Mens en Dier

Europees klimaatactieplan: ‘De stoppen in het hoofd van Timmermans zijn nu echt doorgeslagen’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl de meeste landen nog worstelen met de nasleep van de coronacrisis, presenteert de Europese Commissie deze week een streng klimaatactieplan. Daarin staat onder meer dat huizen massaal gerenoveerd moeten worden om ze energiezuiniger te maken en dat kolencentrales dicht moeten, omdat ze CO2 uitstoten. De maatregelen passen bij het streven van Eurocommissaris Frans Timmermans om in 2030 de CO2-uitstoot met minimaal 55 procent terug te dringen. De EU wil in 2050 klimaatneutraal zijn.

Opmerkelijk is dat Timmermans ook voorstander is van biomassa, al zegt hij er wel nadrukkelijk bij dat biomassa vooral moet bestaan uit restafval. In Nederland ontstond verzet tegen biomassacentrales omdat bossen uit de Baltische staten zijn gebruikt om zogenaamd schone energie op te wekken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het ARD-programma Das Erste berichtte vorige week dat uit satellietbeelden is gebleken dat de ontbossing in landen als Zweden, Finland en de Baltische staten sinds 2016 met 49 procent is toegenomen vanwege de CO2-doelen. De Zwitserse meteoroloog Jörg Kachelmann sprak van ‘het domste energie- en milieubeleid ooit’.

Timmermans draait economie de nek om

In het klimaatactieplan valt verder te lezen dat er de komende tijd heel veel nieuwe zonnepanelen en windmolens bij moeten komen.

Timmermans wil mensen met lage inkomens bovendien compenseren zodat ze aan energiebesparing kunnen doen. Dat belooft wat. Afgelopen week werd bekend dat zelfs klimaatwetenschapper Jan Rotmans er niet in is geslaagd om zijn oude huis van het gas af te krijgen door het bijvoorbeeld beter te isoleren, ondanks torenhoge investeringen. “Ik heb er al voor 100.000 euro aan verspijkerd,” zei hij.

“Wat ik voorspelde, gaat gebeuren,” schrijft politicoloog en oud-diplomaat Johannes Vervloed. “De economie en mutatis mutandis onze welvaart wordt door Timmermans de nek omgedraaid.”

Toon Sesink voegt toe: “De stoppen in de hoofden van Timmermans en Samsom zijn nu echt doorgeslagen.”

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petra
Petra
3 jaren geleden

De beste man is helemaal van God en de wereld los.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
3 jaren geleden

Timmerrams heeft al zn hele leven een klap van de molen gehad. Had al iets met mondkapjes bij het mh17 gebeuren. Deze man is de vleselijke incarnatie van het kwaad. Berijd graag Europa als het gouden kalf van mammon. We moeten de communicatie negeren of uitschakelen.

Gea Breuker
Gea Breuker
3 jaren geleden

Welke links-liberale groene idioot nu nog steeds propageert dat biomassa een oplossing is, verdient het gewoon nog eenmaal te genieten van ‘het hout’; of aan een kruis hangen of op de stapel rook happen.

Dit is niet te verantwoorden, het was al het niet en ieder weldenkend wens kan dit inzien. Waar rook is is vuur, maar ook hier is het duidelijk. Dit is georganiseerde misdaad vanuit overheidswege. Tegen de mensheid, tegen de natuur. En geen enkel argument kan nog aangehoord worden, uitfluiten boe roepen interrumperen die ‘politici’ die dit verdedigen.
Hup toestenbord ridders, op naar de buurt biomassa centrale en verhinder dat ze ‘hun werk kunnen doen’. Nog een reden om de huidige overheid niet meer te vertrouwen, en nog een reden dat de gehele overheid, van lage ambtenaar, B&W en via officieren tot aan de ministers en hun lakeien, weg te doen, compleet te vervangen, en te vervangen voor nieuw bloed. Want, het is oorlog en niet reeds verloren.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

EU is een communisme dictatuur. Het volk is de dupe van deze soort dolgedraaide gekken in de EU..

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x