Homepagina » Het Complot » Slechts helft Denen gelooft dat mensen op de maan hebben gestaan. Zo hot zijn complottheorieën in Denemarken
Slechts helft Denen gelooft dat mensen op de maan hebben gestaan. Zo hot zijn complottheorieën in Denemarken

Slechts helft Denen gelooft dat mensen op de maan hebben gestaan. Zo hot zijn complottheorieën in Denemarken

Steeds meer Denen geloven in complottheorieën (lees: beginnen in te zien dat veel dingen niet kloppen).

De Universiteit van Aarhus hield een peiling onder ruim 1000 Denen en volgens professor Michael Bang Petersen en zijn collega Mathias Osmundsen waren de resultaten ‘verrassend en schokkend’, meldt Videnskab.dk.

De onderzoekers vroegen de respondenten onder meer of ze het eens waren met de stelling dat de BMR-prik (bof, mazelen en rode hond) autisme kan veroorzaken. Ruim een derde was het eens en nog eens vier procent was het grondig eens met deze stelling.

Sceptisch

Volgens professor David Budtz Pedersen van de Universiteit van Aalborg laat dit zien dat de Denen weinig vertrouwen hebben in de gezondheidszorg.

Slechts 53 procent zei daarnaast dat de maanlanding echt heeft plaatsgevonden in 1969. Iets minder dan de helft van de ondervraagden zei sceptisch te zijn over het officiële verhaal.

Twaalf procent van de Denen is er zeker van dat de maanlanding nep was.

Bush

Het probleem is dat de foto’s en video’s van de Apollomissies alleen beschikbaar zijn op de website van de NASA en dat we geen onafhankelijke bevestiging kunnen krijgen dat de maanlandingen geen hoax waren, merkt The Copenhagen Post op.

De respondenten kregen ook de vraag of de Amerikaanse overheid, met George W. Bush aan het hoofd, de terreuraanslagen op het World Trade Center heeft uitgevoerd om zo een oorlog in het Midden-Oosten te kunnen beginnen en olie te bemachtigen.

Meer dan één op de 10 mensen zei dat Bush achter de terroristische aanslagen zat.

Verrast

Professor Petersen reageerde verrast. “Het klinkt vreemd. Het wijst erop dat een niet onaanzienlijk aantal Denen in een andere realiteit lijkt te leven dan de rest.”

Begin dit jaar bleek uit een soortgelijke peiling dat maar liefst acht op de 10 Fransen in tenminste één complottheorie geloven.

[CPH Post]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hawks schreef:

  Mijn Deens is redelijk. De CPH Post haalt de website Videnskab.dk. aan als bron. Ik heb zojuist deze wbesite bezocht maar kan eigenlijk geen artikel vinden op deze website over het onderzoek waarin 1006 Denen zijn gepolld. Wie helpt me?

  En ook op de site van YouGov.dk kan ik dit onderzoek niet vinden. Wi ehelpt?

  Zie hierboven. Omdat ik de onderzoeksmethode niet kan verifieren kan ik niet vaststellen of de 1006 responderten representatief zijn voor de Denen.

  Wie helpt?

 • only you schreef:

  Alles in de studio opgenomen. ?.

 • julius schreef:

  Het is geen complotheorie, maar een feit dat de maanlanding nep is. Hoe kan het bijvoorbeeld dat de vlag wapperde in de wind terwijl de maan geen atmosfeer heeft en waarom zijn er op de maan geen sterren te zien zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de maanlanding een hoax is.

  • Frans2 schreef:

   De vlag wapperde niet, de vlaggemast boog heen en weer door aanraking en dat gaat lang door omdat er geen luchtweerstand is die de beweging dempt.

   Neem ‘s nachts bij heldere lucht een foto met flits van het strand en je ziet op de foto alleen het strand oplichten en niet de sterren, want die zijn daarvoor te zwak.

  • weg met ons schreef:

   Als de Amerikanen werkelijk op de maan waren geweest hadden ze daar al de boel in een diepe oorlog gestort of volledig vergiftigd en onbewoonbaar gemaakt voor het ook maar ooit bewoonbaar was geweest.

 • Nea schreef:

  Leven in een andere realiteit… mooie omschrijving. Niet alles voor zoete koek slikken wat de media voorschotelt zou ik het bijna durven noemen. Prima houding, zou willen dat een groter percentage van de mensheid dit zou doen.

  Wanneer komt er zo’n onderzoek in Nederland? Of is deze al gedaan? En, door wie gaat dat dan worden gedaan? Wie het weet mag het zeggen.

 • deze schreef:

  niet dat het nog iets uitmaakt, maar ALLES waar je zelf niet bij bent (geweest) heeft de illusie gewonnen van de waarneming.. zo denk ik
  Wat er allemaal is geweest en je opgespeld wordt ligt als een dikke vage mistbank opgeslagen in het grijze cellen pakhuis, ik zie het als ” de nevel van Avalon ” en eerlijk denk ik zelf dat het niets met de Denen heeft te maken maar meer met de Genen !

  fijn en zonnig Pink Weekend

 • Hawks schreef:

  De helft van alle Denen? Echt?

