop dat U snel beter wordt.

      0 likes
 • Jeff schreef:

  dan kan ik eindelijk is aanspraak maken op de erfenis, top!

  8 likes
 • Pinokkiocratie schreef:

  Heeft West-Europa de gen van de farao of heeft de farao de gen van de west europese man.

  R1B

  Het DNA verhaal gaat nog veel verder terug dan de Farao.

  Zijn we in Europa wel Sapiens Sapiens?

  DNA laat zien dat we in west Europa afstammen van de Neanderthal en Cro-magnon en niet afstammen van de apen sapiens sapiens zoals de Afrikaanse evolutie leer iedereen maar indoctrineert.
  Alles wat afwijkt van de Afrikaanse sapiens sapiens evolutie indoctrinatie gaat de doofpot in.

  In Europa zijn geen apen om van de apen af te stammen.
  EUROPA IS GEEN SAPIENS SAPIENS.

  DNA kaart
  https://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_history_of_Italy#/media/File:Haplogroups_europe.png

  3 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Beiden hebben een gen van een gezamenlijk voorouder.

   Trouwens, van wie stammen de Neanderthaler en Cro-Magnon af?

   0 likes
   • Pinokkiocratie schreef:

    Gelijkwaardige genen. Betekent dit dan ook gelijk 1 en dezelfde voorouder?
    Het 1 voorouder verhaal is puur theorie.

    Volgens de evolutie is de neanderthaler uitgestorven en vervangen door de moderne mens.
    Als de Neanderthaler is uitgestorven waarom hebben we in Europa dan nog de genen van de Neanderthaler.

    15000 jaar geleden waren we in Europa nog duidelijk Cro-magnon

    De ijstijden en allerlei gedoe hebben ook veel leven doen verhuizen ed.
    Waar de 1ste mensen vandaan kwamen?? Theorie
    1 voorouder? Theorie
    Evolutie? Theorie.
    Het out of Afrika evolutie theorie rammelt aan alle kanten.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Recent_African_origin_of_modern_humans

    Als we van de dinosaurus zouden afstammen(evolutie), die beesten leefden over heel de planeet. maar toevallig in Afrika worden dat uiteindelijk mensen of apen? alsjemenou!

    DNA Neanderthaler
    https://www.youtube.com/watch?v=No_Id8H4dv8

    Kan het artikel niet meer vinden, maar ging over de evolutie doofpot, schijnt dat de homo erectus vandaag de dag nog bestaat, een volk met erectus schedel en genen.

    Om je vraag te beantwoorden de oudste botten, mensen genen, gevonden in Europa zijn 400.000 oud.

    Waar de Neanderthaler vandaan komt weet ik niet, maar uit Afrika lijkt me niet logisch.
    Hoe kunnen we uit Afrika stammen als de Afrikanen zelf geen Neanderthaler genen hebben?

    2 likes
    • Rob ter Horst schreef:

     “Hoe kunnen we uit Afrika stammen als de Afrikanen zelf geen Neanderthaler genen hebben?”

     Omdat een deel van de Afrikaners in Afrika is gebleven , en daar is geëvolueerd, en nooit in aanraking is gekomen, voor zover we weten, met zijn nakomelingen, en daardoor raszuiver is gebleven.

     En ja, volgens het DNA kan je dus zeggen, dat de blanke niet raszuiver is.

     1 likes
     • Pinokkiocratie schreef:

      Meer gemengd maakt de kans op verschillende voorouders alleen maar groter.
      Uit Afrika is onzin natuurlijk, hoe kan je iets meegeven wat je zelf niet hebt. De neanderthaler leefde onderhand over het complete noordelijk halfrond.
      Lijkt me logischer dat de neanderthaler zelf evolueerde of zakte richting Afrika en een paar meiden meenam terug naar Europa, in plaats van dat de Afrikanen massaal Europa binnen kwamen. We zouden dan net zo Neger zijn geweest als de Afrikanen zelf als die massale out of Afrika daadwerkelijk waar zou zijn.
      De moderne mens is vanuit de Neanderthal ontstaan lijkt me logischer eigenlijk.
      Zonder Neanderthaler geen moderne mens in Europa.

