Mens en Dier

VIDEO: Tonen deze beelden een tijdreiziger met een smartphone bij een bokswedstrijd in 1995?

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het internet is in de ban van een filmpje van een bokswedstrijd in 1995 tussen Mike Tyson en Peter McNeeley, waarin een toeschouwer een smartphone lijkt vast te houden. Dat melden diverse media.

De eerste cameratelefoon werd echter pas in 2000 verkocht. Volgens complottheoretici kan de toeschouwer een tijdreiziger zijn uit de toekomst. Sceptici zeggen dat het mogelijk gaat om één van de eerste digitale camera’s.

De wedstrijd vond plaats in Las Vegas. Het was voor het eerst in vier jaar tijd dat Tyson weer in de ring stond. De beelden zijn in september 2015 op YouTube geplaatst, maar worden op dit moment veelvuldig verspreid.

‘In 1995 hadden we telefoons, maar zaten er nog geen camera’s op’

YouTube-gebruiker JammyBantam, die het oorspronkelijke filmpje op internet plaatste, stelt dat in het midden van het voorwerp een lens zit, net als bij een smartphone, en dat het apparaat in geen enkel opzicht lijkt op camera’s die in de jaren negentig zijn ontworpen.

“Ik weet niet of het een tijdreiziger is of niet, maar niemand kan uitleggen wat voor camera het is; een QV-100 heeft geen zilveren randje aan de rechterkant en deze camera heeft geen zwarte lijn onder de lens,” schrijft JammyBantam onder de video.

Anderen verspreiden de beelden in de hoop dat iemand meer informatie over het mysterieuze apparaat kan geven. Scott C. Waring plaatste het filmpje op zijn blog UFOSightingsDaily.com. “Wat we hier hebben is een tijdreiziger die terug in de tijd is gereisd om zijn favoriete bokser in actie te zien,” schrijft hij. “In 1995 hadden we telefoons, maar zaten er nog geen camera’s op.”

Camcorder?

Sommigen wijzen erop dat er in de jaren negentig camcorders waren die op het voorwerp in het filmpje lijken. “Ik heb wat onderzoek gedaan en er waren enkele camcorders in die periode die enigszins hierop leken,” zei YouTube-gebruiker AllThingsCreepy.

Begin dit jaar was het wereldwijde web in de ban van een Grieks beeldhouwwerk dat zou bewijzen dat tijdreizen mogelijk is. Het meer dan 2000 jaar oude reliëf toont een vrouw op een troon die een laptop in haar handen lijkt te hebben.

Sceptici beweerden toen dat het ging om een ondiepe doos waar sieraden in bewaard werden of een wastafeltje waar met een griffel in geschreven kon worden.

En pas geleden trok de kleding van een 1500 jaar oude mummie uit Mongolië de aandacht van complotdenkers. Ze leek namelijk Adidasschoenen te dragen. Aanhangers van complottheorieën zagen er bewijs in dat tijdreizen mogelijk is.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Freek
Freek
6 jaren geleden

Helaas geen tijdreiziger. De toeschouwer houdt een een Casio QV-100 vast, een digitale fotocamera.

https://www.google.com/search?q=Casio+QV-100&tbm=isch

Deze camera werd in die periode gewoon verkocht.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Die stomme tijd toeristen ook altijd met hun selfies!

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Volgens mij heeft een tijdreiziger wel wat beters te doen dan een bokswedstrijd te filmen.

Sathos
Sathos
6 jaren geleden

Dat is gewoon een folder.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x