Homepagina » Buitenland » Het fort van koning Willem-Alexander in Griekenland
Het fort van koning Willem-Alexander in Griekenland

Het fort van koning Willem-Alexander in Griekenland

Alleen al voor de pacht van twee stukken grond rond de Griekse vakantievilla van koning Willem-Alexander heeft de Nederlandse staat bijna een half miljoen euro moeten betalen. Het bedrag werd afgelopen jaar betaald aan een buurvrouw, om op die grond een beveiligingshek te plaatsen. De werkelijke marktwaarde van de grond bedraagt slechts 35.214 euro.

Een Griekse advocaat, die optrad als ‘speciale gevolmachtigde en zaakwaarnemer van de staat’, moest in opdracht van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie onderhandelen om de grond koste wat kost te krijgen. Premier Rutte heeft het bedrag verzwegen in antwoorden op eerdere vragen uit de Tweede Kamer.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zei in een reactie: “Deze grond is nodig voor veiligheidsmaatregelen die de overheid treft. Om veiligheidsredenen wordt er in de informatievoorzieningen over de wijze van beveiliging zoveel mogelijk terughoudendheid betracht. Er worden daarom geen verdere mededelingen gedaan.”

Eerder ontstond discussie over de aanleg van een betonnen steiger, omdat dat strijdig zou zijn met de Griekse wetgeving. Daar kan de koning straks zijn nieuwe speedboot aanmeren, die 575.000 euro exclusief btw kost. De bekleding van de boot is oranje. Eerder dit jaar schafte onze vorst nog een Audi A8 limousine aan van zo’n zes ton. De vierwieler weegt 3700 kilo en heeft een vermogen van 500 pk.

Wie het Koninklijk Huis volgt, weet dat de politiek sinds het geduvel over vliegkosten, fiscale sluiproutes en het omstreden huis in Mozambique probeert het privédomein van ons staatshoofd af te schermen, merkt adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws Pieter Klein op.

“Waarom staat dat hek, en hangen die camera’s en sensors op een lap grond van krap een half miljoen – ten laste van de schatkist – en waarom niet gewoon op het terrein van de koning?” vraagt Klein zich af.

De villa van koning Willem-Alexander op de Griekse Peloponnesos wordt net een fort. De muren worden verhoogd en er worden camera’s geïnstalleerd. De beveiliging van de villa wordt betaald door de staat, die toestemming gaf voor de verregaande maatregelen.

De villa heeft een zwembad, privéhaven en privéstrand. Ook de Russische president Vladimir Poetin en acteur Sean Connery hebben een vakantiehuis in het gebied.

[RTL Nieuws]


Vond je dit goed? Deel het dan met je kennissen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

40 reacties

 1. Geachte koning Alexander,

  Wellicht zult u kunnen begrijpen dat ik als eerlijke belastingbetaler mede met 16 miljoen Nederlanders graag een keer gebruik zouden willen maken van de door u vrij recente door overheidsgeld gesubsidieerde vakantie oord in Griekenland. Tevens vind ik het mooi initiatief om zelfs op deze manier de Griekse staatskas nog meer te spekken want we hebben immers nog niet genoeg belasting geld van de hard werkende burgers aan Griekenland geschonken. Maar vooralsnog wens ik u veel plezier met uw gezin in het veilige vakantie oord “fort”. Wij Nederlanders met onze wankelende zekerheden zullen de kar als slaven blijven voorttrekken. En een tip maak niet teveel overlast anders kan er een ordinaire burenruzie ontstaan met dhr Putin en we liggen er al niet zo goed in bij de beste man!

  71 likes
  • Super mooi verwoord en helaas de waarheid.

   21 likes
   • Thanks Legalize! Maar daar moet ik wel tegenoverstellen dat de prinses Beatrix die naar 33 jaar trouwe dienst haar AOW netjes afstaat aan de staat dus wat dat betreft is dat natuurlijk een leuke tegemoetkoming van onze Monarchie tevens compensatie tegen alle onnodige declaraties.

    Wat mij enigszins stoort is dat wanneer er Koningsdag is iedereen als trouwe slaven onze meester staat toe te wuiven want oh het is zo’n sympathieke man die Koning van ons. Ik ben per definitie niet tegen de Monarchie maar ik word wel enigszins misselijk dat wanneer er record aantal aanmeldingen zijn bij UWV instanties en een steeds grotere aantal aanmeldingen zijn bij de Nederlandse voedselbank, en dat hun gewoon staats geld op deze manier over de balk gooien.

