Paranormaal

Meer dan de helft van de westerse bevolking heeft paranormale ervaringen. Waarom rust er dan toch een enorm taboe op?

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de westerse bevolking paranormale ervaringen heeft. Waarom horen we hier dan zo weinig over?

Een prestigieus academisch instituut in Finland heeft onlangs een onderzoeksproject naar paranormale ervaringen gefinancierd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De studie werd geleid door de Finse arts en antropoloog Marja-Liisa Honkasalo. “Het is een project waarbij we proberen vreemde ervaringen te begrijpen,” zei ze.

Niet serieus

“Denk daarbij aan verschillende lichamelijke of zintuiglijke ervaringen of het horen stemmen, het zien van wonderen, het krijgen van visioenen of het voelen van een aanwezigheid,” voegde ze toe.

Ze noemde ook precognitie (de toekomst zien) en telepathie.

De onderzoekers wilden vooral te weten komen waarom deze ervaringen niet worden onderzocht en niet serieus worden genomen.

Dergelijke ervaringen zijn heel gewoon. Op basis van onderzoek kan worden geconcludeerd dat meer dan de helft van de mensen in de westerse wereld weleens een paranormale ervaring heeft gehad.

Bevallen

Het onderzoeksproject is gebaseerd op ruim 200 brieven die zijn gestuurd door doorsnee Finnen.

Een vrouw schreef bijvoorbeeld:

Ik werd eens midden in de nacht wakker en het voelde alsof mijn vriendin Emma, die in het buitenland woont, aan het bevallen was. Op dat moment wist ik niet eens dat ze zwanger was. Het voelde zo echt, ik kon het bijna niet geloven. Een week later kreeg ik een kaart van Emma, waarin stond dat ze die nacht een tweeling had gekregen.

In tegenstelling tot wat in de media wordt beweerd, is er bewijs voor parapsychologische fenomenen zoals precognitie.

Taboe

Professor Jessica Utts van de Universiteit van Californië zei in 2016 dat ‘deze fenomenen echt zijn, net zo echt als alle andere fenomenen die al lange tijd worden besetudeerd door vele verschillende laboratoria’.

Utts moest het Amerikaanse Congres informeren over het onderzoek naar deze fenomenen en kwam tot de conclusie dat er sterk bewijs voor is.

Het verbaasde de Finse onderzoekers hoe groot het taboe is dat erop rust. Honkasalo zei dat veel mensen contact opnamen omdat ze het stigma al jaren of zelfs decennia proberen te doorbreken.

Omdat artsen en wetenschappers geen verklaring voor de ervaringen hebben, worden mensen die ze hebben gehad gezien als ‘zieke mensen’.

Negatief beeld

Sommigen kregen diagnoses zoals schizofrenie en medicatie voorgeschreven. Een aantal mensen werd zelfs in een inrichting gestopt.

De onderzoekers merkten op dat met name westerse mensen een negatief beeld hebben van het bovennatuurlijke.

Dergelijke fenomenen passen niet in het overheersende wetenschappelijke en religieuze wereldbeeld.

Aan den lijve

Honkasalo ondervond aan den lijve hoe groot het taboe is dat op dit onderwerp rust. Ze werkte eerst voor de Universiteit van Turku, maar werd vanwege haar werk ontslagen.

Ze zet haar onderzoek naar het paranormale nu voort op de Universiteit van Helsinki.

[Yle]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Teun
Teun
6 jaren geleden

De kerk heeft eeuwenlang de volgers geïndoctrineerd met de dreiging dat alles wat paranormaal is door de duivel bestuurd wordt en dat zit nog steeds diep in de mensheid ingebakken.

D3bb
D3bb
6 jaren geleden

Toch raar dat mensen hun eigen bewustzijn ontkennen… (geesten of zielen bestaan niet)

Ik zag vroeger mensen die andere niet zagen.
Mijn ouders begrepen mij niet en dachten dat er geestelijk iets mis was met mij.
Ik moest als klein kind naar een ziekenhuis zodat ze mij konden onderzoeken.
Dat beeld doet mij nog steeds pijn. Ik was anders ik werd een buitenbeentje van de familie.
Simpelweg omdat niemand begreep wat ik doormaakte.
De dokter die mij behandelde heeft mij gezond verklaard. (volgens mij grote geluk dat juist die dokter wel open stond voor het paranormale)

Nu ben ik 33 en ik kan zeggen ik zou met niemand willen ruilen!
Ondanks alle negatieve ervaringen.

Ghost adventures zijn zeer succesvol als het gaat om mensen bewust te maken dat die wereld wel degelijk bestaat.

Gas erop! lol

Louise
Louise
6 jaren geleden

Goed punt van Teun, maar ook de verlichting waar werdt bedacht dat letterlijk hoofd en lichaam los van elkaar behandeld moest worden, toen kregen we de Freuds etc….psychologen en psychiaters en de bewijs drang van wetenschappers……..Wat je niet ziet is er niet…….zie je wel , dan moet men in het hoofd nagekeken worden, psychiater. Het goede nieuws is dat er langzaam een kentering komt…….voorlopig is holistisch wat meer geaccepteerd in de medische wereld, ook HSP hoog gevoeligheid is niet meer vreemd en over BDE’S schrijven zelfs artsen over hun ervaringen……… Maar ja zolang een mens niet wordt gezien als een holistisch spiritueel wezen, blijft t tobben in de westerse wereld, dat gaat nog wel even duren……… Vergeet vooral de religie niet, is ook zeer hardnekkig ………

AlbertV
AlbertV
6 jaren geleden

Honderd jaar geleden werd er nog uitgebreid serieus onderzoek naar parapsychologische gedaan, dat is bijna helemaal weggesaneerd. Toch is hier nog een instelling die wetenschappelijk onderzoek doet: Studievereniging voor Psychical Research. Daar kun je lid van worden zodat je het onderzoek naar bovennatuurlijke verschijnselen steunt.
http://dutchspr.org/spr/
Voor 27 Euries per jaar help je mee parapsychologie weer op de kaart te zetten, krijg je ook nog het kwartaalblad Tijdschrift voor Parapsychologie & Bewustzijnsonderzoek, TVP.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x