      Een paar procent verschil in DNA is heel veel aangezien menselijke DNA 98% of meer met elkaar overeenkomt.

      Zo zal van vogels de DNA ook 95% of meer overeenkomen, de vraag is hebben bv de meeuw en de duif 1 en dezelfde voorouder of zijn ze onafhankelijk van elkaar ontstaan.

      Volgens de 1 voorouder theorie kan je uiteindelijk alles wel terug gaan redeneren naar de ééncellige voorouder.
      Waarom waren er geen 5 ééncellige voorouders tegelijkertijd?
      Waar komt het idee vandaan om uit te sluiten dat nieuw leven op meerdere plaatsen tegelijk kan ontstaan op deze aardbol.
      De grondstoffen voor nieuw leven zijn over heel de aarde aanwezig, dat alles wat leeft wel iets aan gemeenschappelijk DNA heeft lijk me dan ook logisch.
      Minder logisch lijkt me dat alles wat mensen betreft maar op 1 plek kan zijn ontstaan, Afrika

      http://www.nrc.nl/next/2016/02/18/neanderthaler-had-al-vroeg-dna-van-moderne-mens-1592934

      De Boten van 400000 jaar oud, gevonden in Spanje, zijn van de Denisovan. Dit maakt het Afrika verhaal en bestaande theorie helemaal onlogisch.
      Als we van de apen stammen waarom hebben mensen 23 paren chromosomen en apen 24?

      Evolutie, allemaal theoretische aannames die als feit worden verkocht, waar mensen vroeg of laat hun voorhoofd aan zullen stoten. Alsof evolutie van de mens of ontstaan van de mens buiten Afrika onmogelijk is/was.

      De grootste evolutie van de mens heeft juist plaatsgevonden buiten Afrika ipv in Afrika.

      Wie heeft met feiten aangetoond dat van het ene soort door evolutie een nieuw soort kan ontstaan?
      Een erectus dat spontaan een sapiens wordt ed?
      Waar is de evolutie van de mensapen? de chimpansee blijft al die jaren ongewijzigd?
      Wie verzint al die onzin?

      Voor de native Americans is de homo capensis wel een interessant verhaal.

      2 likes
  • ferrimassi schreef:

   Yep de “universele” mensheid is een leugen.

   1 likes
  • Bataaf schreef:

   Out of Africa is lange lange tijd geleden al bewezen onzin te zijn.Ook hier weer VN subsidies de waarheid te maskeren.(cultureel marxisme)
   Neanderthaler en cro magnon zijn 2 verschillende soorten overigens.

   Tijd om de leugen machine van de VN en hedendaagse gecontroleerde wetenschap definitief de das om te doen.

   0 likes
 • Profiler schreef:

  Het zijn met name de Zwitsers die sterk vertegenwoordigd zijn en dat is geen toeval:
  “Around 50 percent of Swiss men also belong to this group and, therefore, have a common ancestor with the pharaoh,”

  Het land van de tempeliers zie ook de video’s van Sean Hross op YouTube en steun hem want hij heeft door Zwitserse vervolging zijn vrouw en kinderen moeten verlaten en hij is op dit moment ondergedoken:

  https://www.youtube.com/watch?v=WrFyUAz31PI

  4 likes
 • Freba schreef:

  Had hij (de man met snorretje) dan toch gelijk zo’n 80 jaar geleden? We zijn wel allemaal gelijkwaardig maar niet gelijk van aard.
  Ik denk dat de volkeren met de oudste genen – 0.a. Chinezen, Indiërs – uiteindelijk beter overleven; zij hebben immers “gerijpte” genen. Tot drie keer toe -WWI, WWII en de Val v.d. Muur – is het Duitse volk tot op het bot beroofd van alles. Drie keer “terugkeren” is een prestatie van jewelste en nog steeds met een uiterst sociaal regeringssysteem. Dus uiteindelijk toch een Herenvolk.