    Denk eerst is aan het volk voordat je een bonnetje gaat declareren aan de staat van de aanschaf van een ”fort”.

    En wij maar inleveren en hogere premies betalen om onder het begrotingstekort te blijven, en alle politieke leiders maar met een glad uitgestreken gezicht leugens verkondigen de enige waarheid die hun tot dusver hebben verkondigd dit jaar is dat wij naar een zogenaamde partisiepatie maatschappij toe gaan, ofwel reken maar niet op staats steun want dat geld gaat naar de elite en hun nogal grote privématige uitgaves.

    Wellicht zijn we een beetje de weg kwijt hier op aarde. En nog steeds het overgrote gedeelte van de bevolking maakt zich druk om gossips uit de mainstream media. Jammer dat the big picture niet word gezien. Slechts door enkele Legalize waaronder de vele bezoekers van ninefornews die snappen het wel!

    29 likes
 2. Ongelofelijk dat wij dat weer moeten ophoesten en dan die opstelten met die schijnheilige kop.
  Dat hele koningshuis kost teveel, afschaffen.

  En die opstelten denkt dat heel nederland achterlijk is en die praatjes van hem geloven.
  Je word belogen en bedrogen door dat volk.

  49 likes
  • Het koningshuis moet niet afgeschaft worden om de kosten. Het moet afgeschaft worden omdat het illegalen zijn! In WOII zijn ze gevlucht en hebben nooit een volksstemming gehouden na terugkomst. De toenmalige monarch Wilhelmina heeft gezworen het land naar alle vermogen te verdedigen. Dit heeft zij niet gedaan door te vluchten. Hiermee is de eed verbroken! Weg met die illegalen!

   33 likes
  • ik hoop het altijd nog eens mee te maken dat ze die hele klote familie afschaffen

   2 likes
 3. Belachelijk!!! Er wordt zo veel bezuinigd en gekort door onze regering, duizendenden banen wegbezuinigd, maar dit kan wel.. Hoeveel vakantiehuizen hebben ze in godsnaam nodig??!!
  Krijg steeds een grote hekel aan dat koningshuis en onze regering. Het wordt hoog tijd dat de nederlanders wakker worden en gaan beseffen dat we gewoon voor de gek worden gehouden door onze zogenaamde regering.

  29 likes
  • A is er voor de Lobby, die man is miljoenen waard en krijgt dit geld via het bedrijfsleven, politiek gezien wordt het spelletje gespeeld dat de Koning geen macht mag/moet hebben, maar hij zit voor de Ezelskar van het bedrijfsleven. Je kunt ook zeggen dat hij totaal onvrij is binnen de bedrijfs macht en de lobby daarvan.
   Het strekt zich nog steeds uit over heel Europa. Alle koningshuizen. Heeft zijn opa niet zelf dat bilderdijk gedoe in het leven geroepen.. het gaat gewoon door, nog even in de luwte van zijn moeder, en dan er voor gaan. Elke koning zijn kasteel, een gewoonte waar ze niet aan ontkomen, begeerte en macht. Bijzonder onkoninklijk. Ze hebben hun tijd gehad. Tot voor kort had de overheid nog macht over het bedrijfs leven en banengroei daarbinnen, maar dat is voorbij, het bedrijfsleven schurkt nu aan tegen de elite. Het geld wordt weggesluisd. Het volk armer. nog meer ?

   5 likes
 4. We moeten bezuinigen………nu weet ik waarvoor.

  19 likes
 5. En dan te bedenken dat het hier helemaal niet meer gaat om afstammelingen van Willem I, en dat er mensen in Nederland rondlopen die met hun bloedlijn dichter bij Willem I staan dan de huidige familie van Oranje. Ze weigeren ook om mee te werken aan een DNA test, zodat het DNA van Willem I kan worden vergeleken met de huidige “Koninklijke Familie” Vanaf Emma zit er al geen bloed van Willem I meer in deze lijn. Emma was de dochter van de Butler, omdat Willem III aan Syfilis leed, en daardoor onvruchtbaar was, en er toch een opvolger moest komen. Lees dit op deze link:
  http://jacobusderoma.blogspot.nl/2010/02/dna-koningin-bloedverwanten.html
  Uiteindelijk was Willem I de grondlegger van Nederland, en verwacht je dat die bloedlijn rechten heeft, en niet een butler de bloedlijn laten voortzetten.

