Homepagina » Paranormaal » Meer dan de helft van de westerse bevolking heeft paranormale ervaringen. Waarom rust er dan toch een enorm taboe op?
Meer dan de helft van de westerse bevolking heeft paranormale ervaringen. Waarom rust er dan toch een enorm taboe op?

Meer dan de helft van de westerse bevolking heeft paranormale ervaringen. Waarom rust er dan toch een enorm taboe op?

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de westerse bevolking paranormale ervaringen heeft. Waarom horen we hier dan zo weinig over?

Een prestigieus academisch instituut in Finland heeft onlangs een onderzoeksproject naar paranormale ervaringen gefinancierd.

De studie werd geleid door de Finse arts en antropoloog Marja-Liisa Honkasalo. “Het is een project waarbij we proberen vreemde ervaringen te begrijpen,” zei ze.

Niet serieus

“Denk daarbij aan verschillende lichamelijke of zintuiglijke ervaringen of het horen stemmen, het zien van wonderen, het krijgen van visioenen of het voelen van een aanwezigheid,” voegde ze toe.

Ze noemde ook precognitie (de toekomst zien) en telepathie.

De onderzoekers wilden vooral te weten komen waarom deze ervaringen niet worden onderzocht en niet serieus worden genomen.

Dergelijke ervaringen zijn heel gewoon. Op basis van onderzoek kan worden geconcludeerd dat meer dan de helft van de mensen in de westerse wereld weleens een paranormale ervaring heeft gehad.

Bevallen

Het onderzoeksproject is gebaseerd op ruim 200 brieven die zijn gestuurd door doorsnee Finnen.

Een vrouw schreef bijvoorbeeld:

Ik werd eens midden in de nacht wakker en het voelde alsof mijn vriendin Emma, die in het buitenland woont, aan het bevallen was. Op dat moment wist ik niet eens dat ze zwanger was. Het voelde zo echt, ik kon het bijna niet geloven. Een week later kreeg ik een kaart van Emma, waarin stond dat ze die nacht een tweeling had gekregen.

In tegenstelling tot wat in de media wordt beweerd, is er bewijs voor parapsychologische fenomenen zoals precognitie.

Taboe

Professor Jessica Utts van de Universiteit van Californië zei in 2016 dat ‘deze fenomenen echt zijn, net zo echt als alle andere fenomenen die al lange tijd worden besetudeerd door vele verschillende laboratoria’.

Utts moest het Amerikaanse Congres informeren over het onderzoek naar deze fenomenen en kwam tot de conclusie dat er sterk bewijs voor is.

Het verbaasde de Finse onderzoekers hoe groot het taboe is dat erop rust. Honkasalo zei dat veel mensen contact opnamen omdat ze het stigma al jaren of zelfs decennia proberen te doorbreken.

Omdat artsen en wetenschappers geen verklaring voor de ervaringen hebben, worden mensen die ze hebben gehad gezien als ‘zieke mensen’.

Negatief beeld

Sommigen kregen diagnoses zoals schizofrenie en medicatie voorgeschreven. Een aantal mensen werd zelfs in een inrichting gestopt.

De onderzoekers merkten op dat met name westerse mensen een negatief beeld hebben van het bovennatuurlijke.

Dergelijke fenomenen passen niet in het overheersende wetenschappelijke en religieuze wereldbeeld.

Aan den lijve

Honkasalo ondervond aan den lijve hoe groot het taboe is dat op dit onderwerp rust. Ze werkte eerst voor de Universiteit van Turku, maar werd vanwege haar werk ontslagen.

Ze zet haar onderzoek naar het paranormale nu voort op de Universiteit van Helsinki.

[Yle]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Teun schreef:

  De kerk heeft eeuwenlang de volgers geïndoctrineerd met de dreiging dat alles wat paranormaal is door de duivel bestuurd wordt en dat zit nog steeds diep in de mensheid ingebakken.

