Homepagina » Mens en Dier » Europees klimaatactieplan: ‘De stoppen in het hoofd van Timmermans zijn nu echt doorgeslagen’
timmermans
Foto: FinnishGovernment CC BY 2.0

Europees klimaatactieplan: ‘De stoppen in het hoofd van Timmermans zijn nu echt doorgeslagen’

Terwijl de meeste landen nog worstelen met de nasleep van de coronacrisis, presenteert de Europese Commissie deze week een streng klimaatactieplan. Daarin staat onder meer dat huizen massaal gerenoveerd moeten worden om ze energiezuiniger te maken en dat kolencentrales dicht moeten, omdat ze CO2 uitstoten. De maatregelen passen bij het streven van Eurocommissaris Frans Timmermans om in 2030 de CO2-uitstoot met minimaal 55 procent terug te dringen. De EU wil in 2050 klimaatneutraal zijn.

Opmerkelijk is dat Timmermans ook voorstander is van biomassa, al zegt hij er wel nadrukkelijk bij dat biomassa vooral moet bestaan uit restafval. In Nederland ontstond verzet tegen biomassacentrales omdat bossen uit de Baltische staten zijn gebruikt om zogenaamd schone energie op te wekken.

Het ARD-programma Das Erste berichtte vorige week dat uit satellietbeelden is gebleken dat de ontbossing in landen als Zweden, Finland en de Baltische staten sinds 2016 met 49 procent is toegenomen vanwege de CO2-doelen. De Zwitserse meteoroloog Jörg Kachelmann sprak van ‘het domste energie- en milieubeleid ooit’.

Timmermans draait economie de nek om

In het klimaatactieplan valt verder te lezen dat er de komende tijd heel veel nieuwe zonnepanelen en windmolens bij moeten komen.

Timmermans wil mensen met lage inkomens bovendien compenseren zodat ze aan energiebesparing kunnen doen. Dat belooft wat. Afgelopen week werd bekend dat zelfs klimaatwetenschapper Jan Rotmans er niet in is geslaagd om zijn oude huis van het gas af te krijgen door het bijvoorbeeld beter te isoleren, ondanks torenhoge investeringen. “Ik heb er al voor 100.000 euro aan verspijkerd,” zei hij.

“Wat ik voorspelde, gaat gebeuren,” schrijft politicoloog en oud-diplomaat Johannes Vervloed. “De economie en mutatis mutandis onze welvaart wordt door Timmermans de nek omgedraaid.”

Toon Sesink voegt toe: “De stoppen in de hoofden van Timmermans en Samsom zijn nu echt doorgeslagen.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Petra schreef:

  De beste man is helemaal van God en de wereld los.

 • MdeFilosoof schreef:

  Timmerrams heeft al zn hele leven een klap van de molen gehad. Had al iets met mondkapjes bij het mh17 gebeuren. Deze man is de vleselijke incarnatie van het kwaad. Berijd graag Europa als het gouden kalf van mammon. We moeten de communicatie negeren of uitschakelen.

 • Gea Breuker schreef:

  Welke links-liberale groene idioot nu nog steeds propageert dat biomassa een oplossing is, verdient het gewoon nog eenmaal te genieten van ‘het hout’; of aan een kruis hangen of op de stapel rook happen.

  Dit is niet te verantwoorden, het was al het niet en ieder weldenkend wens kan dit inzien. Waar rook is is vuur, maar ook hier is het duidelijk. Dit is georganiseerde misdaad vanuit overheidswege. Tegen de mensheid, tegen de natuur. En geen enkel argument kan nog aangehoord worden, uitfluiten boe roepen interrumperen die ‘politici’ die dit verdedigen.
  Hup toestenbord ridders, op naar de buurt biomassa centrale en verhinder dat ze ‘hun werk kunnen doen’. Nog een reden om de huidige overheid niet meer te vertrouwen, en nog een reden dat de gehele overheid, van lage ambtenaar, B&W en via officieren tot aan de ministers en hun lakeien, weg te doen, compleet te vervangen, en te vervangen voor nieuw bloed. Want, het is oorlog en niet reeds verloren.

  • salvar schreef:

   @Gea Breuker
   op naar de buurt biomassa centrale.
   mooi maar ik zou willen dat we allemaal optrekken naar denhaag en voor eens en altijd de dwazen daar aan het verstand brengen dat ze gekozen zijn door ons en nu op kunnen zouten , opgeruimd staat netjes.

 • Joyce Ramgatie schreef:

  EU is een communisme dictatuur. Het volk is de dupe van deze soort dolgedraaide gekken in de EU..

 • koloth schreef:

  Deze geesteszieke man moet naar een inrichting, voor zijn eigen veiligheid.