  13 likes
  • Het is natuurlijk Wilhelmina de dochter van de butler, maar lees het artikel van de link, dat verklaart genoeg.
   en…. daar moeten wij ieder jaar weer 10tallen miljoenen voor ophoesten. Het is een schande!

   12 likes
 6. Een Republiek zou beter zijn dan deze geldverslingerende Monarchie.

  15 likes
  • Als de monarchie wordt afgeschaft en we een republiek worden………….? Heeft iemand eens gekeken over grenzen en wat een president kost? De verkiezingen keer op keer, het salaris en de “bonnetjes” van deze regeringsleiders en als klap op de vuurpijl; het jaarlijkse loon met indexering wordt tot hun dood uitbetaald. Onze monarchie, de staat betaald op dit moment drie personen, is vele malen goedkoper. En dan nog een groot voordeel, de bijeenkomsten waar zaken worden gedaan met grote bedrijven. Ons koningshuis geeft jaren achtereen dezelfde gezichten. Geen enkel bedrijf hoeft te denken, van welk land is die persoon. Dat is ook een grote reden dat ik me niet druk kan maken over de uitspattingen van de Oranjes. Maar gelukkig we leven hier, we mogen schrijven wat we denken en we worden niet vervolgd.

   1 likes
   • Fijn, maar het is en blijft meten met twee maten, Bernhard kon doen wat hij wilde en altijd werd weer de hand boven zijn hoofd gehouden. De RVD zit er als een filter tussen wanneer er uitspraken gedaan worden door het koninklijk huis of namens een organisatie of individu aan het koninklijk huis. Voor een groot gedeelte worden zij vrijgesteld van het betalen van belasting. als iemand het niet eens is met de monarchie en zich in woord of daad hiertegen verzet, dan wordt hij/zij weggeleid door de politie of zoals in het geval van de waxinelichtgooier voor enkele jaren de cel ingegooid.

    Ik heb een probleem met de erfopvolging, het voortzetten van een bloedlijn (al kun je daar ook vraagtekens bij plaatsen, zie Nobel). De Oranjes hebben naast hun leven van privileges ook nog een groot eigen kapitaal; laat ze een gedeelte van hun eigen kapitaal investeren in zulke projecten als dit fort in Griekenland. Waarom moet de belastingbetaler dit betalen?

    Herkenbaarheid, identificatie plus het romantische visitekaartje van het Nederlandse bedrijfsleven zijn zonder meer de positieve aspecten van ons koningshuis. Dat er kritiek is op hun handelen vind ik een goede zaak.

    3 likes
 7. Nobel, ook als ze afstammelingen waren van Willem I wat dan nog….. wat is een koning wat houdt het in ?????? Ik heb een dubbele achternaam ben ik ook van adel misschien ? Misschien had ik koning moeten worden ? Waar komt het vandaan wat is die verheven status koninklijk dat gaat er bij niet in ! We zijn allemaal gelijk ! Inderdaad zijn de meeste ook nog bastards want onze ” koningen hadden allen een gelachtsziekte” omdat ze maar rond n……..ten ! Dimmer mijn familie heeft nooit gezwaaid hihi ! Ook Juliana (wat ik overigens een schatje vondt) was een bastaard dus ja ….. weg met heel die uitvretende rotzooi en nu die pampa hoer er ook nog eens bij met een oorlogsmisdadiger als vader ! Alex had een hekkie nodig voor zijn bescherming leuk hoor ….dat betaald de nederlandse bevolking wel ook zn raceboot en duru auto en dan ook een salaris van 100 miljoen per jaar om te kotsen ! Ik kan er niet meer tegen en we blijven zitten voor de TV en we doen niets erg he ? Ikzelf ook hoor maar wil wel wat maar in mn eentje bereikt ik niets !

  Trusten allemaal slaap zacht !

  5 likes
  • @pietje. Natuurlijk heb je daar gelijk in, maar als het echte nazaten zijn van de stichter van Nederland is er nog wat van te zeggen. De Monarchie bestaat bij de wil van het volk, en als je alle onderzoeken mag geloven, staat het merendeel van alle Nederlanders nog steeds achter het koningshuis. Maar als al deze mensen weten dat het hier niet gaat om afstammelingen, maar om kusnstmatig in stand gehouden bloedlijn, kan de opinie omslaan, en daarmee de weg vrijmaken om het “Huis van Oranje” op te heffen, en alle tegoeden en bezittingen terug geven aan het volk.

