Homepagina » Mens en Dier » Europees klimaatactieplan: ‘De stoppen in het hoofd van Timmermans zijn nu echt doorgeslagen’
timmermans
Foto: FinnishGovernment CC BY 2.0

Europees klimaatactieplan: ‘De stoppen in het hoofd van Timmermans zijn nu echt doorgeslagen’

Terwijl de meeste landen nog worstelen met de nasleep van de coronacrisis, presenteert de Europese Commissie deze week een streng klimaatactieplan. Daarin staat onder meer dat huizen massaal gerenoveerd moeten worden om ze energiezuiniger te maken en dat kolencentrales dicht moeten, omdat ze CO2 uitstoten. De maatregelen passen bij het streven van Eurocommissaris Frans Timmermans om in 2030 de CO2-uitstoot met minimaal 55 procent terug te dringen. De EU wil in 2050 klimaatneutraal zijn.

Opmerkelijk is dat Timmermans ook voorstander is van biomassa, al zegt hij er wel nadrukkelijk bij dat biomassa vooral moet bestaan uit restafval. In Nederland ontstond verzet tegen biomassacentrales omdat bossen uit de Baltische staten zijn gebruikt om zogenaamd schone energie op te wekken.

Het ARD-programma Das Erste berichtte vorige week dat uit satellietbeelden is gebleken dat de ontbossing in landen als Zweden, Finland en de Baltische staten sinds 2016 met 49 procent is toegenomen vanwege de CO2-doelen. De Zwitserse meteoroloog Jörg Kachelmann sprak van ‘het domste energie- en milieubeleid ooit’.

Timmermans draait economie de nek om

In het klimaatactieplan valt verder te lezen dat er de komende tijd heel veel nieuwe zonnepanelen en windmolens bij moeten komen.

Timmermans wil mensen met lage inkomens bovendien compenseren zodat ze aan energiebesparing kunnen doen. Dat belooft wat. Afgelopen week werd bekend dat zelfs klimaatwetenschapper Jan Rotmans er niet in is geslaagd om zijn oude huis van het gas af te krijgen door het bijvoorbeeld beter te isoleren, ondanks torenhoge investeringen. “Ik heb er al voor 100.000 euro aan verspijkerd,” zei hij.

“Wat ik voorspelde, gaat gebeuren,” schrijft politicoloog en oud-diplomaat Johannes Vervloed. “De economie en mutatis mutandis onze welvaart wordt door Timmermans de nek omgedraaid.”

Toon Sesink voegt toe: “De stoppen in de hoofden van Timmermans en Samsom zijn nu echt doorgeslagen.”

4 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petra
Petra
7 maanden geleden

De beste man is helemaal van God en de wereld los.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
7 maanden geleden

Timmerrams heeft al zn hele leven een klap van de molen gehad. Had al iets met mondkapjes bij het mh17 gebeuren. Deze man is de vleselijke incarnatie van het kwaad. Berijd graag Europa als het gouden kalf van mammon. We moeten de communicatie negeren of uitschakelen.

Gea Breuker
Gea Breuker
7 maanden geleden

Welke links-liberale groene idioot nu nog steeds propageert dat biomassa een oplossing is, verdient het gewoon nog eenmaal te genieten van ‘het hout’; of aan een kruis hangen of op de stapel rook happen.

Dit is niet te verantwoorden, het was al het niet en ieder weldenkend wens kan dit inzien. Waar rook is is vuur, maar ook hier is het duidelijk. Dit is georganiseerde misdaad vanuit overheidswege. Tegen de mensheid, tegen de natuur. En geen enkel argument kan nog aangehoord worden, uitfluiten boe roepen interrumperen die ‘politici’ die dit verdedigen.
Hup toestenbord ridders, op naar de buurt biomassa centrale en verhinder dat ze ‘hun werk kunnen doen’. Nog een reden om de huidige overheid niet meer te vertrouwen, en nog een reden dat de gehele overheid, van lage ambtenaar, B&W en via officieren tot aan de ministers en hun lakeien, weg te doen, compleet te vervangen, en te vervangen voor nieuw bloed. Want, het is oorlog en niet reeds verloren.

salvar
salvar
Reactie op  Gea Breuker
7 maanden geleden

@Gea Breuker
op naar de buurt biomassa centrale.
mooi maar ik zou willen dat we allemaal optrekken naar denhaag en voor eens en altijd de dwazen daar aan het verstand brengen dat ze gekozen zijn door ons en nu op kunnen zouten , opgeruimd staat netjes.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

EU is een communisme dictatuur. Het volk is de dupe van deze soort dolgedraaide gekken in de EU..

koloth
koloth
7 maanden geleden

Deze geesteszieke man moet naar een inrichting, voor zijn eigen veiligheid.

