Homepagina » Innovatie » Wonderkind: “Yep, ik heb een kernfusiereactor gebouwd”
Wonderkind: "Yep, ik heb een kernfusiereactor gebouwd"

Wonderkind: “Yep, ik heb een kernfusiereactor gebouwd”

Taylor Wilson gelooft dat kernfusie een oplossing is voor onze toekomstige energienoden, en dat kinderen de wereld kunnen veranderen. Hij weet van beide dingen het één en ander af. Toen hij 14 was, bouwde hij een werkende kernfusiereactor in de garage van zijn ouders. Twee jaar geleden veroverde hij prompt het TED-podium met zijn verhaal.

Wilson bouwde ook een apparaat waarmee de inhoud van containers kan worden gecontroleerd op nucleaire wapens. Het apparaat werkt met kernfusie en moet de overheid helpen terroristen tegen te houden.

Het apparaat werkt doordat deuterium-kernen worden gefuseerd. Daarbij komt neutronenstraling vrij die door de container gaat. Die straling reageert met de inhoud van de container, waarna het apparaat een indicatie kan geven van de inhoud van de container.

Wilson is de jongste wetenschapper die een kernfusie bewerkstelligde. Hij was 14 toen dat lukte, maar was toen al drie jaar bezig. “Ik denk echt dat wetenschap cool is en als je echt de wereld wilt veranderen, ga dan de wetenschap in,” zei hij. “Want dat is de toekomst en wetenschappers zijn de mensen die de wereld veranderen.”

Tot besluit bedacht Wilson een goedkopere manier om medische isotopen voor de behandeling van kanker te maken. NBC trok samen met dit wonderkind de bergen van Nevada in voor een portret.

[NBC News]


Vond je deze info interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Leuk voor dit joch en hopelijk krijgen we binnenkort schone energie wat tien keer niks kost, maar het theater ‘Ted’ is toch een controversieel podium waar ook veel new order ideeën zijn uitlaat vinden en mensen worden gebrainwasht door lieden zoals Bill Gates.

  1 likes
  • …new order = New World Order wel te verstaan, maar zijn betoog voor kernfusie en schone en goedkope energie zal wel een heel zachte dood sterven en anders sterft de uitvinder wel een plotselinge of stille dood, want meestal zijn mensen die werkelijk iets hebben bij te dragen niet lang meer aan het knutselen met nieuwe uitvindingen. Het is het gekkenhuis of men gebruikt de vooruitstrevende kennis van dergelijke lieden niet voor het algemeen belang en liggen patenten te verstoffen in een kluis.

   7 likes
   • In dit geval maybe, hij danst wel aardig naar de pijpen vd main stream. Mee gaan in dat zogenaamde terrorisme probleem, kanker bestrijding dmv straling. Zie ‘m eerder in de obscuriteit verdwijnen en gewoon achter de schermen werkzaam wordt voor de schaduw regering.

    5 likes
  • Wel in de bergen met NBC en Obama op bezoek een paar mogenlijkheden ; hij wordt neergeknald en ze zeggen dat het zelfmoord is
   -hij moet zijn aperaten zo aanpassen dat ze kankerverwekkend worden en hij mag niets zeggen

   1 likes
 2. hij komt waarschijnlijk om in een vliegtuig van malaysia airlines …

  5 likes
 3. Kijk, daar geloof ik nou wel in !

  3 likes
 4. Eén woord reïncarnatie van Einstein.

  2 likes
 5. Ben ik de enige die zich afvraagt waar dat joch IN GODS NAAM mee bezig is, al die radioactieve zooi open en blood zo om hem heen?! Hey, even dit potje met yellow cake poeder oppakken…

  Ben ik nou zo dom hier of gaat dat joch over 5-10 jaar dood aan bloedkanker? … wtf…

  2 likes
 6. Paul, schijnbaar wel…. kernfusie is precies tegenover gesteld van splitsing. De isotopen weer over word gesproken maakt hij echt niet in zijn garage. Dat is strafbaar!

  1 likes
  • Ja dat snap ik ook wel. Maar ik heb het nu niet zo zeer over de fusie reactor zelf (dat is erg indrukwekkend!), maar over al die radio actieve spullen die dat joch blijkbaar verzameld. >.<

   0 likes
 7. Waar haalt hij dat radio actief materiaal vandaan?
  Hij heeft toch plutonium of uranium nodig voor zoiets? Koop hij dat gewoon dan?

  Als jij in je garage mag experimenteren met kernfusie… bestaat er dan niet de kans dat je de hele stad wegvaagt?

  En ik ga mijn advies van ‘wat cool’ is niet nemen van dit mannetje, want z’n kapsel ziet er niet uit…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

assad

Italiaanse publieke omroep weigert veelbesproken interview met Assad uit te zenden. Bekijk het hier

De Italiaanse publieke omroep Rai nam onlangs ...

Militaire operatie tegen IS-leider al-Baghdadi was een 'toneelstuk'. Syrische president vertelt zijn kant van het verhaal

Militaire operatie tegen IS-leider al-Baghdadi was een ‘toneelstuk’. Syrische president vertelt zijn kant van het verhaal

De Amerikaanse militaire operatie waarbij IS-leider Abu ...