   7 likes
   • Er zal in dat geval niets worden teruggegeven aan het volk, het is nu eenmaal rijksbezit. De kosten voor een republiek zijn niet voordeliger dan de kosten voor een monarchie.

    Ik heb geen sterke verhalen nodig om tegen de monarchie te zijn, ik heb niets met het instituut dus als het verdwijnt zal ik er niet wakker van liggen. Daarentegen heb ik er ook geen last van en omdat het alternatief geen werkelijke verbetering voor Nederland zal betekenen vind ik het prima zo. Of je moet het een mooie gedachte hebben gevonden dat de laatste premiers in Nederland (Van Agt, Lubbers, Kok, Balkenende, Rutte) presidenten waren geweest. Ik weet niet wat ik fijner zou vinden…

    En de hele DNA kwestie is wel prikkelend en roept veel (spannende) vragen op, maar het feit dat ze niet meewerken aan allerlei testen, is helaas(of gelukkig) geen schuldbekentenis. Ze kunnen ook ‘gewoon’ zeker van hun zaak zijn, waarom zou je dan meewerken omdat er van alles wordt geroepen?

    1 likes
    • Als het huis van oranje wordt opgeheven, en alle bezittingen komen te vervallen aan het rijk, zijn we in één keer van de hele staatsschuld af, kunnen de belastingen omlaag, kunnen we weer voor onze ouderen zorgen, enz. Dus indirect komt het dan toch bij de bevolking terecht. Er zijn zoveel bewijzen dat de oranjes geen nazaten zijn van Willem I, en dat is volgens de grondwet wel een vereiste. Als ze zo zeker zijn van hun zaak, dan zouden ze juist meewerken, maar nu weten ze wat de uitkomst is, en dat er dan een einde komt aan hun (gestolen) rijkdommen, dus weigeren ze elke medewerking.

     5 likes
 8. Is dat niet die familie die over een uigen kapitaal van 53 miljard beschikken en samemet de Rothschilds de grootste an deel houders van Shell zijn?

  Waarom moet de Nederlandse staat (belastingbetaler) dan opdraaien voor de kosten van hun vakantie verblijf?

  12 likes
  • Ze zullen de wet dermate veranderd hebben dat het legaal is. Al dan niet met het spreekwoordelijke pistool van de multinationals in de rug. Die weten wel hoe ze het moeten draaien zodat het net lijkt alsof ze ”hard gewerkt” hebben en hun gestolen kapitaal toch legaal is. En dan tegelijkertijd ons naar beneden trappen als zijnde bijstandtrekkers, klaplopers en nietsnutten, zodat ze zichzelf toch, ondanks HUN louche praktijken, boven ons voelen staan. Je moet maar durven.

   4 likes
 9. Tja, hoe nu verder met die lui? Laten we dat maar aan de veel geziene UFO’s overlaten. Die zien het grotere plaatje.

  11 likes
 10. Opstelten was burgermeester van R’dam toen hier in de wijk de huizen gerenoveerd moesten worden maar de heren woningbouwcorporaties deden liever in derivaten, swaps, opties en beleggingen. Nu zitten wij met de ellende en een beter leegstaand huurhuisje wordt je niet gegund door die zuigers. Denk je dat ik die Opstelten nog vertrouw?

  11 likes
 11. Ik begrijp dit niet, in deze crisistijd. Dat hele koninklijke huis zie ik als (een dure) poppenkast, hoop dat er snel een eind aan komt. Met de ontmaskering die nu op elk terrein plaatsvindt zullen ook hun koninklijke maskers moeten vallen. Nog even geduld.

  11 likes
 12. Beste landkl*ten uuchh landgenoten bedoel ik…

  Daar ik hier uw grief hier lees, even een uitleg om de hete discussies enigsinds te klaren. Het vakantiehuis heb ik samen met mijn vrouw gewoon nodig, omdat wij het zo ontzettend druk hebben. We reizen zoveel af in ons eigen vliegtuig, dat we er moe van worden en dan kun je beter in griekenland uitrusten dan in Nederland. Ik weet dat jullie door de zure appel heen moeten bijten. Maar zoals u al jaren geleden beloofd is, na de zure appel komt de zoete. Nog even volhouden, beste landwurmen. Ik bedoel… landgenoten, ik hoop dat jullie hier mee kunnen “leven”.

