Universum

Wetenschappers bevestigen dat mysterieuze radiosignalen niet afkomstig zijn van de mens. Waar komen ze dan wel vandaan?

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het staat nu vast: mysterieuze radiosignalen zijn niet afkomstig van de mens, maar komen echt uit de ruimte. Tien jaar geleden werd de eerste zogeheten snelle radioflits opgepikt door de Parkes-radiotelescoop in Australië.

Deze vreemde signalen, intense pulsen radiostraling die slechts enkele milliseconden duren, lijken afkomstig van zeer verafgelegen bronnen en zijn miljarden keren helderder dan alles wat we in onze Melkweg kennen.

Er is ook regelmatig gesuggereerd dat het signalen zijn van buitenaardse beschavingen.

Aangepast

In eerste instantie werd aangenomen dat de ‘onmogelijke’ flitsen het gevolg waren van aardse storingen.

Met behulp van de Molonglo-radiotelescoop in Australië is nu echter vastgesteld dat de flitsen afkomstig zijn van buiten de aarde.

De telescoop is speciaal aangepast om snelle radioflitsen te kunnen waarnemen. Manisha Caleb van de Swinburne University of Technology ontwikkelde het computerprogramma dat daarvoor nodig was.

Drie nieuwe

Hij ontdekte zelfs drie nieuwe snelle radioflitsen, waarvan is vastgesteld dat ze uit een ver sterrenstelsel afkomstig zijn.

Onderzoekers van de Harvard-universiteit speculeerden onlangs dat deze radioflitsen weleens een aanwijzing kunnen zijn voor buitenaards leven.

Ruimteschepen

De flitsen zouden in theorie de ruimteschepen van buitenaards leven kunnen voortstuwen in verre sterrenstelsels.

Wanneer de aarde in de baan van die flitsen terechtkomt, zouden ze bij ons op aarde waargenomen kunnen worden, aldus de wetenschappers.

[Natural News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eelke Piers
Eelke Piers
4 jaren geleden

De aarde ontvangt flitsen van een paar milliseconden omdat de Aarde met een snelheid van 32 km/sec rond de Zon slingert die dan weer met een snelheid van 350 km/sec door het universum reist. Die flits kan dus een constante straal zijn die een breedte zou kunnen hebben van ongeveer 100 mtr . Door met een raket in deze straal te vliegen zou er dus veel meer te ontdekken zijn.
Mogelijk onzin maar het klinkt leuk

RayOfLight
RayOfLight
4 jaren geleden

Theorie :

Mysterieuze signalen uit de ruimte. Onderhand wordt het wel erg druk. Dat er iets niet klopt is mij nu wel duidelijk. Volgens de Drake vergelijking moet het universum wemelen van leven.
Misschien leven wij wel in een dyson sphere. Gek genoeg vind de wetenschap het niet zo raar dat er dyson spheres zijn die om sterren zijn gebouwd zolang die theoretisch maar heeel ver weg zijn. Dat kun je horen op TED talk. Zou het dan ook niet logisch kunnen zijn dat er een Dysonsphere om de aarde kan zijn gebouwd. Een sphere die het leven op aarde moet beschermen tegen misschien een stralingsdood.
Het is erg raar dat NASA eigenlijk niets heeft gedaan naar de maanlanding i.v.m. bemande ruimtevaart. Wel zijn ze naar de maan gegaan , maar namate de tijd verstrijkt daar ga ik steeds meer aan twijfelen.

600 kilometer buiten de atmosfeer is nu het terrein van bemande ruimtevaart daar buiten houd het op. Wat als het zicht van het universum gefilterd is door deze Dysonsphere. We zien alles behalve leven. Intelligente signalen worden gestoord , misschien gewoon om ons te beschermen , of misschien is het een experiment.Wie weet…

Rob
Rob
4 jaren geleden

Michelle talles van Nasa geeft haar visie.
Wat een prachtige beschrijving en hebben geen idee hoe gigantisch het heelal is.

https://www.youtube.com/watch?v=hNKaGWe3lpk

Wil
Wil
4 jaren geleden

De theorie van Eelke Piers spreekt me wel aan om iets in een vast traject van die radioflitsen te brengen.
wie weet wat ET ons te vertellen heeft

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x