Mens en Dier

Helft West-Europese mannen deelt ‘farao-gen’

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op internet gaat momenteel een bericht rond over een Zwitsers onderzoek uit 2011 naar het ‘farao-gen’. Eén op de twee West-Europese mannen blijkt verre familie te zijn van de Egyptische farao Toetanchamon, zo bleek uit het onderzoek van wetenschappers uit Zürich.

Onderzoekers die het genetische profiel van Toetanchamon in kaart brachten, zijn erin geslaagd zijn Y-chromosoomprofiel te reconstrueren. Ze kwamen tot de ontdekking dat het tot de haplogroep R1b1a2 behoort, die veel voorkomt in grote delen van West-Europa.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Gemeenschappelijke voorouder

“Ongeveer 50 procent van de West-Europese mannen valt in deze groep en deelt om die reden een gemeenschappelijke voorouder met de farao,” vertelde directeur van het in Zürich gevestigde genealogiecentrum iGENEA Roman Scholz aan nieuwskanaal 20 Minuten.

“Deze gemeenschappelijke voorouder leefde zo’n 9500 jaar geleden in het gebied ronde de Zwarte Zee,” legde hij uit. Toetanchamon heerste ongeveer 3000 jaar geleden over Egypte.

Speciale DNA-test

Op basis van uiterlijk kan niet worden bepaald of iemand het farao-gen deelt met Toetanchamon. Nieuwsgierigen kunnen een speciale DNA-test laten doen om erachter te komen of ze verwant zijn aan de farao.

Hoewel het delen van een gen met de Egyptische heerser misschien indrukwekkend lijkt, biedt het verder geen genetische voordelen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jankertje
Jankertje
8 jaren geleden

De enige voordelen zijn naar mijn mening dat men een nieuwe of een oude ziel heeft. Een ziel van de vroegere civilisaties van dit sterrenstelsel heeft hier het grote voordeel en ik denk dat ze te herkennen zijn aan ADD, ADHD, Autisten en meer van die verschijnselen die te maken hebben met de langzame frequentie waarin wij leefden. De oude ziel gaat hier dan ook een grote sprong maken op de oude intelligentie.

John
John
8 jaren geleden

Mischien een truck om genetisch materiaal van veel mensen in te zamelen.

Profiler
Profiler
8 jaren geleden

Het zijn met name de Zwitsers die sterk vertegenwoordigd zijn en dat is geen toeval:
“Around 50 percent of Swiss men also belong to this group and, therefore, have a common ancestor with the pharaoh,”

Het land van de tempeliers zie ook de video’s van Sean Hross op YouTube en steun hem want hij heeft door Zwitserse vervolging zijn vrouw en kinderen moeten verlaten en hij is op dit moment ondergedoken:

https://www.youtube.com/watch?v=WrFyUAz31PI

Jeff
Jeff
8 jaren geleden

dan kan ik eindelijk is aanspraak maken op de erfenis, top!

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x