  11 likes
 13. Ik gun iedereen alles maar mijn verhuizing is veel noodzakelijker! Verzakking, schimmel, rottend hout aan buitenkant en kapotte dakgoot. Schuin aan de overkant staat een juweeltje van een soortgelijk huisje, alleen in veel betere staat, denk je dat ik het krijg? No way. Daar zit ‘m het geniep.

  8 likes
 14. Heb ik toch laatst gehoord dat het aantal aardbevingen in die regio beduidend aan het toenemen is….
  Goh, zou toch zonde zijn van onze zuurverdiende centjes als ze weeeeeeeer een andere locatie moeten gaan zoeken…..
  Maaaaar misschien zijn de ondergrondse steden in de USA wel wat voor ze. Die zijn al gebouwd , voorzien van alle luxe etc. Als zij daar in zitten hebben wij nog wat beton over.

  8 likes
 15. Ik denk echt dat dit de laatste “koning en koningin” zijn want ……we zijn het allemaal zat om te betalen voor hun uitspattingen ! Het zijn allemaal bastaards van de kant van alex en van de kant van max zijn het oorlogs misdadigers en dat is onze koninkijke familie daarbij zijn het duitsers en geen hollanders wanneer wordt het volk wakker en gaan we de horsten ontzetten ! Wat een tuig ik en vele vele anderen staan om 6 uur op om onze boterham te verdienen ! en dat tuig doet alles wat ze willen en dan nog op onze kosten ! WAKKER WORDEN ALLEMAAL !

  8 likes
 16. ” en dan ook een salaris van 100 miljoen per jaar om te kotsen !”

  zeg je Pietje en alhoewel ik het vaak met je eens ben is dat bedrag toch wel schromelijk overdreven. Het bedrag ligt volgens loonwijzer.nl op ongeveer €825.000 per jaar, ook niet slecht als uitkering. Het koninklijk huis kost de Nederlandse staat jaarlijks rond de veertig miljoen Euro.

  http://nos.nl/koningshuis/artikel/239915-koningshuis-kost-38-miljoen-euro.html

  1 likes
 17. Opstelten liet weten in een interview dat het noodzakelijk was duuusss…..

  7 likes
 18. “….Daar kan de koning straks zijn nieuwe speedboot aanmeren, die 575.000 euro exclusief btw kost. ”

  Ik las laatst dat de speedboot € 800,000 kostte.
  Neemt niet weg dat € 575.000 ook schandalig hoog is.

  Inderdaad, laten we dat maar aan de veel geziene UFO’s overlaten. Die zien het grotere plaatje.

  7 likes
 19. Eerst effe de grieken compleet devalueren en dan lekker inkopen doen. Bootje van 6 ton om het de lokalen nog even in de ogen te smeren. Wat een joker.
  Zijn bunker is hij wel nodig als we hem hier zat zijn. Zal niet zo heel lang meer duren gok ik. En dat argentijnse stuk vreten kan wat mij betreft helemaal de boom in. Opzouten met deze veredelde gangsters! Nederlander bestaat niet weet je nog? Tenzij er taxpoet geclaimed moet worden.

  7 likes
 20. Ik vind dat huis oke maar die boot had niet gehoeven

  1 likes
 21. het enige moment dat ik zwaai is om uit te zwaaien

  4 likes
 22. It s good to be the King 😉

  3 likes
 23. Niet zeuren jullie hebben allemaal staan zwaaien naar m.
  Ben maar blij dat ik geen koning ben want ik had een veeeel groter huis en een veeel grotere boot gekockt

  3 likes
 24. Ik dacht vroeger van pffffffoe ik zou niet met de koningin willen ruilen,de gehele dag handjes geven en zwaaien en altijd in de belangsteling staan.
  Denk daar nu wel anders over,en god weet zijn die zwaaiers gewoon klonen en zitten ze zelf met hun luie reed lekker overal waar wij niets van weten.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

koning

Deze schimmige overeenkomst levert onze koning miljoenen op

Zembla is op een schimmige overeenkomst gestuit ...

EU

Betekent de uitbraak van het coronavirus het einde van de EU?

Solidariteit is het fundament van de Europese ...