Homepagina » Binnenland » Henk Krol: ‘De Jonge denkt Kamer met verkooptruc te verleiden tot stem voor zijn spoedwet’
spoedwet
Foto: Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

Henk Krol: ‘De Jonge denkt Kamer met verkooptruc te verleiden tot stem voor zijn spoedwet’

Het is de bedoeling dat de omstreden spoedwet flink wordt versoepeld. Zo gaat de boete voor het overtreden van de 1,5 meterregel waarschijnlijk omlaag naar 99 euro. Overtreders krijgen dan geen aantekening meer op hun strafblad. Ook heeft de boete dan geen consequenties meer voor het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag.

VVD, D66 en de ChristenUnie willen ook dat de spoedwet veel korter gaat lopen dan het kabinet in gedachten had: geen zes, maar drie maanden. Het is nog altijd onzeker of de coronawet, die de komende weken besproken wordt, kan rekenen op genoeg steun in de Kamer.

Volgens het kabinet is de spoedwet nodig ‘omdat de coronamaatregelen op dit moment via een juridische omweg worden doorgevoerd’. Ondanks de aanpassingen is de politieke weerstand nog lang niet verdwenen. Bij sommigen groeit de weerstand alleen maar. Volgens Kamerlid Henk Krol haalt het kabinet hier een truc uit.

Daar doen we niet aan mee

“Hugo de Jonge denkt de Kamer te verleiden tot een stem voor zijn noodwet met een verkooptruc. Hij gaat nu de coronaboetes verlagen naar 99 euro, maar dan moeten we wel eerst zijn spoedwet aannemen. Daar doet de Partij voor de Toekomst niet aan mee,” schrijft hij op Twitter.

Twitteraar ‘Zalig zijn de wappies’ reageert: “What! Hugo wil boetes verlagen naar 99 euro als men instemt met de spoedwet. Dit is shocking en dient het einde van het kabinet-Rutte te betekenen. Genoeg is genoeg!”

“Zo dan. De Jonge haalt werkelijk alles uit de kast om die spoedwet erdoorheen te rammen,” voegt Lettie toe.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • GEEN Schaap schreef:

  Die spoedwet moet gewoon weg ! Het aantal zgn. coronadoden is al 3 maanden bijna 0. En maar hameren op besmettingen door een foute test. Zelfs de msm vraagt zich af waarom de ziekenhuis- en IC opnames, en het sterfte nu zo laag is.

  0 likes
 • Joyce Ramgatie schreef:

  Niks verspoelen. Spoedwet moet helemaal weg !. Er is GEEN rede voor een spoedwet ! Onze grondwet laat dit niet toe

  0 likes
 • BertRoermond schreef:

  Henk Krol heeft zelf een behoorlijk geloofwaardigheidsprobleem en is -bewezen- een zeer onbetrouwbare en corrupte partner te zijn. Na de komende verkiezingen zijn Krol en die dikzak verdwenen. En dat is maar goed ook.

  0 likes
 • marlies hermans schreef:

  natuurlijk moet er geen spoedwet komen!
  aan die beloftes heb je niks want als die wet er is, kan Hugo zo elke maatregel die hij maar wil, doorvoeren en bovendien die wet eindeloos verlengen

  0 likes
 • Thomas schreef:

  De Jonge ,Rutte Grappenhaus en Timmermans in een verplicht herschoolings traject ,zodat ze echte feiten door top artsen virologen en klimaatwetenschappersweer leren begrijpen zodat ze zelf weer helder en vooral weer logisch leren nadenken en van daaruit dan wel de juiste beslissingen kunnen nemen die niet ons land naar de afgrond brengt ,
  en onze ouderen weer levensvreugde geeft .
  Stop deze dictatuur van bangmakerij over weer meer besmettingen en beschuldig de jeugd niet dat zij anderen in gevaar brengen , onze leiders van dit moment ontnemen de jeugd hun mooiste jaren waarin ze zich kunnen ontplooien en uit horen te leven.
  Maar voor al diegenen die gevallen zijn in de “covid” strijd we gaan allemaal een keer ergens aan dood dit jaar niet aan de griep maar aan ” covid” ook zoiets wonderbaarlijks .
  Mensen denk alstublieft zelf weer na laat geen overheid bepalen wat u denkt en ook de media niet.
  Ik wens iedereen een gezond leven toe maar blijf kritisch ,en vooral positief .

  0 likes
 • Ria Siebring schreef:

  Lijkt wel zo als vroeger op de veemarkt “hand je klap”

  0 likes
 • RayOfLight schreef:

  Wat een moreelloze flapdrol is het toch. Lijkt me dat iedereen in Nederland wakker genoeg is om door the shtik van dit predikanten zoontje heen te prikken.

  0 likes
 • ben schreef:

  die krol denkt ook, laat ik ff blèren voor de bühne, in maart zijn de verkiezingen…..

  0 likes
 • Edward schreef:

  Als deze spoedwet aangenomen gaat worden, in welke vorm dan ook, dan gaan heel veel burgers zodanig in opstand komen dat we nog niet eerder hebben meegemaakt.

  0 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Krol hou je mond toch. Jou niet nodig om dit te horen laaielichter.

  0 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Maakt niet uit wat er wordt aangepast door Hugo de J want de spoedwet, in wezen een totalitaire dictatoriale wet, waardoor de minister van alles en nog wat kan verzinnen wat het volk maar heeft te doen of te laten zonder goedkeuring van het parlement (voor zover dat wat waard is), zal toch worden aangenomen door het parlement. Maak er maar parlementen van.
  Zo heeft Adolf H ook onbeperkte bevoegdheden gekregen.

  Wat is de zin om de geldigheidsduur van de wet te verkorten van 6 maanden naar 3 maanden terwijl de minister dit telkens met drie maanden kan verlengen zónder goedkeuring van het parlement.

  0 likes
 • Alex schreef:

  I’m sorry, is there a Pandemic? Or better yet, is this considered to be a Pandemic? Or even better, is this classified as being a Pandemic? No..! It’s not!

  It doesn’t come anyway near a Pandemic!

  https://www.cebm.net/covid-19/covid-19-deaths-compared-with-swine-flu

  0 likes
 • Bram Vermeulen schreef:

  Dat zal zijn om zijn om zijn bonus van bigpharma te verzilveren. Creep

  0 likes
 • Petrus schreef:

  Kom op Krol, ook zonder truc niet akkoord gaan met de spoedwet.
  Niet dat slappe gel#l.

  0 likes
 • Loes in de Pels schreef:

  Een ding moge duidelijk zijn, als de Coronawet van de Grote Roerganger de Jonge ondanks hier en daar een tegenwerping uit de kamer, alsnog doorgevoerd wordt, hoeven we ons absoluut geen illusie te maken of we überhaupt ooit in een democratie geleefd hebben.

  Schijntoespraken,schijnonderzoeken, schijnpandemie, schijnveiligheid, schijnstemmingen passen perfect in een schijndemocratie.

  Aan alle kamerleden die ook maar iets om de vrijheid, veiligheid en toekomst van ons of van hun dierbaren of van zichzelf geven, please be brave and put your money where your mouth is.

  0 likes
 • Ahmed schreef:

  Off topic: Henk Krol heeft een heerlijk betaalde positie gekregen in de tweede kamer nadat hij niets meer zei over vieze gore pedo Joris Demmink.

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  van haga

  Van Haga: ‘Enorme foutenmarge bij coronatest leidt tot verkeerd beeld’

  Premier Rutte beweerde in de Tweede Kamer ...

  >