Binnenland

Henk Krol: ‘De Jonge denkt Kamer met verkooptruc te verleiden tot stem voor zijn spoedwet’

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is de bedoeling dat de omstreden spoedwet flink wordt versoepeld. Zo gaat de boete voor het overtreden van de 1,5 meterregel waarschijnlijk omlaag naar 99 euro. Overtreders krijgen dan geen aantekening meer op hun strafblad. Ook heeft de boete dan geen consequenties meer voor het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag.

VVD, D66 en de ChristenUnie willen ook dat de spoedwet veel korter gaat lopen dan het kabinet in gedachten had: geen zes, maar drie maanden. Het is nog altijd onzeker of de coronawet, die de komende weken besproken wordt, kan rekenen op genoeg steun in de Kamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens het kabinet is de spoedwet nodig ‘omdat de coronamaatregelen op dit moment via een juridische omweg worden doorgevoerd’. Ondanks de aanpassingen is de politieke weerstand nog lang niet verdwenen. Bij sommigen groeit de weerstand alleen maar. Volgens Kamerlid Henk Krol haalt het kabinet hier een truc uit.

Daar doen we niet aan mee

“Hugo de Jonge denkt de Kamer te verleiden tot een stem voor zijn noodwet met een verkooptruc. Hij gaat nu de coronaboetes verlagen naar 99 euro, maar dan moeten we wel eerst zijn spoedwet aannemen. Daar doet de Partij voor de Toekomst niet aan mee,” schrijft hij op Twitter.

Twitteraar ‘Zalig zijn de wappies’ reageert: “What! Hugo wil boetes verlagen naar 99 euro als men instemt met de spoedwet. Dit is shocking en dient het einde van het kabinet-Rutte te betekenen. Genoeg is genoeg!”

“Zo dan. De Jonge haalt werkelijk alles uit de kast om die spoedwet erdoorheen te rammen,” voegt Lettie toe.

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
GEEN Schaap
GEEN Schaap
3 jaren geleden

Die spoedwet moet gewoon weg ! Het aantal zgn. coronadoden is al 3 maanden bijna 0. En maar hameren op besmettingen door een foute test. Zelfs de msm vraagt zich af waarom de ziekenhuis- en IC opnames, en het sterfte nu zo laag is.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Niks verspoelen. Spoedwet moet helemaal weg !. Er is GEEN rede voor een spoedwet ! Onze grondwet laat dit niet toe

BertRoermond
BertRoermond
3 jaren geleden

Henk Krol heeft zelf een behoorlijk geloofwaardigheidsprobleem en is -bewezen- een zeer onbetrouwbare en corrupte partner te zijn. Na de komende verkiezingen zijn Krol en die dikzak verdwenen. En dat is maar goed ook.

marlies hermans
marlies hermans
3 jaren geleden

natuurlijk moet er geen spoedwet komen!
aan die beloftes heb je niks want als die wet er is, kan Hugo zo elke maatregel die hij maar wil, doorvoeren en bovendien die wet eindeloos verlengen

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x