  1 likes
  • Bataaf schreef:

   Google Lulan.Blanke mummie in west China.(alle onderzoeken erna zijn verboden.De pyramides met doornstruiken beplant).De Chinezen kwamen na deze mensen.Dus oudere genen bij hen, nee niet per se.De gehele geschiedenis van het blanke ras is verdraaid en wat wij hedendaags te leren krijgen komt niet eens in de buurt van de waarheid.Echter zal de tijd ons meer en meer gaan leren gelukkig.Hetzelfde geldt overigens voor India.Voornamelijk noord India.
   Volkeren verplaatsten, culturen rijzen en verdwijnen.Ooit was heel noord Afrika blank.
   Het blanke ras komt dan ook oorspronkelijk niet uit Europa maar het midden oosten en Azie.
   De 10 verloren stammen van het volk Israel zijn uiteindelijk de Europeanen van nu geworden.
   Heel veel ‘schokkende’ dingen en zo weinig ruimte om dit uiteen te zetten.Voor wie dat graag wil doe ik dat.Liever nog met de wereld aan onze vingers letterlijk, kunnen wij zelf alles leren en zelf tot een bepaalde waarheid en of conclusie komen.De truth IS realy out there.Als we maar durven kijken.

   2 likes
   • Rob ter Horst schreef:

    Dat van die blanke Europeanen in China was al op tv geweest, in een documentaire. Was heel interessant, vooral omdat het toch van invloed is geweest op de Chinese geschiedenis.

    Er is ook bekend dat tot zo’n 5000 jaar geleden, alle mensen een kleurtje hadden.

    Er is genoeg informatie te vinden over de andere geschiedenis van de mens, óók in de MSM, maar dat gebeurt natuurlijk niet op de populaire tijdstippen.

    Ik kijk veel naar satellietzenders, en daar zie je nog veel meer documentaires over o.a. de alternatieve geschiedenis van de mens.

    Feit is dus dat e.e.a. wel bekent is, maar het interesseert de meeste mensen niet,
    en e.e.a. wordt wel degelijk niet onder het tapijt geschoven, of verstopt.

    0 likes
    • Bataaf schreef:

     En ja hoor alweer.3e keer al.Niet verdraaien wat is aangetoond.Potverwijt de ketel verhaal.Net een kleuter, die gedragen zich idem.

     0 likes
     • Rob ter Horst schreef:

      Mooi, geef mij nu maar een link naar wetenschappelijke artikelen, die aantonen dat de Noord-Afrikaanse mens toen blank is geweest, bataaf.

      0 likes
     • Rob ter Horst schreef:

      Graag wil ik van jouw zien waar ik in bovenstaande steeds de boel loop te verdraaien, want mij steeds beledigen kan je wel, en met informatie komen die ik ook al weet doe je ook, maar verder…

      0 likes
    • Bataaf schreef:

     Hier omdat je ernaar vroeg.Wel goed lezen en verder onderzoeken he.
     http://www.f169bbs.com/bbs/news/85831-the-white-berbers-and-moors-of-north-africa

     0 likes
    • Bataaf schreef:

     Even een vraag.
     Neem jij jezelf nu echt serieus of ben je bewust aan het trollen?
     Ik heb nog nooit zo’n vreemd iemand meegemaakt.
     Lees nu eens je eigen commentaren met name in dit segment..

     0 likes
     • Rob ter Horst schreef:

      Even een paar woorden waar jij mee begon:

      kleuter
      geestesziek
      cultureel marxisme
      slang
      cognitieve dissonantie
      linkse kerk
      trollen

      En welke woorden heb ik gebruikt?

      Dus wie is hier vreemd…

      0 likes
     • Rob ter Horst schreef:

      Dan zal je ook wel blij zijn met deze link:

      http://www.realhistoryww.com/world_history/ancient/White_people.htm

      De eerste “blanken” waren albino’s, en wij stammen daarvan af?

      Ik begrijp je zorgen over geschiedsvervalsing, maar ik blijf toch even aan de zijlijn staan, om overzicht te houden.

