CoronaBinnenland

De QR-code blijft: ‘Dit zijn geen versoepelingen, premier Rutte’

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!

Het kabinet vindt dat de horeca tot 01.00 uur ’s nachts open mag blijven. Op plekken waar een coronatoegangsbewijs getoond moet worden, geldt geen afstandsregel meer. De QR-code blijft dus. Op grote locaties blijven vaste zitplekken.

Dat staat volgens ingewijden in een brief van minister Kuipers van Volksgezondheid die aan de Kamer wordt gestuurd. De voorgenomen ‘versoepelingen’ kunnen nog veranderen. Het OMT-advies kan nog tot aanpassingen leiden.

Er is veel kritiek op de plannen. “Hebben we he-le-maal niets aan! Dit zijn geen versoepelingen, premier Rutte. Wij zijn géén gekke Henkie en Ingrid! En Tweede Kamer, hoogste tijd voor harde actie. Vanmiddag 2G weggestemd, nu direct doorpakken: 3G, coronapas, QR-code. Alles het land uit,” schrijft journalist Lucas Hartong.

Met 0,0 wetenschappelijke onderbouwing

De Kamer stemde donderdag tegen het 2G-beleid. De motie van de SGP en Kamerlid Omtzigt roept het kabinet op dit wetsvoorstel in te trekken. Coalitiepartij ChristenUnie steunde de motie ook.

Columniste Marianne Zwagerman zegt: “De QR-code blijft. Met 0,0 wetenschappelijke onderbouwing.” Advocaat Bart Maes haakt hierop in: “Dat zal het Hof Den Haag ook wel onderkennen. Volgende week dinsdag uitspraak.” Die dag doet de rechter uitspraak in de zaak tegen de coronapas.

“Ik lees dingen over ‘forse versoepelingen’ volgende week, maar nog steeds mét het coronatoegangsbewijs – let wel, een middel dat aantoonbaar niet werkt. Open met de QR-code is nog steeds dicht,” stelt jurist en filosoof Raisa Blommestijn.

Volstrekt onacceptabel

“Het coronatoegangsbewijs blijft wel overal van kracht zie ik. Dat de aantoonbare niet werkzame en discriminatoire QR-code gebruikt wordt in de redenatie voor ‘versoepelingen’ toont mij wederom aan dat het niet om volksgezondheid gaat,” benadrukt Annelies Strikkers, researcher bij Maes Law.

Auteur en spreker Hans van Tellingen vindt het ‘volstrekt onacceptabel’ dat Kuipers het coronatoegangsbewijs tóch wil handhaven. “Het werkt niet. Het is discriminerend. Onethisch. Sluit mensen uit. Dat is ongrondwettelijk.”

4.9 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
165 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
carolina
carolina
11 maanden geleden

Op de Belgische tv laten ze zien,
hoe ze daar in paniek raken, vanwege
acties vanuit Frankrijk, België, Nederland
om Brussel helemaal af te sluiten, a.s Zondag met auto “tractoren enz

Ze laten de beelden zien uit Canada.

Daar worden hele steden en grensovergangen met Amerika afgesloten.

Wat laten ze hier zien?

Helemaal niks

Maar wij hebben hier wel, iedere Zondag
gezellige bijeenkomsten met geprikten en
niet geprikten.

Wij respecteren elkaar.

deze
deze
11 maanden geleden

we worden gewoon dus WEER in de zeik genomen en voorgelogen, nu moet iedereen dat toch zien!

Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
11 maanden geleden

Wat een schoftenstreek, fascistisch!

Elsjefiederelsje
Elsjefiederelsje
11 maanden geleden

Alles blijft bij het oude, ze blijven maar rondjes draaien, zo denken ze ons gek te krijgen zal ze niet lukken !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

165
0
We lezen graag je reactie!x