Innovatie

Wonderkind: “Yep, ik heb een kernfusiereactor gebouwd”

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Taylor Wilson gelooft dat kernfusie een oplossing is voor onze toekomstige energienoden, en dat kinderen de wereld kunnen veranderen. Hij weet van beide dingen het één en ander af. Toen hij 14 was, bouwde hij een werkende kernfusiereactor in de garage van zijn ouders. Twee jaar geleden veroverde hij prompt het TED-podium met zijn verhaal.

Wilson bouwde ook een apparaat waarmee de inhoud van containers kan worden gecontroleerd op nucleaire wapens. Het apparaat werkt met kernfusie en moet de overheid helpen terroristen tegen te houden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het apparaat werkt doordat deuterium-kernen worden gefuseerd. Daarbij komt neutronenstraling vrij die door de container gaat. Die straling reageert met de inhoud van de container, waarna het apparaat een indicatie kan geven van de inhoud van de container.

Wilson is de jongste wetenschapper die een kernfusie bewerkstelligde. Hij was 14 toen dat lukte, maar was toen al drie jaar bezig. “Ik denk echt dat wetenschap cool is en als je echt de wereld wilt veranderen, ga dan de wetenschap in,” zei hij. “Want dat is de toekomst en wetenschappers zijn de mensen die de wereld veranderen.”

Tot besluit bedacht Wilson een goedkopere manier om medische isotopen voor de behandeling van kanker te maken. NBC trok samen met dit wonderkind de bergen van Nevada in voor een portret.

[NBC News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sparkie
Sparkie
9 jaren geleden

Kijk, daar geloof ik nou wel in !

IIS
IIS
9 jaren geleden

Leuk voor dit joch en hopelijk krijgen we binnenkort schone energie wat tien keer niks kost, maar het theater ‘Ted’ is toch een controversieel podium waar ook veel new order ideeën zijn uitlaat vinden en mensen worden gebrainwasht door lieden zoals Bill Gates.

Wim
Wim
9 jaren geleden

Eén woord reïncarnatie van Einstein.

redice
redice
9 jaren geleden

hij komt waarschijnlijk om in een vliegtuig van malaysia airlines …

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x