      0 likes
     • Bataaf schreef:

      Albino’s.Ja dat roepen afrocentrics ook.
      Echter krijgt een albino mits zwart, zwarte kinderen.Een blanke albino blanke kinderen.Weer zo’n l*lkoek verhaal.
      Men zou jouw brein is moeten openmaken en bekijken want het is daar een behoorlijk soepzooitje.ha ha

      0 likes
     • Rob ter Horst schreef:

      Hé, je hebt hem door. Ik vermoede al dat dat verhaal uit die hoek kwam. En je denkt serieus dat ik dat niet weet?

      Kerel, je zit helemaal op een verkeerd spoor, als je denkt te weten hoe ik denk. Dat had je namelijk kunnen weten, door mijn opmerking bij “Wat iedere Nederlander moet weten: Nederland was ‘wreedste natie ter wereld”, over de slavernij, jammer maar helaas. Mijn voorouders deden er niet aan mee, en ik voel mij niet schuldig, en ga ook niets betalen. Het is jammer dat het gebeurt is, maar ook zwarten hadden slaven en discrimeneren!

      En enige tijd geleden plaatste ik hier ook al de opmerking, dat menig volk en land nog een appeltje te schillen heeft met de blanke westerling…

      Dus je ziet, ik zit niet zo ver van jouw vandaan, alleen doe ik niet aan rassenleer zoals jij, want alle mensen zijn gelijk voor mij, zwart, wit, geel of rood. Alleen heb je goede en slechte mensen.

      En ik zie ook wel dat een bepaald clubje, de witte medemens zwart proberen te maken, en ik weet ook hoe sommige van mijn zwarte collega’s denken over blanken, maar ik weet ook hoe marokkaanse collega’s denken over westerlingen, inclusief berbers, en ik laat af en toe horen hoe ik over hun denk, want ik heb hun spelletje wel door, want ik lees de koran ook wel eens om ze te pareren.

      Maar ik houdt het wel beschaafd…

      0 likes
     • Rob ter Horst schreef:

      “Echter krijgt een albino mits zwart, zwarte kinderen. Een blanke albino blanke kinderen.”

      Nee, als beide ouders drager zijn van het albino-gen, dan is er 25% kans op een albino kind, 50% kans op een kind met gedeeltelijke albino kenmerken, en 25% kans op een gewoon kind, en komt albinisme spontaan voor, ook als beide ouders geen albino-gen hebben, maar die kans is klein.

      0 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   WWI, Duistland is toen niet militair verslagen, maar heeft doodmoe opgegeven.
   WWII, Duitsland kwam er zo snel bovenop (wirtschafswunder), alleen maar door gestolen industrie van omliggende landen.
   Val v.d. muur, Oostenlijk Duitsland ligt nog steeds behoorlijk achter op westelijk Duistland.

   0 likes
 • Ph schreef:

  Het spijt me, maar de Belgen doen het veel beter:))

  Belgian Fossil Represents Earliest Ancestors of Europeans

  https://www.naturalsciences.be/en/news/item/5850

  The ‘founding fathers’ of Europe: DNA reveals all Europeans are related to a group that lived around Belgium 35,000 years ago

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3569545/The-founding-fathers-Europe-DNA-reveals-Europeans-related-group-lived-Belgium-35-000-years-ago.html

  0 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   En waar komt deze groep dan vandaan…

   0 likes
   • Ph schreef:

    Ik hoor je al afkomen, gezien de andere reacties onder het huidige artikel.

    Daarom ga ik het ook heel simpel houden, de huidige Europeaan is een mix van verschillende mensachtigen (die genetische bewijzen zijn er trouwens) en is dus verre van te traceren naar amper 1 menselijke voorouder, die volgens de theorieën (theorieën dus geen feiten) in Afrika zou ontstaan zijn.

    De conclusie is dus simpel en ook diplomatisch op te lossen.

    Er zijn op verschillende geografische plekken mensachtigen ontstaan (niet op 1 plek, die bewijzen zijn er) waardoor we gerust kunnen zeggen dat de huidige mens Homo sapiens sapiens, zijn oorsprong niet alleen heeft in wat de theorieën suggereren in Afrika.