Petrus
Petrus
Reactie op  koloth
7 maanden geleden

koloth,

Maar ook voor onze veiligheid!
Je hebt gelijk, een complete gek.
Past in het rijtje; Rutte, de Jonge en Grapperhaus.

Huppel
Huppel
Reactie op  koloth
7 maanden geleden

Neen, voor de onze

Melissa
Melissa
7 maanden geleden

Een simpel basis begrip: Bossen (bomen) zijn de longen van onze planeet; DE Recyclers van CO2 en stoten zuurstof uit. De meer C02, des te sneller groeit een boom en des te meer precieus zuurstof, dat houdt ons in leven, komt vrij. Dus logisch dat ze kappen het allemaal weg… Cognitive disonance? Een club van planners die totaal geen verstand heeft van wat ze doen? Of een ras bezig om onze planeet te terravormen en tegelijk van de Mens af wil? Met de mask krijgen we al alleen 1/2 het zuurstof die we nodig hebben om gezond te blijven + nog minder zuurstof productie…

Ob
Ob
Reactie op  Melissa
7 maanden geleden

Zover ik kan nagaan was de eerste met grootschalige bomen kap in west europa de Romein Gaius Julius Caesar.
Bomenkap om niets dan bomenkap.
Later kwam het vervolg hierop door de christenen (wederom geïnspireerd door romeinense ideologie -katholicisme). Verdere bomenkap van (voor toenmalige bewoners)heilige bomen en inname van de heilige plaatsen.

Door wat of wie waren ze geïnspireerd en waarom worden nu de laatste bossen weggehaald.

Debbie V
Debbie V
7 maanden geleden

Omdat mensen zoals een Timmermans geestelijk zwaar gestoord zijn… Kijk naar Rutte De Jonge en die Klaas Knot. In een gezond denkende samenleving zouden deze zieke zielen meteen door de mand vallen. Zwakzinnige volk!

koen
koen
7 maanden geleden

Timmermans zal Nederland voorzien van groene stroom ,met de lijken van de nederlanders,zieg heil is terug,..

Jack Burton
Jack Burton
7 maanden geleden

deze meneer pleegt hoogverraad…artikel 93…wel of geen blinddoek, dat hoort de vraag hier te zijn…

Teun
Teun
Reactie op  Jack Burton
7 maanden geleden

Deze meneer geniet kennelijk persoonlijke immuniteit (onschendbaar).

Teun
Teun
7 maanden geleden

Ik vind het vreselijk dat zodadelijk (mogelijk) een groot aantal, ten gevolge van deze plannen, uiting gaat geven aan precaire geldzorgen. Mensen verdienen dit niet, met uitzondering van degenen die achter deze plannen staan. In het najaar van 2019 waren er klimaatprotesten in Den Haag. Linkse (geïndoctrineerde) lui uit het hele land kwamen met de trein naar Den Haag. Ze spraken zeer lovend over Greta en hadden kartonnen dozen bij zich. Deze dozen kunnen straks nog van pas komen ( als nieuwe woning) als zij door de lastenverzwaring hun woonlasten niet meer kunnen voldoen en zodoende op straat belanden. Opvang is voorbehouden aan economische vluchtelingen.

x

Check Also

von der leyen

Felle kritiek op uitspraken Von der Leyen: ‘Misselijkmakend, tijd voor een opstand’

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von ...

zorg

Wat nou pandemie? ‘De zorg is efficiënt gesloopt en raakt al overbelast door een natte scheet’

De situatie in de Nederlandse ziekenhuizen wordt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

33
0
We lezen graag je reactie!x