 • Melissa schreef:

  Een simpel basis begrip: Bossen (bomen) zijn de longen van onze planeet; DE Recyclers van CO2 en stoten zuurstof uit. De meer C02, des te sneller groeit een boom en des te meer precieus zuurstof, dat houdt ons in leven, komt vrij. Dus logisch dat ze kappen het allemaal weg… Cognitive disonance? Een club van planners die totaal geen verstand heeft van wat ze doen? Of een ras bezig om onze planeet te terravormen en tegelijk van de Mens af wil? Met de mask krijgen we al alleen 1/2 het zuurstof die we nodig hebben om gezond te blijven + nog minder zuurstof productie…

  • Ob schreef:

   Zover ik kan nagaan was de eerste met grootschalige bomen kap in west europa de Romein Gaius Julius Caesar.
   Bomenkap om niets dan bomenkap.
   Later kwam het vervolg hierop door de christenen (wederom geïnspireerd door romeinense ideologie -katholicisme). Verdere bomenkap van (voor toenmalige bewoners)heilige bomen en inname van de heilige plaatsen.

   Door wat of wie waren ze geïnspireerd en waarom worden nu de laatste bossen weggehaald.

 • Debbie V schreef:

  Omdat mensen zoals een Timmermans geestelijk zwaar gestoord zijn… Kijk naar Rutte De Jonge en die Klaas Knot. In een gezond denkende samenleving zouden deze zieke zielen meteen door de mand vallen. Zwakzinnige volk!

 • koen schreef:

  Timmermans zal Nederland voorzien van groene stroom ,met de lijken van de nederlanders,zieg heil is terug,..

 • Jack Burton schreef:

  deze meneer pleegt hoogverraad…artikel 93…wel of geen blinddoek, dat hoort de vraag hier te zijn…

 • Teun schreef:

  Ik vind het vreselijk dat zodadelijk (mogelijk) een groot aantal, ten gevolge van deze plannen, uiting gaat geven aan precaire geldzorgen. Mensen verdienen dit niet, met uitzondering van degenen die achter deze plannen staan. In het najaar van 2019 waren er klimaatprotesten in Den Haag. Linkse (geïndoctrineerde) lui uit het hele land kwamen met de trein naar Den Haag. Ze spraken zeer lovend over Greta en hadden kartonnen dozen bij zich. Deze dozen kunnen straks nog van pas komen ( als nieuwe woning) als zij door de lastenverzwaring hun woonlasten niet meer kunnen voldoen en zodoende op straat belanden. Opvang is voorbehouden aan economische vluchtelingen.

 • salvar schreef:

  Terwijl de meeste landen nog worstelen met de nasleep van de coronacrisis?
  hoezo nasleep , als het aan de twee domboos ligt dan gaat het nooit weg, net de dwaas timmerfrans.
  niks geen nasleep ze maken ons kapot.

 • Bas Quarks schreef:

  Biomassa is de grootste scam die er is. Er is absoluut niet genoeg resthout om biomassa van te maken. Ik woon in het noorden van Zweden, ALLE bossen gaan hier verdwijnen om voornamelijk biomassa van te maken, net als in Noorwegen en Finland. De bomen worden bij de kust verzaagd en versnipperd en gaan dan per zeeschip/trein naar de rest van Europa. Maar zelfs dat is niet genoeg, er komen ook zeeschepen uit de USA en Canada met biomassa naar Europa. Per dag rijden er minstens 50-60 extra lange vrachtwagens vol met stammen langs mijn huis, dag en nacht.
  Alle elanden worden afgeschoten omdat die de jonge boompjes opeten. Iedere 25 seconden zaagt een speciaal voertuig een 150 jaar oude boom om en maakt er gelijk stammen van die zo de vrachtauto op kunnen.
  Beren en wolven zijn er bijna niet meer, ook de kerstman zal binnenkort ander vervoer moeten zoeken want met het verdwijnen van de oerbossen verdwijnt ook het voedsel van de rendieren.
  Biomassa is echt goed voor de natuur!!
  Alle voor het kappen en transport benodigde diesel en stookolie is goed voor de natuur!!
  De smeerolie en de hydrauliekolie van de regelmatig lekkende zaag zijn goed voor de natuur!!

  • Gea Breuker schreef:

   Als ze toch voor je huis langsrijden, laat dan per ongeluk savonds een doos met spijkers en schroeven uit je handen vallen, met als reden dat je struikelde over een pothole vanwege al die vrachtwagens..

   • Bas Quarks schreef:

    Hahaha, de weg zit al vol met gaten, het is een gravelweg. Normaal wordt die weg 2x per jaar netjes gemaakt, nu moet het om de paar weken gebeuren anders kun je er niet meer overheen rijden. Regelmatig een lekke band is hier normaal.

 • Stay Positive schreef:

  Ik heb zo’n intense hekel aan die man. Ik kan er eigenlijk moeilijk een mening over geven. Samen met Hugootje, Ferdje en Markxist Ruttemetutje de meeste enge figuren op Nederlandse bodem. Daarna komt er nog een heel lijstje met figuren zoals Halsemaatje en dat door figuren.