    0 likes
    • Rob ter Horst schreef:

     Met die theorie ben ik ook bekend, vanwege vondsten in China van 1,8 miljoen jaar oud, die daarmee de “out of africa” theorie betwisten. Er is echter geen concensus hierover…

     0 likes
     • Ph schreef:

      In wetenschap kun je geen consensus hebben, dan houd het onderzoek op en word de geldkraan dichtgedraaid, en dan zijn velen zgn wetenschappers ook meteen werkloos;)

      Je moet je zelf eens de vraag stellen, gaan en of kunnen we het allemaal te weten komen, dan zeg ik alvast volmondig neen.
      Het betekend niet omdat er bv in het huidige Ethiopië (maar ook elders) een paar beenderen worden gevonden, om dan te zeggen daar is de mens of een mensachtige ontstaan, dat is gewoon onwetenschappelijk.

      Heel veel van de Aardse geschiedenis (planten, dieren, inclusief mensachtigen) zijn na verloop van duizenden, miljoenen en zelfs miljarden jaren, verloren gegaan.
      Je moet al verdomd veel geluk hebben om enigszins nog iets terug te vinden, gezien fossilificatie moet gebeuren in de juiste/perfecte omstandigheden.
      Dus is het in the end onmogelijk om een juist/waterdicht beeld te kunnen krijgen van het verleden.

      Het beeld dat er nu is, is te veel politiek/religieus/persoonlijk gemotiveerd en berust meer op aannames/suggesties dan op feiten, net omdat er zoveel verloren is gegaan.

      1 likes
    • Rob ter Horst schreef:

     “Het beeld dat er nu is, is te veel politiek/religieus/persoonlijk gemotiveerd en berust meer op aannames/suggesties dan op feiten, net omdat er zoveel verloren is gegaan.”

     Juist, en dat beeld is er juist hier, op deze website, door bepaalde mensen die zich niet voor kunnen stellen, ontstaan te zijn uit Afrika afkomstige zwarte apen op een ronde aarde…

     De discussies hier zijn niet zuiver meer, juist omdat er persoonlijke religieuze en raciale meningen de overtoon voeren, i.p.v. een zuivere wetenschappelijke discussie gebaseerd op feiten.

     0 likes
     • Martin schreef:

      Je zegt het zelf aannames en suggesties en hoe kom jij erbij alsof jij het weet?
      De geschiedenis is geschreven door de winnaars en voorlopig klopt er geen moer van de hele geschiedenis zoals die ons wordt gegeven dus doe niet alsof je het weet Rob.
      Je weet niets net als ik want we worden op grote schaal voorgelogen met alles.

      1 likes
     • Ph schreef:

      Dat is niet alleen hier hoor Rob, dat is overal zo, wetenschap is daarom ook de nieuwe religie van de 20-21 ste eeuw.
      Als zij zeggen zwart, ook al is het wit, dan is het zwart, slikken of stikken, vandaar ook al de verwijzing naar de persoonlijke motieven van de wetenschap zelf.
      Wetenschappers zijn op dat vlak allang niet meer neutraal/onafhankelijk, een Australiër zal zo eerder geneigd zijn om te stellen (als ze daar een paar beenderen vinden) dat de herkomst van de mens daar is, terwijl dat er in Europa ook beenderen zijn gevonden van 1.2 miljoen jaren oud en ouder.
      In Amerika bv mag niets ouder zijn dan 14 a 15 duizend jaren oud, alles wat ouder is word niet aanvaard, of doen bepaalde groepen wetenschappers moeilijk over (zoals onlangs beenderen zijn gevonden die een 1400 jaren ouder zijn dan die 14 a 15 duizend jaren)
      De herkomst van de mens in Afrika is dat het zelfde, als wat niet in die denkbeeld past, word niet aanvaard.

      Evenzeer de verwijzing dat er in de wetenschap niet veel feiten te vinden zijn, aannames, veronderstellingen, suggesties, wiskundige modellen, computer simulaties, statische gegevens, hypothesen etc..zijn verre van feiten te noemen, maar word door die zelfde wetenschap wel verkondig als feiten…dat is onwetenschappelijk.