  22 likes
 • D3bb schreef:

  Toch raar dat mensen hun eigen bewustzijn ontkennen… (geesten of zielen bestaan niet)

  Ik zag vroeger mensen die andere niet zagen.
  Mijn ouders begrepen mij niet en dachten dat er geestelijk iets mis was met mij.
  Ik moest als klein kind naar een ziekenhuis zodat ze mij konden onderzoeken.
  Dat beeld doet mij nog steeds pijn. Ik was anders ik werd een buitenbeentje van de familie.
  Simpelweg omdat niemand begreep wat ik doormaakte.
  De dokter die mij behandelde heeft mij gezond verklaard. (volgens mij grote geluk dat juist die dokter wel open stond voor het paranormale)

  Nu ben ik 33 en ik kan zeggen ik zou met niemand willen ruilen!
  Ondanks alle negatieve ervaringen.

  Ghost adventures zijn zeer succesvol als het gaat om mensen bewust te maken dat die wereld wel degelijk bestaat.

  Gas erop! lol

  12 likes
  • onbekend schreef:

   Ik zag vroeger mensen die andere niet zagen.
   Dat komt omdat je lichaam nog niet geblokkeerd was met te veel dierlijke eiwitten, te veel plantaardige eiwitten, te veel dierlijke vetten, te veel vaste (ook bio) honing, te veel gluten en te veel eiwitten van (ook bio) granen, nog niet te veel gefluorideerd tapwater gedronken.
   Geesten bestaan, het zijn lijfwachten en bewapend, ook in je eigen huis.

   5 likes
  • Edith Slieker schreef:

   Zielen bestaan wel degelijk, je hebt er zelf hopelijk ook 1 :-).
   Ik geloof niet eens in het paranormale, want het is NIET boven natuurlijk. Ieder mens kan wat jij kan of ik kan. Maar dan zal de mens eerst terug moeten keren naar hun pure gevoel! Je zegt het zelf al zo mooi, hun eigen bewustzijn.

   0 likes
 • Louise schreef:

  Goed punt van Teun, maar ook de verlichting waar werdt bedacht dat letterlijk hoofd en lichaam los van elkaar behandeld moest worden, toen kregen we de Freuds etc….psychologen en psychiaters en de bewijs drang van wetenschappers……..Wat je niet ziet is er niet…….zie je wel , dan moet men in het hoofd nagekeken worden, psychiater. Het goede nieuws is dat er langzaam een kentering komt…….voorlopig is holistisch wat meer geaccepteerd in de medische wereld, ook HSP hoog gevoeligheid is niet meer vreemd en over BDE’S schrijven zelfs artsen over hun ervaringen……… Maar ja zolang een mens niet wordt gezien als een holistisch spiritueel wezen, blijft t tobben in de westerse wereld, dat gaat nog wel even duren……… Vergeet vooral de religie niet, is ook zeer hardnekkig ………

  6 likes
 • wolfje schreef:

  kan je het voelen als er iemand naar je kijkt?

  5 likes
 • AlbertV schreef:

  Honderd jaar geleden werd er nog uitgebreid serieus onderzoek naar parapsychologische gedaan, dat is bijna helemaal weggesaneerd. Toch is hier nog een instelling die wetenschappelijk onderzoek doet: Studievereniging voor Psychical Research. Daar kun je lid van worden zodat je het onderzoek naar bovennatuurlijke verschijnselen steunt.
  http://dutchspr.org/spr/
  Voor 27 Euries per jaar help je mee parapsychologie weer op de kaart te zetten, krijg je ook nog het kwartaalblad Tijdschrift voor Parapsychologie & Bewustzijnsonderzoek, TVP.

  2 likes
  • Frans schreef:

