Buitenland

Europarlementariër: ‘We zijn niet gek, de hoge energieprijzen zijn het gevolg van manipulatie’

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

De energieprijzen komen vrijwel nooit overeen met de productie- en distributiekosten. Ze zijn grotendeels afhankelijk van geopolitiek en oorlogen, zei Europarlementariër Mislav Kolakusic in het Europees Parlement.

De energie-industrie profiteert enorm van oorlogen. Dat is wat er nu gebeurt. Op dezelfde manier profiteert de farmaceutische industrie enorm van neppandemieën, aldus Kolakusic. “Dat zal altijd zo blijven omdat enorme winsten het echte doel van oorlogen zijn.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Manipulatie

Op social media schrijft de Europarlementariër: “We zijn niet gek. De prijs van olieproducten is het gevolg van manipulatie en heeft weinig te maken met de prijs van ruwe olie.”

Hij wijst erop dat de prijs van een vat olie in juli 2008 ongeveer 147 dollar was en dat een liter Euro95 in Kroatië omgerekend 1,28 euro kostte. Vandaag de dag kost een vat olie 100 dollar en kost een liter Euro95 in Kroatië omgerekend 1,71 euro. Een liter benzine kost in Nederland 2,41 euro.

Prijs voor ‘vrijheid en veiligheid’

Premier Rutte waarschuwde onlangs dat de energieprijzen mogelijk nog verder zullen stijgen. De premier wees daarbij op de ‘nu al torenhoge gas- en olieprijzen’. Rutte zei: “Als dat de prijs is voor vrijheid en veiligheid, moeten we bereid zijn die prijs te betalen.”

4.8 91 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Leen
Leen
3 maanden geleden

Moet die Rutte nu niet eens weg ?
Hij doet al 10 jaar niets dan leugens rondstrooien, daden kent hij niet als het om het democraties besturen van Nederland gaat.
Ik las al ergens dat ze hem een psychopaat noemen !

Theo
Theo
3 maanden geleden

En wat gaat men daar aan doen??????
Niets waarschijnlijk…….
Veel bla bla bla maar weer geen daden vanuit de Europarlementariërs…..
Kom dan ook voor het volk op!!!!!!!

Alice
Alice
3 maanden geleden

Waar is de duct-tape?? Tijd dat Rutjekut een poosje zijn snavel gaat houden.
“Als dat de prijs is voor vrijheid en veiligheid, moeten we bereid zijn die prijs te betalen”.
Met zijn vette (WEF-)inkomen. Laten we over de rest maar zwijgen.
Welke vrijheid?? Welke veiligheid?? We zijn niet vrij, laat staan veilig. Met al die genocide spuiten en QRankzinnigheidscode. Hij zal er niet minder van worden. Al gaat benzine 3 euro per liter kosten. Psychopaat.

Jan
Jan
3 maanden geleden

Rutte moet zo spoedig mogelijk worden opgesloten in aangeklaagd worden voor landveraad in willen engel onmiddellijk worden vrijgelaten
Willen engel die vanaf het begin al gewaarschuwd heeft dat die gif spuit geen vaxin is maar een mrna vaxin
Maar ik weet al lang mensen die liegen worden dik beloond in mensen die waarheid spreken worden opgepakt in worden zonder feiten in bewijs in de bak gegooid.wat voor k.t land zijn wij geworden

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

73
0
We lezen graag je reactie!x