      Dat is met de herkomst van de mens/mensachtigen zo, evolutie theorie, big bang theorie etc…het zijn echt geen feiten.

      Voorbeeld, jaren geleden was ik persoonlijk al aan het uitleggen dat de huidige Europeaan Neanthertaler genen met zich meedroeg, ik ben daar voor op wetenschappelijke sites als het ware afgemaakt, zelfs geband…het werd niet aanvaard.
      Nu is het algemeen aanvaard dat de huidige Europeaan weldegelijk Neanthertaler genen met zich meedraagt.
      Jaren ben ik bezig geweest dat de Neanderthaler meer was dan alleen maar een vlees eter zoals eerder werd verkondigt, nu is het algemeen aanvaard dat hij meer at dan alleen maar vlees.

      Evenzeer nogmaals verwijzen dat er op bepaalde plekken amper een paar beenderen worden gevonden, tanden, onderkaak, een dijbeen etc.. maar zelden tot nooit volledige skeletten.
      Op basis van die enkele beenderen worden dan hele theorieën rond gebouwd/gefantaseerd (want het is niets meer dan fantasie) en de mensen moeten dat dan maar slikken.

      Dat bepaalde groepen mensen moeite hebben dat mensen zouden zijn ontstaan in Afrika, op basis van racisme, dat gaat mij te ver.
      Maar het zelfde gaat voor die groepen van wetenschappers die blijven de keikop uithangen en niet willen aanvaarden, dat er niet alleen mensachtigen zijn ontstaan in Afrika, maar ook elders, tot zelfs Europa er aan toe.

      Vandaar ook al in mijn eerdere reactie, we gaan het echt nooit of te nooit te weten komen, te weinig bewijzen, te veel veronderstellingen gebaseerd op een handvol beenderen.
      Het meeste/zo goed als alles van de Aardse geschiedenis is verdwenen, planten, dieren, inclusief mensen/mensachtigen.
      Dat is trouwens normaal, klimaatveranderingen, hogere/lagere zeespiegel, land is zee geworden, zee is land geworden, aardbevingen, vulkaan uitbarstingen, aardverschuivingen, continentale drift etc..heeft zo goed als alle sporen uitgewist.

      Het word daarom tijd dat die keikoppen dat ook eens gaan aanvaarden, en met die handvol overblijfselen niet omgaan als zou het niet anders geweest zijn dan dat zij persoonlijk (persoonlijk) denken/fantaseren het is of niet is!!

      0 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   “Je zegt het zelf aannames en suggesties en hoe kom jij erbij alsof jij het weet?”

   Dat zijn niet mijn woorden, maar die van Ph…

   Dat wij niet alles weten klopt inderdaad. Ph legde dat al uit, maar dat is ook weer afhankelijk van het voortschrijdende (technologisch) inzicht. We zijn steeds meer. en komen steeds meer te weten.

   Er wordt dus genoeg gepubliceerd, om je eigen mening te vormen, over de daadwerkelijke “geschiedenis”, zolang je maar eerlijk bent over de “feiten”, en daar heb ik bij sommige personen, in de loop van de vele jaren dat ik over de geschiedenis discussieer mijn twijfels.

   Ik persoonlijk heb genoeg twijfels over de juistheid van de geschiedenis, maar zorg er wel voor dat het beperkt blijft tot maximaal filosoferen, en niet over gaat tot fantaseren.

   Simpel voorbeeld. Gelovigen zeggen dat niemand god heeft gezien. Waarom ziet Abraham in de woestijn dan drie vreemdelingen, drie mannen waarvan een de heer is. Die ene is dan toch god, of is hij gewoon een man van de aarde, een lokale leider/koning die zijn weg heeft gevonden in de bijbel…

   Ik verwerp de wetenschap niet zoals bataaf beweert, maar heb er mijn gezonde twijfels over.
   Ik wil echter geen bewijzen zoeken die mijn overtuiging ondersteunen, zoals bataaf volgens mij doet, maar kijk zowel naar de bewijzen voor als tegen, zoals het hoort. Wetenschap kan de dingen er net even anders uit laten zien, simpelweg omdat zij er veel meer van weten dan wij leken. Ik heb geleerd dat mensen mij vanuit hun overtuiging van alles proberen wijs te maken, maar heb ook geleerd hier juist mijn twijfels over te hebben, zonder ondersteunend bewijs, en zelfs als zij bewijs aanleveren, zal ik dat altijd verder onderzoeken, en niet zomaar dat bewijs accepteren.

