Buitenland

Tutu boycot internationale top wegens aanwezigheid Tony Blair

Help door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nobelprijswinnaar en anti-apartheidsicoon Desmond Tutu heeft zijn deelname aan een conferentie geannuleerd wegens de aanwezigheid van Tony Blair.

De aartsbisschop neemt het de Britse oud-premier kwalijk dat hij de Irakoorlog steunde ondanks dat er nooit massavernietigingswapens zijn gevonden, aldus woordvoerder van de geestelijke Roger Friedman.

“Fatsoen en leiderschap zijn onlosmakelijk verbonden. In deze context zou het ongepast en onhaalbaar zijn dat de aartsbisschop een platform deelt met Blair,” voegde hij toe. Het kantoor van Blair zei het ‘spijtig’ te vinden dat Tutu heeft besloten niet te zullen deelnemen.

Medeplichtig

Op de website van de seminar is te lezen dat tijdens de Discovery Invest Leadership Summit onder meer de Russische voormalig schaakkampioen en oppositieleider Garri Kasparov en de Zuid-Afrikaanse minister van Financiën Pravin Gordhan gaan optreden als gastspreker. Ook oud-bestuursvoorzitter van hypermarktketen Tesco Sir Terry Leahy zal aan het woord komen.

Verschillende Zuid-Afrikaanse groepen willen dat Blair wordt opgepakt wegens oorlogsmisdaden zodra hij arriveert in Zuid-Afrika.

Mustafa Darsot van het Zuid-Afrikaanse Moslimnetwerk vertelde aan de Mail & Guardian dat ‘Blair medeplichtig is aan de moord op duizenden mensen in Irak en moet worden vervolgd wegens oorlogsmisdaden’.

Beloning

Aanhangers wezen op de website arrestblair.org, een site die een beloning heeft uitgeloofd aan mensen die proberen de Britse oud-minister-president aan te houden. Dergelijke protesten vinden steeds meer plaats sinds Blair zijn ambt heeft neergelegd.

In juni werd een toespraak van Blair over geloof en globalisering in Hong Kong onderbroken door een activist. De oud-premier wist een burgeraanhouding te ontlopen.

In mei riep een betoger dat Blair een ‘oorlogsmisdadiger’ is die tijdens de Irakoorlog smeergeld zou hebben aangenomen van JPMorgan toen de voormalig minister-president getuigde voor de commissie-Leveson over zijn relatie met algemeen directeur van News Corporation Rupert Murdoch.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ivo Marien
Ivo Marien
9 jaren geleden

Misschien kan Tutu ook eens iets zeggen over de genocide tegen de blanke bevolking van Zuid-Afrika. Al duizenden blanken (vooral boeren) zijn afgemaakt door een racistische zwarte bevolking. Meer dan 20 procent van de blanken is al op de vlucht geslagen. Dergelijke gruwelen op die schaal hebben we nooit onder apartheid meegemaakt! Kijk maar eens op internet onder ‘plaasmoorden’

Biff
Biff
9 jaren geleden

Vaardig dat arrestatiebevel meteen uit,

pak Blair op voor oorlogsmisdaden!

TOBYI OR NOTTING
TOBYI OR NOTTING
9 jaren geleden

Ik zal het niet anders verwachten van TUTU Hij is een man een man een woord een woord.
Enleeft met een groot gevoel van oprechtheid mormen en waarden net zo als mandela gandi en zuster-tereza om er maar een paar te noemen.
Als ze dit voorbeeld van TUTU allemaal volgen zullen de illuminatie zich straks zelf moeten verlichten.

Namastè

cc
cc
9 jaren geleden

Tuuuurlijk is hij medeplichtig die blair zoals vele regeringen uiteindelijk gewoon hetzelfde zijn en oorlogen uitlokken om eraan te kunnen verdienen. allemaal spel ,wat me brengt op de oerdomme vrijwillige sodaten..hoop dat ze wakker worden…kannonnevlees zijn ze, mensenleven kost tenslotte niks ….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x