Het Complot

Slechts helft Denen gelooft dat mensen op de maan hebben gestaan. Zo hot zijn complottheorieën in Denemarken

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer Denen geloven in complottheorieën (lees: beginnen in te zien dat veel dingen niet kloppen).

De Universiteit van Aarhus hield een peiling onder ruim 1000 Denen en volgens professor Michael Bang Petersen en zijn collega Mathias Osmundsen waren de resultaten ‘verrassend en schokkend’, meldt Videnskab.dk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De onderzoekers vroegen de respondenten onder meer of ze het eens waren met de stelling dat de BMR-prik (bof, mazelen en rode hond) autisme kan veroorzaken. Ruim een derde was het eens en nog eens vier procent was het grondig eens met deze stelling.

Sceptisch

Volgens professor David Budtz Pedersen van de Universiteit van Aalborg laat dit zien dat de Denen weinig vertrouwen hebben in de gezondheidszorg.

Slechts 53 procent zei daarnaast dat de maanlanding echt heeft plaatsgevonden in 1969. Iets minder dan de helft van de ondervraagden zei sceptisch te zijn over het officiële verhaal.

Twaalf procent van de Denen is er zeker van dat de maanlanding nep was.

Bush

Het probleem is dat de foto’s en video’s van de Apollomissies alleen beschikbaar zijn op de website van de NASA en dat we geen onafhankelijke bevestiging kunnen krijgen dat de maanlandingen geen hoax waren, merkt The Copenhagen Post op.

De respondenten kregen ook de vraag of de Amerikaanse overheid, met George W. Bush aan het hoofd, de terreuraanslagen op het World Trade Center heeft uitgevoerd om zo een oorlog in het Midden-Oosten te kunnen beginnen en olie te bemachtigen.

Meer dan één op de 10 mensen zei dat Bush achter de terroristische aanslagen zat.

Verrast

Professor Petersen reageerde verrast. “Het klinkt vreemd. Het wijst erop dat een niet onaanzienlijk aantal Denen in een andere realiteit lijkt te leven dan de rest.”

Begin dit jaar bleek uit een soortgelijke peiling dat maar liefst acht op de 10 Fransen in tenminste één complottheorie geloven.

[CPH Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hawks
Hawks
5 jaren geleden

Mijn Deens is redelijk. De CPH Post haalt de website Videnskab.dk. aan als bron. Ik heb zojuist deze wbesite bezocht maar kan eigenlijk geen artikel vinden op deze website over het onderzoek waarin 1006 Denen zijn gepolld. Wie helpt me?

En ook op de site van YouGov.dk kan ik dit onderzoek niet vinden. Wi ehelpt?

Zie hierboven. Omdat ik de onderzoeksmethode niet kan verifieren kan ik niet vaststellen of de 1006 responderten representatief zijn voor de Denen.

Wie helpt?

only you
only you
5 jaren geleden

Alles in de studio opgenomen. ?.

julius
julius
5 jaren geleden

Het is geen complotheorie, maar een feit dat de maanlanding nep is. Hoe kan het bijvoorbeeld dat de vlag wapperde in de wind terwijl de maan geen atmosfeer heeft en waarom zijn er op de maan geen sterren te zien zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de maanlanding een hoax is.

Nea
Nea
5 jaren geleden

Leven in een andere realiteit… mooie omschrijving. Niet alles voor zoete koek slikken wat de media voorschotelt zou ik het bijna durven noemen. Prima houding, zou willen dat een groter percentage van de mensheid dit zou doen.

Wanneer komt er zo’n onderzoek in Nederland? Of is deze al gedaan? En, door wie gaat dat dan worden gedaan? Wie het weet mag het zeggen.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x