  Wie kan deze zwendel stoppen? Wij kunnen dat, hoe doen we dat? Door massaal te komen en onze vrijheden opnieuw claimen. Wanneer?

  Het kan vandaag nog klaar zijn!!

 • Rob schreef:

  Een tijd geleden werd al duidelijk wat dat zogenaamde klimaatplan is. Het is een bankiersconcept om mensen te laten investeren in hun woningen etc. De bankiers verdienen niets meer aan leningen dus moet er een nieuw concept komen. En zie daar, het klimaatconcept. Mensen gigantisch laten investeren in wat in feite bullshit is. Maar wie geen geld heeft moet gaan lenen en dus valt er weer een hoop uit te knijpen. Intussen stoken ze de natuur op die CO2 omzet in zuurstof om een klimaatneutrale EU te krijgen. Dus blijft CO2 alleen maar meer in de lucht hangen want de longen van de Aarde worden verbrand. En zo creëren ze zelf hun drogreden dat het energiezuiniger moet worden. Het is echter simpel. Als je geen geld hebt valt er ook niets uit te geven. Dan is het bankiersconcept alleen maar bedoeld om de bevolking te beroven van hun geld omdat zij niets meer verdienen. En dan is dat het enige waar het werkelijk om draait. De rest is de grootste bullshit, een leugen voor de eigen hebzucht.

 • Ron schreef:

  Hoe zotter en meededogenlozer je bent hoe meer macht je krijgt. Je mag er zelfs voor liegen is het niet boskaboutertje? Natuurlijk heb je een gek nodig samen met een angstig Duits wijf met een kroostrijk gezin om deze waanzin door te drukken. Ze weten verdomd goed dat klimaatverandering te maken heeft met het magnetisme van zon en aarde tezamen met de elektromagnetische velden en niks anders. De nonsens over CO2 is niet toepasbaar om de klimaatverandeing in de 16 dee en 17 tiende eeuw te verklaren om maar één van de zovele voorbeelden te noemen. Ze maken je afhankelijk van de meest kwetsbare en onzekere vorm van energie elektriciteit. Eén zonnevlam of vulkaanuitbarsting waarvoor 25% kans de eerstvolgende vijf jaar maakt een einde aan deze sprookjes. Stel ik investeer 100000 euro en ik krijg covid want ik ben tot 6x risicopatient heb ik nog geen euro verdiend voor de verzorging laat staan begrafenis. Mensen doe zelf eens onderzoek en je zal zien we worden BESTOLEN met verhaaltjes die wetenschappelijk VOLLEDIG onjuist zijn. Warmt het op? Jazeker. Heeft de mens er iets mee te maken? NEE of te verwaarlozen. Weet je ze nemen niet eens de invloed van de zon of wolken mee in hun schone grafiekjes laat staan van de alsmaar meer en meer wispelturig wordende straalstroom. Jongeren die een ganse dag op hun lichtbakje liggen te koekeloeren kan je alles wijsmaken.

 • Alex schreef:

  That man is mentally unstable and clearly disturbed. If you write a love letter to the UK about the Brexit, then you really are a bloody nutjob!

  https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/dec/26/my-love-letter-to-britain-family-ties

  *PUKE* !!!

 • ProAsfalt schreef:

  Kan wel maar dan moet men volledig overgaan op kernenergie maar men is tegen.

  Verder zou Frans T wel een klap van de molenwiek hebben gehad want anders is niet te verklaren dat hij zoveel onzin uitkraamt.

 • Gaston schreef:

  Narcist Timmermans wil per se als redder van de mensheid de geschiedenisboekjes in en denkt hij het beste te kunnen bereiken met megalomane plannen die de mensen nog lang zullen heugen. Waarschijnlijk echter in negatieve zin.

 • Peter schreef:

  Vroeger werden dit soort vol idioten gewoon aan een paal gebonden en dan kon men hem naar hartelust met eieren en uitwerpselen bekogelen.

 • KarelV schreef:

  Er moet een goeie lijst gemaakt worden, zodat we in het vervolg die globalisten kunnen vastzetten in hun land van herkomst en uitsluiten uit de politiek. Hun geestesgesteldheid is besmettelijk en een vernedering voor Vernederland.

 • Melder schreef:

  NASA en NOAA vertellen dat we juist naar een kleine ijstijd toe gaan en dat die kan duren tot 2040… want Solar minimum. Heeft Timmermans last van belangenverstrengeling?
  https://www.sott.net/article/441064-Professor-Nils-Axel-Morner-The-approaching-grand-solar-minimum-and-little-ice-age-conditions

 • Anne schreef:

  Paulus de boskabouter is compleet gek geworden.

 • x

  Check Also

  bill gates

  Bill Gates jaagt iedereen de stuipen op het lijf

  De coronapandemie laat ons zien dat het ...

  corona

  Ook Oostenrijkse tv laat kritisch geluid horen over corona: ‘Pandemie is voorbij’

  Als we stoppen met testen, merken we ...

  >