   Ja, precies honderd jaren geleden kwam het spirituele onder de aandacht. En precies honderd jaren geleden werd dit als dreiging gezien door de materialisten, en mechanisten en die hele enorme met veel lawaai binnen denderende herrie van stoomtreinen 30 jaar eerder al hadden gepland.
   Toen werden rond 1900 de grote oorlogen bedacht omdat het plan voor de NWO toen werd gesmeed.
   Een totaal onzinnige loopgravenoorlog met miljoenen doden.
   En omdat na die oorlog er iemand opstond die volledig gefrustreerd was over het mislukken van die 1e wereld oorlog werd de 2e wereldoorlog reeds gesmeed.
   Daarna de Indonesische oorlog en gelijktijdig ongeveer de Japanse oorlog . Want De VS moest zijn A-bommen testen.
   Daarvoor legden zij alle oorlogsbodems welbewust dicht bijeen in de parel haven.
   Daardoor dacht Japan de grote slag te slaan door al deze schepen te bombarderen.
   UIt de tent gelokt dus. Door VS.
   Toen kon De VS los gaan met verschrikkelijke vernietiging.
   Daarna in de 60er jaren Vietnam. etc etc.
   Toen negen elf . Met als gevolg de totale vernietiging van vele Arabische landen.
   En nu Syrie als laatste.
   Door dit alles is de onvergankelijke geesteswereld zijn opmars niet gestopt.
   Nu moeten we een worden.
   Nu moeten we samen gaan. niet meer ons laten verdelen door het dualisme en verdeeldheid.
   Want als wij ons laten verdelen heb je steeds weer oorlogen.
   En ga je echt geloven dat geschiedenissen zich herhalen wat geen natuurlijke oorzaak heeft.
   Maar planning heet.

   0 likes
 • faya schreef:

  Dergelijke persoonlijke ervaringen vallen nu eenmaal onder on-overdraagbare kennis dus ja, wat denkt de ”weten”schap te weten te komen?

  2 likes
 • Robert schreef:

  Er rust een enorme taboe op omdat omdat : A) het onrealistisch lijkt maar heel realisitch is en zij het niet kunnen plaatsen. . B) Angst om afgewezen te worden om dat meer dan 50% het niet geloofd omdat ze het onzin vinden en of angstig zijn mocht het toch waar zijn en zij er onzeker van worden.

  2 likes
 • Komkommer schreef:

  Ja, oogjes en oortjes zijn echt overal! We hebben smartphones om eraan te wennen….. hihihi

  1 likes
 • Komkommer schreef:

  Ja, oogjes en oortjes zijn echt overal! We hebben smartphones om eraan te wennen…..

  1 likes
 • Bassie schreef:

  In het Westen wordt massaal drugs, alcohol en andere oppeppers gebruikt. Een groot deel van de halucinaties zal wel hierop terug te voeren zijn.

  1 likes
 • Louise schreef:

  @Robert, je hebt helemaal gelijk, het is een teer en herkenbaar punt, jammer dat dit stukje zo onderdrukt moet worden, het is normaler dat je zegt, ik heb een huis,auto etc….materieel …….treurig dat een mens niet compleet mag zijn…Als je in contact bent met andere culturen is dit een stuk minder lastig…….helaas de mens heeft nog een lange weg te gaan…..

  1 likes
 • Fairies schreef:

  Ik geloof in het bestaan van feeën.
  Nee, ik weet dat ze bestaan, want ik kan ze waarnemen en ook met ze communiceren.

  Ik ben blij dat ik mij niet zo heb laten de-spiritualiseren. Ik neem nou eenmaal meer waar dan de meeste mensen en ik geniet van mijn “Fairy Sight”, want dan de wereld ziet er echt magisch uit. Ik maak ook gemakkelijk een connectie met de bomen en de natuurwezens die er leven.
  Maar ja, het atheïsme ontkent het bestaan van onstoffelijke dimensies en wezens. Atheïsten geloven zelfs niet dat er meer is tussen hemel en aarde. Zij die wel denken dat er meer is tussen hemel en aarde, zijn geen atheïsten.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Stond George Van Tassel in contact met een buitenaards wezen van Venus? Lees deze FBI-documenten

  Stond George Van Tassel in contact met een buitenaards wezen van Venus? Lees deze FBI-documenten

  De Amerikaanse schrijver en ufoloog George Van ...

  Er is geen bewijs dat de mens verantwoordelijk is voor klimaatverandering, zeggen deze Finse wetenschappers

  Er is geen bewijs dat de mens verantwoordelijk is voor klimaatverandering, zeggen deze Finse wetenschappers

  Finse wetenschappers hebben ‘vrijwel geen’ bewijs gevonden ...

  >