Bewustzijn

Het ministerie van Vrede

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Democraat Dennis Kucinich van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gaf in Dubai voor 5.000 mensen een toespraak over vrede, doorzettingsvermogen en de kosmos.

De coauteur van de Nesara-wet sprak afgelopen woensdag op de Amerikaanse Universiteit in Dubai tijdens de afstudeerceremonie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Kijk hoe de nieuwe wereld nu geboren wordt,” zei Kucinich. “De wereld heeft jullie nodig. Ik weet hoe belangrijk jullie zijn. De ruwe, kinetische, intellectuele en spirituele kracht uit 100 landen kan onze planeet redden van vernietiging.”

Zelfbevestigende voorspelling

“Er wordt ons constant gezegd dat we niets kunnen doen aan oorlog, klimaatverandering en armoede,” ging de Amerikaanse politicus verder. “Zij die de zelfbevestigende voorspelling van doem accepteren hebben mogelijk belang bij de status quo of zijn bang voor een nieuwe orde. Ze proberen verandering tegen te houden. Het leven is echter niet inert. Het menselijke hart is niet inert. Ritmisch klopt het in verwachting van de toekomst. De ziel is niet inert. Haar ogen zien de toekomst.”

George Bernard Shaw schreef in zijn boek Back to Methuselah over de werking van het bewustzijn, het hart en de ziel. De niet-fysieke, spirituele wereld die de fysieke wereld inwijdt. Ideeën komen voort uit onze zintuigen die baden in een wereld van dromen, voorstellingsvermogen, het magische en mysterieuze terrein van dichters en profeten, uitvinders en schilders.

Adelaarsnevel

De Hubble-telescoop legde de Adelaarsnevel vast: Pillars of Creation, een plaats diep in de ruimte waar sterren worden geboren. Kwantum-natuurkundigen hebben gluonen ontdekt die in de interstitiële ruimte bestaan, de ruimte tussen ruimtes, het ongeziene element van ons fysieke universum dat de wereld bijeenhoudt.

We reizen heen en weer over de brug tussen het geestelijke en de materie. In een fysiek universum ademen we de oneindige spirituele levensbehoefte in. Geïnspireerd als we zijn manifesteren onze dromen zich in de fysieke wereld en creëren we eilanden in de oceaan, gebouwen die tot de hemel reiken, nieuwe structuren in onze maatschappij en nieuwe manieren om te leven.

Kijk verder dan het uiterlijk van iets. Diep van binnen bevindt zich een andere mogelijkheid. Zie het voor je, roep het op, handel ernaar, onttrek dezelfde elementaire energie die vrijkomt toen het oneindige ons voor het eerst raakte, waar we het oneindige raakten en waar sterren worden geboren.

Wanneer je iets wilt veranderen, wanneer je iets wilt bereiken en je hoort dat het niet mogelijk is, is dat exact de plaats om je energie op te richten, om het resultaat te veranderen. Wanneer je dat doet zeggen mensen dat een wonder is geschied. We leven in een wereld waarin wonderen wachten om te worden verwelkomd.

Alle mensen zijn verbonden

We leven in een wereld waarin oorlog aan ons wordt opgedrongen. We krijgen te horen dat dood en verderf noodzakelijk is om menselijk gedrag te veranderen. Geweld om het geweld te stoppen, oorlog om oorlog te voorkomen, oorlog om oorlog te stoppen. Wanneer we geloven dat oorlog onvermijdelijk is, accepteren we de zelfbevestigende voorspelling van oorlog. Oorlog wordt gevoerd en we vragen ons af waarom.

In deze wereld die zo vol angst zit moeten we ons richten op het mooie en glorieuze, een nieuwe mogelijkheid, een nieuwe manier van denken, een nieuwe natuurkunde, één van vrede. We moeten moedig zijn. We moeten het doen met de rust die voortkomt uit het ongeziene, de vrede die uit het hart komt, de vrede die voortkomt uit ons collectieve verlangen, de vrede die voortkomt uit een besef dat de wereld één is. Dat alle mensen verbonden zijn, één met de menselijke familie, één met de wereld, één met de geestelijke wereld, één met het goddelijke.

Oorlog is nooit onvermijdelijk. Vrede is onvermijdelijk wanneer we het willen, wanneer we het benaderen als een wetenschap. Vrede is niet simpelweg de afwezigheid van oorlog, maar de mogelijkheid tot menselijke evolutie en ontwikkeling. Als we vrede voortbrengen moeten we het een naam geven, moeten we het structureren, moeten we het een plaats geven om te kunnen bestaan. Een plaats om te ademen, om verzorgd te worden, op te bloeien, zodat het kan worden gewaardeerd als een expressie van de vonk van creatie.

Ministerie van Vrede

Een ministerie van Vrede zou de mogelijkheden creëren om les te geven in vrede in iedere cultuur en in iedere regering. Zodoende vormen we een wereld waarin we leren om verschillen vanuit spirituele principes op te lossen.

In een tijd waarin de technologie van vernietiging en menselijke vernielzucht nog nooit zo groot is geweest is het nu het moment om een wereldwijde inspanning te leveren gemeenschappen van vrede te stichten. Als we menselijke ontwikkeling tot kunst verheffen kunnen we onze ogen richten op de horizon en zonder moeite door de woeste golven ploegen. Dan kunnen we onze ogen op de hemel richten en met behulp van ons voorstellingsvermogen langs de sterren reizen waarop een universum opbloeit met nieuwe mogelijkheden. We kunnen hemel op aarde realiseren. Zoals dichter Tennyson zei: “Kom vrienden, het is niet te laat om een nieuwere wereld te zoeken.”

Bron: Opednews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Michael Jacobs
Michael Jacobs
11 jaren geleden

Het ‘ik’ en de ‘we’ die pretenderen de vrede te wensen zijn een stelletje oplichters. Dat ‘ik’ en die ‘we’, ook wel Ego genaamd, houden de vrede immers zelf dagelijks buiten de deur. Het Ego heeft alleen interesse in zijn *eigen* overlevingskansen, en die worden juist bedreigd door vrede en harmonie.

Door te doen alsóf hij de vrede wil kan het Ego een goede indruk maken, terwijl hij zelf – via allerlei programma’s in het onderbewustzijn – de wereld in zijn bedwang houdt, met alle verschrikkelijke gevolgen van dien.

Er zijn nu mensen nodig die de arrogantie en de dodelijke tirannie van het Ego eerlijk onder ogen willen zien. Die bereid zijn liefdevol samen te werken met anderen die ervoor kiezen, indien nodig elke dag opnieuw, zich óók niet langer door het Ego te laten leiden.

Samen maken zij de weg vrij en banen zij een innerlijk pad voor een spontane, natuurlijke her-verbinding tussen Hemel en Aarde, dus zónder de tussenkomst van het Ego.

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x