  Dit is de bron: http://pure.au.dk/portal/files/126218481/Hvor_udbredt_er_troen_p_konspirationsteorier_i_Danmark_Michael_Bang_Petersen_Mathias_Osmundsen.pdf

  En dit zijn de cijfers:

  Het vaccin dat wordt gegeven aan kinderen en beschermt tegen ziekten zoals mazelen, bof en rode hond kunnen tot autisme leiden

  Helemaal mee oneens: 44,05%
  Deels mee oneens: 18,97%
  Eens noch oneens: 21,28%
  Deels mee eens: 11,40%
  Helemaal mee eens: 4,30%

  De Amerikaanse regering met voormalig president George W. Bush aan de leiding stond zelfs achter de aanslag in het World Trade Center op de 11e September om een excuus te krijgen om naar de oorlog te gaan Midden-Oosten, waardoor de toegang tot olie wordt gewaarborgd

  Helemaal mee oneens: 60,95%
  Deels mee oneens: 13,97%
  Eens noch oneens: 15,23%
  Deels mee eens: 6,12%
  Helemaal mee eens: 3,73%

  USA’s maanlanding in 1969, waarbij Neil Armstrong de eerste persoon was die zijn benen op de maan zette, heeft nooit plaatsgevonden

  Helemaal mee oneens: 52,71%
  Deels mee oneens: 16,53%
  Eens noch oneens: 18,15%
  Deels mee eens: 7,28%
  Helemaal mee eens: 5,32%

  En dan mag je je afvragen of 1006 respondenten wel echt een representatieve steekproef is.

 • Bassie schreef:

  M.a.w. de Denen zeggen dat zij zelf en hun landgenoten niet betrouwbaar zijn.

 • Never went schreef:

  Sorry mensen die techniek bestaat niet meer om naar de maan te gaan als je de Astonauten moet geloven.
  En weer is het uitgesteld voor de zoveelste keer om naar de Maan te gaan omdat ze ons niet nog een keer kunnen bedonderen.
  Lachwekkend is het zeker als je deze Psychopaat hoort hij had beter iets anders kunnen verzinnen.

  NASA Astronaut Don Pettit We Can’t Go Back To The Moon.
  https://www.youtube.com/watch?v=wl1H1WxWTuc

  • Frans2 schreef:

   [ We Can’t Go Back To The Moon ]

   Muggenzifterij en woordverdraaiing.
   De laatste mens die naar de maan ging was in 1972, sindsdien zijn geen ruimtevaartuigen meer in stand gehouden of verder ontwikkeld om mensen naar de maan of verder te brengen. Alleen onbemande vaartuigen of spaceshuttles die een klein stukkie omhoog moeten naar Skylab of ISS.

   48 jaar oud is de laatste Appollo 17. De gebruikte materialen zijn verouderd, de computers zijn zwakker en trager dan je magnetron, de software is onbruikbaar of zelfs onleesbaar geworden, technici zijn gepensioneerd of dood.

   Dus ze moeten “het wiel” inderdaad opnieuw uitvinden, zoals wij een zeilschip uit de 17e eeuw herbouwen dan weten we ook praktisch niet hoe ze dat destijds deden, een mechanische rekenmachine uit de jaren ’60 is al niet meer te doen.

 • dna schreef:

  Nasa en Lockheed moeten opdoeken uit onze luchten

 • Ronald schreef:

  Hier nog een raket die niet naar space gaat maar in zee gedumpt wordt, space X Fake X.

  This Is Why They NEVER Told You About THIS! It`s Called UFO For A Reason! (2018)
  https://www.youtube.com/watch?v=0q01OG5goS8

 • Frits schreef:

  De niet op de maan geweest theorie is net als de no-planes theorie van 911 ,alleen maar bedacht om het allemaal nog ingewikkelder te maken….zodat nog meer mensen in verwarring raken en afhaken en een hekel aan complot denkers krijgen.

 • arthur schreef:

  De maan bestaat niet. Het is een idee fixe. Begrijp dat nu eens. We leven in een illusie.

 • Rob schreef:

  De NASA/CIA/NSA zijn NAZI`s en die zijn toch voor 100% betrouwbaar……..of niet soms?

 • erdal schreef:

  Iedereen die niet in de maanlanding gelooft heeft dus 20 min kritisch naar de data gekeken.
  Denk dat nasa wel een reden vind om de maan over te slaan en direkt naar mars te gaan,is makkelijker om te faken.
  Jammer dat de ruimtevaart voor een groot deel fictie is.

  Was de maan haalbaar,zou die niet zo lang met rust gelaten worden,welk land zou niet willen gaan.
  Als de amerikanen dat 50jaar geleden konden zouden nu meerdere landen erheen moeten kunnen en zouden ook gaan.

 • x

  Check Also

  hoogleraar

  Hoogleraar: ‘Strengere maatregelen zijn nergens voor nodig. Horeca sluiten is bullsh*t’

  Strengere coronamaatregelen zijn nergens voor nodig, zegt ...

  australië

  Australië kondigt komst digitaal vaccinatiecertificaat aan

  Tijdens een vliegreis naar Australië moet je ...

  >