Gezondheid

Waarom de Egyptenaren aloë vera ook wel de plant van onsterfelijkheid noemden

Help door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De oude Egyptenaren noemden aloë vera ook wel de plant van onsterfelijkheid. Aloë vera helpt niet alleen bij schrammen en snij- of brandwonden, maar heeft ook in het lichaam zelf een geneeskrachtige werking.

Aloë vera bevat polysachariden, vitamines, enzymen, aminozuren en mineralen die de opname van voedingsstoffen stimuleren. Volgens het Journal of Environmental Science and Health werkt aloë vera ook tegen bacteriën, virussen en schimmels. De plant versterkt het immuunsysteem door het lichaam te ontdoen van gifstoffen en ziekteverwekkers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Aloë vera zit bomvol mineralen zoals calcium, magnesium, zink, chroom, seleen, ijzer, kalium, koper en mangaan. Deze mineralen werken samen om de metabole reactiepaden in het lichaam te versterken.

Ontstekingsremmend

Aloë vera bevat belangrijke enzymen zoals amylase en lipase, die de spijsvertering ondersteunen. Het molecuul bradykinase helpt ontstekingen tegen te gaan.

Aloë vera is één van de weinige planten die vitamine B12 bevat, een vitamine die nodig is voor de aanmaak van rode bloedcellen. Dit is goed nieuws voor vegetariërs die via voeding vaak niet voldoende vitamine B12 binnenkrijgen. Aloë vera is ook een bron van vitamine A, C, E, foliumzuur, choline en vitamine B1, B2, B3 en B6.

Aloë vera bevat 20 van de 22 aminozuren die het lichaam nodig heeft. De plant bevat ook salicylzuur, dat de strijd aangaat met ontstekingen en bacteriën.

Tandplak

Aloë vera verwijdert giftige stoffen uit de maag, nieren, milt, blaas, lever en darmen en helpt tegen een slechte spijsvertering en zweren. De plant verlicht ook ontsteking van de gewrichten, waardoor mensen met artritis er baat bij kunnen hebben.

Tijdens een studie is ontdekt dat aloë vera-sap net zo goed helpt bij het verwijderen van tandplak als mondwater. Daarnaast is aangetoond dat aloë vera-gel zweertjes in de mond helpt genezen.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
8 jaren geleden

Dan zal de grond waarop aloë vera groei wel calcium, magnesium, zink, chroom, seleen, ijzer, kalium, koper en mangaan moeten bevatten.

De plant zal deze mineralen niet zelf aanmaken!

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Hoop maakt z n eigen magie
Hoop maakt z n eigen magie
8 jaren geleden

Aloe vera is een wonder. Bij zonnebrand helpt het zoals geen ander middel. Een nachtje de gel uit de plant het werk laten doen, en het is geheeld. Meerdere laagjes werkt het beste. Het is zelfs als shampoo te gebruiken. Leuk artikel.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Waar is aloë vera te verkrijgen?

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x