   Daarom heb ik in discussies over bijv. het geloof jaren geleden de bijbel en koran aangeschaft, om daadwerkelijk die uitspraken eens te controleren op waarheid, en veelal klopte hier dus niets van.

   Dus ja, ik ben enigszins gezond sceptisch naar de wetenschap, maar ook naar mede-discussieerders die van alles beweren, en waarvan ik de beweegredenen niet weet.

   En ja, de discussie dat de farao’s blanken waren is nu eenmaal een ietwat “belegen” discussie, vooral omdat deze ook vooral op rechts-extremistische websites zoals stormfront en frissekijk worden gevoerd, en (nog) niet in de reguliere wetenschap, ondanks dat er wel wetenschappelijk onderzoek over gepubliceerd wordt. Maar neem maar van mij aan, dat ondanks hun overtuiging van gelovigen dat de bijbel en de koran kloppen, deze jongen er gewoon zijn eigen mening over heeft en zegt, en dat ook ondersteund met feiten, maar het nu eenmaal zo is dat men al snel beschuldigd wordt van discriminatie, een links ding.

   Maar, zoals ik al eerder heb geschreven, je moet ook kijken waar die feiten vandaan komen, en dat doe ik ook veelal, en soms blijkt e.e.a. anders in elkaar te steken, dus opgepast.

   1 likes
   • Ph schreef:

    Mooi Rob, zelf ben ik al heel blij dat je een gezonde sceptici hebt tegenover wetenschap, maar ook wat betreft andere verhalen zoals de bijbel en koran.
    Maar, je kunt toch ook niet ontkennen dat wetenschap niet meer echt neutraal/onafhankelijk is, net omdat er politieke, religieuze en ook persoonlijke belangen mee spelen in het zgn eindpleidooi.

    Kijk bv naar Darwin, zijn vrouw was een extreem gelovige en hij niet, hij wilde zijn vrouw bewijzen dat God niet bestond, en de evolutie theorie (theorie) is toen ontstaan.
    Het waren toen ook slechts een handvol wetenschappers, die zich distantieerden van de kerk en haar geloof en daarom aanhangers werden van de evolutie theorie.
    De motivatie van die groep wetenschappers inclusief Darwin, is voor mij nog steeds het grootste probleem, aantonen dat God niet bestond.

    Dat er zoiets is als een evolutie theorie, daar kan niemand onderuit (als x kanarie kweker) heb ik dat zelf van dichtbij meegemaakt….maar de theorie is wel verre van juist of compleet te noemen.
    Trouwens, zonder de wetten van Mendel, een pools/Hongaarse priester, of ook wel de peetvader van de huidige genetica, stond het Darwinisme ook nergens. (heb zelf als toenmalige kanarie kweker als jonge knaap de cursus erfelijkheidsleer gevolgd)

    Met de mens haar oorsprong of ontstaan van de eerste Homo sapiens sapiens, kan dus nog steeds verder gediscuteerd worden, de theorie is verre van juist of compleet te noemen….zoals je zelf al aangeeft, wetenschap staat niet stil, al kan het voor mij niet snel genoeg gaan.

    Wat het huidige artikel betreft, moet men dit ook weer met een korrel zout nemen, want x% van de huidige Europeanen maar ook Aziaten, hebben ook nog steeds genen van Genghis Khan en zijn (als ik het nog goed voor heb) zijn 11 zonen.

