Buitenland

Het fort van koning Willem-Alexander in Griekenland

Help ons door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alleen al voor de pacht van twee stukken grond rond de Griekse vakantievilla van koning Willem-Alexander heeft de Nederlandse staat bijna een half miljoen euro moeten betalen. Het bedrag werd afgelopen jaar betaald aan een buurvrouw, om op die grond een beveiligingshek te plaatsen. De werkelijke marktwaarde van de grond bedraagt slechts 35.214 euro.

Een Griekse advocaat, die optrad als ‘speciale gevolmachtigde en zaakwaarnemer van de staat’, moest in opdracht van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie onderhandelen om de grond koste wat kost te krijgen. Premier Rutte heeft het bedrag verzwegen in antwoorden op eerdere vragen uit de Tweede Kamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zei in een reactie: “Deze grond is nodig voor veiligheidsmaatregelen die de overheid treft. Om veiligheidsredenen wordt er in de informatievoorzieningen over de wijze van beveiliging zoveel mogelijk terughoudendheid betracht. Er worden daarom geen verdere mededelingen gedaan.”

Eerder ontstond discussie over de aanleg van een betonnen steiger, omdat dat strijdig zou zijn met de Griekse wetgeving. Daar kan de koning straks zijn nieuwe speedboot aanmeren, die 575.000 euro exclusief btw kost. De bekleding van de boot is oranje. Eerder dit jaar schafte onze vorst nog een Audi A8 limousine aan van zo’n zes ton. De vierwieler weegt 3700 kilo en heeft een vermogen van 500 pk.

Wie het Koninklijk Huis volgt, weet dat de politiek sinds het geduvel over vliegkosten, fiscale sluiproutes en het omstreden huis in Mozambique probeert het privédomein van ons staatshoofd af te schermen, merkt adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws Pieter Klein op.

“Waarom staat dat hek, en hangen die camera’s en sensors op een lap grond van krap een half miljoen – ten laste van de schatkist – en waarom niet gewoon op het terrein van de koning?” vraagt Klein zich af.

De villa van koning Willem-Alexander op de Griekse Peloponnesos wordt net een fort. De muren worden verhoogd en er worden camera’s geïnstalleerd. De beveiliging van de villa wordt betaald door de staat, die toestemming gaf voor de verregaande maatregelen.

De villa heeft een zwembad, privéhaven en privéstrand. Ook de Russische president Vladimir Poetin en acteur Sean Connery hebben een vakantiehuis in het gebied.

[RTL Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Faith
Faith
9 jaren geleden

Tja, hoe nu verder met die lui? Laten we dat maar aan de veel geziene UFO’s overlaten. Die zien het grotere plaatje.

Buddy
Buddy
9 jaren geleden

Opstelten liet weten in een interview dat het noodzakelijk was duuusss…..

Faith
Faith
9 jaren geleden

Ik gun iedereen alles maar mijn verhuizing is veel noodzakelijker! Verzakking, schimmel, rottend hout aan buitenkant en kapotte dakgoot. Schuin aan de overkant staat een juweeltje van een soortgelijk huisje, alleen in veel betere staat, denk je dat ik het krijg? No way. Daar zit ‘m het geniep.

Evolutionair
Evolutionair
9 jaren geleden

Geachte koning Alexander,

Wellicht zult u kunnen begrijpen dat ik als eerlijke belastingbetaler mede met 16 miljoen Nederlanders graag een keer gebruik zouden willen maken van de door u vrij recente door overheidsgeld gesubsidieerde vakantie oord in Griekenland. Tevens vind ik het mooi initiatief om zelfs op deze manier de Griekse staatskas nog meer te spekken want we hebben immers nog niet genoeg belasting geld van de hard werkende burgers aan Griekenland geschonken. Maar vooralsnog wens ik u veel plezier met uw gezin in het veilige vakantie oord “fort”. Wij Nederlanders met onze wankelende zekerheden zullen de kar als slaven blijven voorttrekken. En een tip maak niet teveel overlast anders kan er een ordinaire burenruzie ontstaan met dhr Putin en we liggen er al niet zo goed in bij de beste man!

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x