Homepagina » Buitenland » Het fort van koning Willem-Alexander in Griekenland
Het fort van koning Willem-Alexander in Griekenland

Het fort van koning Willem-Alexander in Griekenland

Alleen al voor de pacht van twee stukken grond rond de Griekse vakantievilla van koning Willem-Alexander heeft de Nederlandse staat bijna een half miljoen euro moeten betalen. Het bedrag werd afgelopen jaar betaald aan een buurvrouw, om op die grond een beveiligingshek te plaatsen. De werkelijke marktwaarde van de grond bedraagt slechts 35.214 euro.

Een Griekse advocaat, die optrad als ‘speciale gevolmachtigde en zaakwaarnemer van de staat’, moest in opdracht van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie onderhandelen om de grond koste wat kost te krijgen. Premier Rutte heeft het bedrag verzwegen in antwoorden op eerdere vragen uit de Tweede Kamer.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zei in een reactie: “Deze grond is nodig voor veiligheidsmaatregelen die de overheid treft. Om veiligheidsredenen wordt er in de informatievoorzieningen over de wijze van beveiliging zoveel mogelijk terughoudendheid betracht. Er worden daarom geen verdere mededelingen gedaan.”

Eerder ontstond discussie over de aanleg van een betonnen steiger, omdat dat strijdig zou zijn met de Griekse wetgeving. Daar kan de koning straks zijn nieuwe speedboot aanmeren, die 575.000 euro exclusief btw kost. De bekleding van de boot is oranje. Eerder dit jaar schafte onze vorst nog een Audi A8 limousine aan van zo’n zes ton. De vierwieler weegt 3700 kilo en heeft een vermogen van 500 pk.

Wie het Koninklijk Huis volgt, weet dat de politiek sinds het geduvel over vliegkosten, fiscale sluiproutes en het omstreden huis in Mozambique probeert het privédomein van ons staatshoofd af te schermen, merkt adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws Pieter Klein op.

“Waarom staat dat hek, en hangen die camera’s en sensors op een lap grond van krap een half miljoen – ten laste van de schatkist – en waarom niet gewoon op het terrein van de koning?” vraagt Klein zich af.

De villa van koning Willem-Alexander op de Griekse Peloponnesos wordt net een fort. De muren worden verhoogd en er worden camera’s geïnstalleerd. De beveiliging van de villa wordt betaald door de staat, die toestemming gaf voor de verregaande maatregelen.

De villa heeft een zwembad, privéhaven en privéstrand. Ook de Russische president Vladimir Poetin en acteur Sean Connery hebben een vakantiehuis in het gebied.

[RTL Nieuws]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Faith
Faith
7 jaren geleden

Tja, hoe nu verder met die lui? Laten we dat maar aan de veel geziene UFO’s overlaten. Die zien het grotere plaatje.

Buddy
Buddy
7 jaren geleden

Opstelten liet weten in een interview dat het noodzakelijk was duuusss…..

Faith
Faith
7 jaren geleden

Ik gun iedereen alles maar mijn verhuizing is veel noodzakelijker! Verzakking, schimmel, rottend hout aan buitenkant en kapotte dakgoot. Schuin aan de overkant staat een juweeltje van een soortgelijk huisje, alleen in veel betere staat, denk je dat ik het krijg? No way. Daar zit ‘m het geniep.

Evolutionair
Evolutionair
7 jaren geleden

Geachte koning Alexander,

Wellicht zult u kunnen begrijpen dat ik als eerlijke belastingbetaler mede met 16 miljoen Nederlanders graag een keer gebruik zouden willen maken van de door u vrij recente door overheidsgeld gesubsidieerde vakantie oord in Griekenland. Tevens vind ik het mooi initiatief om zelfs op deze manier de Griekse staatskas nog meer te spekken want we hebben immers nog niet genoeg belasting geld van de hard werkende burgers aan Griekenland geschonken. Maar vooralsnog wens ik u veel plezier met uw gezin in het veilige vakantie oord “fort”. Wij Nederlanders met onze wankelende zekerheden zullen de kar als slaven blijven voorttrekken. En een tip maak niet teveel overlast anders kan er een ordinaire burenruzie ontstaan met dhr Putin en we liggen er al niet zo goed in bij de beste man!

x

Check Also

koning

Koning oogst fikse kritiek: ‘Globalistische Build Back Better-troonrede’

Er is veel onrust en onzekerheid, maar ...

griekse

Kijk: Griekse politie vuurt traangas af terwijl duizenden protesteren tegen vaccinatieplicht

De Griekse politie heeft zondag traangas en ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

40
0
We lezen graag je reactie!x