    En als we heel correct willen zijn, dan is de Huidige mens/Europeaan een mix van verschillende mensachtigen (die bewijzen of aanwijzingen zijn er) maar ook een mix van verschillende rassen/volkeren (ik gebruik het woord niet graag, maar het beestje mag op wetenschappelijk vlak gerust met naam genoemd worden)
    Want de huidige Europeaan heeft de genen van oudere volkeren zoals: de Celten, de Saxen, de Hunnen, maar ook genen van oude Afrikaanse stammen, Aziatische en zelfs van de oudere volkeren van het midden oosten, zoals het huidige Iran, Irak, zelfs Turkse/koerden, Joodse/hebreeuwse genen.

    Dat er jij je stoort aan bepaalde mensen en sites die zich ronduit rachitisch uitlaten, daar kan ik je helemaal gelijk ingeven, want dat heeft uiteindelijk ook niets meer met wetenschap te maken, integendeel zelfs en daar kan ik persoonlijk ook niet mee overweg..bij deze.

    0 likes
    • Rob ter Horst schreef:

     Ik vindt het juist leuk als de gevestigde orde weer een wakker wordt geschut, en dat e.e.a. anders blijkt te zijn dan gedacht, maar steeds meer bekrompen geesten hier en op vele andere websites zijn de discussies aan het verpesten.

     Al die informatie op internet blijkt ook zijn nadelen te hebben…

     0 likes
 • Jankertje schreef:

  De enige voordelen zijn naar mijn mening dat men een nieuwe of een oude ziel heeft. Een ziel van de vroegere civilisaties van dit sterrenstelsel heeft hier het grote voordeel en ik denk dat ze te herkennen zijn aan ADD, ADHD, Autisten en meer van die verschijnselen die te maken hebben met de langzame frequentie waarin wij leefden. De oude ziel gaat hier dan ook een grote sprong maken op de oude intelligentie.

  2 likes
  • Pinokkiocratie schreef:

   Oh ja jo, een artikeltje van een stagiaire.

   BNC2 dat betrokken is bij de pigmentatie van de huid is afkomstig van de Neanderthaler. M.a.w. de kleur en de vorm van haar, nagels en huid van de Europese blanke man wordt gedeeltelijk bepaald door Neanderthaler DNA.

   Straks ga je nog vertellen dat de Neanderthalers kroes haar hadden en de eerste rasta’s waren.
   De grootste hersencapaciteit op aarde, alleen te vinden bij de Neanderthaler, het mannetje was slim genoeg om te kunnen overleven.

   Succes met je Afrikaanse getrol.

   0 likes
   • Rob ter Horst schreef:

    “Oh ja jo, een artikeltje van een stagiaire.”

    Oh ja joh, misschien even googelen op de naam Ans Hekkenberg.

    Blijkbaar hebben diverse mensen hier een probleem, als blanke mens afkomstig te kunnen zijn van zwarte mensen…

    0 likes
 • Neo schreef:

  Een gemeenschappelijke voorouder hebben, is iets héél anders dan afstammeling zijn van Faro Tuti.

  0 likes
 • Dolex schreef:

  Interessant. Zou het zo kunnen zijn dat de farao zijn genetisch materiaal heeft laten gebruiken om de evolutie van aap naar mens een sprong te laten nemen? Dat de mens een hybride is van aap en god/alien/farao? Dat dat de missing link is in de evolutie van aap naar mens?

  Dan zitten we alleen nog met die andere helft mannen. Zouden die dan wel direct van de apen afstammen? Of wellicht van de Neanderthalers die volgens de laatste inzicht helemaal niet zijn uitgestorven.

  http://www.kennislink.nl/publicaties/neanderthaler-en-homo-sapiens-toch-verwant
  http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/02/18/neanderthaler-had-al-vroeg-mensen-dna-1592938

  0 likes
 • x

  Check Also

  buschauffeur

  Buschauffeur ‘moet verplicht DNA afstaan’ na kritisch YouTube-filmpje

  De Almeerse buschauffeur Jason Wolmuis is naar ...

  huisarts

  Huisarts: ‘Een besmetting is iets totaal anders dan een positieve test’

  Gisterochtend zijn bij het RIVM ruim 1700 ...

  >